- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
aximcore
csendes tag
válasz
tranceplanet #15379 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Hogy csepegtessek vissza információt: a gyakorlatokat kötelezően jól kell tudni, utána tétel húzás, nekem következő volt:- (A) autóval átmentek mind a két lábán (combtörés) mit csinálsz, - (B) nyomókötés bemutatása. Tételről tudni kellett beszélni, ha valami véletlen rosszul mondasz, akkor vissza kérdeztek/segítettek.
Ha lehet ajánlással élni, akkor a volt gyakorlati oktatómat ajánlanám.
Jó hangulatú óráin, megbízható tudást sikerült átadnia. Ha kellett részleteiben elmagyarázott bármit, és végtelen türelme van.
Népliget utáni OMV kúttól indultak az órák, egy Kia Vengán.
Bátran keresheted akkor is ha még nem jelentkeztél egy iskolába se, 20 ötszáztizenhat 5527 Darázsi Károly. Nyugodtan hivatkozz rám, Tóth Máté. -
nitro16
senior tag
válasz
tranceplanet #14997 üzenetére
Jelentkezem, megvan minden.
Tanfolyam szombat 8:00-13:00-ig kb 20 perc szünet közbe. Igazából semmi értelme nem volt, egyszer nyomtam egy újraélesztést és ennyi. Legutóbb még 3-4 éve mikor végeztem sport akadémián ott nyomtam babát, de ment mindjárt elsőre nem felejtettem el (pedig azt hittem).
Ma vizsgánál meg 2 szinten ment a vizsga kb 30-30 ember színtenként. 2 ember ment be egyszerre, újraélesztés volt, de befújni nem kellet a vírus miatt. Majd a tétel A,B részét kellet elmondani.
Elég lazán vették, akivel bent voltam az kb vicc kategoria volt, bíztos nem engedtem volna át.
(Előtte pénztárnál amikor befizettem a vizsgát, akkor volt aki beszélt a másikkal és mondta, hogy rossz helyre rakta kompresszionál a kezét, kicsitt lejjebb és vége is volt, szóval mikor milyenek gondolom).Nálam kompresszionál is mondta, hogy nagyon jó a technika, illetve tételnél is megdicsértek, hogy jól elmondtam mindent.
Azok meg akik elviccelik ezt, lelkük rajta így is úgy is átt lehet csúszni. Csak ha majd helyzet van és van valami és azt se tudja mit kell csinálni majd akkor rádöbben, hogy jól kibaszott magával. Esetlegesen felelőségre vonás utána stb...
Na mindegy, összeségéban nekem a jogosítvány megszerzése zökkenő mentesen ment végig, mindenhol elsőre átmentem (igaz felkészülve mentem oda mindegyikhez). De tisztában vagyok vele, hogy elég a forgalmin egy okos aki szar szituba kever és annyi a vizsgádnak. Szóval akik majd esetlegesen olvassák ezt, ne adjátok fel. Nem olyan vészes mint az sokszor az ember hiszi, és sokszor a korlátok csak fejben vannak.
Hajrá mindenkinek és balesetmentes vezetést!
-
nitro16
senior tag
válasz
tranceplanet #14990 üzenetére
Persze, hogy nem szabad. Én se akarom, bár lehet úgy tűnt az írásomból adódóan.
Közben jelentkeztem is tanfolyamra a héten, ami március 28 lett volna illetve vizsga március 31.De most felhívtak onnan ahol lett volna, hogy valami intézkedés lett hozva a koronavírus miatt és hétfőtől egészen április 15-ig nem lesz tanfolyam illetve vizsga sem gondolom országosan.
Így kérdezték, hogy holnap lenne megtartva a tanfolyam és vasárnap a vizsga, hogy bevállalom-e. Hát igent mondtam mert nem akarok annyit várni, kiváncsi leszek.... nem sok idő marad azért tanulni
-
rumos XIII
aktív tag
válasz
tranceplanet #14123 üzenetére
Köszi, megnézem majd. Vajon a vizsgadíjat is visszafizetik? Hogy azt minek kellett ennyire előre kifizetni, nekérdezd.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
tranceplanet #13831 üzenetére
+1
-
válasz
tranceplanet #13635 üzenetére
Én is dunántúli vagyok, Esztergomi. Itt azért általában flottul szoktak menni a dolgok de persze biztos, hogy itt is vannak kivételek. Azért ez sok tényezőtől függ. Meg hát ha mondjuk pl valaki 4-5 alkalommal megbukik a forgalmi vizsgán akkor az tök mindegy, hogy hol van, annak mindenképp hosszadalmas.
-
Soriano
tag
válasz
tranceplanet #13635 üzenetére
Szegeden is hasonló a helyzet. Áprilisban kezdtem el és februárban végeztem. Az első oktató akit megkerestem egyszerűen lepattintott, hogy neki most nincs kapacitása. A második, akit megkerestem azt mondta 3 hét múlva hívjam vissza és majd meglátjuk, a harmadik csak két hetet mondott, így őt visszahívtam és egy hét múlva volt az első órám. Vele teljesen meg voltam elégedve szakmai és emberi szempontból, viszont én is csak heti egyszer vezethettem egy dupla órát, de nekem vele még így is nagy szerencsém volt mások elmondásai alapján.
-
Gyula84
veterán
válasz
tranceplanet #13169 üzenetére
áhh akkor mindegy csak azért, mert enyémet is Lacinak hívják
-
Gyula84
veterán
válasz
tranceplanet #13167 üzenetére
merre tanultál? megyére gondolok
-
marsu.
senior tag
válasz
tranceplanet #13015 üzenetére
Durva. Akkor én még örülök, hogy amikor én csináltam csak egy-két hét volt amikor várnom kellett az oktatóra. Én áprilistól júliusig letudtam az egészet. Volt olyan hét, hogy 6x2 órát voltam + oktatói is baromi rendes volt. Ez mondjuk vidéken volt.
-
HoaryFox
őstag
válasz
tranceplanet #12967 üzenetére
Eh, mik nem mennek itten.
Tudod mi volt az első 2 vezetés órám?
1. óra: tanpályán keringtünk 1-es alapjáraton (dízel H Astra)
2. óra: 10 km-re lévő kis faluba országút 60-al
Oktató egyszer nem nyúlt bele semmibe -
mexicanraven
senior tag
válasz
tranceplanet #12967 üzenetére
Addig van értelme, míg megtanulod kezelni az autót, váltást, kb.
Azon felül nem sok minden... Ugyebár aki vezet 5 éve mondjuk, teljesen más a rutin, amit az életben elkövethetünk, azért a vizsgán húznak keményen... -
jerry311
nagyúr
válasz
tranceplanet #12963 üzenetére
Lehet. Ha jól emlékszem valahol vidéken tanulsz. beültök a családi autóba és irány az valamelyik városszéli földút ahol már nincsenek házak meg forgalom se. Senkit sem fog érdekelni, hogy van-e már jogsid, rendőr sem fog odamenni. Lehet nem mész 50-nel, de arra jó, hogy megtanuld kezelni a kocsit. Nekem legalább is sokat segített a jogsi megszerzésében, hogy ~13 évesen már tudtam autót vezetni.
Nyilván nem helyettesíti a forgalom megszokását egy ilyen 20-30 km/h araszolgatás olyan földutakon, ahol hetente max. 2x találkozol másik járművel, de azért a féket, kuplungot ugyanúgy kell nyomni, a kormányt ugyanúgy kell tekerni. -
marsu.
senior tag
válasz
Szerintem se feltétlen jó családtaggal gyakorolni. Neki már van (ha van) valamennyi rutinja és van egy ritmus ahogy vezet, de a vizsgán lehet, hogy az élből bukás. Persze ilyen elindulást lehet gyakorolni, ha esetleg lefulladnál még néha-néha.
Nem rég csináltam a jogsit (~2 év), de lehet, hogy megbuknék, mert hiába vezetek biztonságosan és jól, ha az a remek vizsgaszabályzatnak nem felel meg. -
sultansmith
senior tag
válasz
Amerikában sem annyira egyszerű azért a helyzet, egyrészt a jogsi ha jól tudom sokkal drágább, és a családtag akkor taníthat ha 10+ éves jogsija van, vagy valami hasonló, nem egyszerű ott sem.
-
marsu.
senior tag
válasz
tranceplanet #12957 üzenetére
Első körben szerintem is próbálj vele beszélni, hátha megoldható, mert suli váltás se két nap. Na meg persze a másik sulinál is ráérő oktatót kell találnod.
-
sultansmith
senior tag
válasz
Az kevés, és nem is túl hatékony. Válts oktatót. Vagy iskolát. De ez is időbe telik. Inkább beszélgess vele, hogy szeretnéd ha hamar túl lennétek rajta... lehet hogy zsebbe vár valamit...
-
jerry311
nagyúr
válasz
Ezt nyugodtan közöld az oktatóval is. Ha nincs meg legalább a heti 2x 1 óra, akkor viszlát.
Ha túlvállalta magát és nélküled is tele van egész hétre, akkor nem fogja zavarni. Ha meg lenne ideje csak nem jól osztja be, akkor lehet hogy sikerül összehoznia legalább a fenti minimumot. Ettől függetlenül, ha váltasz, akkor téged egyáltalán ne zavarjon az oktató sorsa, magának csinálta. -
mexicanraven
senior tag
válasz
Bármikor válthatsz, ami megy és a való életben (Debrecen), az a heti 2 alkalom, azaz 2x2 óra.
De ez így szar, hogy 2 hét kiesik, ha van jobb, akkor menj! -
Mela Kehes
addikt
válasz
Bármikor válthatsz iskolát is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Xiaomi Electric Scooter 4 Lite 2nd Gen elektromos roller
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- ÚJ! Xiaomi Electric Scooter 4 Lite Gen2 elektromos roller
- Segway ninebot max g2e - még 2 év gyári garanciával
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest