Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeZol
őstag
Melóban is csak a fikázása megy annak, ha valaki babázik, és h milyen jó szinglinek lenni (30-40éves nők). A te indokaid egy másik oldalról jönnek, de kb. hasonló a végkimenet, hogy minek gyereket nevelni. Na meg ez a pesszimizmus a köbön, én nem is értem mit sír ennyi embernek a szája.
Inkább nézzük egy másik irányból a dolgot...
- Akartál volna gyerekeket? Nem? Akkor ugyanott vagy mint voltál.
- Csak 1 gyereket terveztetek (remélhetőleg kiléptél a 4ever alone zónából amíg nemzőképes maradtál, sok nő nem hiába ragad le 1 gyereknél)? Kaptok 10m Ft kamatmentes hitelt! Jobb mint a semmi! (meg még pár apróság)
- 2 gyereket terveztetek? Itt is jár pár apróság, de kaptatok 7m Ft kamatmentes hitelt és ingyen 3m Ft-ot. A 0-hoz képest tök jó!
- 3 gyereket terveztek? Itt már jár minden! Fullos CSOK 10m Ft új ház/lakásra. Ingyen 10m Ft babaváró (ha jól sikerült a gyerekek időzítése), 15m Ft fix 3%-os lakáshitel, ÉS talán idén bejön, hogy szja mentes lesz a feleséged is. Na meg persze 2,5m Ft jár új 7személyes kocsira is.Szóval a családi adókedvezményeken kívül talán kb semmi más nem járt eddig a gyermekes családoknak. Közben 1,5 alatti a "Teljes termékenységi arányszám, egy nőre", BP-en pedig konkrétan 1,15 volt 2018-ban. Ha így haladunk, szépen el is fogynak a magyarok és szépen majd bejönnek ide eleinte a vendégmunkások, aztán lesz itt keveredés rendesen, hát még ha a víz is elfogy egyszer India környékén és megindulnak a népek erre... Volt anno egy cikk, h itt MO.-on 20m ember élhetne úgy, hogy az még nem túlnépesedés.
Nekem sem tetszik ez a nemzeti szaporító program, meg h tenyészállatnak nézik a nőket, viszont ahogy a statisztika is mutatja, 1-2 gyerek után a többségnek elhalt a történet. Ha mindenki 2 utódot nemzene, a balesetek és betegségek miatt még így is fogyatkoznánk. Be kell látni, hogy a fő cél a 3 utód kell h legyen. Most erre jöttek elég magas ösztönzők, és ha eddig valaki nem tudta volna bevállalni, az majd a babaváró 10m Ft-jából kigazdálkodja (ingyen pénz, csak okosan kell vele bánni).
Szóval ha eddig egyáltalán eljutot valaki odáig, h legyen házastársa és mellé 1 baba is, és itt nem mertek volna anyagiak miatt továbblépni, azok megkapták az ösztönzőket, hogy 3 gyerekig is eljussanak. Az, hogy retrospektív megkapják a 3+ gyermekes nők a szja-mentességet, az tulajdonképpen egy tisztelgés előttük, hogy ilyen "hazafiasak" voltak.
Nem értem miért kell negatívnak lenni és még adni egymás alá a lovat...
Nézd akkor úgy a dolgokat, hogy kevesebb jut mészáros és haverjainak, mert ebből még TE is kaphatsz. Úgyhogy a negativitás, irigykedés helyett (vagy bárminek is nevezed azt, ami miatt ilyen hozzáállásod van a dologhoz), szerintem ideje ismerkedni a másik nemmel és összehozni vmi csodálatosat
Az meg, hogy csak a tehetősebb réteg kapja az ingyen pénz, hagyjuk már. A tehetős valószínűleg azért tehetős, mert tett azért, h tehetős legyen. Odatette magát tanulmányai során, a munka során, vagy szimplán szerencséje volt, DE tett azért, hogy jobban menjen neki ÉS a családjának. Igen, lehetne progresszív a juttatás, de akkor megoldanák úgyis, hogy járjon ígyis-úgyis, meg azért most emiatt megkülönböztetni a másikat? Hát ami jár, az jár, legyen az csóré vagy gazdag. Az adóztatást lehetne talán módosítani, de nyugati példa, hogy akkor a gazdagok áttelepülnek más kevésbé adóztatós országba. Nem lehet minden tökéletes és mindig mindenkinek megfelelni. Be kell látni, hogy a szingliséggel nem jutsz sokra.
Jó drágák az ingatlanok és a bérlésük is, tehát közösködnöd kell másokkal, amiből remélhetőleg belátható időn belül az lesz, h a pároddal "közösködsz", mert egyedül nem boldogulnátok. Aztán jobb munkával több zseton is jár majd és máris nem lesz szűkölködés.
Az, hogy alig van bölcsi/ovi, azokra ha jól tudom most írtak ki pályázatokat, 2 éven belül lesz egy csomó
Az oktatás viszont ratyi, azt én is aláírom, és félek h vmi agymosoda épül ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- ZBook Power 16 G11 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 32GB 512GB NVMe gar
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 Ti TURBO OC 11GB GDDR6 (GV-N208TTURBO OC-11GC) Videokártya
- ThinkPad P1 Gen6 16" 4K+ OLED érintő i7-13700H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjolv gar
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 2 Yoga Ryzen3 5400U Refurbished - Garancia Akció!
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4635
- 245 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue használt, karcmentes 100% akku (52 ciklus) Apple garan
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 4070Ti SUPER 2x Ventus
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az oktatás viszont ratyi, azt én is aláírom, és félek h vmi agymosoda épül ki.