Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
Aktív témák
-
guess.who
senior tag
válasz
Satan-Claus
üzenetére
Na, fene egye meg, pont ezt az üzenetet nem láttam...
A gond az, hogy a NAV néha más néven ismeri az egyes vírusokat, mint a Viruslist.com (azaz a Kaspersky)...
-Hybris -ez a jól ismert ''spirál'', ami a képernyőn jelenik meg. Elég régi vírus már, a [L]http://www.viruslist.com/eng/viruslist.html?id=4112[/L] oldalon részletes leírás van a fertőzésről, illetve a fertőzött levelek tulajdonságairól is.
-Klez -több variánsa van, nagyon elterjedt (ha jól rémlik, az utóbbi fél év fertőzési statisztikáit magasan vezeti). A [L]http://www.viruslist.com/eng/viruslist.html?id=4292[/L] címen van részletezése -de ezt már írtam.
-macro.src -na itt jött be az antivíruscégek konkurrenciája, ilyen néven nem találtam semmit, de feltételezem, hogy egy makróvírusról van szó. Ezek szerintem nem különösebben veszélyesek ma már.
-Melissa -The good ol' Melissa, my one and only girlfriend... Szintén Word makróvírus, de már annyira régi, hogy szerintem csakis lúzerek próbálkoznak meg ilyennel ''rosszat tenni''... Egyébként a [L]http://www.viruslist.com/eng/viruslist.html?id=3773[/L] címen van hozzá leírás.
-troianne -szintén nem találtam semmit, de kicsit gyanús, hogy a NAV ennyire szimplán csak ''trójainak'', meg ''makrónak'' nevezzen egy-egy vírust, szóval még az is lehet, hogy igaziból fogalma sincs, hogy mit fogott... :))
Összefoglalva: a leggyakoribb férget (Klez), a jól ismert Hybris-spirált és Melissa csajszit kaptad meg, megspékelve két ''valamivel''. Szóval én még mindig nem látok semmi ''specifikust'', semmi olyasmit, ami egyértelműen akaratlagos károkozást mutatna. Tisztában vagyok vele, hogy milyen érzés egy-egy ilyen dögöt bekapni, nekem legutoljára a BadTransII-t sikerült a kikerülése napján levadásznom -hát nem örültem neki... De ettől még a véleményem mindig az, hogy kifogtál egy szerencsétlen periódust és/vagy van egy (esetleg már több) ember, akinek a címlistájában szerepelsz, s aki vírusos, de nem tud róla... Ha tudod, próbáld felvenni a kapcsolatot velük, s szólj nekik a dologról.
Aktív témák
- Alkoholista nevelde
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Tesla topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nyaralás topik
- OTP Bank topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest