- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung topic
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
Topikgazda
Egy picit jobb BBQ setup: Balra pakolod a szenet, és fölé a vizes tálat. Jobbra fent a lapocka, és alá egy alu csepp tálcát amibe a lecsöpögő húsnedvek érkeznek, ez túl tömény szóval a végén ha van benne lé akkor kiöntöd.
Fontos, ne hideg vizet tegyél a tálba, én a vízforralót szoktam áttölteni a vizes tálba, közel két litert, ezt ha nagyon fogy, illik pótolni. A húson legyen kellő zsiradék réteg, sőt ha a belseje egy kicsit márványos, úgy még jobb. Vékonyan! átkened mustárral vagy étolajjal és alaposan rubozod (száraz fűszerkeverék)rá is tapicskolod pl: (só, barna cukor, CHILI!, fűszerpaprika, mustármag, fekete bors, római kömény, koriandermag, borókabogyó, narancshéj, kurkuma, szegfűbors, görögszénamag, gyömbér)= Nem kívánt kihagyható!Lehetőleg durvára őröld őket és ne porrá!
Aztán kb 5 órán át 110-120 fokon elsűdögéled, füstölőfa az első órában számít, persze nem baj ha tovább is van, de a füstös íz kialakulása az első órában történik. Meg a faszén miatt úgy is füstölög később is. Ilyenkor félóránként lehet spriccelni szűrt almalé és almaecet keverékével (1-2dl almalé, 1 ek almaecet) óvatosan, hogy a rubot ne mosd le, de a füstmolekulák jobban tapadnak a hideg nedves felületen.
Mikor a hús felszínén a fedőzsír már szépen repedezik és szépen csordogál a szaftja, a csepptálcába, gyönyörű füstös kéreg képződött, akkor (nem még nincs kész) szóval akkor becsomagolod Grillfóliába. ( szélesebb és vastagabb is a normál konyhai alufóliánál) Aldiban, Lidl-ben kapható. Van aki dupla réteg fóliát, van aki egy réteg sütőpapírt és egy réteg grillfóliát használ. Szóval becsomagolod és megy vissza a szmókerba(grillbe) újabb 2-3 órára.
2-3 óra múlva, mikor a hús mag-hőmérséklete eléri a 90-92 C fokot, akkor....nem, nem, nem készült még el!
Ekkor kivesszük és egyben félretesszük pihenni kb 30-40 percre, hogy szép lassan hűljön ki. Persze ekkor illik letakarni egy két réteg konyharuhával, vagy betenni egy hőtároló dobozba, esetleg hűtőtáskába, de ne tegyél mellé jégakkut!
Ezután már tényleg jöhet a móka és cafatokra tépjük az egészet. Ha nincs medvekarmunk akkor kézzel-villával... Persze előbb csomagold ki a fóliából. Óvatosan mert elképzelhető, hogy levet engedett amit a széttépett húsra illik visszaönteni. -
lemmy71
Topikgazda
Lehet hogy nekem azért lett ropogós az oldalas mert nagy volt a hőmérséklet, és nem is locsolgattam. Legközelebb majd kipróbálom hogy hashártyába teszem a befűszerezett oldalast és úgy teszem a rácsra.
Karaj szeleteket készítettem már így, két szelet karaj közé sajtot és császárszalonnát tettem az egészet hashártyába csomagoltam majd hústűvel összetűztem. Így ment a faszenes grill rácsra, rettenetesen finom lett, magával a hússal sem kell nagyon bajlódni, kicsit kiklopfolni egy kis bors fokhagyma só, majoránna egy kevés oregánó és a húst egy kis frissen facsart citromlével megkeni. Ez olyan szerb jellegű étel, de persze ízlés kérdése és mehetnek bele más fűszerek is. -
lemmy71
Topikgazda
-
Essejó
Topikgazda
Jézusom mosogatogép? Hogy jutott ilyen eszedbe? Sütés után ne csinálj vele semmit. A következö sütés elött egy fém dörzsivel átdörgölöd, aztán megvizezed a dörzsire teszel pici mosogatoszert és azzal átsurolod, majd leöblited slaggal. Ha télire rakod el, akkor csak szárazon tisztitsd a dörzsivel, kb ennyi. A mosogatógép elég agressziv cuccot használ, és még sót is, attól indult meg a rozsda.
-
lemmy71
Topikgazda
Az rozsda folt "pötty" nem vészes, talán még a szték is finomabb lesz úgy
Vegyél a barkácsboltban egy hagyományos [réz drótkefét] meg egy [spaklit] a nagyját lekaparod utána átkeféled, mosni nem kell, majd csak sütés előtt mosd le kézzel ha szükségesÉn is így csinálom évek óta, az öntvényt rácsot nem szükséges olajozni
a rozsdamentes rácsot szoktam meleg ultrás vizel átmosni. A spakli jó lesz még a kihűlt olajjal átitatott faszenet kikaparni, bár én a vaslapos sütésnél széles spaklival forgatom a húst szalonnát és a tojást
-
Essejó
Topikgazda
-
Essejó
Topikgazda
Erre alighanem tapasztalati úton kell rájönnöd.
Ha telibe rakod parázzsal, akkor lehet kell neki mindkét oldali alsó.
Pl az UDS-en 3 légbeömlő van, begyújtáskor mindhárom telibe nyitva, aztán amikor beízzik a szabályzó nélkülit lezárom és a maradék kettövel játszok a kellö höfokért. Minden grill másképp reagál, ki kell tapasztalni. -
Essejó
Topikgazda
Kazán ajtóhoz való tömítő madzag és hőálló ragasztó a rögzítéséhez, bár én nem foglalkoznék vele. Annyi füst vagy meleg nem megy ott el ami ennél számottevő lenne, főleg ha összekapcsolod őket.
Inkább a részek egymáshoz és a gömbgrill alsó részéhez való passzos rögzítésre áldoznék szintenként 2 db
ilyesmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest