- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #402 üzenetére
hagyd, majd megoldja. Gugli, meg az önképzés, fejlesztői eszközök neki is a barátai (lehetnének), de ő kérdezni szeret.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #400 üzenetére
Ja, csak megint kötözködni akartál velem.
De tovább mennék, lassan épül fel a rendszer...
Adott ez a kódrész:var kamera = '#kamera-'+id[1]+'';
Azt szeretném visszakapni itt, hogy #kamera-1 //az id[1] értéke egy szám minden esetben
Viszont, ha használom a selectorban a kamera változót akkor a html-ben már nem jó.
<div id="#kamera-" 1""="">Igaz nem jquery kérdés, hanem inkább javascript, de hátha valaki tudja a választ.
Illetve valami miatt nekem ez a html5 videó beágyazás nem megy, nem jelenít meg képet se chrome, se ie, se ff alatt.
<video controls="controls" autoplay="autoplay" src="http://localhost:8080/valami.asf" width="640" height="480">
<object data="http://localhost:8080/valami.asf" width="640" height="480">
<embed src="http://localhost:8080/valami.asf" width="640" height="480">
Your browser does not support video
</object>
</video> -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #398 üzenetére
Úgy is akartam, csak hexában adom meg.
Csak a css visszaadott értéke meg rgb.
Emiatt nem akart menni... -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #396 üzenetére
Az előbb megoldottam már, kértem is a törlését...
$(document).ready(function() {
$('.kor').click(function() {
var color = $(this).css('background-color');
if (color == 'rgb(0, 128, 0)') {
$(this).css('background-color', '#e5e5e5');
}
else {
$(this).css('background-color', '#008000');
}
});
}); -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #387 üzenetére
Már megoldottam a saját kódot, kicsit gány, de működik.
Majd egyszer elkezdem használni a jsbin-t, addig is...$(document).ready(function() {
$("#nav li a:not(#nav li ol li a)").mouseenter(function() {
$("#nav li ol").slideUp("slow");
$(this).parent().children("ol").slideDown("slow");
});
$("#nav li ol").mouseleave(function() {
$(this).slideUp("slow");
});
if ($("#nav ol li ol:visible")) {
$("#nav").mouseleave(function() {
$("#nav li ol").slideUp("slow");
});
}
}); -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #385 üzenetére
Pedig már majdnem tökéletesre csináltam. Egyedül arra nem jöttem rá, hogy tudom akkor is eltüntetni az ol elemet, ha másik li a-ra megyek.
De megnézem ezt a superfish-t.$(document).ready(function() {
$("#nav li a").mouseenter(function() {
$(this).parent().children("ol").slideDown("slow");
});
$("#nav li ol").mouseleave(function() {
$(this).slideUp("slow");
});
});Jogos az aggodalom.
Csak én sem hittem volna, hogy ilyen egyszerűen meg lehet oldani. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #380 üzenetére
Nem teljesen.
Adott egy div a nivoslider-ben, amiben a html elemek vannak, kép, szöveg stb stb.
A gondom az, hogy a tartalom felülre van igazítva. Ezek a tartalmak váltakoznak, tehát változó hosszúságúak.De közben rájöttem, hogy a div-en belül kell még egy div, ami absolute és annak a left és bottom értékével megoldottam.
Így már alulra került a tartalom.Középen ahol a hello world van, arra a részre akartam ezt megcsinálni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #378 üzenetére
Jogos.
A 2.-ra. A div aljára kerüljön mindig a tartalom. Tehát hülyén fogalmazva, mintha alulról töltené fel a div-et.
-
TOTAL LOKI
tag
válasz
Sk8erPeter #370 üzenetére
Na szia!
Átnéztem a példát.
Szerintem ez szuper lesz.
Egy kérdés: ha saját képet adok hozzá, azt miképpen lehet megoldani?
Ráadásul 4 képről lenne szó, ugyanis ha rámegyek egérrel a gombra, akkor az megváltozna. -
TOTAL LOKI
tag
válasz
Szia!
Ez nagyon szuper.
Ma kipróbálom élesbe, aztán írok.Hatalmas köszönet!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Most magam szórakoztatására megcsináltam "animáltan", eltűnik az ikon, aztán megjelenik, amelyiknél épp érdekes: [link]. Gondoltam akkor már belinkelem ezt is.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #363 üzenetére
@TOTAL LOKI:
Folytassuk itt, mert ez nagyon nem privi téma, plusz több szem többet lát, meg hátha mást is érdekel.
Tehát azt mondtad, szeretnéd, ha olyan megoldás is lenne benne, mint a linkelt példaoldalon, hogy van egy ikon, ami ott marad az alján, ennek megfelelően kicsit továbbalakítgattam az általam korábban összedobált kódot, itt az új változat: [link].
Amikor kattintgatsz a dobozokra, akkor az ikonok is változnak, és letolódnak a tartalommal együtt.Itt sokféle megoldással lehet egyébként még játszani, pl. background-image-ként is meg lehet adni ezeket a képeket, de ez is egy lehetséges megoldás, hogy konkrétan képet raksz be.
(#369) Rolly: szívesen!
-
válasz
Sk8erPeter #368 üzenetére
köszi jogos
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Sk8erPeter #351 üzenetére
Egy ideje már szerkesztgetek (X)HTML kódokat, úgyhogy tudtam, hogy nem valid. Végül nem <li> elem közé raktam. Igazából nem is raktam, csak hivatkoztam rá és a class attribútumot cseréltem az oldallapozónál.
Mivel valamiért ezzel a kóddal
$(this).attr("class");
undefined-t kaptam, ezért a listaelemeket <b>-re cseréltem, így már jól működik.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #351 üzenetére
Ez már nem fért bele a szerkesztési időbe, de még annyit akartam elmondani, hogy itt a validitásra nem amiatt érdemes figyelni, hogy a fejlesztő elmondhassa, hogy milyen ügyi volt, hogy valid kódot írt, hanem azért, mert a böngészők alapvetően toleránsak az invalid kóddal szemben is, megpróbálják a lehető legtöbb, átlagember számára is értelmezhető infót megjeleníteni a kódból - de invalid kód esetén fokozottan nő a veszélye annak, hogy a különböző böngészők másképp oldják meg ezt a helyzetet, így megjelenítésben és/vagy viselkedésben, majd későbbi módosíthatóságban, DOM-bejárásban előjöhetnek problémák.
Pl. egy invalid HTML-kóddal összerakott lista esetén vagy lehetetlen bejárni a listát a megjelenítés után, vagy kiszámíthatatlan lesz, hogy azt az eredményt kapod-e, amit vártál. -
Brown ügynök
senior tag
válasz
Sk8erPeter #348 üzenetére
Igen, tisztában voltam vele, hogy a listaelemek között paragrafus van, már átírtam ezt a részt <b> tagekkel oldottam meg a lapozhatóságot.
Nekem szükséges volt parseJson, mivel én dataType-t nem adtam meg. Mellesleg ettől az egy sortól nem lesz kevésbé átlátható.
A PHP-s kiegészítés jól jött. Én először felcserélve adtam meg az attribútumot.
@ Sk8erPeter, Karma, jeges: köszönöm, sokat tanultam az utóbbi napokban.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Sk8erPeter #291 üzenetére
Ez tényleg elegánsabb megoldás. Kösz.
@Figo: Most látom mire is gondoltál on alatt: $(document).on Ez egy friss eseménykezelő, 1.7-tól elérhető. Mindenesetre most már megjegyezve.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #285 üzenetére
Most, hogy mondod megnéztem a beköszönő szöveget. Van vele baj rendesen (középpontozás például). Másrészt mi anyaországbeli magyarok könnyen vagyunk, mikor Szlovákiában már magyarul beszélni se szabad, nem hogy írni - olvasni tanulni.
Mindenesetre Speedfire javaslom, hogy a munka végén nézzétek át magukat a szövegeket, ha gondolod ebben akár ingyen is segítek (a többiek nevében nem akarok nyilatkozni).
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #285 üzenetére
Valóban az volt a baj, most már tökéletesen működik.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #274 üzenetére
Nekem az iPhoto jött be a legjobban. Megváltoztattam a szöveget. Én mondjuk pont egy kapcsolat űrlaphoz akartam, amit ajax-al küldök el, de valami frappáns megjelenítés legyen, hogy paraszt el van kűde az üzeneted.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #272 üzenetére
Ez nagyon jó.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #270 üzenetére
Valami olyasmire gondoltam, mint amikor facebookon elküldök egy üzenetet. Felvillan egy kis ablak, hogy oké. Majd eltűnik.
-
Alukard
senior tag
válasz
Sk8erPeter #258 üzenetére
jQuery 1.6.4
jQuery Mobile 1.0RC2És mobilon nem működik, hagyományos oldalon még nem próbáltam, és sorry, hogy lemarad...
-
szmegma
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #213 üzenetére
Nem veszem kontarkodasnak de ha ilyen okos lennek elhiszed nekem, hogy nem igy csinaltam volna meg? Foglamam sincs a jQuery ezen szintjerol. Nem latom at amit irtal, hogyan is kellene aszerint elkesziteni a kodot.
Termeszetesen a visibility, id szetbontogatos cucc kenyszer megoldas, mivel nem tudom, mashogy megcsinalni.
Olvastam tobb oranyit a jQueryrol de jelenleg itt tartok, annyi a tudasom.
Ha esetleg dobnal egy kis morzsat, hogyan is kellene akkor vennem a faradsagot es probalgatnam szabad idomben vegig jarni az utat, hatha megertem azt.
Koszonom.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #41 üzenetére
Csak annyit fűznék hozzá, hogy az idő általában engem igazol.
A komplett hülyékkel általában kár értelmes hangnemben megpróbálni beszélni. Egyszerűen nem érdemlik meg, disznók elé gyöngy szórás esete.
Aztán persze van köztük olyan, aki fejlődőképes, ők később el tudnak jutni arra a szintre, hogy egyáltalán van értelme meghallgatni a problémájukat (mondjuk köszön, értelmesen leírja a problémáját, beteszi a kódrészletet, megköszöni a segítséget ilyesmiket nevezek fejlődésnek).
Részemről maximális respektet érdemelsz a türelmed miatt! -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #40 üzenetére
Mellesleg ubid, majd szólj, ha esetleg mégis érdekel a konkrét válasz, hogy miért is nem működött az általad említett böngészőkben, nálam sikerült működésre bírni. Csak kicsit normálisabb stílusban légy szíves.
-
ubid
senior tag
válasz
Sk8erPeter #34 üzenetére
Rendben van!
Kipróbáltam, így tényleg működik!
Köszönöm a segítséget!
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #28 üzenetére
Az első hozzászólásomban felsoroltam a web developer eszközöket. Így utólag visszaolvasva kihagytam az IE fejlesztői eszközét, rendben akkor legyünk percízek F12 indítja
az Operáéról sem szóltam, de hát ki használ Operát? Nem linkeltem be őket, való igaz, nem magyaráztam el a használatukat, való igaz. De ezek azért nem ördöglakatok, elég gyorsan rájuk lehet érezni, tengernyi tutorial, dokumentáció mutatja be őket, a velük való javascript debugolást.
Én még a mai napig sem érzem magam jó programozónak, bár fejlődök-fejlődgetek.
És pont magamból kiindulva, a web developer eszközökkel azon segítettem emberünknek, hogy gyorsabban fejlődjön.
De kezd parttalan lenni ez a vita, valószínűleg már rég megoldotta a segítségem alapjánemberünk a problémáját, mert azóta nem jelentkezett.
Szerintem kimondottan visszafogottan fogalmaztam, visszaolvasva magamat, továbbra sem érzem leoltó hangnemnek. Maximum az alertes beköpésénél egy fokkal ingerültebben jeleztem emberünknek, hogy többre menne normális web fejlesztő eszközökkel, mert 2011-et írunk -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #23 üzenetére
Ki olt itt le kit? Én igenis segítettem neki. Ha megtanul debugolni, hirtelen egy klasszissal jobb lesz. Olyan ez mintha egy fuldokló kérne segítséget, aki fél kézzel egy csónakba kapaszkodik, de valamiért fingja sincs, hogy mire való a csónak. Én csak elmondtam neki, hogy az pont arra való, amire neki szüksége van. Arról már nem tehetek, hogy kiderült, neki a hobbija a fuldoklás, hát lelke rajta.
Ráadásul egy programozás fórumnak sosem az a célja, hogy más helyett megoldja a problémákat, ez szinte lehetetlen is lenne.
A célja az, hogy segítsünk megoldani a problémákat. És ha valakinek a problémáját web fejlesztő eszközök segítségével lehet megoldani (még ha ő nem is biztos, hogy tudja, hogy neki erre van szüksége, mert ezeket az eszközöket hírből sem ismerte eddig), akkor igenis komoly segítséget nyújtottam azzal, hogy ráirányítottam figyelmét ezen eszközök létezésére.
A hangnememet jogosan lehet kritizálni, sajnos a türelem nem az erősségem -
jeges
senior tag
válasz
Sk8erPeter #24 üzenetére
de miért .next() ? ha jól értem, az almenü klikkje a .leftcontent cseréjét kéne maga után vonja, azaz a .leftcontent tartalmát kéne cserélgetni. a $(this).next() a Te kódodban az .almenu-re vonatkozik.
vagy én értek félre valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen NAS-t vegyek?
- Háztartási gépek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest