Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
developer007
újonc
válasz
developer007
üzenetére
update, kicsit megcsúszott az idei teljesítményértékelés.
Nem: férfi
Kor: 28
Munkakör: Software Developer (.NET Core, Kubernetes, Azure)
Végzetség: Mérnökinformatikus BSC
Nyelvtudás: angol középfok napi használatban
Br. fizetés: 1.65m (~ +13,5%), nincs egyéb juttatás / érdemi bónusz.
Egyéb: laptop+telefon, full remote (heti 0-1 nap iroda, igény szerint)
Hely: HO / Budapest
Tapasztalat: 4 év
+ felmerült, hogy milyen feladatokkal foglalkoznék még szívesen a fejlesztésen kívül a közeljövőben: architect / tech consultant / részidős scrum master - de ez még kialakulóban van. -
válasz
developer007
üzenetére
Akkor írd meg privátban ha gondolod!

-
válasz
developer007
üzenetére
Na, akkor sajnos csak ezt a hármat ismerem irodákkal ebben a 2 városban
-
tototos
addikt
válasz
developer007
üzenetére
multinál nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon sávokban gondolkodnak és a sávtól nem lehet eltérni max szintugrással ami szinten nagyon kötött. Ezáltal tudják szabályozni azt, hogy egy gépészmérnök és egy informatikus nagyjából hasonló bért kapjon hasonló felelősségi körhöz.
A másik meg hogy nem a tapasztalat számít, hanem a felelősségi kör. Hiába van 6 doktorid ha szerintük az adott pozihoz csak egy kis szelete kell a tudásodnak. -
tototos
addikt
válasz
developer007
üzenetére
Gratulálok. Azért ez nem semmi, én a régi helyemen ilyet el sem tudtam volna képzelni. Ott be volt határolva hogy max 20% de azt is szinte a vezérigazgatóval kellett engedélyeztetni. Sőt volt egy olyan policy, hogy ha valaki több fizetést akar akkor azt engedjék el mert majd fél 1 év múlva megint jön hogy máshol többet fizetnek.
-
válasz
developer007
üzenetére
Mondhatnál egy céget!

-
developer007
újonc
válasz
developer007
üzenetére
#34621 Reggie0
természetesen bruttó; de akkor hogy teljes legyen a kép, előzményben a korábbi (2023 január) állapot, alább a jövőbeli:Nem: férfi
Kor: 27
Br. fizetés: 2024.01.01-től: 1.45m -> net. ~965k (első lépcső: 2023.11.01: 1.3m)
Egyéb: laptop+telefon, full remote (heti 0-1 nap iroda, igény szerint)
Hely: Székesfehérvár - igény szerint Budapest
Tapasztalat: 3 éve dolgozom itt, ez tekinthető valódi fejlesztői tapasztalatnak a fenti stack-ben (előtte 1-2 év gyakornoki pozi).#34624 VágniValó
Korrektek voltak mindig, tudták hogy rendezni kell a béreket, de voltak pénzügyi nehézségek amik mostanában stabilizálódnak. A termék mostanában kezd jelentős felhasználói bázis elé kerülni, kicsit rossz is lett volna pont most itthagyni, amikor beindul a business
csak az volt a kérdéses még egy fél éve is, hogy beindul-e 
VágniValó&tboy93
köszi
-
tboy93
nagyúr
válasz
developer007
üzenetére
Grat. 10%-ért én sem váltanék ha egyébként jó helyed van itt.
-
Reggie0
titán
válasz
developer007
üzenetére
Brutto v netto?
-
developer007
újonc
válasz
developer007
üzenetére
megkaptam az ajánlatot, a jelenlegi 875 helyett:
november 1-től: 1.3m (+49%)
január 1-től 1,45m (+11,5%, a mostanihoz képest +66%)Következő bértárgyalás: a júliusi fizetés előtt.
Ezzel 10% a különbség a másik ajánlathoz képest.
Mivel egyébként minden rendben van a jelenlegi hellyel, hajlok arra, hogy ezt elfogadom, szerintem ez így rendben van. Ha aláírtuk majd beírom a standard formátumban is. -
Egon
nagyúr
válasz
developer007
üzenetére
az a legerősebb érv, hogy jó a csapat, emberek, a munka, a kód, a termék.. nagyon ritka hogy bármilyen nyomás kerül a dev team-re, elég nyugis a munka, értelmesek és fejleszthetőek a folyamatok, normális a mgmt is.
Ez így egyben kábé sehol sem áll össze, ergo lehet hogy nekem akár 80%-ot is megérne...
De 30-40-et egész biztos.
Egy váltás egyben mindig kockázat is, ami adott esetben lehet túl nagy is. -
Pfiucska
senior tag
válasz
developer007
üzenetére
Mindenkinek egyeni izles kerdese, de engem nem nagyon lehetne a jelenlegi helyemen tartani (akarmennyire is szeretem vagy nem szeretem), ha kapnek egy +80%-os offert

Ha nagyon-nagyon oda lennek a mostani helyemert, akkor ha ennek a kornyeken adnanak talan(!) maradnek, de nekem kicsit kellemetlen lenne egy ilyen counteroffer utan maradni a helyemen.
-
válasz
developer007
üzenetére
Nem is értem, hogy miért maradnál egy cégnél, aki ennyire alacsonyan tartja a fizudat. Ha számodra egy cégnél elérhető az 1.6m de a mostani csak 0.9m-t ad akkor mi értelme maradni? Ahol 1.6-ról indulsz ott sokkal jobb eséllyel kapsz majd normális emelést, mint ahol felmondással kierőszakolsz egy béremelést mert maguktól nem adnának.
-
Reggie0
titán
válasz
developer007
üzenetére
Igazabol akkor a legjobb felmondani, amikor sok embert venne fel a munkahelyed. Ekkor eleg bokezoen hajlandoak bert emelni. Azert tegyuk hozza, hogy a nemet atlagos butto ber 106%-a nem egy nagylelku, de nem is egyoldalu ajanlat ebben az iparban, meg akkor sem, ha medior vagy.
-
gyépés
aktív tag
válasz
developer007
üzenetére
Minimális esélyt adok a mostani helyeden a +50%-ra is. Azon gondolkodj, hogy melyik munkahelyed mekkora bérkülönbséget ér! Ha ez megvan utána, könnyű dönteni.
-
developer007
újonc
válasz
developer007
üzenetére
jövök egy ápdéttel: 27 éves lettem.
nagyjából egy hónapja megkerestek LinkedIn-en. Egy kvázi outsourcing cég, de nem projekt munkára, hanem egy stabil német partnerüknek keresnek fejlesztőket .net, kubernetes, (private)cloud munkára (a magyar cég alkalmazna).
Elég jó match-nek tűnt elsőre is, és már az első üzenetben volt bérsáv: 1.6-2M
Alapvetően senior fejlesztőket keresnek, én mediorként definiáltam magam (és a cv-m sem sugall mást, 3 év tapasztalattal), így kiegyeztünk a sáv aljában (ami így is a jelenlegi+80%
).
Volt pár kör interjú, még végleges visszajelzés nincs, de szerintem kifejezetten jól ment: az utolsó körben a (német) partner cég CEO-jával beszélgettünk jó hangulatban majdnem egy órát (angolul).A mindset, munkakörnyezet, munkaszervezés abszolút emberközpontúnak tűnik, flat structure, nem hierarchikus, önszerveződő csapatok stb. Nem bullshitnek tűnt, az ember rendesen elmondta a tapasztalt problémákat is, meg azt is hogy hogy oldották fel őket..
Mivel még van pár nap a visszajelzésre, elmentem ezzel a management-hez, hogy tudom hogy december környékén lenne bértárgyalás, de jelen feltételek között esélytelen hogy maradjak, szóval találjanak ki valamit, ha meg szeretnének tartani.
Külön izgalmas, hogy pont bővülés előtt áll a cég, nő az ügyfélkör, nincs sok (velem együtt összesen 2-3) tapasztalt fejlesztő ezen a terméken, szóval úgy érzem nekik elég rossz stratégiai döntés lenne elengedni engem.. nekem sincs semmi gondom a mostani hellyel, nem is jelentkezgettem semerre, amíg nem jött ez a megkeresés. Full rugalmas, nyugis, általában jól tervezhető, értelmes kollégák, ésszerű folyamatok.Most itt a hétvége aludni rá párat, jelenleg nem igazán tudom számszerűsíteni, mennyiért maradnék.
-
Xero
nagyúr
válasz
developer007
üzenetére
Szerintem ez most igy korrekt. Nagyjabol itt vannak a junior berek ahogy fentebb is irtam. Ha rahuzol meg 6-12 honapot, a .net+azure parossal siman bekerhetsz szerintem 1.3+-t kb akarhol.
-
tboy93
nagyúr
válasz
developer007
üzenetére
Szép, grat, hajrá

-
törölt tag
válasz
developer007
üzenetére
A nyugalom, lazaság simán megér 10-20-30% minuszt szvsz.
-
developer007
újonc
válasz
developer007
üzenetére
megvolt az éves review, #29151 Jhonny06 járt a legközelebb a valósághoz - ahogy jósolta, kaptam egy +10%-os ajánlatot, amin sikerült még picit alkudozni, így +16% lett (ugye volt közben egy évközi +11%, így összesen az éves emelés +29% (675k->875k)).
Kor: 26
Br. fizetés: 875k -> net. 580k
Egyéb: laptop+telefon, HO (heti 1-2 nap iroda)
Hely: Székesfehérvár - időnként Bp
Tapasztalat: 2 éve dolgozom itt, ez tekinthető valódi fejlesztői tapasztalatnak, előtte 1-2 év gyakornoki pozi.
Ez kb a tavalyi hays junior teteje (900k 3 év tapasztalattal, ezt céloztam minimumnak) - ahogy beszéltük valószínűleg még ehhez képest +20-30% elérhető lehet a piacon, de szerintem cégen belül ez korrekt. Plusz jó a csapat, jó a termék, modern technológiák, nagyon ritka hogy bármilyen stressz vagy durvább hajtás lenne; egyelőre nem érzem, hogy ezt érdemes lenne kockáztatni
-
travix
aktív tag
válasz
developer007
üzenetére
Nem tudom máshol mi a helyzet de Szegeden jóval alacsonyabb fizuk vannak mint Budapesten, aminek amúgy nem sok értelme, mert lakhatáson kívül nem sokkal drágább Budapest. Szerintem jogos az 1m ha nem díszmadár vagy a jelenlegi munkahelyeden és tudtál fejlődni.
-
-Skylake-
addikt
válasz
developer007
üzenetére
"Az évközi emelés kb inflációkövetés volt, és ugye kevesebbet is kaptam mint kértem. Az mondjuk tényleg durva, hogy 2 év alatt ~duplázás egy valós cél."
Ez miert lenne durva ? Ha elfogadjuk azt, hogy 2 ev utan az 1-1,2M egy realis fizetes az ertekteremtesed figyelembe veve az csak annyit mutat meg, hogy 0-2 ev kozott csak netto kurvara alulfizetnek mindenkit.
-
Jhonny06
veterán
válasz
developer007
üzenetére
Tekintve, hogy fél éve kaptál emelést, én komolyabbra nem számítanék. Meg mivel semmi komolyabb nem történt azóta, így különösebben tárgyalási alapod sincs. Ha csak nem akarsz váltani, akkor szerintem ~10% reális, de a piacon ettől jóval többet kapnál, szóval érdemes körbenézni, ha nem zárkózol el ettől.
-
törölt tag
válasz
developer007
üzenetére
Bruttó 1.2M minimum sztem
-
developer007
újonc
válasz
developer007
üzenetére
Sziasztok,
a fenti állapot júliusban változott, kapott egy kis kozmetikát a bér, ahogy írtam is a következőre:
Kor: 26
Br. fizetés: 750k -> net. 500k
Egyéb: laptop+telefon, HO (heti 1-2 nap iroda)
Hely: Székesfehérvár - időnként Bp
Tapasztalat: decemberben lesz 2 éve hogy itt dolgozom, ez tekinthető valódi fejlesztői tapasztalatnak, előtte 1-2 év gyakornoki pozi.
Év közben a cégen belül 2 hónapra átkerültem egy másik csapatba, más jellegű volt a munka, nem is tetszett annyira, de az ígéreteknek megfelelően ahogy lehetett visszatettek a korábbi csapatba
Jó a kapcsolat a managementtel, PO-val, csapattagokkal.
A visszajelzések alapján elégedettek a munkámmal, nekem sincs panaszom a cégre.A kérdés nyilván adott: januárban mi lehet egy reális bérigény a bértárgyaláson?
-
Jhonny06
veterán
válasz
developer007
üzenetére
Ennyi tapasztalattal a bruttó 800 reális, talán kicsit több is. Ez a jelenlegiről 18%-os növelés lenne, ez szerintem egy eladható szám, pláne ilyen inflációs környezetben. A kérdés inkább az, hogy Neked szakmailag mennyire lábon lövés egy ilyen helyen maradni, ha nem tudják garantálni, hogy visszakerülsz a "normális projektre". Bár legacy kódban turkálni se rossz tapasztalat egy darabig.
-
developer007
újonc
válasz
developer007
üzenetére
eltelt 6 hónap - változtak a dolgok a termékkel kapcsolatban, kevesebb fejlesztőre van szükség (keret?), ideiglenesen (?). az ígéretek szerint kb 6 hónapról van szó, és utána visszakerülnék a csapatba .
az elmúlt fél évben elég sokat fejlődtem, 1.5 év alatt azért elég jól megismertem a terméket, a kódbázist, eldolgoztam önálllóan a már definiált feladatokon.a lényeg, hogy most átkerülök egy másik csapatba, viszont az információk szerint a többi projekt annyira nem érdekes (sok legacy cucc, bugfix only munkák stb.)
ezzel a váltással eléggé meglőttek - szívesen maradnék-visszajönnék ide fél év múlva, de nem tud garanciát vállalni senki semmire.
Ami érdekesebb, hogy a többi csapatban (természetesen) hiány van fejlesztőkből, szóval örömmel veszik az extra munkaerőt, a cég pedig nem szeretné hogy elmenjek, mert később tényleg kelleni fog az ember a mostani termékhez, és fontos lenne hogy olyan emberrel tudjanak bővíteni, aki ismeri a kódot.van még egy szempont, természetesen a bér: a fentiek miatt nekem úgy tűnik, hogy elég jó alkupozíció alakult ki - a cégnek dupla lábonlövés lenne ha elengedne -> amúgy sem tud elég fejlesztőt felvenni és később is számítana rám. Nekem ez a váltás felér egy munkahelyváltással (csapattól függően teljes stack változhat), szóval adódik a kérdés:
A fenti helyzetben realitás egy béremeléssel egybekötött váltás? Mi pénzt lehet szerintetek most elkérni ebben a helyzetben? (és tekintsük úgy, hogy ez egy budapesti cég, budapesti bérekkel dolgozik, mivel amúgy is full HO-ban dolgozom
) -
válasz
developer007
üzenetére
BP-Szekesfehervar említés miatt azt hittem tudom melyik cégről beszélsz, de írtad hogy kis iroda ami kizárja azt a céget, amire gondoltam + a cafi amit irtal az szinten nem arra a cégre vonatkozik.
-
Sztenly
tag
válasz
developer007
üzenetére
Azért remélem egy év releváns tapasztalattal nem írod be h sajnos autót sem adnak..
-
JoinR
őstag
válasz
developer007
üzenetére
Ez egy rendes éves emelés, szép munka!
-
developer007
újonc
válasz
developer007
üzenetére
egy évvel később meg is volt a salary review, +26%
Kor: 25
Br. fizetés: 675k -> net. 450k
Egyéb: laptop+telefon, HO (konstans heti 1-2 nap iroda)
Hely: Székesfehérvár - budapesti, de más országokban is jelen levő cég, kis létszámú vidéki irodája
Tapasztalat: 1 éve dolgozom ennél a cégnél, ez tekinthető valódi fejlesztői tapasztalatnak, korábban gyakornoki pozi és kisebb projektek voltak.Éves review van, kérés és kérdés nélkül ez volt az ajánlat a piaci körülmények és a fejlődésem alapján. Nézegetve az ajánlatokat kb ennyiért tudnék váltani, így eszemben sincs. QA & Ops team, PO nem magyar, így folyamatos angol használatban van, csapattól is rengeteget lehet tanulni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztrofotózás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Futás, futópályák
- YouTube
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- Nintendo Switch 2
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4570, 100% AKKSI
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB RAM 1TB SSD Intel iGPU Win11 Pro 2év Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4370
- iPhone Xr 64GB 100% (3hónap Garancia)-ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR Gyűjtői darab (3hónap Garancia) - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De 30-40-et egész biztos.
).