- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexicanraven
senior tag
En gyakoroltam, szakoe kerdessoraval, meg a ket regebbi programmal amit az iskolak adtak ki anno. Igy atmentem. Annyi rohadt sok ujitas nincs, aki a regebbi programokon atmegy, az a vizsgan is at fog. Annyi, hogy talan a valaszok mennyisege lehet esetenkent tobb, de nem lehetetlen dologrol van szo.
Mellesleg meg ha nem muszaj az embernek bejarnia a kresz tanfolyamra, mert van online kepzes, en az utobbit valasztanam, olcsobb, nincs helyhez es idohoz kotve, reszemrol semmi ertelme nem volt bejarni, melo utan pl nagyon faraszto bent ulni 3-4 orat, amiket vegigdaralnak. -
VegyesTamás
senior tag
azt nem tudom megerősíteni, hogy régebbieknél nem, viszont azt biztos h az újaknál igen. Ami érdekes még, hogy a 94' es samarámban van egy gyári fogyasztásmérő (ECON) ami a vákumot méri a szívócsőben (hasonló mint a bömbiknél) és ott is látszik, hogyha alapjáraton van mozdul a tű pluszban, viszont motorféken (kvázi depresszió van a hengerben) az is "0,0" -át mutat.
-
VegyesTamás
senior tag
azért nagyon 1esbe ne szúrd vissza korán, mert az csúnya lesz
van olyan ahol a motorféknek is fontos szerepe van. Nekem még régen az oktatóm úgy mondta, hogy 3 fékezése van egy autónak: 1 gázelfvétel 2 motorfék 3 üzemi fék
aztán mikor kiegészítettem, hogy kanyarodáshoz meg a kézifék akkor kiakadt, hogy vizsgára készülünk, nem a rallyra
-
jerry311
nagyúr
"...ennek semmi értelme..." Már miért ne lenne értelme? Persze 1-1 helyzetben lehet hogy nincs értelme, de attól még másikban teljesen jó megoldás.
"...4esben is van motorfék..." ez tény, minden fokozatban van motorfék.
A kérdés inkább az, hogy mekkora lassulásra van szükséged és hogy az biztonságosan (személy- és vagyonbiztonság*) elérhető-e motorfékkel vagy fékpedállal vagy a kettő kombinációjával.Kevesebbet kell fékezni, ez is igaz, de személyautónál nincs számottevő különbség a fékbetétek és féktárcsa kopásában, motorfékkel vagy nélküle.
* Ez vonatkozik arra is, hogy egy elhamarkodott visszaváltással nem kócoljuk össze a nyomatékváltó fogait, meg a főtengely sem ugrik ki a helyéből, stb.
Manapság már minden falábú tud vezetni télen is, mert az ezerféle elektronika segít nekik, szóval olyan nagyon nem fontos a motorfék megfelelő használata. Viszont a fenti segédletekkel nem rendelkező (és ebből még nagyon sok van) autókban akár életet is menthet, ha nem rögtön féket kezdi el taposni a sofőr, hanem ésszel használ motorféket.
(#12542) g4mer
Olvasd el még egyszer a (#12540)-et és utána világosíts már fel, hogyan sikerült azt a választ írnod. -
Gergosz2
veterán
ha pirosat kapsz és négyesben vagy nem biztos hogy lesz időd visszakapcsolni. Én csak akkor szoktam amikor jövök és már jó messziről látom, hogy piros lesz, vagy tudom hogy úgy sem érek oda. Ilyenkor gázról leveszem a lábam, motorfék ekkor is van (minden fokozatban van csak ugye 1-esben nagyobb stb..) fékezek szépen egyenletesen, kuplungot benyomom és fékezve megállok. Sokszor csak ezután teszem ki üresbe ha kell, de ha látom, hogy indulhatok és még van elég lendület akkor rögtön 1-esbe , vagy 2-esbe teszem.
Általános megoldás nincs , mert ugye a forgalom is változik de az tény, hogy megállás előtt nem kell pl. 4-es fokozatból mindet végigjárni 1-esig míg megállsz.
De szerintem ez is szokás kérdése , meg az , hogy anno ki hogyan tanulta az iskolában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Xiaomi Electric Scooter 4 Lite 2nd Gen elektromos roller
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged