Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cidalain

veterán

Google Maps kérdés, bár nemtom hogy ez HTML kategória e :)

Adott egy Map-om, van rajta x db marker.
    Gombnyomásra változtatnom kell és másik y db markert kell feltennem (nyilván úgy hogy az előzőek már nem kellenek). Régebben még Maps v2-n ezt úgy csináltam hogy meghívtam a ClearOverlays-t aztán elintézett minden törlést, és saját cuccal meg felpakolgattam újra azt, amit kellett.

Namost v3-nál nincs ilyen, helyette a sokat látott megoldás (developeren, illetve stackoverflow-n is láttam), hogy a markerek felrajzolásakor a markereket tegyem bele egy tömbbe, majd amikor törölni kell akkor rohanjak végig a tömbön, és egyesével töröljem marker.setMap(null)-al

Másik lehetséges megoldás szerintem, ha a gombnyomásra szarok az egészre ami van, és újra meghívom az inicializálástól kezdve az egész mapot. (mondjuk paraméterezhetőre csinálom meg, és akkor más-más paraméterrel meghívva, más már markerek kerülnek fel)

(Amikor egyik nézetről másikra váltok akkor nincs átfedés a markerek között, tehát minden váltáskor a meglévő összeset le kell szednem, és totál másokat rátenni)

Melyik a szebb, javasoltabb megoldás?
    Mi az előnye a tömbös egyesével törlősnek, mint az egész map újragenerálásának?
    Gyorsaság kérdés elhanyagolható, mert egyik esetben egyesével kell törölni mondjuk 300 markert ami x idő, míg a másikban újrainicializálom az egész mapot, ami mondjuk egy 500×500px-es méretben y idő, de x és y közt nincs észrevehető különbség.
    Az oldalszerkezet egyik esetben sem töltődik újra

Új hozzászólás Aktív témák