- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soja
aktív tag
-
VegyesTamás
senior tag
Na, végülis mindegy, csak ajánlott levél, nem vagyok otthon, vagy családtagok sem, akkor viszik a postára, mert az postán marad, és akkor igazodjak a hülye postai nyitvatartáshoz..ahhh nem
inkább okmányiroda 8ig van nyitva, sor nincs, boldogság van
Nee ne menj
nekem ez egy kis pénzbe került, mert engem....
-
VegyesTamás
senior tag
persze én is azért jegyeztem fel mindent pontosan
itt meg nézegetheted hol tart a jogsirobogóra: hasznaltauto kepesmotor
-
VegyesTamás
senior tag
Hauzogok...nekik futár viszi, neked a magyar posta. Melyik a gyorsabb?
számold mert nekem összes nappal együtt (naptári nap) 14 nap volt, barátomnak (két hete történt) 10 nap
Most a kategóriabővítést bevittem a helyo ocsmányirodába, kíván csi vagyok, hogy hány hét lesz mire házhozszállítják. -
VegyesTamás
senior tag
A hírt én magam szerettem volna bebizonyítani, és sikerült is
10 munkanap (14 naptári nap) alatt lész lett a jogsi, csak kérd azt, hogy mész be érte, és nem kiküldik.
Kory24: ezért én már rég másik oktatót kértem volna
nyugodtan mondd meg neki, hogy ez lesz ha nem változtat
-
degu
senior tag
Hát engem ugy *lesitteltek*amikor egy rendőri ellenőrzésnél nem volt nálam személyi - mint a pinty!
/A párom*váltott ki*az őrszobáról,miután igazolt!/
Igaz ugyan,hogy egy másik alkalommal az igazoltatásnál derült ki,hogy előző nap ! járt le a személyim érvényessége.Nem ellenőriztem,de ki a fene nézegeti a személyiét?
/Keményen megbüntettek,de felszállhattam a vonatomra,ami éppen indult./
-
FET-MEN
veterán
-
thEndeR
aktív tag
Nekünk annyi volt, hogy bementünk, húztunk egy tételt kicsit gondolkozhattunk rajta, utána újraélesztés és feltették azt a 2 kérdést ami a kártyán volt. Valakinek kellett stabil oldalfektetés is.
Van egy A tétel ott csak szóbeli dolog lehet, nekem az volt, Kerékpáros útpadkára hajtott és a szegélykőre esett, hátát fájlalja és úgy érzi hogy zsibbad a bal lába.
A B tételben viszont lehetnek kötözések is, nekem ott annyi volt, hogy Ismertesse az Ön helyszíni teendőit veszélyes anyagot szállító jármű balesete esetén
Ja meg egy alap kérdés volt amit mindenkinek feltettek, kit nem lehet stabil oldalfektetésbe rakni.
-
bzoley
veterán
Nem is értem, hogy vagyok még életben, a többiekkel együtt, akik nem télen tanultak. Abban ne nagyon reménykedj, hogy túl sok mindent meg fogsz tanulni. Pár hasznos mondatot lehet, hogy hallasz, de lehet, hogy csak évek múlva kell vizsgáznod egy-egy éles helyzetben.
A pesti tanulás hasonló. Valószínűleg csak a tíz méterre eső autók számában látsz majd különbséget, de a "pesti vezetésre" nem fognak megtanítani. A pofátlanság nincs az órarendben. Az elsőbbség bőven meg kell adnod, nincs az, hogy gyorsan még kiférünk. Általában többen előzékenyek a tanulókkal szemben, el-, beengednek. A valós pesti közlekedésből nem tanulzs meg mindent. Valaki vagy alkalmas az adott körülmények között közlekedni, vagy nem. Nem az iskolától függ, legalább is javarészt nem. -
bzoley
veterán
Hülyeség, legalább is a második fele. Ugyanúgy, mint a nagy autóval tanulás, és a többi "jótanács". A tanfolyamon egy cél van: átmenni a vizsgán, lehetőleg minél könnyebben. Aki ehhez hasonló opciókkal nehezíti meg a saját dolgát, az meg is érdemli. Rendesen nem fog megtanulni vezetni 30 óra alatt még nyáron sem, és a vizsgán lesz bőven stresszes helyzet a tél adottságain kívül is, elég azokra figyelni. Mondjuk a kis-, nagyautó nem egyértelmű, inkább típusfüggő. Van, hogy a nagyobb autó könnyebben kezelhető, kilátható. De az, hogy szándékosan szopassam magam még mondjuk egy jeges, havas úttal is, nem ésszerű. Annyi előnye mondjuk van, hogy a záróvonal kvázi megszűnik létezni.
Viszont egy 30 órás sofőr hamarabb keresztbe állíthatja az autót a vizsgán, akár izgalmában is, mint óvatosan, kényelmesen próbálgatva ráérő idejében.
Én is nyáron vizsgáztam, mégis éreztem, mit szabad, és mit nem télen. Párom(mondjuk ő nő(természetesen)) tizenx éves jogsival horzsolta le a fényezést a lökhárítóról egy villanyoszloppal, mert hiába az abs, a lendület előre viszi az autót, nem fog bekanyarodni, el kellett volna engedni egyenesen. Mondjuk azóta van téli gumija, előtte hiába kérdeztem, hogy nem kéne-e, szerinte hülyeség.
Lényeg, hogy egy ilyen malőr egy vizsgázóval hamarabb megeshet. -
Melack
veterán
Részint egyetértek veled, részint nem. Én 20 voltam, mikor jogsit szerettem. És nekem azt hiszem volt és van is felelősségérzetem. Vannak kivételek, tudom.
A 30 órával egyetértek, az tényleg édeskevés. Főleg, hogy vezetéstechnikai oktatásnak híre-hamva sincs. Pedig az nagyon jól jönne.(#12012) AMD Power: érdemes lenne megkérdezni a jelenleg tanulókat, hogy ők hogyan látják. Nekik ez most "életbevágó", nekünk meg fontos, hogy kire kell és mikortól figyelni. Tény, 300.000 Ft-ot ki nem adnék jogsiért. Ilyenkor lenne jó, ha lenne olyan lehetőség, hogy plusz 30 óra erejéig - a városi vezetés idején - bizonyos körülmények között szülővel együtt lehessen menni. Ok, ez a kasszát tizedeli - meg a családi kocsit, de még mindig jobb megoldás, mint a semmi.
-
qdak
addikt
-
r4z
nagyúr
Mégis félreértettél. Nem az álló jármű előtt haladnak el, hanem a főútvonal úttestjén keresztül. Ha csak elsőbbségadás kötelező táblám van, és nincs forgalom a főútvonalon, akkor a gyalogossal szemben elsőbbségem van, várja meg szépen, hogy én merre is megyek pontosan, mivel irányjelzés alapján a másik alárendelt útra is mehetnék ugyanígy. Azután keljen csak át. Én is mindig megnézem gyalogosként, hogy merre is akar menni az autós, elvégre őt veszi körül a kasztni, nem engem.
max mindig olyan sebességgel közlekedjünk a megengedett értékeken belül hogy kellő esetben meg tudjunk állni
Kiegészíteném: minden olyan akadály előtt, amire az adott esetben számítani kell. A bizalmi elv alapján ugyanis számíthatok arra, hogy a gyalogos is betartja a szabályokat, valamint nem lép le az úttestre, ha látja, hogy jön felé valaki.
-
r4z
nagyúr
Nem fordul meg, csupán kilinccsel előre veszi be a kanyart
-
r4z
nagyúr
Lakott területen kívül van, külön sebességkorlátozás híján 90 a határ, annyival már lehet. Mást nem zavar, akadályoz vagy veszélyeztet, mert mint mondtam, senki nem használja az utat. Ha mégis, akkor aránylag sík szakasz lévén még bőven időben meglátom, hogy jön valaki, és abbahagyom. A hirtelen fékezéssel sem zavarok senkit, hiszen - mint már mondtam - senki nincs a környékemen.
-
jerry311
nagyúr
Biztos lehet panaszt tenni, de attól még megbuktál. A vizsga az vizsga, amit döntött a vizsgabiztos az a végeredmény. Ha viszont feljelented és esetleg el is ítélik, akkor tippelem meglesz rá a mód, hogy peres úton visszaszerezd az elbukott pénzt.
Szerintem nem fogja kockáztatni a megélhetését.
(kvázi kimondatlanul is visszazsaroltad a felvétellel, hiszen bízhat benne, hogy ha átmész akkor mégsem jelented fel)A vizsga eredménye már csak azért is bukó maradhat, mert egy korrupt vizsgabiztosról van szó...
-
jerry311
nagyúr
1, ingben mész vizsgára.
2, Az ingzsebben ott az (okos)telefon és megy rajta a hangrögzítő.Ha netán úgy kezdi a vizsgabiztos ahogy említetted, akkor előveszed a telefont, megmutatod és megkéred, hogy gondolkodjon el a jövőjén, mert te vizsga után elmész a rendőrségre a felvétellel, ő meg kereshet új állást, akkor is ha nem letöltendőt kap.
Az ilyen emberek sosem gondolkodnak el rajta, hogy esetleg visszanyal a fagyi.
Bunkózó főnököt is sikerült már így együttműködésre nevelni. -
nike_
addikt
Első 2-3 lehetőségre (természetesen ha kerül rá sor, de kívánom, hogy ne) szerintem ne adj pénzt. Ha érzed, hogy mindig csak a vizsgadrukk miatt buksz meg, de a forgalomban megállnád a helyed, én adnék. (szigorúan magánvélemény!) De tényleg csak akkor adj szerintem! Ha érzed magadon, hogy maga a vezetés nem megy, akkor inkább vegyél pótórákat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest