- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zollee
tag
Nos, az ígért KÉP iit van.
Azóta lefuttattam még egy memóriatesztet (egy teljeset, amikor mind a 4 modul bent van) és lefutott hiba nélkül, az eredmény is az volt hogy a memória rendben. Ennél a felállásnál volt pedig a múltkor mikor a memória diagnosztika hibát mutatott. Azóta csak annyi történt, hogy ki lettek szedve és be lettek rakva a modulok (a szeparált memória tesztek miatt).
A bluescreen report-ban látok megint ntoskrnl.exe-t, sőt atikmd....sys-t is. Ez a videokártya driver lenne ha jól sejtem. Nem tudom minek kellene lennie a következő lépésnek..
-
Zollee
tag
Nos, hosszas tesztelgetés és próbálgatás után a tapasztalatok a következők:
Memóriatesztet futtattam, melynek eredménye az volt, hogy ha minden modul bent volt a gépben, huszon X százaléknál kiírta hogy valószínűleg hiba van, vegyem fel a kontaktot egy szakemberrel.
Aztán hogy kiderítsem melyik modullal van baj, külön, egyenként teszteltem őket, melynek eredménye, hogy nem észlelt hibát a rendszer a memóriáknál.
2 pár memória sínt használok, az egyik a már említett Corsair Dominator 2x2 GB-tal, a másik szett pedig a már szintén említett Patriot 2x4 GB-osa. Egy-egy párt betéve még letesztelem a rendszert, mert az még nem volt eddig. Remélem okosabb leszek. Ebben a pillanatban nekem úgy tűnik, hogy az alaplap memóriafoglalatainál lehet a gond.
További érdekesség, hogy a rendszert újratelepítettem, és jó ideig (1 hét) nem jelentkezett probléma sokszori erősítő ki-bekapcsolgatásra sem. Már nagyon megörültem, hogy lehet csak ki volt csúszva valamelyik memória modul és sikerült megoldani a kérdést, de ezek szerint nem. A legutóbbi kék halál egy Lightroom és Photoshop páros használata közben jelentkezett, az erősítőnek köze nem volt hozzá. (egyébként az új rendszerre természetesen a legfrissebb videokártya driver-t telepítettem)
Most épp nem vagyok otthon, de készítek róla screenshot-ot és beillesztem majd ide.
-
Zollee
tag
Huh, köszönöm hogy még utána is jártál kicsit. Én is gúgliztam, de ezeket a témákat nem találtam meg. Nekem főleg annyival elintézték hogy töltsek le új win32.sys fájlt és hasonlókat, majd másoljam be. Tehát elég puritán megoldásokat láttam.
Hétköznap sajnos mindig csak késő este érek haza, de hétvégén nekiesek és referálok mi a helyzet.
Még egyszer nagyon köszönömAz erősítőt rá lehet kötni analóg módon is a gépre, de akkor nem kapom meg ugye a teljes digitális 5.1-es hanganyagot ha filmezek. Külön is be lehetne kábelezni persze, de akkor egy csomó kábelt kell venni és azt még elvezetni.. Szóval jobb megoldásnak tűnt a HDMI. És 1 évig ment is.. Remélem tényleg csak Windows rendszerhiba, mert azt némi idő befektetéssel lehet orvosolni.
-
Zollee
tag
Sziasztok,
Ismét beleestem ebbe a (számomra megfoghatatlan) kékhalálos jelenségbe.
Egyszer már volt ilyen problémám, de akkor új konfigról volt szó és a memória modulok szórakoztak velem.Ebben a pillanatban a jelenség a következő:
Egy Ati Radeon 4850-es hajt egy fullHD monitort DVI-n, és a HDMI-jére egy Onkyo házimozi erősítő van kötve. Nem most került rá a gépezet, már jó 1 éve megy így, hiba nélkül. Mikor az erősítőt bekapcsolom, a monitor villan kettőt, majd minden működőképessé válik. Az első kékhalál akkor jelentkezett, mikor egyszer bekapcsoltam az erősítőt. Azóta már többször előjött ilyen erősítő bekapcsolás során, de az érdekes az, hogy nem kizárólag ekkor jelenik meg. Volt hogy csak a torrent kliensben matattam és akkor is utolért. Eközben az erősítő be sem volt kapcsolva. Sőt, az sem szabályszerű, hogy amint bekapcsolom az erősítőt, kékhalál jelentkezik. Van hogy többszöri ki-bekapcsolgatás során sem jön elő. Abszolút random..Olyan tünet is van, (ez állandó, minden alkalommal lezajlik) hogy a gép bekapcsolásakor kb a fekete képernyő és Windows logo lombinációig eljut a boot-olásban, aztán fogja magát és azonnal kikapcsol. Ezt követően 2-3 mp múlva magától elindul és rendben feláll a rendszer.
Amit már próbáltam:
4 memóriamodul van a gépben, ebből 2-2 egyforma, párban. Az egyik pakk: 4 GB Corsair Dominator. A másik pedig: 2x4 GB Patriot.
Próbáltam a két szettet külön-külön pár napig. A kékhalál ugyan úgy jelentkezett. Néha sűrűbben, néha ritkábban.A konfig:
Gigabyte P55A UD3
Intel i5 750
2x2 GB Corsair Dominator & 2x8 GB Patriot memória
Powercolor Radeon 4850 1 GB
Corsair Force GT SSD - 64GB
Samsung Spinpoint F1 - 1 TB
A hűtés mindenhol megfelelő, 12 centis Scythe ventillátorokkal van hűtve a rendszer egy Cooler Master Centurion házban. Túlhajtás sehol nincs, játékra nem használom a gépet.Abszolút nem tudom mit kellene tennem, de ez a folyamatos halálozás amellett hogy idegesítő, félek hogy tönkre teszi az SSD-met is. Remélem van valaki, aki járt már hasonló cipőben és tud némi útmutatást adni.
Előre is köszönöm mindenkinek aki segítő szándékkal áll a kérdéshez.Üdv! Zoli
-
Zollee
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #870 üzenetére
Bocs a repost-ért, csak fejlemények vannak.
Update-eltem a BIOS-t, mostmár F5-ös. Fogtam a fejem rendesen, hogy a 2 MB-os fájlt hogy fogom ráerőltetni a floppy-ra.
De végül azt az infót láttam hogy pendrive-val is barátkozik a Gigabyte. Ügyes
Szóval az indításnál szépen kiírja hogy F5-ös BIOS-om van mostmár, eddig problémát nem mutat. 3x újraindítás után sem. Kikapcsolás, majd tápegység kikapcsolás pár percre, elindítás, semmi problem. Remélem nem jön elő többet ez a csúnyaság.
Ha mégis, akkor memória átvizsgálás lesz.. -
Zollee
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #870 üzenetére
Hy!
Köszönöm, megpróbálkozok a leírtakkal.
A memóriával kapcsolatban annyi, hogy a 3 modulos kiteket tudtommal i7-hez tervezték, az tartalmazza ezt a fajta 3-as memóriakezelést. (nem tudom mi a szakszerű neve hirtelen) Nekem i5-öm van. Sőt, az alaplap is 4 memóriafoglalatos, nem 6, csodálkoznék ha pl beleraknék egy 3 egységből álló kitet és 1 szabad slot maradna.Nem lenne logikus lépés egy alaplapgyártótól sem.. Lehet hogy nincs igazam, de ezt gondolom.
A memóriák itt vannak: [Prohardver (táblázatban is benne van: 2x2GB]
[Ez pedig a Patriot oldala, ahol szintén ott a 2x2GB kit (nekem a KH végződésűek vannak)]Egy ismerősöm megemlítette, hogy a memóriák feszültségeivel is meg lehetne próbálkozni valamit operálni. Mert neki volt hasonló gondja úgy, hogy a memóriakezelés a BIOS-ban AUTO-ra volt állítva (ahogy most az én esetemben is) és állítólag ez nem mindig szerencsés. Ezért ő a Kingstone weblapján megnézte a helyes időzítéseket, fesz.-eket és azóta rendben megy neki. Ezt még nem próbáltam, nem is szoktam sose tuningolni semmit, nekem az i5 magában elég erős ezekkel a ramokkal..
Mit gondolsz a barátom véleményéről? Lehetséges, hogy van benne igazság? -
Zollee
tag
válasz
fenergie84 #802 üzenetére
Sziasztok!
Végső elkeseredési fázisban vagyok, 1 hete szívok az újonnan összeállított gépemmel.
Ugyanaz a hibaüzenet van kékhalállal, mint fenergie84-nek. Végigolvastam a procedúrát, hogy mit javasoltatok Neki, de nekem kicsit mégis másabb jellegű a probléma.
Nálam a kékhalál úgy jelentkezik, hogy MINDEN REGGEL ha elindítom a gépem, 100% hogy az első indításra kékhalál lesz. Újraindítom, megint. Elindítom csökkentett módban, vagy próbálok egy Win7 CD-t berakni (de semmi műveletet nem csinálok vele, csak elindítom a lemezt, aztán kilépek belőle) vagy kivenni az egyik memóriamodult és úgy elindul. Szóval nem gondolnék a memóriára, hisz ha hozzá sem nyúlok csak újraindítgatok, akkor elindul kis idő után. Jah és ha egyszer elindul, akkor egész nap megy gond nélkül. Akárhogy terhelem, akármivel.
A memóriamodulok a Patriot-tól származnak (prohardver teszt különösen ajánlott kategória) 1600 MHz-esek, 2x2GB méretben dual channel-ben. Az alaplap egy Gigabyte P55A-UD3. Támogatási listában megnéztem, támogatja a lap. A két memóriamodulon a szériaszám ugyanaz, megnéztem. A gép nincs húzva, sose volt. BIOS default-tal is próbálkoztam már. Volt olyan is hogy ez után indult el. De tényleg nem tudom már mire gondoljak, szabályosság csak annyi van benne, hogy az első, első kettő indításra nem indul. Utána valahogy elindul, ha nem rögtön indítom a rendszert hanem először az említett csökkentett mód, vagy az előbb felsoroltak közül valami. De semmihez nem is nyúlok ilyenkor, nem buherálom...
Nem értem, de lassan megőrülök hogy minden reggelem ezzel telik hogy kékhalál és nem tuom mi baja. Google-ben is kerestem az ntoskrnl.exe hibáit és helyreállíthatóságát, sokan írnak sokfélét.. Viszont a telepítő CD-n nem is találom ezt a fájlt, hogy esetleg felülírjam a telepítettet.
64 bites Windows7 Ultimate-em van.Remélem minden infót leírtam..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest