- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Rekordérdeklődés a Xiaomi hátsó kijelzője iránt
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Nem ártanak az elemek a Realme 15x-nek
- iPhone topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
skilleeer
csendes tag
válasz
deathcrow42 #13555 üzenetére
sziasztok, Old man-t most látom először, gyors fel is csaptam. (kezdő presszósnak mondanám magam, de már jóval többször sikerül finomat főzni mint nem, felszerelés k6 / gaggia baby opv pid) Most ott tartok, hogy keresem a saját ízvilágom, még nem találtam rá az igazira. Próbáltam impresso classic összeset, kapuczinertől próbáltam kétféle közepes pörit és jelenleg kávékalmár ethiopia kabira közepes (ez eddig a legfinomabb nekem)
Old man-nek van csomagajánlata, mind a három fajta kávéjuk benne van.A kérdés: mikor vásároltok világos vagy sötét pörkölést az adott kávéból? Mi alapján döntitek el?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Hát old man nem döglöttet árul, az biztos. Spriccelni tud, ha világosabb pörk. Az őrlőd sajnos egy vacadék, főleg világosabb babokhoz. Én ott keresném a gondot.
Ha átesik a víz ÉS jó a bab (az se jó, ha túl friss, a gázok miatt, bár úgy látom vágod a témát), akkor marad az őrlő, mint szűk keresztmetszet.Szerk.: hacsak nem rontod el alaposan az előkészítést. Megfelelő mennyiségű őrlemény van a kosárban? Nem tudom mi a névleges tölteted, de egy 100Ft teszt sosem árt, ha normális a felsőszűrő (nincs rajta belógó csavar). Fel a százast a tamperelt pogira, felhúzod, leveszed. Ha épp látszik a lenyomata, az kell (nem látszik: kevés. Elsüllyedt: sok).
-
donat_sz
senior tag
válasz
Hány gramm kávé megy a filter kosárba?
Véltem különbséget látni az IMS és a gyári egy falu kosár között, de ennyit nem.
Én is Bambino Plus tulaj vagyok, használtam graef és most DF őrlővel. Mindkettőből lett rendes kávé az egy falu kosárral. Nekem akkor volt hasonló, mikor a Graefbe kellett egy plusz alátét mert nem tudtam elég apróra őrölni a kávét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rekordérdeklődés a Xiaomi hátsó kijelzője iránt
- Mini PC
- World of Tanks - MMO
- Hisense LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest