- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
johnny82 #2483 üzenetére
Igen várok begyujtás után, de ez faszén és brikett függő, 25 - 40 perc⌛
Amikor vöröses fehéres a brikett akkor lehet sütni.Begyujtáskór a hőfok jól fel megy, de utána szépen beáll. Nekem olyan 250 - 270 C körül szokott lenni az optimális sütési hőmérséklet.
De ez grill függő, egy vékony lemez grillt szinte lehetetlen, hosszan stabil hőfokon tartani.
Csirke alsó és felső combok, 250 fokon rub nélkül, ilyen a briketten. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
johnny82 #2481 üzenetére
Nem tudom, én még tavaly vettem ebből jó pár zsákkal. Ebben az évben csak faszenet vettem az Intersparban, de az valami borzalom volt
Olcsó árkategóriában a Lidl -s brikett sem rossz, vagy a Praktikerben és a Pennyben kapható TerraGrill. Vásárlásnál alaposan megnyomkodom a papírzsákot, úgy könnyen kiderül hogy mennyire törmelékes az anyagui. én már szinte az összes multis szenet és brikettet kipróbáltam, néha nagyon eltér a minőség egy ugyanazon gyártónál
-
lemmy71
Topikgazda
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
johnny82 #2387 üzenetére
Szia.
Igen érdemes kiégetni, végülis gyorsan felfűtöd faszénnel és kiszellőzteted.
Én már szinte teljesen a brikettre álltam rá, persze néha faszénnel is sütögetek. Ha hosszú egyenletes hőt akarsz akkor vegyél brikettet is.
Érdemes még egy füstölő dobozt venni és ízlés szerinti "füstölő fát, fórgácsot".
Takarításhoz egy alltalános drótkefe és egy festő spakli elég.
Olvass vissza, páran már vettek ehhez hasonló grillt és a faszenekről is volt szó bőven.
Ha összeraktad, jöhetnek a fotók -
fogtunder
nagyúr
válasz
johnny82 #2149 üzenetére
begyújtani valóban egyszerűbb lesz, mert olyan, mint egy gáztűzhely, de nekem ezen a ponton veszti el teljesen a relevanciáját is, mert gyakorlatilag ugyanezt meg tudod oldani egy öntöttvas grillserpenyővel egy indukciós főzőlapon is. nyilván vannak olyan helyzetek, amikor nem opció a faszén/fa, mert társasházi erkélyen tudsz csak sütni pl, de én minden más esetben hanyagolnám ezeket.
amúgy a faszén begyújtása egy kürtővel minimális hercehurca és még gyors is, a tűztérben egyik oldalra húzva a parazsat lehet különböző zónákat kialakítani, illetve azért a jobb grilleken fedett állapotban tök jól lehet szabályozni a levegő mennyiségével az izzás intenzitását. ízben pedig ég és föld a kettő. nyilván lesz az elején egy tanulási folyamat, amikor ki kell tapasztalni, mi hogy működik jól, de azért aránylag gyorsan rá lehet érezni ezekre, én évekig tök jókat sütöttem egy olyan tűzrakón, amiben egy hordó alja volt a tűztér és volt felette egy öntöttvas grillrács.
persze nyilván kérdéses, hogy mennyire akarsz elmerülni ebben, de szerintem az íz kárpótol a végén a belefektetett időért és energiáért. és mondjuk egy kamadot takarítani annyi, hogy engeded felmelegedni 400 fok környékére, ahol a cuccok nagy része elég, aztán gyorsan lekeféled, ami megmaradt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- YouTube
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Canon EOS DSLR topic
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest