- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
keresztg
csendes tag
válasz
kmarci25 #9173 üzenetére
Fontos a megfogalmazás: nem kifejezetten hordozható.
A Rhino Hand Grinder - Compact 266g tekerővel, de egyéb kiegészítők nélkül, és elfér az AP dugattyújában.
A K6 pedig 630g a specifikációja szerint, és van akkora, hogy kényelmesen meg lehet fogni...
Hátizsákban már nem mindegy... -
keresztg
csendes tag
Én anno JH "The Best Cheap Manual Coffee Grinder" videója alapján indultam el, és végül pusztán az őrlemény minőségre adott pontok és az elérhetőség miatt vettem Rhinowares-t. Mondjuk abból a Compact-ot. Elég finomra lehet a legszűkebb álláson őrölni vele, de ott viszonylag sokáig is tart 15g-ot letekerni (1,5-2 perc). Főleg világosabb pörkölésből... Napi használatra ezért nekem nem is jött be igazán, pedig sikerült vele finomat főzni...
Pont emiatt lépek most K6 fele, ami mondjuk nem kifejezetten hordozható, cserébe minimum gyorsabb. Pár nap, és valószínűleg a Rhinowares szettem eladó lesz...
Egyébként JH-nál összpontszámban a Porlex Mini nyert az olcsó kategóriában. Viszont van egy második rész is... Meg azóta eltelt 4 év.
U.i.: JH emlegetéséért a kezdő fórumban jár megkövezés? 😅
-
keresztg
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #8770 üzenetére
Ugyanazzal a kávéval, kb. ugyanarra a vízmennyiségre, 5g 10-20 másodperc alatt átnyomva a Nespresso gépen vs. 15g kávé 15-30 másodperc áztatással és utána fél perc alatt átnyomva az Aeropress-en, telegyomorral is nyomot hagy... De köszönöm, ez a hegyvidéki arabica jó ötlet az élvezeti kávéfogyasztáshoz.
Ha már filter/press: nincs valami középhaladó kávéfüggő csoport? A HC fórumból azonnal kiűznének, ha megtudnák, hogy mit, mivel őrlök bele az Aeropress-be. Itt viszont nem hinném, hogy annyira érdekelné a résztvevőket, hogy melyik pörkölésből, hogyan lehet a legtöbbet kihozni ezekkel a módszerekkel... Esetleg valami dedikált nem eszpresszógépes csoport?
-
keresztg
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #8759 üzenetére
Nekünk a Jacobs kapszula is bevált (a 6-os és a 10-es).
Mondjuk van újratölthető kapszula is itthon, abba meg bármi belemegy, ami a szekrényben van (olyan is a végeredmény)... Közel sem lesz annyira tömény, mint bármelyik gyári kapszula, de legalább a koffeinmérgezés sem fenyeget. (Ahhoz ott az Aeropress... 🤣)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- OLCSÓ MONITOROK
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest