Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• goodboy007

senior tag

Én szintén Pécsen éltem kb. 10 évet, majd 2019-től 3 évet Budapesten és kb. 1 éve élek Biatorbágyon.

Tervezzük, hogy Pécsre költözünk, mert páromat nem köti ide nagyon semmi, nekem pedig Pécs közelebb van a családhoz és egy nagyobb baráti kör is van ott, ezen kívül szinte full HO-ban (havi két bejárás) dolgozom.

Valószínű el sem költöztem volna, ha nem több, mint duplázódik a bérem akkor.
    IKEA pl. nincs, de come on, mindent lehet már rendelni online.
    "...a nagy vidéki plázákban sincs egy normális multibrand ruházati bolt, éttermekről ne is beszéljünk..."
    Ha hiányoznak a Van Graaf vagy Peek & Cloppenburg 40k-s pólói, akkor havi egy-két hétvégi napot rászánva továbbra is lehet "shoppingolni" BP-n, ezeknek a közelsége számomra biztos nem előny.
    Éttermekből pedig van bőven jó -legalábbis Pécsen-, nyilván BP-n nagyobb a választék, de mi pl. BP-n is 2-3 helyre szoktunk visszajárni, a Freyja pedig megint olyan, hogy eleve pár havonta szoktam rendelni, akkor már tudom ezt a bejáráshoz igazítani, illetve amikor a XI. kerben laktam, akkor is 2-3 helyről rendeltem folyamatosan. Nyilván ha valaki heti szinten jár étterembe, annak ez lehet, hogy megint fontos, nekünk egyáltalán nem az.

A Pécset körbeölelő természetközeli részek pedig abszolút elérhető távolságban vannak, de ez igaz Budapestre is, nagyon gyorsan ki lehet jutni a város forgatagából.

Árban a lakhatást leszámítva persze semmivel sem olcsóbb vidéken az élet, de BP-nek is meg vannak a maga szépségei és ahogy fentebb írták, Budaörs vagy a többi agglós település élhetőbb, mint maga a főváros, Biatorbágy se lenne rossz hely, ha nem egy tipikus NER-es f.szkalap lenne a polgármester.

Új hozzászólás Aktív témák