Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Egon

nagyúr

válasz emvy #42285 üzenetére

Kinek a BATNA-ja fölött: a cég rád vonatkozó BATNA-ja vagy az adott alkalmazott B terve játszik? Utóbbi esetben honnan tudod, hogy konkrétan mennyi a BATNA?

Nyilván kell valami stratégia a bérekre, csak ezzel az a baj, hogy sok esetben kell az almát a körtével összehasonlítani. Pl. nekem legutóbb nagyjából a következők közül kellett választanom:
    - X alapbér + cafeteria, rendkívül nagy erkölcsi megbecsültség, pl. nuku próbaidő, egyből véglegesítés (régóta ismerem a vezetőt, tényleg sokszor nyalta már a hátsóm hogy menjek hozzájuk melózni), kényelmes, kevéssé stresszes meló, de full onsite (viszont közel van);
    - X+10% alapbér + cafi + 5% prémium, szinte full HO (ráadásul ez van a legközelebb hozzánk, kb. 10-15 perc autóval), cserében stresszesebb meló;
    - X-5% alapbér + cafi + 30% prémium + céges autó, cserében max. heti 1-2 nap HO, kinn a halál f*szán (M1-M7 bevezetőtől kifelé, a XVI. kerületből jönnék...), a stressz faktor kb. akkora (esetleg minimálisan több) mint az előző;
    - X+20% alapbér + cafi + cca. 8,5% prémium + ÖNYP+ÖEP (a kettő együtt 10% felett bőven), közlekedésben közepes, heti max. 2 nap HO, elhelyezésben szarabb (Open office és parkolás sem jól megoldott), a meló stresszfaktora pedig nehezen volt becsülhető (mivel technikaibb munka annál, amit eddig csináltam, számíthattam némi stresszre).

Úgy éreztem, mintha nem is alma és körte, hanem szőlő és görögdinnye közül kellene választanom.

Új hozzászólás Aktív témák