- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
leeate
senior tag
Hát, én bementem az NKH-ba pénteken, és azt mondták, hogy szerdán menjek vissza. Úgy látszik, ha már csak az elsősegély hiányzott, és az lett meg most, akkor is várni kell 3 munkanapot (ha vkinek csak a forgalmija hiányzott, akkor is várnia kell)
Egybk. milyen kat.-ra vizsgáztál?
-
leeate
senior tag
1. A babát megrázod, megszólítod
2. Ha nincs válasz (ami itt valószínű), kitörlöd a száját
3. Hátrahajtod a fejét, egyik kezed a homlokán, a másikkal a száját fogod be
4. Odahajolsz a füleddel az orrához, és figyeled a mellkasának emelkedését (ami szintén nincs)
5. Keringést nézel, a könyvben le van írva
6. Megint hátrahajtod a fejét, ráteszed a gézpólyadarabkát az orrára, és fújsz kettőt úgy, hogy az egész orrát bekapod (ez fontos) Minden befúvás után pár másodpercig ránézel úgy a mellkasra, mint a 4. pontban
7. Utána 100 BPM-en nyomatsz 30-at a mellkasára, közben hangosan számolod (ez is le van írva)
Aztán 2 befújás, 30 kompresszió, így tovább addig, ameddig le nem állítanak..Sok sikert!
-
leeate
senior tag
Hát ez nálam is homályban maradt. Nekem nem kellett fektetnem, hanem engem fektettek csak, tőlem előtte megkérdezett annyit a srác, hogy "szia mi történt, segíthetek?", meg mintha odahajolt volna az orromhoz egy másodpercig, de nem hajtotta hátra a fejemet meg ilyesmi (szerencséje
)
De hogy így volt-e a jó, az passz. Igazából a nőci inkább a babán újraélesztést végzőre figyelt (így egyszerre csinált mindenki valamit, gyorsan lezavarta), aztán meg csak a végeredményre vetett egy pillantást.Biztos van itt valaki nálunk "profibb" elsősegélyes, aki tud erre válaszolni
-
leeate
senior tag
Hát, változó.. A legtöbben derült arccal jöttek / jöttünk ki, de volt olyan is, akinek nem sikerült.
Bennem vizsga előtt a vér is meg volt hülve, de a terembe beérve sokkal nyugodtabb volt (valójában a váróhelyiségtől rosszul is voltam) Egy mentős nő vizsgáztatott minket, a kötelező feladatokat nem vette annyira komolyan, újraélesztésnél rávezette azt, aki idegesnek tűnt. A kérdések közül pedig csak a szituációt kérte számon, B tételt nem. Visszagondolva az egésznek inkább civil sziget hangulata volt, mint vizsgahangulata.Na jó, ez talán túlzás, de nem volt vérre menő.
A Bárka utcában kérd meg a lányzót, hogy a lehető legjobb vizsgáztatóhoz adjon időpontot. Lehet velük beszélni!Szerk: azért tanulj, amennyit lehet, mert elég random a dolog. Na meg hasznos dolog az elsősegély
-
Killing
addikt
Igen, a vizsgalapomon is rajta van, úgy ahogy előttem már egy kolléga elmondta.
Az elmélettől kezdve 2 éven belül le kell tenned a rutint, járműkezelésit, és a forgalmi vizsgát. Ha nem sikerül, de a 2 év már nagyon közeledik akkor egy újabb sikeres elméleti vizsgával meghosszabbíthatod újabb két évre a határidőt. Ha viszont ez alatt sem sikerül befejezned akkor meg kell ismételned az egész tanfolyamot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Anime filmek és sorozatok
- PlayStation 3
- Formula-1
- Milyen notebookot vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- 53 m2-es panel lakás Budapest XVII. kerületében eladó
- Segway ninebot max g2e - még 2 év gyári garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest