Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
szesz
tag
''Az hogy jól berug mindenki meg elmegy diszkóba az 14-15 éves korban kezdődik jobbaknál!''
''Elmehetnél az orosz hadseregbe ezzel a szinvonallal!''
Ilyen magaslabdat ne adjatok neki konyorgom, erre var!
Egyebkent meg tenyleg el lehet menni az orosz seregbe, ahol a demokratizalodas hatasara, mar csak 2,5 ev a katonasag a poliszoli meg 4 ev. Es csak annyit mondok, Csecsnfold!! Szoval az orosz katonakat ne hozzuk fel parhuzamkent! -
Petya
tag
Kicsit sokat engedsz meg te is magadnak ám komám! Végigolvastam az egész topicot, jónak találom a témát és tényleg ''izgalmas''. De azért neked már egy jó ötven hozzászólás (lehet hogy mégtöbb) óta nem esett le hogy miről beszélnek egyesek. Még mindig azon erölködsz ''10 körömmel'' hogy be van szarva mindenki mikor vagy tizszer el lett mondva hogy ez nem beszarás kérdése! Szerintem rajtad röhög már mindenki hogy mennyire erölködsz cimbora! Ha azt hiszed olyan sokat ért amit ott kaphattál akkor vagy igen szegény voltál elötte vagy igen bolond vagy! Az hogy jól berug mindenki meg elmegy diszkóba az 14-15 éves korban kezdődik jobbaknál! Megnézném ha most kiállítanának rambósdit játszani mire emlékeznél abból a rengetegből amit tanulhattál! Kurvára nincs értelme egy 6hónapot kiképzett polgárt tölteléknek használni a háborúban. Nem hiszem hogy sokmindent tudna tenni a hazáért! Elmehetnél az orosz hadseregbe ezzel a szinvonallal!
''Programozókat a lövészárkokba!'' ez is nagy intelligenciára vall > tiszta komcsi szemlélet. Mintha azt mondtad volna hogy mérnök vagy, vagy mi a fene?!? :b
Ja és a felelősség nálad ott kezdődik hogy valaki elmegy-e katonának vagy nem! Hát nagyon tudlak sajnálni ha ezen a szinten vagy! Az tényleg felelősség hogy amit csak lehet ellopok és eladom, végül is ugyse használja senki, ott rohad a raktárban.
Mesélték hogy mekkora raktárkészletek vannak 20 éves konzervekből, meg hasonlók. És oda is adnák ezek a suttyó parasztok NEKED ha háború lenne. Jó étvágyat hozzá!
Ja és nem voltam katona, ugyhogy fogalmam sem lehet mi megy ott. De azt még egyik okos katonabuzi se mondta hogy mennyire nem mindegy hova kerülsz. Vannak különbségek. De ez nem tudhatja senki aki nem volt még bokrot ugrani! -
Celtic
tag
Szerintem is fa**ság az a 6 hónap. Inkább adózok tovább tisztelettel, az adómat meg költsék Hungaro-Rambók képzésére, akik nem gondolkoznak azon, hogy elszaladjanak vagy nekimenjenek.
No nem mintha fosnék ezerrel, a gyerekem védelmére pl. nekimennék bárkinek, de azért a ''zsoldért'' az embör minimum elgondolkodik, hogy merre hány méter... -
McJames
senior tag
Acid #186:
Változnak az idők. Ma a fiatalok nagy része pragmatikus (is). Látják, hogy nekik semmi szükségük a sorkötelezettség kebelében elsajátítandó ''nem túl sokra''.
Fél-egy éves kiképzéssel - a jelenlegi anyagi és eszközbeli lehetőségeket tekintve és sorkatonára vonatkoztatva - túl kevés komoly, a harci körülmények között hasznosíthatót lehet elsajátítani (eszköz-ismeretet, használati rutint nemigen - a csoportmunkára történő felkészítést pedig a vállalatoknál, ahol van is rá pénz, sokkal jobban csinálják). Azt meg te is tudhatod, hogy a legrosszabb tudás a fél-tudás, pláne, ha ráadásul motiváció nélkül.
A másik oldal, hogy jelenleg még alkotmányos jog, illetve kötelesség a sorkatonai szolgálat, de ezen ugyebár, lehet változtatni.
Abban az itt nyilatkozóknak igaza van, hogy szülői, családi segítség nélkül egy pályakezdő - lehet akár értelmiségi, pláne, ha nem -, ha egyáltalán el tud helyezkedni, nehezen fog magának otthont teremteni, tehát ebből a szempontból ama bizonyos idő akár ''életet-halált'' is jelenthet. Mivel véletlenül éppen felnőttoktatásban (is) dolgozom, azért még hozzátenném, hogy jelenleg a megszerzett hasznosítható tudás devalválódásának átlagos ideje 3-8 év. Való igaz, hogy az informatika esetén ez bőven az intervallum alsó határértékéhez áll közelebb (alulról!).
Hidd el, a mostani fiatalok is szeretik a hazájukat, többnyire kötelességtudóak is, de hülyének ne nézze őket senki, még az állam kvázi érdekeiért sem.
(Tényleg zárójelben: a katonák szerint - persze - amíg világ a világ, szükség lesz rájuk, de hát ezzel minden szakma így van. :D) -
guest
veterán
Bocsi, kimaradt: amúgy a hivatásos/szerződéses katonasággal semmi bajom, de jó lenne _csak_ ilyet fenntartani. (Egyszerűbb lenne az adminisztráció, könnyebb lenne az átlagembernek, olcsóbb az adófizetőnek és legalább az lenne katona, aki akar és aki tényleg megtanulja a lényeget) Mellesleg _megfelelő_ (nem közalkalmazotti) fizuért akár én is lennék hivatásos. (A közalk. fizut konkrét ajánlatból tudom: középsuli végén vittek volna minket a hads. info. akármijéhez - majdnem kiröhögtük a srácot, mert tíz perccel előtte kaptunk egy kétszer akkora fizus ajánlatot)
Andor -
Acid
csendes tag
Megmodom őszintén nagyon jókat nevettem rajtatok! Tíz körömmel kapartok, de hát mind hiába. Próbáltok ''bölcseket'' nyilatkozni de semmivel sem vagytok jobbak mint én vagy bárki más aki egy kicsit keményebb hangon szólt a fajtátok ellen. Pici lelketek összetörtem? Szaladj haza anyucihoz, talán majd ő megvéd a csúnya katona bácsiktól. Nevetséges, hogy mit összeküszködtök, de egy kicsit más hozzáállással az egész nem is lenne olyan vészes mint ahogyan azt rémületes álmaitokban elképzeleitek. Kislányok, nem kell hisztizni úgy sem lesz semmivel jobb. Egyébként ha valaki polgári szolgálatra jelentkezik az már valami eredmény ahhoz képest aki csak sunnyog. Talán még egy-két hozzászólást megérne a téma hiszen 200 fölötti megnyilatkozással abszolút rekorder lenne a kategóriában!
Mikor fölmegy az agyvized arra amit írtam, gondold nyugodtan, hogy a pofádba röhögök (mert szánalmasak és röhejesek vagytok), és nézzél saját magadra! Gondold el nemsokára telesírhatod a kispárnádat a körletben! -
guest
veterán
Szerintem sincs sok értelme a sorkatonaságnak, legalábbis annak alapján, amit _már baka_ ismerőseim meséltek a szuper hat hónapos rambóképzőről. Amúgy semmi gondom nem lenne vele, csak hát értelem nélkül eltölteni hat hónapot munka/tanulás helyett... (Amúgy én is el kell tartsam mutert, de azt hiszem ez mentességet jelent, mint családfenntartó.)
Ja; guest ugyan, de: Konrát Andor -
Archie
csendes tag
A tényleg totál meddő vitát feldobnám egy kis ''poénnal'':
Amikor én sorkatona voltam, akkor áthelyezéskor az őrnagy kiszúrta, hogy informata vagyok, meg is jegyezte magában elég jól. Aztán később amikor vkinek számítógépes problémája akadt a parancsnokiban, akkor kisegítettem. Mondjuk így jó nagy presztizsre tettem szert az öregek katonák előtt, nem is cseszegettek sose... :)
Egyszer hívtak, hogy új gépet kapott az egyik századparancsnok, üzemeljem be. Megyek, aztán látom hogy batár nagy gép ott figyel az asztalon, a kábelek meg lógnak belőle. Mondom a századosnak: ''Százados úr! Épp ideje volt már kicserélni ezt a szar gépet, nem?'' Erre a válasz: ''Na ne viccelj már, hiszen ez az új gép!'' Az új gép egy 286-os volt, a régi meg egy XT. Ennek kb 3 éve, nekem akkor egy közepesnek mondható celeron 300-am volt... -
Acid
csendes tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Azt gondolom mindenki észrevette, hogy egy hangyfa*nyival sem jutottunk előrébb, de ez már így van az ilyen meddő vitáknál. Egy dolgot remélek, aki még idáig nem volt katona azt hamarosan besorozzák és utána egy kicsit talán nagyobb alappal és több ésszel fog nyilatkozni a témában!
Na csók a családnak! -
Acid
csendes tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Ha a programozók a lövészárokba kerülnének akkor valószínűleg kevesebb bugos programmal kéne szenvedni, és talán a rossz programok miatt nem kéne évente gépet cserélni! Ez viszont szintén nem ennek a témának a keretei közé tartozik, de hasonlóan sokatmondó mint a te feltevésed! Aki az indulatos megjegyzéseimet magára vette az okkal és valószínűleg azért próbál visszafröcsögni mert az igaz dolgok fájnak a legjobban! Ugye kis alamuszik!
-
Acid
csendes tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Igazad van! Dolgozz, nevelj gyereket, alapíts családot, legyél a társadalom becsületes adófizetője (ezt minden gúny nélkül mondom)!
De majd ha a kötelességeden túl estél! Kötelesség rémlik valami? Olyan dolog amit kell és nem lehet? Diplomát akarsz? Akkor tanulnod, vizsgáznod kell! Magyar állampolgár vagy akkor bizony be kell vonulnod! Tetszik vagy sem, de ez van! Persze ki lehet bújni a sorszolgálat alól de az olyan mint amikor valaki a piacon veszi a diplomáját? Szerinted milyen ember aki a piacon vesz diplomát?
Ha esetleg valakinek az érzékeny lelkivilágába gázoltam, hát sorry! De én miért ne lehetnék dühös azokra akik a katonaság alól kibúvók sorába tartoznak? Ti is fennen szapuljátok a Honvédséget és főként az ott dolgozó embereket! Kettőnk között az az egyik fontos különbség, hogy én tudom miről beszélek mert volt már benne részem, te viszont csak elképzelted! -
GeorgeTerror
senior tag
Tök jó hogy így átlátsz a szitán.
Az IT piacról is hablatyoltál valamit...
De nem számít szerinted jó a katonaság.
Legyél hivatásos.
Egzisztencia: hmmm. Pár év alatt? Te Acid, szerinted hány évig fogsz élni? Százig? Mert akkor ráértél bőven másfél évet a habokra eltölteni a seregben(igazából sokkal csúnyább jött a keybodrira, de nem alacsonyodom a férgezők, gizdázók szintjére:P ). Viszont belegondoltál abba, mennyibe kerül egy kis lakás? Számold ki hány havi fizuból jön ki! Ha sikerült (mérnökember vagy miért ne menne) gondold tovább! Család legyen mondjuk 2 gyerek. Nos egy egyszobás gyufásskatujában elég nehézkes megoldani kér gyermek felnevelését. Legyen pl egy + két félszobás lakás. Találd ki az árát, számolj hozzá mindent. Ekkor kijön mennyire sok. Nos hány évesen is akarom az első gyereket? Minél előbb. De annyi eszem azért van, hogy megfelelő tartalékok nélkül nem fogok belevágni a gyereknevelésbe.
Nem tesz teljesen alkalmatlanná fél év kimaradás. De ha az IT piac sűrűjébe látnál tudnád, hogy ami ma forradalmi újdonság, holnap kvázi szabvány, jövő héten elavult és csak a lúzerek utaznak ebben. Eltekintve természetesen az alapkövektől. -
Den
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Egyébként izraelben is van hadkötelezettség, tudtommal még a nőknek is.
-
Den
veterán
Figyelj Nowhereman, beleolvastál a topicba? Ott már egy párszor kértem hogy ezt az alpári hangnemet nélkülözni kéne, pláne olyanoknak akik hivatásos katonát csak tv-ben láttak. Ok hogy a sorkatonaságot hülyeségnek tartod, én is annak tartom, de amit itt a katonákról írsz az egy korlátolt butaság, ami hiten és nem tapasztalaton alapszik. Szóval pls. primitívbunkókatonázás-t mellőzd.
-
Nowhereman
őstag
Nos: Hadsereg. Ilyesmi Izraelnek van. A többi inkább dilettáns fegyveres szadomazoisták gyülekezete. Ha a neten keresztül a tratégiai mokákban valakinek csak annyi taktikai érzéke van mint egy faltörö kosnak, és reménytelenül fejlödésképtelen - arrol szinte mindig kiderül hogy hogy hivatásos katonatiszt. Kérdés: mi a fenének kell az embernek elbasznia az életéböl akárcsak egy napot is arra, hogy egy rakás agyhalottnak kielégitse a szadisztikus hajlamait? Ha meg valaki ugy érzi, hogy magyarország veszélyben van: költözzön ki Izraelbe: ott az tapinthato! Itt szélsöjobbos elmebaj!
UI: menjen katonának az aki szereti magát kimenteni a gondolkodás terhe alol azzal hogy mindenre értettem(!!!?)-et válaszol, és elég neki, ha fényezheti az egoját azzal, hogy jol áll rajta a mundér miközben 6-os oszlopban masirozik. -
jenicel
tag
LN: Akár hiszed, akár nem ott bizony csak kettő bódé volt (és nem torony).
Adi: Lehet azért tanulni is egy-két dolgot, talán csak más szemszögből kell nézni az egészet. Ha már bent vagy, akkor már mindegy, kár folyamatosan mérgelődni ezen.
Petya: Nálunk nem volt szar a kaja. De téli öltözködés az tényleg kriminális. Még jó, hogy megúsztam a telet. -
Petya
tag
Ez aztán komoly kötelesség! Megtanitanak összehajtani a barnacsikos alsógatyádat, meg hallgathatod a rigófüttyöt kinn a pusztában, hogy még azt is elfelejtsd amit éppen tanultál. Aztán mehetsz vissza melót keresni mikor már nem is leszel képben annyira. Ha még valami értelme is lenne azt mondanám jóvan. Ki állhatsz golyófogónak a tank vagy a bombázó elé, vagy jelentheted hogy a lokátoron jön az ellen, mire felszáll a magyar parittyás légvédelem már le van bombázva minden. Vagy megtanitanak dzsippet vezetni, király!! De ha az kell hogy hozzászoktassák a szervezetedet a moslékhoz meg a tizéve lejárt konzervekhez, akkor mehetsz immunrendszert erősíteni is! A mai hadviselés kicsit másmilyen mint 50 évvel ezelőtt, nem...? Ezért beleronditani értelmes emberek életébe elég mocskos dolog szerintem. Azokat sajnálom legjobban akiket télen visznek mindenféle szakadt göncben fagyoskodni. Menjen az akinek nincs jobb dolga vagy annyira vágyik rá, de észnélkül ne rángassanak be mindenkit!
-
casenoid
tag
Csak annyit, hogy Acid leminősítette itt magát
rendesen. Sajnálom, hogy ha valakinek csak annyi
ereje van, hogy fröcsögjön.
Én nem anyáztam, fikáztam, se téged, se mást.
Hevesen írtam az elején, mert leakadtam már az
első stílusos leveleden.
Ez nem változott, inkább még jobban 'bemutatkoztál'.
Ha nem csak olvasni, de megérteni is tudnál,
láttad volna, hogy írtam, ismerek jó pár katonát,
voltam olyan helyen, ahol nem fostam össze magam.
Így nem sok okod gyíkozni. Meg nem is ismersz,
bár ennek már örülök.
Nem fogom követni a stílusod, ennél már öregebb,
ha nem hiszed tapasztaltabb is vagyok.
Sok sikert! -
guest
veterán
GeorgeTerror: végre kezdett volna eltűnni ez a topic a süllyesztőbe, te meg felhozod... Erre élvezel?
-
Den
veterán
Ehhez azért annyit hozzátennék, hogy volt ''szerencsém'' egy ''kis'' időt eltöltenem egy rehabilitációs intézetben, és ott voltak polgári szolgálatosok, de sokszor a munkájuk csak egy fokkal volt jobb a hullamosásnál. Meg kórházban se volt sokkal jobb a helyzet. A 60 kilós kiskatonának 90-100 kilós betegeket kellet pakolásznia, szal nem volt nekik leányállom.
-
Archie
csendes tag
Azért aki volt katona, az tudja hogy a seregben van legalább kétféle teljesen eltérő szakasz:
1. Kiképzés: itt tényleg nagyban megy a szívózás, főleg a tizedesek meg a szakszik felől. Minél nagyobb a rang a tiszteknél, annál kevesebbett piszkálnak, mert századparancsnok pl csak hadnagytól felfele lehet vki, annak pedig már diplomásnak kell lennie. Ő pedig csak nem szívat. A lényeg az, hogy akinek nagy a pofája, azt kegyetlenül meg fogják szívatni, de meg is érdemli.
2. Kiképzés után: elkerülsz vhova századszintre, konyhás, sofőr, híradós, lövész, őr, akármi. Itt már teljesen más a helyzet, mert parázni csak a feletted való vonulástól kell, ha persze kell. De nekik se rangjuk, se semmilyük, szóval le is sz*rhatod a fejüket. Ha balhé van, akkor összefogással akár sittre is lehet őket vágni. -
Adi
senior tag
Látod, ezzel aláírtad, amit írtam neked. Cinikus és kárörvendő lettél. :) ), másrészt baromira nem igaz az, hogy hullamosónak és egyéb jó helyekre rakják be az embert melózni. Szépen megkérdezik, hogy milyen tudásod és nyelvvizsgád van és olyan helyre kerülsz (a lehetőségek szerint), ahol ezt az a szervezet tudja használni.
Ha meg van ismerősötök non-profit szervezetnél, akkor pláne jó, ti. ezek név szerint is akár igényelhetik a Munkaügyi KP-tól az embert. :) -
asterx
csendes tag
Miért, úgy gondolod, ha én adót fizetek az semmi? Pontosan az az amit a kormány két kézzel szór. Az általam, meg általad - ha jó hazafi vagy biztos nem keresel kiskapukat - befizetett adó.
A katonaságot meg - sajnos :(- még nem úsztam meg. A hadsereg meg sokkal jobban fejlődhetne, meg lelkesebb - és csapatmunkára készebbek - katonák lennének egy professzionális seregben. Számomra teljesen elfogadható az, ha valaki az emberölést választja szakmának. -
Adi
senior tag
Acid, ez az utóbbi hozzászolásod úgy hangzik, mintha neked nagyon fájna így utólag, hogy katona voltál, az meg még jobban, hogy más ember el akarja ezt kerülni. Ahogyan én is.
Csak én polgári szolgálatot kértem, mert sajnos nem volt megfelelő orvos-ismeretségem, aki a felmentést el tudta volna intézni. No meg a PSZ összeegyeztethető az elveimmel, nem akarok erőszakszervezet része lenni. Egyelőre még nem töltöttem le, mert tanulmányi halasztásom volt, de ami késik, nem múlik. :)
Szerintem a katonaság jelenlegi intézménye nem jó kis hazánkban. Hogy miért is? Közvetlen tapasztalatom nekem nincs vele (szerencsére), viszont azt el tudom mondani, amit barátaim mondtak.
1) Limbo az egész. Nem tanulsz bent semmit, sőt: felejt az ember, mert nem tornáztatja az agyát. És ezt egy olyan srác mondta, aki sofőrként kiváltságos helyzetben volt, naponta hazajárhatott este, mintha munkahely lett volna.
2) Azzal, hogy igyekeznek az embernek ''letörni a szarvát'', nem a csoportmunkára tanítják meg, hanem sunyítani. Hogyan lehet minél hatékonyabban elkerülni a felelősséget, a büntetést. Hogyan lehet lógni, átverni a felettesedet. Kussolj, ha valamit parancsba kapsz. Ez később mind ''jól fog jönni'' a polgári életben, mert engedelmes állampolgár és beosztott leszel. :D
Kellemes, mi?
Az tény és való, hogy szükség van valami olyan módszerre, ami a fiatal férfiakat úgymond megneveli és az önfejűségüket, kompromisszumképtelenségüket megjavítja, de véleményem szerint a katonaság alkalmatlan erre a célra. Legalábbis a jelenlegi formájában. Meg ez IMHO inkább a közösség és a család feladata lenne. -
Acid
csendes tag
Még mindig nem tiszta? Én nem azokról beszéltem akik eleve nem sorkötelesek (öregek, nők, gyerekek, mozgás és szellemi fogyatékosok, vakok, süketek stb.). Rólatok beszélek gyíkok akik öntudatosan veritek a melleteket, de az ég világon nincs mögötte semmi! Ebben az országban sorkötelezettség van. Semmivel sem jobban nekem mint neked? Ha nem tetszik más országba kell költözni, ez van! És ne vond magad a sorkötelezettség alá nem esők csoportja alá, mert nem azokról szól a történet, hanem a sunyi bandáról. Rólatok .!.
-
Den
veterán
''Fogalmam meg korulbelul annyi van, mint Den baratunknak. Aki ugyan nem vvolt meg katona, de a baratai elbeszelese alapjan kurvara ugy erzi, higy mi mekkora fergak vagyunk akik szinten nem voltak''
De mindegy, ha nem így gondoltad ok.
Az idősebb hivatásosok is normális fazonok, csak nem szabad őket összekeverni a kiképző tisztekkel. A sereg hivatásos része és a sorozott, az két külön világ. Egy igazi hivatásos században egész más a hangulat és az emberek egymáshoz való viszonya. Ha a barátaimmal valami honvédségi napra, vagy repülőnapra megyek, mindíg meglep az a hangulat ami ott van, mindeki ismeri egymást, sokkal nagyobb tisztelettel vannak egymás iránt mint egy átlagos munkahelyen. Még léteznek ilyen kihalófélben lévő fogalmak, hogy összetartás, bajtársiasság, stb.
Na mind1. Csak annyit kérnék, ha valaki sorkatonasággal szembeni felindulásában kifejti véleményét, tartózkodjon a katonák pocskondiázásától. Előre is kössz mindenkinek
den -
Acid
csendes tag
A hozzáálás itt a nagy probléma. Tudod a csapatmunkában az a tag aki tesz valamit a csapatért, sehul nem díjazzák a sunyikat. Egyébként gyanítom, hogy a tűzoltó sem a részeget kapja elsőnek a hóna alá.
Gyönyörű életed lehet, ha te afganisztánban érzed magad, de azok a szerencsétlenek legalább megpróbáltak talpon maradni a lehetetlenben is. Azért magyarország egy hangyányit fejlettebb és nem csak lövész katonákból áll ki a hadsereg. Emlékeztetlek, hogy Magyarország NATO tagállam és mint ilyen nem azt jelenti, hogy fel kell számolnia a hadsereget, hanem éppen hogy fejlesztenie kell. Ebbe beletartozik a sorkatonák kiképzése is, de amíg a kormány két kézzel szórja a pénzt addig esély sincsen rá, hogy elinduljon ezen az úton. Az egész értelme egyébként a részletekben rejlik és ebben szervesen beletartoznak a sorkatonák. Valószínű azért írsz ennyi sületlenséget, mert halvány dunsztod sincs mi van a seregben. Tényleg te hogy is úsztad meg a katonaságot? -
szesz
tag
Szerintem torolni kene a topic-ot mer nagyon szemelyeskedesbe ment at.
Jobb mint az INTEL vs. AMD:)) -
szesz
tag
Tevedsz, en nem buszken vonulok be, de ha kell akkor megyek, vagy poliszoli.
A velemenyemet meg mar most is almondhatom, ue. lesz ha kijovok! ''Mi a szart ert ez nekem? Teljesen felesleges volt!''
''Ne adj' Isten háborús konfliktus esetén az egyik fele védje a másik felét?''
Ez eleg szar duma! johogy nem loveted le azokat akik oregek, gyerekek, es nem farkuk van, hogy ne kelljen mar haboru eseten olyan sok embert vedeni!
Persze csak azokat kell akik voltak katonak!
''Tegyem kockára a bőrömet sunyi lótúrókért akik behúzott farokkal lapítanak valahol számolgatva az összeharácsolt pénzüket?''
Ez a sor a ''hazafi'' dumaddal (jopar hozzaszolassal elobb) nem negyon osszeegyeztetheto.
''De ha kell mozdítsa meg magát, és annyit tegyen meg ennek az országnak, hogy ugyan ugy kiveszi a reszet a katonásdiból mint más! Dícséretes, hogy te be akarsz vonulni ha behívnak, de akkor miért veszel védelmedbe olyanokat akik alamuszi férgek!''
Ebbol en ugy erzem, Neked megiscsak faj az, hogy esetleg vannak akiket nem visznek el, vagy csak em akarnak lenni katonak, de Te megis lenyomtad.
Egyebkent meg azert vedem az ilyen ''fergeket'', mert azert meg nem fereg egy ember, mert nem akar katona lenni. Ezzel az erovel a Dalai Lamat is annak nevezheted, mert valoszinu nem venne a kezebe meg egy legpisztolyt sem, hogy egy szaros verebet lelojjon.
Nem tudom miert nem lehet felfogni, hogy vannak olyanok, akik nem akarnak katonak lenni, barmilyen okbol es kesz!
Valaki irta joval ezelott, hogy emberi toleranciat lehet ott tanulni! Szerintem Acid, Te akkor epp orsegben voltal ezek szerint, mikor ezt oktattak:) -
Acid
csendes tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Kedves George Terror
Gratulálok a sikeres fórumtémához. Hazafias pályafutásodhoz sok sikert és katonaszerencsét kívánok. :) -
asterx
csendes tag
''Ló*szart fogom én a bőrömet a te sunyi valagadért kockára tenni egy esetleges konfliktusban!''
Aha, ez a csapatmunkának az egyik alapelve. Ezt jól megtanították neked a honvédségnél. Kérdezd meg a tűzoltót, amikor bemegy valakiért egy égő házba, nézi-e, hogy egy hülye részeget kell-e kihoznia, vagy egy kismamát. Mert szerintem nem. Tudod hivatástudat, az, hogy van egy munkád amit rendesen elvégzel és ez lehet felőlem az emberölés is-, de ez az amit a sorkatonaság nem ad. És erre a fenti idézet a legszebb bizonyíték.
Feltéve, hogy az ország védelme, vagy valami ilyesmi a katona feladata.
Egyébiránt meg kimehetsz a lövészárokba, de legfeljebb azt éred el vele egy háborús konfliktusban, hogy repülőről jól lebombáznak, vagy gépágyúval szétlövik a segged. És meghalsz anélkül, hogy bárkit megvédtél volna. Kérdezd meg a tálibokat mire mentek a fene nagy katonai kiképzésükkel. Lelőttek véletlenül egy helikoptert? Na hurrá. -
Acid
csendes tag
Te komám kevered a szezont a fazonnal. Amiket te említesz annak semmi köze a sorkötelezettségnek. Én csak az olyan alamuszi férgekről beszéltem akik a sorkötelezettség alól kibújnak. Neked, hogy sikerült? A katonásdi nem egyenlő egy korházi ellátással, mert nincs olyan, hogy orvoskötelezettség, a magyar jogszabály pedig a nők és a gyerekek részére nem ír elő sorkötelezettséget. Amúgy valódi kultúrszellemességgel gyarapítottad a fórumot, de talán ezt hagyd az elcsépelt közhelyek című fórumba. A véleményeid alaján egyébként közelebb állsz az említett madárhoz!
-
szesz
tag
En nem mondtam, hogy Te neveztel feregnek, de vannak masok akik igen. Ha jol emlexem, nem azokrol a hivatasos katonakrol alitottak it ilyesmit, akik nemregen valtak azza, hanem akik mar 15-20 eve uzik az ipart. Akik mar elvezet szintjen csinaljat ezt a szart.
En tisztelem es becsulom azokat a fiatalokat, akik ezt a palyat valasztjak hivatasuknak. Biztos anyagi hatter, megha nem is egy programozoi ber. De oket nem bantotta szerintem itt senki sem. -
Acid
csendes tag
Talán ezek hozzásegítik a mandrót akinek nem sikerült megúsznia a katonaságot, hogy miután kijön egy kicsit más színben látja a világot. Éppen ezért egy hangyányival közelebb kerül az evolúciós emberhez. Mindezt addig úgysem fogod megérteni amíg nem voltál katona!Másrészt már a kollégádnak leírtam: Ló*szart fogom én a bőrömet a te sunyi valagadért kockára tenni egy esetleges konfliktusban! Legyen az a jussod neked is mint más embernek aki becsülettel letöltötte a soridejét. Amúgy a Honvédségnél rengeteg szakág van, és nem csak lövészek. Ha te egy tornából felmentett típus vagy akkor még akár irodai munkára, vagy hiradósnak, lokátorosnak ill. egyéb beosztásaba is beoszthatnak. Azért remélem, hogy lövésznek fognak :) Elég ehhez egy anya is.
-
Acid
csendes tag
Talán ezek hozzásegítik a mandrót akinek nem sikerült megúsznia a katonaságot, hogy miután kijön egy kicsit más színben látja a világot. Éppen ezért egy hangyányival közelebb kerül az evolúciós emberhez. Mindezt addig úgysem fogod megérteni amíg nem voltál katona!Másrészt már a kollégádnak leírtam: Ló*szart fogom én a bőrömet a te sunyi valagadért kockára tenni egy esetleges konfliktusban! Legyen az a jussod neked is mint más embernek aki becsülettel letöltötte a soridejét. Amúgy a Honvédségnél rengeteg szakág van, és nem csak lövészek. Ha te egy tornából felmentett típus vagy akkor még akár irodai munkára, vagy hiradósnak, lokátorosnak ill. egyéb beosztásaba is beoszthatnak. Azért remélem, hogy lövésznek fognak :) Elég ehhez egy anya is.
-
Acid
csendes tag
''Először definiáld már, légy szíves, hogy szerinted mit jelent az, hogy ember (és ha lehet ne úgy, hogy volt már katona, mert én is definiálhatom úgy, hogy nem volt katona ...). Utána azt is leírhatod, hogy a katonaság miben segít hozzá ennek az eléréséhez''
Talán arra gondoltam, hogy tizen-huszon évesek extra lazák, nagyarcúak, és amúgy leszarnak mindent. De kérdem én mire verik magukat? Mit is értekel ezek a lótúrók? Semmit, nagy nullák akik csak az eszüket játszák! Nem mondom, hogy a katonaság az ember forítóköve de ebben a korban igen is jót tesz. Mert megtanulja a kedves delikvens, hogy Isten után egyel nem ő jön, hogy másként is működhetnek a dolgok mint ahogy elképzelte. Hogy rajta kívül más emberek is élnek ezen a bolygón akikkel esetleg csapatként kell együtt dolgozni, hogy sokszor teljesen értelemtlennek tűnő dolgokat is meg kell csinálni, hogy meg kell tanulni türtőzteni magát. -
asterx
csendes tag
Te olyan sötét, vagy, hogy a vetési varjú hozzád képest atomvillanás.
Mit szólnál hozzá, ha a kórházban az orvos, nem gyógyítana meg mert mondjuk te többet keresel? Mi van a nőkkel és a gyerekekkel? Azokat se védenéd, mert nem játszottak katonásdit? Ha neked ezt jelenti az ''ember'', akkor én visszamegyek féregnek. -
Acid
csendes tag
Nagyon dicseretes, hogy te büszkén be akarsz vonulni, de meghallgatnám a véleményed akkor is ha kijöttél.
Tudod egy nagyon fontos dolgot elfelejtenek az ''antikatonák'': Az egyik bagázs elmegy és letölti a sorszolgálatot, a másik pedig nem. Ne adj' Isten háborús konfliktus esetén az egyik fele védje a másik felét? Mivel különb az aki kilóg a sorszolgálat alól (inkább alávaló)? Tegyem kockára a bőrömet sunyi lótúrókért akik behúzott farokkal lapítanak valahol számolgatva az összeharácsolt pénzüket? Ló*art! Miért legyen neki jobb, a programozói faj felsőbbrendűsége jogán? Éllje az életét, dolgozzon és tömje tele a zsebét, ezt mind le*arom. De ha kell mozdítsa meg magát, és annyit tegyen meg ennek az országnak, hogy ugyan ugy kiveszi a reszet a katonásdiból mint más! Dícséretes, hogy te be akarsz vonulni ha behívnak, de akkor miért veszel védelmedbe olyanokat akik alamuszi férgek! A végeredmény úgyis az lesz, hogy besoroznak, akkor meg mit kell e körül ennyit nyafogni! -
asterx
csendes tag
Először definiáld már, légy szíves, hogy szerinted mit jelent az, hogy ember (és ha lehet ne úgy, hogy volt már katona, mert én is definiálhatom úgy, hogy nem volt katona ...). Utána azt is leírhatod, hogy a katonaság miben segít hozzá ennek az eléréséhez. Én meg hadd döntsem el magam, hogy akarok-e a te fogalmaid szerinti ember lenni - esetleg már az is vagyok katonaság nálkül is -, vagy megmaradok inkább nyápic programozó féregnek.
Egyébként meg menjen az a lövészárkokba akinek hét anyja volt. -
Den
veterán
Ja, akkor olvasd el megint. Egyrészt nem neveztelek titeket féregnek, másrészt pedig a barátaim _hivatásos_ katonák, és őket arra hoztam fel páldaként, hogy a _hivatásos_katonák, többségükben nem bunkó, szellemileg visszamaradott emberkék. És az hogy batátaid akiket kamaszkorod óta ismersz katonák az más mint amikor barátaid akik voltak sorkatonák elmesélik az élményeiket.
-
szesz
tag
Azt hiszem, itt nem arrol van szo, hogy ki volt vagy ki nem (egyebkent meg nem voltam). De ugy erzem, azert van ez a topic hogy az is leirja velemenyet aki meg nem volt.
Egyebkent meg ha kopkodni akarsz, akkor kopkodd azokat akik fizettek kemeny zse-ket, hogy ne legyenek. En nem ezek koze tartozom, es valahol meg is ertem oket. Ha ertem jonnek megyek, nem gaz a 6 honap, vagy esetleg polgari szolgalat.
De meg mindig nem mondta el senki ertelmesen, hogy MI ERTELME ENNEK AZ EGESZ SZARNAK!
Meg Te sem... -
szesz
tag
''az a baj a hozzád hasonlókkal, hogy kész tényként írtok dolgokat egy olyan valamiről, amiről fogalmatok sincs''
ha jol emlexem, nem irtam en semmifele tenyt le a katonasagrol, csak altalanos megallapitasokat.
Fogalmam meg korulbelul annyi van, mint Den baratunknak. Aki ugyan nem vvolt meg katona, de a baratai elbeszelese alapjan kurvara ugy erzi, higy mi mekkora fergak vagyunk akik szinten nem voltak. Az en haverjaim is mind volt katona, ugyhogy en sem a tv-bol hallottam, meg fenykeprol halottam. -
Acid
csendes tag
Jenicel: Bár sok kritikát tartogatsz a Honvédségnek, azért ezek részben megállják a helyüket. Azonban te utána beszélsz és nem előtte vagy helyette. Egy valamit teljesen korrektnek tartok, a némelyek helyett a jópár szót használva
''Némelyekre ráférne a katonaság, hogy emberré váljanak'' -
Acid
csendes tag
Valószinűleg a kikepzes is hagy maga után kivánnivalót, de még mindig jobb egy haloványabb hadsereg mint a semmilyen. Tudod azért nem áll olyan rosszul a hadsereg mint azt a leendő bevonulók szeretnék. Senki sem örül a bevonulásnak, de ez nem is azért van, hogy örömet szerezzen neked. Valóban nem irta egyikőtök sem, hogy be van tojva, de akkor mire rázzátok a rongyot? Ha olyan nagy a pofátok akkor be kell vonulni és majd 6 hónap múlva lehet okoskodni. Addig pedig aki nem volt katona és mellette játsza a nagyokost az elmehet a sunyiba (ez elég diszkrét volt?)
Nem birja ez a nyavajás szerver a hosszú üzeneteket! -
Acid
csendes tag
Nem utállak én jóbarát azért mert megúszod a sorkatonaságot ha valós egészségi problémád van, esetleg az egyedüli család eltartó te vagy a három gyereked és a rokkant szüleid miatt. De igenis alamuszi magatartás kibújni mert félted a szaros állásodat, vagy egyéb morálisan okolt indokot koholsz azért, hogy megúszd.
Gondolod, hogy csak Te adózol? Nem hinném! Az viszont megint csak az ország képét tükrözi - amit már előttem is megemlitettek - hogy a sibolóknak, kiskapu keresőknek áll ez az ország, és te semmivel sem vagy jobb! Való igaz 8 éve más volt a Hadsereg, de most sokkal enyhébb és rövidebb. Ez nem a XVIII. század, hanem a XXI. az emberek azonben mit sem változtak. Az is igaz, hogy egy 6 hónapos katona felét sem éri egy jól képzett hivatásosnak, de egyszerűen nem elég egy ekkora országban néhány tizezer fős hadsereg. -
Den
veterán
Kedves szesz
Én jelenleg tanulok. A hivatásos katonákat azért védem mert több jó barárom hivatásos, többek között a legjobb barátom is akivel álltalános iskola óta vagyunk barátok. Ezáltal van rálátásom a hivatásos katonaságra, és ezért háborít fel hogy olyanok akik katonát csak fényképen láttak, milyen lenéző, alpári véleményeket irnak.
Egy példa hogy mennyire buta emberek mennek katonának:
Két jóbarátom középiskolában egy osztályba járt az eggyik legerősebb műszaki szakközépben. Mind a ketten évfolyamukban kiemelkedő eredménnyel végeztek. Egyiküket az informatika érdekelte, ő a BME-re ment, ma két diplomája van és egy nagyon jó állása egy nagyon komoly informatikai cégnél, a másik pedig pilóta szeretett volna lenni ezért katonai főiskolára ment, és ma pilóta a seregben. Nem azért mert ''másra mem jó csak katonának'', vagy nert buta, bunkó, stb. Választhatta volna azt a pályát mint a másik barátom, ugyanúgy elvégezte volna az egyetemet, és ugyanolyan jó informatikus lett volna belőle.
De ő a latonaságot _választotta_. És a katonák nagy része ezért katona. Negatív példát pedig minden szakmában találsz.
Atöbbire a válasz benne van az előző hozzászólásomban.
den -
Acid
csendes tag
Itt most nem arról van szó, hogy milyen a Honvédség helyzete (ez lehetne egy másik fórum téma) hanem arról, hogy magukat extra lazának képzelő fószerek, kitalált indokokkal, morális dumával próbálnak kibújni a kötelezettségük alól! Arcok, talán majd utána mondjatok véleményt, addig pedig sunyi, lapos vágta és irány a laktanya!
-
Acid
csendes tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Mégis csak sikerült regisztrálnom sőt sok sok kis darabban le is tudtam irni a gondolataimat. Casenoidnak remélem nagy-nagy örömet szerezetem evvel! Amúgy a katonaságot úgyis megszivjatok cimü forumot azert probaltam inditani mert ide sehogyan sem sikerült üzenetet irjak. Most azonban belátva, hogy az üzenet hossza miatt nem volt sikeres inkább maradok én is ebben, mivel ez volt az ''Ősmag''.
-
Acid
csendes tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
PROGRAMOZÓKAT A LÖVÉSZÁRKOKBA
(Legalábbis a nagyarcúakat, a többivel nincs gondom)
ACID .!.
Amúgy Szesz, voltál te katona? Ha igen akkor van rá alapod, hogy itt hőbörögj, ha viszont nem akkor ne süketelj! -
Acid
csendes tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Ami pedig az én katonaságomat illeti, meglepődnél egy pár dolgon, de csak annyit, hogy sokszor én is csak összeszoritottam a fogam, de túlestem rajta.
Egyébként nem értem, hogy embereknek, hogy van mersze bármit is kritizálni a nélkül, hogy halvány gőzük is lenne róla. Milyen alapon mondasz véleményt pl. egy dalról amit nem halottál, egy filmről amit nem láttál vagy a katonaságról amivel az összes ismeretséged a katonabácsi akit a TV-ben láttál.
Na megyek mert dolgoznom is kell nemcsak meddő vitát folytatni.
Amúgy Acid voltam, a te kedves ismerősöd! -
Acid
csendes tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
A mai IT piacon munkaerő kereslet van és nem kinálat, éppen ezért a jó szakembereket megtalálják illetve találnak maguknak munkát. Az viszont lehet, hogy annyit fogsz keresni amennyit megérdemelsz és nem annyit amennyit szeretnél. Nem sajnálom én senkitől amit megkeres de egy kicsit legyetek tisztában a piaci értéketekkel, mármint ha van ilyen. Ha viszont 6 hónap neked elég, hogy hajléktalan és roncs legyél, akkor már eddig sem sok választott el ettől. Lehet sirni, átkozódni de a végén úgy is megszivjátok.
-
Acid
csendes tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
A mai IT piacon munkaerő kereslet van és nem kinálat, éppen ezért a jó szakembereket megtalálják illetve találnak maguknak munkát. Az viszont lehet, hogy annyit fogsz keresni amennyit megérdemelsz és nem annyit amennyit szeretnél. Nem sajnálom én senkitől amit megkeres de egy kicsit legyetek tisztában a piaci értéketekkel, mármint ha van ilyen. Ha viszont 6 hónap neked elég, hogy hajléktalan és roncs legyél, akkor már eddig sem sok választott el ettől. Lehet sirni, átkozódni de a végén úgy is megszivjátok.
-
Acid
csendes tag
De mondok én neked és a sorstársaidnak valamit. Talán egy kicsit másképpen állnátok a dologhoz, ha nálunk is az lenne a munkaerőpiacon mint sok nyugati országban, és a legtöbb munkahelyre az érettségi, diploma és nyelvvizsga mellé a letöltött sorkatinai szolgálatot is kérik. Bizony ám, hiszen aki gyik a haza szolgálatában az gyik a munkában is. Tudod ez olyan, hogy ha mindenáron ki akarsz bújni a kötelesség alól akkor valószinüleg a munkáért sem állsz sorba. Talán bizony a sorrenddel van a gond? Csatlakozom az előttem szólóhoz aki azt irta, hogy aki kibújik a kötelessége alól az ne srjon ha késöbb számon kérik rajta. Úgy gondolom, hogy ha 6 hónap elég hogy a szakmai tudásod lenulázza és utána már sehova sem kelljél, akkor te csak azt hiszed, hogy értelmiségi vagy. -
Acid
csendes tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
A te legnagyobb problémád, hogy pár év alatt akarsz meggazadagodni és egzisztenciát teremteni, de ha már 200 alatt keresel akkor össze vagy törve mint a ropi! Elmesélem neked, hogy ez még mindig nem az az ország ahol frissen végzett taknyosok hátuk mögött a nullával nagyon-nagyon túl lennének fizetve. Gondolod, hogy ez a ''rengeteg idő'' téged teljesen alkalmatlanná tesz a későbbi munkaerőkénti alkalmazásra? Gondolod, hogy a ''nagyszerű'' értelmiségi mag fél év alatt elvész? Ha ez igy van akkor már most sem vagy valami nagy spiler! Egyébként a honvédségnél nem tiltják a tanulást, sőt igenis támogatják.
-
Den
veterán
Árnyékra vetődsz kedves asterx. Egyrészt én nem szívtam meg, mert nem voltam katona. Másrészt ha elolvasod a hozzászólásaimat, akkor rájossz hogy én a legkevésbé sem vagyok sorkatonaságpárti. De mivel GeorgeTerror is még mindíg azon rágódik hogy mennyire értelmetlen az egész ezért most megpróbálom mégegyszer, érthetőbben kifejteni az álláspontom.
Magát a sorkatonaságot egy ostoba rendszernek tartom mert:
-ahelyett hogy egyszer alaposan kiképeznénk embereket akik utána hivatásszerűen évtizedekig szolgálnának, folyamatosan képzünk ki felületesen embereket akiket a kiképzés után, leszerelünk és képzetlenekkel helyettesítünk. Ez ostobaság, pénzpocséklás.
-a sebtiben kiképzett sorkatona gyakorlatilag semmire sem jó.
De:
- A Magyar Kőztársaság jelenlegi törvényei szerint, minden tizennyolc évét betöltött egészséges férfi, sorköteles. Ha tetszik ha nem ez_a_törvény_.
-Ez vonatkozik mindenkire, kőművesre, munkanélkülire programozóra...
-Amikor iskolai tanulmányaid miatt nem vonulsz be, akkor nem felmentést kapsz, csak halasztást. Tehát _továbbra_is_sorkötelezett_vagy.
-Ezért nem kell felháborodni hogy micsoda igazságtalanság ért, amikor később behívnak, mert csak azt a kötelességed kérik számon amit mindenki máson.
Remélem ez már elég tisza és érthető.
den -
Acid
csendes tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Bocsi de az a helyzet, hogy az életem egy kicsit többől áll mint, hogy az Interneten és a fórumokon lógjak ezért nem igazán tudok percre pontosan irogatni. Igazán töröm magam amiatt, hogy az érzékeny kis lelkivilágodba gázoltam, de tudod a fáradt gőz nem csak neked dukál. Ha szerény nyelvtani ismereteim nem csalnak a ''HEJZET'' szó magyar megfelelője helyesen HELYZET (Ennyit a kultúráról)!
Nehogy azt hidd te társadalom áldozata, hogy régen könnyebb volt a helyzet, sőt. A katonaság nagyobb szivás volt (a hosszú i hianyzik a billentyűzetről) mint most, hosszabb és szivosabb. A munkaerő piac hasonló gondokkal küzdött mint most. -
guest
veterán
Szesz: az a baj a hozzád hasonlókkal, hogy kész tényként írtok dolgokat egy olyan valamiről, amiről fogalmatok sincs. Ha nem voltál sorkatona, akkor nem tudhatod hogy mi van bent, max. a ''nagynénikéd keresztfiának a haverja'' által elbeszéltekre tudsz hagyatkozni, aki vagy született Háry János, vagy nem... Más szavakkal: ha valamiről fingod sincs, arról nem szabadna határozott és szélsőséges véleménnyel lenni...
Ami meg a jenicel által leírtakat illeti: sok mindenben igaza van, de azért egy dolgok kiemelnék: én egy sokadik lépcsős híradós laktanyában voltam sorkatona, nem pedig a harcoló állománynak számító légvédelemnél, és a valamivel kisebb laktanyánkra 7 azaz hét db. őrbódé + 1 járőr jutott... Mivel kb. egyidőben voltunk sorkatonák, azért azt a 2 tornyot nehezen hiszem...
LN -
Archie
csendes tag
Aki volt katona az inkább azért szapulja a katonaságot megúszókat, amilyen módszerrel meg akarják úszni az egészet. Aki beteg, azt ne vigyék! De sokan jönnek itt azzal a szép szöveggel, hogy a sereg helyett addig ők szép polgárok, és mennyi tejelnek az államnak adóban. Viszont ehhez a dokibát, vagy egy magasrangú katonát előbb meg kell dobni egy százassal...
-
jenicel
tag
Persze még lehetne irogtani sokat, ha igénylitek, írok.
A honvédség hatékonyságáról:
Légvédelmi laktanyáról van szó, ne firtassuk melyikről. A légvédelem áll itt:
- Két lokátor, ezek nélkül tényleg tök felesleges lenne az egész,
- 2000-3000 jó kis orosz kis találati pontosságú rakéta, ami arra jó, hogy ha találat éri a laktanyát, akkor eltűnjön az egész a föld színéről a közelben lévő faluval együtt, mert:
- Írd és mond: 2 (kettő!!! :DDD:DDD) db indítóállvány volt. Ebből az egyiket kb. két hét(!) alatt működőképessé lehetett volna varázsolni, a másikra ránézni sem volt szabad, mert a rozsda miatt, már a látvány hatására is széteséssel fenyegetett.
Szóval a légvédelem kimerült az ''ökölrázásban''.
Magyarul ha a szlávok közül akárki is meg akart volna támadni, simán egy-két nap alatt végigmentek volna az országon, ha ezen a ''hadseregen'' múlik. Szerencsére a földrajzi helyzetünk miatt a nyugatiak akkor is megvédtek volna bennünket, ha az életben nem lépünk be a NATO-ba. Simán meg lehetne szüntetni az egész sereget, legalább több jobban fizetett tanár lehetne, jobb lenne az eü., stb. Így már előre tudna jutni ez az ország, és nem makrogazdasági mutatokkal kellene ámítani a választókat.
Egyébként a tisztek jó része (abban a laktanyában) tényleg alkesz, és háború idején szerintem (és mások szerint is) ők menekülnének az első sorban.
Ja! Hatékony volt a laktanya szárazföldi védelme is:
17 kilométer volt a kerülete a kócerájnak. Ezt védte 2 (kettő) őrbódé, + egy pár járőr, akik inkább kártyáztak, vagy aludtak, vagy TV-t néztek. (Felszereltek egy műholdvevőt is:D, csak valamelyik nagytudású elba***a.)
Viszont a kaja nem volt rossz. Minden másnap süti :9
Konklúzió: Némelyekre ráférne a katonaság, hogy emberré váljanak, de amúgy az egész egy nagy baromság, ráadásul tényleg tönkre tudja tenni a kapcsolatokat, stb.+ idővesztés. -
szesz
tag
''Akik ilyen olyan indokkal kibújnak a sorkötelezettség alól azok vagy megveszik, vagy kitalált egészségi gondokkal próbálják megúszni (ez a féreg kategória).''
Aaa dehogy, rosszul latod! Te vagy a fereg kategoria, aki mar tul van rajta es utal mindenkit aki esetleg ''megussza''. Raadasul meg le is fergezi azokat. Hogy josz Te ehhez! Vagy esteleg ezt jol beledvertek, mig katonasdiztal?
Gratulalok!
'' hogy egy hangyányit te is teszel azért az országért ahol élsz és nem csak élősködő parazita vagy! ''
Dontsuk mar el ki is az eloskodo pazita!? A dolgozo, aki a fizetese felet leadozza, vagy aki 6 honapig a farkat logatja es nem csinal semmi erdemre valot. Mert kb ez a helyzet a mai katonasaggal. Figyeltel, MAI es nem 8 evvel ezelotti. Egyebket 8 eve sem volt ferfiasitobb.
Aki hazafias erzesnek tartja, hogy katona lehet, akkor menjen el hivatasosnak, aki meg nem erzi ugy, azt nem kell ezert lefergezni. Nem a 18-19 szazadban elunk. Ez a topic azert szuletett, hogy mindenki leirja a katonasag elleni-melletti ervet, nem arra , hogy gizdazzuk a masikat, ha annak nem ua. a velemenye mint nekem.
''Gondolod, hogy a védelmet egy tízmilliós országnál ezt meg lehet oldani csak hivatásos hadsereggel? Valószínűleg a Magyar Hadsereg a lécet alulról veri, de ehhez nagyban hozzájárul a ti morálotok.''
Es szerinted a hivatasosokon kivul meg 50000 sorkatona, mit tudna tenni azert, hogy ne legyen teszemazt arab zaszlo Budapesten? Elejuk all es sajat vertengerebe fullassza az ellent? Azoket akik, mar tobb 10 eves valos harci tapasztalattal rendelkeznek?
Ugyan mar ez siralmas erv a sorkatonasag mellett!
A ''lecet alul veri'' dolog, pedig egyaltalan nem moralis kerdes! Miota vilag a vilag es van sorkatonai szolgalat, a ferfiakra raeroltettek a dolgot. Annakidejen is ugyanugy utaltak a dolgot mint most. Nem hinnem, hogy barki is dalolva vonult volna be, mondjuk 3 evre a 60-as evekben.
''Igazán mit nyavajogtok azért a 6 hónapért? Néhány éve még az alapképzés majd ennyi volt, most meg 6 hónap szanatóriumot kaptok helyette!''
Nagyon nehany eve lehetett, mert mar 10-12 eve is 3 honap volt, most pedig ha jol tudom 6 het.
Miert nyapic valaki azert, mert leirta, hogy ellenzi a katonasagot? Ha jol lattam senki sem azt irta, hogy ''bazzeg 6 honap katonasag de felek, mi lesz most??!!'' -
Archie
csendes tag
Kb 25-30 hozzászólással ezelőtt léptem bele a témába, akkor vetettem fel azt hogy suli után egyből jelentkeznie kellene a seregnek. Ez megoldana egy csomó problémát, nem kellene 27 éves srácoknak meglepetésre katonásdiznia. Persze ez nem azt jelenti, hogy egyből meg is kapod a behívódat, hanem tudd hogy később bevihetnek.
Amúgy a sorkatonaság alapjában véve nem lenne hülység, de ebben a formában nem sok értelme van... -
jenicel
tag
Egész elálmosodtam, mire végigolvastam ezt a topicot.
Írok véleményt a ''katonaságról'' ami kis hazánkban működget. Volt benne részem. Egy évre hívtak be, mákom volt közben levitték 9 hónapra.
Szal már én is négy és fél éve szereltem le. Előtte tettem le a technikusit, fősulira akkor még nem vettek fel, munkahelyet (értelmes pénzért) meg nem találtam (mert már akkor is kezdett érdekes lenni a munkaerőpiac). További szerencsémre nem volt barátnőm, és anyagi problémáim sem adódtak a kötelességből, de:
A százados szerint, hogy volt már érettségim, biztos írnok leszek. Persze. Ott hegesztettem a toronyban. Adtam az őrséget tiktakban. (Hetente hazajárás mi? Egyszer másfél hónapig nem kellett hazamennem, mert a kis létszámú sorállomány miatt kellett az ember)
1. ''Sok érdekes embert lehet megismerni'': A század felének volt 8 általánosa, a másik felének meg szakmunkásképzője. Volt kb. 3 ember 6-7 általánossal, meg 2-3 érettségivel/technikusival. 1 ember volt a században diplomás. A végzettségek itt tükröződtek az értelmi színvonalon is, ezért inkább kimaradtam csontrészegre ivós ''bulikból''.
2. Anyagilag nem volt rossz, tudtam kölcsönadni anyáméknak is, mert nekem nem volt szükségem akkorka pénzmennyiségre sem. (Akkor még nem volt számítógépem.)
3. Egy családos ember volt, ő minden zséosztásnál 3-4-szer annyit kapott, mint más. Ha haza kellett mennie, előnyt élvezett. És mellesleg rövidebb volt a szolgálata, hamarabb leszerelték. Három kölök és afölött meg asszem el sem visznek. :))
4. A kiképzés nekem 1 hónap volt, és akkor aludtam a legtöbbet :DDD.
6. Mit tanul meg az ember?
6.1. Takarítani. (Ultra+sósav+klórmész, gázálarc kötelező kellék:DD) Mondjuk itt a fősulis koleszban jónéhány emberre ráférne a katonaság ez miatt. Legalább megtanulnák lehúzni a WC-t maguk után! Lányokra is igaz!
6.2. Várni. A leszerelést. Mivel rengeteg időm volt, ilyenkor tudtam fejben megtervezni egy terepasztal duplavágányú fővonalának automatikus térközrendszerét sebességszabályozással. Kell is ilyeneket csinálni, különben tompul az agy. Ez a pocsék munkahelyekre is igaz.
Folyt... -
szesz
tag
Kedves ''okos'' Den!
Elaruldad Te mivel keresed a kenyeredet, esteleg Te is valami bakaszakmat nyomsz, hogy annyira veded oket?
Arra meg nem gondoltal, hogy aki 26 evesen kap sorozasra papirt (nem behivot, mert nagy kulonbseg am) az termeszetesen aggodik a ''karrierje'' miatt. S nem azon ragodik 18-19 evesen, hogy ''bazze mer megint ugrott fel ev pialas meg diszko, ja es meg a szomszed falubol a MAri sem volt meg meg''! Vagy esetleg mar vagy 5 eve hozza se szoltak katonaek es mar reg el is felejtette, hogy meg az is hatra van? Es mot hopp, derult egbol sorozopapir.
Es ez nem felhaborodas kerdese, hogy valaki most kap papirt, hanem csak szivas. Ezert meg ne kene lefikazni azokat! -
GeorgeTerror
senior tag
Na milesz elfogyott a flame Acid?
-
GeorgeTerror
senior tag
Acid!
Egyébként nem tudom megfigyelted-e, hogy akik a sorkatonaság mellett, mint kiszolgáltak foglaltak állást, egytől egyig azt írták, hogy nem tegnap szereltek le hanem ősrégen.
AKKOR PEDIG KICSIT MÁS VOLT A HEJZET.
Most viszont kemény farkasfoga van a munkaerőpiacnak. Ha egyszer megszívod nehéz valamit is elérni.
Kicsit meggondolatlanul szólod le az összes sorkatonaság-ellenzőt, sajnos a kulturált hangnemet mellőzve.
Köszönöm, hogy végigolvastad amit írtam -
GeorgeTerror
senior tag
Kedves Acid!
Úgy látom Te, mint olyan ''két kézzel bő nyállal'' vetted a katonaságot. Gratulálok hozzá!
Köszönöm a kedves jókívánságaidat. Sokáig szerettem volna bevonulni katonásdit ''játszani'', mert jó buli lehet. De aztán felnőttem vagy mi. Tehát tovább látok az orromnál.Ezért is letettem arról, hogy a magyar ''haderőben'' gazdagítsam tapasztalataimat. Egyrészt, mert most kellene leraknom az alapokat a saját (szüleimtől nem függő) életemhez. Másrészt a folyamatos szakmai önképzés nélkül teljesen kiesnék a gyakorlatból.
Ugyanis én a főiskola mellett dolgozom, hogy ne kelljem senkire támaszkodnom. Harmadrészt azért dolgozom 4 (írd és mond négy) hejen, hogy ne csak egyik hónapról a másikra éljek. Szeretnék félretenni esetleg olyan dolgot venni amire később is szükség lesz.
De nem lehet mert jön a ''nagy testvér'' és a gondolatrendőség... -
killer
tag
Mivel már mindenféle véleményt lehet olvasni a katonaságról, csak a személyes sztorimat ontom rátok: jó helyen volam jó időben, vagy jól kovácsoltam sorsomat, tökmind1, be tudtam indítani egy grafikai stúdiót. Kicsit, kopottat, de sajátot. Szépen csorog a lé, rengeteg a meló. Jön Honvéd elvtárs, és azt mondja sorozás. Mire én mondom nemá', és naívan viszem az igazolásokat, hogy szüleimet, iskolás hugomat tartom el, a házukat részletre vásárolom vissza egy csődeljárás eredményeképpen (szüleim csődje), amit ha nem fizetek utcára kerülnek. Erre a rendkívül szimpatikus sorozótiszt felnézett a ''repeszgránát bütyköléséből'', majd elkezdett hangosan gondolkozni.
- Hmm, angol és német nyelvvizsga, főiskolai végzettség, egy halom számítástechnikával kapcsolatos papír (neki ez már álmai netovábbja...). ''Felajánlom'' önnek az egyik elit-alakulatot.
Én csak néztem, hogy akkor most mivan. Erre ő: kiemelt A kategória. Na erre elborult az agyam és hadonásztam a különböző hivatalokban beszerzett iratokkal (családfenntartó, a ház fizetési kötelezettsége, hugom iskolás, stb...) Semmi válasz. Elküldtem a halál vérvörös f@szára - ez persze olaj volt a tűzre. Már 1500%osra vehettem, hogy kapok egy kardot, meg öt golyót és ''megtanítják a magyarok istenét''
F@sz voltam, hogy nem vettem meg a betegségemet igazoló papírt, de akkor már nem volt visszaút.
Ekkor követtem el mégegy hibát, beparáztam és gyorsan beadtam a polgári szolgra a kérvényt, amire azóta meg is kaptam az engedélyt. Összegezve a kisregényt most ott tartok, hogy fizetem a nagy zséket állambácsinak, anyámékat húzom ki a gondból, a hugom tanul és ''várom'', hogy bármelyik pillanatban megérkezik a polgszolg értesítés. Az már csak hab a tortán, hogy alatta (15hónap) nem működhet a vállalkozásom.
Na ennyi.
Nem a munka büdös, most is többet dolgozom, mint az ú.n. ''szanatóriumban'' kellene, még azt is félre tudom tenni, hogy esetleg egy elmebeteg sudribunkó csicskáztat/magyarázza el mit/hogy/mikor/miért, de hogy nem tudják elfogadni ezeket az érveket az fura így 2002, meg valami EU-ba lépés határán... -
guest
veterán
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
A katonaság nem választás hanem kötelesség!
Jól megszívtad és ha sokat nyavajogsz akkor fogod csak igazán!
Ja bocsi megint ACID voltam. A C I D .!. -
guest
veterán
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
A katonaság nem választás hanem kötelesség!
Jól megszívtad és ha sokat nyavajogsz akkor fogod csak igazán! -
guest
veterán
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
PROGRAMOZÓKAT A LÖVÉSZÁRKOKBA!!!
-
guest
veterán
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Nos asszem egy kicsit lemaradtam!
A nevem ACID (most már jobb?) Amit levéstem casenoid számára és magadénak érzed kedves témaindító, azt vedd is magadra! Egyébként nem értem mitől jobb most neked, hogy tudsz egy semmitmondó nicket.
Egyébként remélem, hogy a többi veled hasonlóval együtt mielőbb bevonultok és széjjel szivatnak benneteket!!! Őrséget adsz, konyhán mosogatsz, árkot ásol, lebasz egy 19 őrmester, naponta 3x takarítasz, hétvégén laktanyafogágot kapsz és ha negyon vered magad a fene nagy értelimiségedre akkor a kedves alföldi szobatársaid kidekorálják a pofádat! Megsúgom én is ''értelmiségi'' vagyok bár csak mérnök és nem egy ''nagytiszteletű programozó''. Olvasd szépen végig azokat az üzeneteket, amelyeket olyanok írtak akik már megjárták a ''hajléktalanná tevő kénköves poklot'' és egy kicsit okulj!
Neked is leírom ACID voltam a #14-es guest. -
guest
veterán
- Talán itt nem a guest-en vagy egyébb röhejes azonosítón van a hangsúly. Ha gondolod hívhatsz Acid-nak, igazából semmivel sem mond kevesebbet a guest mint pl. a casenoid! (Majd egyszer talán regisztrálok és akkor sokkal boldogabban írogathatsz .!.)
Látom pajtás te sem voltál katona és erre boldogan vered a melled. De hiszen mi mást is csinálnál, hiszen ebben az országban az alamuszi férgeknek áll a világ. Tudod nem vagy egyedül azzal, hogy a megélhetésért gürcölsz és egyéb szoc. gondjaid vannak, de ennyi erővel bárkinek lehetnek kifogásai. Mi a helyzet azzal a hozzászólóval aki 18 hónapot húzott le család mellett az picsafüst az anyád eltartásához képest? Akik ilyen olyan indokkal kibújnak a sorkötelezettség alól azok vagy megveszik, vagy kitalált egészségi gondokkal próbálják megúszni (ez a féreg kategória). Egy aprócska százalék pedig tényleg nem alkalmas, de az elenyésző, mert ennyi kretén egy országban sincs. Te hogy úsztad meg bátor hazafi?
Kettőnk közül én tudom mi a katonaság mivel volt benne részem, Te viszont csak vérgőzös álmaidban hallottál róla.
Kis nyamvadt antikatonák, az egész nem arról szól, hogy lekvékezed az ellent, vagy GI Joe-nak érzed magad hanem arról, hogy egy hangyányit te is teszel azért az országért ahol élsz és nem csak élősködő parazita vagy! Persze úgy gondolod, hogy neked aztán senki ne szóljon be mert te vagy a főmájer és egyébként is az egész hülyeség. De kérdezem egy esetleges konfliktus esetén ez az aprócska ország haderő híján mit tud kezdeni? Egy szervezettebb szakasz benyomul Budapestig és kitűzi a Román, Szlovák esetleg arab vagy más zászlót (Ugye tudunk rá példát?) Gondolod, hogy a védelmet egy tízmilliós országnál ezt meg lehet oldani csak hivatásos hadsereggel? Valószínűleg a Magyar Hadsereg a lécet alulról veri, de ehhez nagyban hozzájárul a ti morálotok. Igazán mit nyavajogtok azért a 6 hónapért? Néhány éve még az alapképzés majd ennyi volt, most meg 6 hónap szanatóriumot kaptok helyette! Akkor mégis ki a nyápic? Te komám aki lefosod a bokád de közben döngeted a mellényed! Egyébként örülök, hogy válaszoltál, mert ebből is látszik, hogy amit írtam tökéletesen illettek rád.
ACID vagyok ACID, ha válaszolni akarsz így címezd! -
GeorgeTerror
senior tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Asszem forgalmi rekord lesz.
Vagy nem? -
GeorgeTerror
senior tag
Idézet asterx -től
''Egyébként ilyen nagy sorkatonaságpártiként elárulnád mire alkalmas ma egy sorkatona? Ne adj isten háborúban. Rázza az öklét a vadászbombázókra? Egyéb ötlet?''
Így van mert a lejárt kalas-lőszerrel úgyse lövi le... Igaz a jóval se ...
MIKOR LESZ NYELVNYÚJTÓS SMÁJLI? bocs az offért
Mesélte egy ismerősöm mennyit lőttek a katonásdiban. Most leírom, de csak akkor ha megkapaszkodtatok. Sikerült?
6-ot
De mivel ezt a ''lőszermennyiséget'' nem egyszerű csak úgy ellőni, leírom a bontást
Célzott 1db próba 1db éles össz 2 db
sorozat 2db próba 2db éles össz 4 db
Tehát megvan a 6. Állítólag volt olyan aki eltalálta a táblát. Nos háborús hejzetben is eltalálná a táblát. Pl.: egy búzatáblát :)) -
GeorgeTerror
senior tag
Tehát egy specializált mérnök aki aktuálisan profi a szakmájában, vonuljon be, ''szolgálja a hazát'', maradjon le a technikai fejlődéstől, kelletlenül kullogjon a szakterületén előtte jároktól mindig lemaradva élete végéig. S mivel nem tud sikereket elérni keseredjen meg, mert egy ijen idejétmúlt feleslegessé vált intézménycsökevény arra kényszeríti, hogy akár fél évig meneteljen, körletet takarítson és lövészárkot ásson és sokat unatkozzon.
Tehát miért is?
Mit is mondasz Den?
Érettségi után mindenki vonuljon be. Jó és aki nem tette, mert erősen átalakulóban volt a hejzet az mit csináljon???!!! SZ***A LE MAGÁT???!!! Sajna erős kifejezéseket kell alkalmaznom, hogy észrevedd az eddig csak rendesen feltett kérdést.
Miért is nem építheti a mérnök a munkájával a hazát? Miért is kell neki kiásni két gödröt, majd ha kész betemetni?
Tehát a kérdés miért? -
GeorgeTerror
senior tag
KONKLÚZIÓ : AKI AKAR MENJEN ÉS HAGYJA, HOGY UGRÁLTASSÁK. AKI MEG TANULNI DOLGOZNI AKAR FELEJTSÉK EL. Fizetem az adómat, tartsanak el belőle egy hivatásost. Kész a többi néma csönd.
További kérdés :
Ha kifizetődőbb gazdaságosabb lenne a csak hivatásos hadsereg, miért nem alakítják át?
Lehetséges válasz :
Nem tudnak mit kezdeni az ezzel feleslegessé váló alulképzett állománnyal. Tehát marad az ''okos'' sorkötelezettség. Drágán, rosszul szervezetten, színvonaltalanul, korszerűtlenül, semmibe véve az emberek addigi civil életét.
Egyébként kitől kell félteni az országunkat?
Mert a természeti csapásokon kívül nem volt szükség a ''honvédség'' segítségére. Nagyszerű legyen hivatásos katonaság. A sorkötelezettekre épülő katonaság hejett a megspórolt pénzt (meg mindent) lehetne fordítani katasztrófavédelmi alakulatok kiképzésére, egészségügyre és ki tudja még mire.
TEHÁT A VÉGSŐ ÉS LEGNAGYOBB KÉRDÉS:
MI ÉRTELME VAN ITT A SORKÖTELEZETTSÉGNEK? -
Den
veterán
Ne mondja senki, hogy ha éretségi után elmegy fél évre katonának akkor már nemtud egyetemre menni csak levelezőn.
Aki meg azon siránkozik hogy 26 évesen kap behívót és mi lessz a csodálatos karrierjével... Le kellet volna tudni az egyetem előtt és akkor nincs 26 évesen behívó.
Nem tudom sajnálni azokat akik arra játszottak hogy addig húzzák az időt amí a hadsereg szépen elfelejtkezik róluk. Hát fiúk, nem felejtkezik el.
Ha valakinek van egy kötelessége és azt folyamatosan halogatja, ne háborodjon fel ha előbb utóbb számonkérik rajta. -
vAzz3r
csendes tag
Hát most már én is hozzászólok :)))
Jó volt, qrva sokat szopattak az elején, de mivel nem voltam/vagyok hülye gyerek, elég hamar rájöttem nem maguk szórakoztatására csinálják...
A fő cél az engedelmesség extrém esetekben, amit csak így lehet megoldani sajna, főleg a mai ''extra vagány'' kölköknél... SORRY :)))
No meg a helyesírási hibákért...:)
PS.: ma egy jól menő cégnél dolgozok nem kevés pénzért, jól érzem magam, és a diploma is csak azért kellene, hogy megnyugtassam magam :)
(diploma nélkül többet keresek a mérnökök legtöbbjénél - alkalmazottaknál)
ennyi -
Szaky
tag
Azert nem kellene a politikat es a szavazast is idekeverni, mert akkor aztan tenyleg ver fog itt folyni! :)))
Nem a kormanytol fugg, hogy kell e katonanak menni, vagy sem! Lelemenyesseg kerdese az egesz! Na meg egy kis love! :))) -
ZykloN
újonc
katonaság suxx
-
guest
veterán
Ha nem tetszik a katonaság (nemzetőrség, stb...) intézménye, akkor lehet ellene tenni. Igaz nem rögtön, de 2005-ig el lehet törölni a sorozást. Ápr7-én szavazás, aki mindenképpen katona (nemzetőr, stb...) akar lenni, az narancsozzon. Aki meg nem, az...
-
guest
veterán
Sziasztok!
-Ki az aki dolgozott köztetek? Ennyi erővel, hogy egész nap a fórumba irogat nyugodtan mehetne a seregbe is kicsit árkot ásni. Bocsi mindenkitől, nem szeretném tovább növelni itt a feszültséget, de a programozó emberkéknek is elkéne gondolkodni, hogy nem szakmától függ kinek kell az árkot ásni. Senki nem mondja , hogy jó a hadsereg, de az adó se az mégis fizetni kell. Attól , hogy itt mérgelődtök még kötelező és a kömüvesnek ugyanúgy szügsége van pénzre az élethezés ő se örül ha ''elszkítják'' családjától, ismerőseitől mint 1 programozót, vagy mérnököt...
Tibi -
Szerintem valamilyen katonai képzésre mindenképp szükség van (a formáró lehet vitatkozni), mert mi van ha elfogy a hivatásos kicsi hatékony profi hadsereg ? Azért valamennyire jó, ha minden férfi ember ért a fegyverekhez, hadászathoz kicsit és kis képzéssel bevethető, és nem fé lőni ... hova menekülsz egy háború esetén ebben az esetben, és a családod ?, ha nincs ki megvédjen/megvédje, és ekkor biztosan elvesztenél mindent, hacsak nem menekülsz el nyugatra, vagy akárhová...
Nyugaton is van tartalék képzés, és ha nagy háború van mindenkit elvisznek...
Másrész a nevelő mivoltára is szükgség lehet, hogy tartást, fegyelmet, tiszteletet adjon más ember iránt, felkészitsen az élet nehézségeire...stb, és ne drogozzon meg tengődjön az életben senki, és a ''fenegyerekeket'' megnevelje...
Persze a mai formájában nem sokat ér a sorkötelezettség, de szerintem valamilyen kell...
Persze nem lesz háború remélem soha... és nem mindenki ''fenegyerek''...
Aki családot tart fenn, nyiván más megoldás kell, de ezeket már most sem viszik el általában...
Na ez lenne a véleményem és nem voltam még katona... :) -
Puccos
újonc
Majd amikor a Te életedet tehetik tönkre ilyen hiábavaló fassággal, megnézem hogy reagálsz. Én kaptam egy jó cégtől egy nagy lehetőséget, van egy kétéves tanulmányi szerződésem velük és utána jó kilátásaim a jövőre. Ha bevisznek katonának, jó esélyem van rá, hogy ezt elveszítem, és a mai munkapiaci körülmények között korántsem biztos hogy ilyen lehetőséget kapnok.
És akkor jön egy ilyen puhapöcs mint Te és elkezd fikázni. Most kaptam meghívót sorozásra. Ha kötelességednek érzed vonulj be helyettem is.
Bocsi a csúnya szavakért!
Aktív témák
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest