- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi74
őstag
válasz
Panzermeyer #961 üzenetére
Él, de nem jött még a felkérés. na felveszlek én is.
-
tusi74
őstag
válasz
Panzermeyer #959 üzenetére
Hihi! Nem vagyok modi!
De eltévedni eltévedtem. Csak beírtam gyorsan a választ, mert ha modit vársz, akkor azt várhatod, ahogy ismerem őket. Főleg most az új reg. miatt. El vannak havazva, Úgyhogy ''kisdobos'' módjára inkább egymásnak segítünk.Célravezetőbb.
-
tusi74
őstag
válasz
Panzermeyer #928 üzenetére
A bünti papíron ez áll:
''A befizetési határidőt helyszíni ellenőrzés esetén az ellenőrzés napjától, elektronikus ellenőrzéskor a pótdíj fizetésre felszólító levél kézhezvételét követő naptól kell számolni.''
Sajnos az is benne van, hogy az eltévedést nem tudják figyelembe venni.
Tildy! Akkor baromi nagy köd volt. Tisztán emlékszek az egész esetre. Én már láttam, hogy ott a Cora, csak valami hülye tábla elvette a figyelmemet, ami pont azt jelezte volna, hogy a Cora-t hogy lehet megközelíteni. Aztán láttam én egy lejárót, utólag belegondolva, az volt a Cora-jé, de túlmentem. Aztán hogy hogy nem az aszfalton vettem észre, hogy M1.
Ekkor már tudtam, hogy baj van. le is akartam menni. De rohadt messze volt az első lehetőség.
Egyébként megírom a levelet. És ami abban lesz, az az igazság lesz, de előre tudom, hogy nem fogják elfogadni. Hogy nekem az az útviszony a jelenlegi vezetési tudásom maximuma volt. Tehát nekem arra kellett koncentrálnom, hogy ne okozzak balesetet, és hogy túléljem.
Véletlenül kerültem oda, le akartam jönni. Egyébként is nagy kiszúrás, hogy az első lejáró olyan messze volt. Jelenleg nagyon el vagyok keseredve, mert ez több, mint egy tank benzin. -
sasa311
veterán
válasz
Nem én vezettem az autót, de rokon volt és nem kívánok vallani kezit csókolom?
-
Gebriel
veterán
válasz
Szerintem is az lenne a legjobb megoldás ha fellebeznél.
Attol függetlenül hogy az eltévedést ök nem nézik.
Milyen világban élünk hogy egy ilyenért megvágják az embert 13.xxx-ftal -
tusi74
őstag
válasz
Panzermeyer #926 üzenetére
Az a baj, hogy a papíron rajta van, hogy az eltévedésből eredő autópályahasználtot nem tudják figyelembe venni.
Viszont Ha már 15 napon belül nem fizetek, akkor 37.800 Ft lesz. És ha elhúzzák a fellebezéssel az időt, akkor megint én szívom meg. Inkább kifizetem. -
Slax
senior tag
válasz
Panzermeyer #910 üzenetére
Azért Nyíregy környékén egyre több mellényes bringást látni. Tegnap minimum kettővel találkoztam. Van pro és kontra.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Panzermeyer #881 üzenetére
nem teljesen
hanem hogy arányaiban sem okoznak többet, mint mondjuk a 22-25ös korosztály
-
jerry311
nagyúr
válasz
Panzermeyer #826 üzenetére
Nem nagyobb baromság, mint járdán smkp-val közlekedni...
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Panzermeyer #829 üzenetére
Szerintem ott van a kutya elásva, hogy létezik egy olyan (általános) szabály, hogy a járdán csak gyalogosok közlekedhetnek. És innentől már egyértelmű a dolog.
-
Rommel6600
őstag
válasz
Panzermeyer #822 üzenetére
''más meg azt mondja, minden tilos ami nem szabad''
erre most mit mondjak?
Ez köztudott, a kresz oktatóm is ezt mondta anno, de nyiss ki egy kresz-könyvet -szerintem ugyanígy benne lesz-ha nem hagy ez téged nyugodni
''ennek ellenére sem találom a kreszben a smkp járdán 10zel való közlekedésének tiltását''
Akkor rossz helyen keresed. Esetleg arra felé a rész felé lapozz, ami az alap fogalmakat részletezi, vagy a segédmotorra vonatkozó dolgokat.
De én nem leszek lusta (legalább ki is nyitom a könyvet nem csak rámondom h nincs a kreszben...), idézem neked, ok?
''Járda: Az útnak a gyalogosok közlekedésére szolgáló része - az úttesttől szintkülönbséggel, kiemelt szegéllyel vagy más látható módon elhatárolt - része; a gyalogút azonban nem járda.''
Szerintem az előző elég egyértelmű, de akkor még a slussz poén:
Segédmotoros fejezet: blabla után a lényeg: ''...Ha az úttest bármely okok miatt járhatatlan, a járművet a járdán legfeljebb tolni szabad.''
Én kérek elnézést.
szerk: megelőztek, de azért sem szerkesztem át
#826: OMG
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Dictator^
veterán
válasz
Panzermeyer #826 üzenetére
Na elővettem a kresz könyvet...
Segédmotoros kerékpár:
Közlekedhet a leállósávon és az útpadkán is. Lakott területen kivül pedig a kerékpársávot vagy a kerékpárutat is igénybe veheti. A kétkerekü segédmotoros kerékpár a kerékpárúton legfeljebb 20km/h sebességgel haladhat. A leállósávon, a kerékpárúton és a kerékpársávon kétkerekü partnereivel nem köteles egy sorban haladni;
Ha az úttest bármely ok miatt járhatatlan, a járművet a járdán legfeljebb tolni szabad..
remélem ezzel megoldottam egy vitát köztetek..!
Mod: helyesírási hiba javitva.
Mod2: Legujabb kresz könyv, mivel most vizsgáztam, szóval nem hiszem , hogy változtattak rajta..Ha jól tudom 2007 közepe fele lesz vmi kresz modositás..
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
válasz
Panzermeyer #824 üzenetére
Kb olyan szintű az érvelésed, mintha azzal mentegetőzne valaki a bíróságon, hogy konkrétan sehol sincs benne a BTK-ban: szöges bunkóval hátulról sötétben embert agyonütni és kirabolni tilos.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Panzermeyer #820 üzenetére
Pedig egyszerű, ha olyan szabályt olvasol, ami valamit megenged, akkor azt szabad tenni, mást nem.
Ugyanez vonatkozik a tiltásra is, ha valamit kifejezetten tiltanak, akkor azt nem szabad, minden mást igen.
Persze függetlenül az adott tiltásra meg engedélyezésekre, a KRESZ többi szabályát is be kell tartani.
Mindegy, aki akarta megértette, aki meg félremagyarázni akarja, annak is megvan ré a lehetősége. -
Rommel6600
őstag
válasz
Panzermeyer #817 üzenetére
A kresz-ben mindent szabad ami nem tilos
-
jerry311
nagyúr
válasz
Panzermeyer #817 üzenetére
A KRESZ-ben mindig az van kiemelve amit szabad vagy amit tilos.
Ha egy szabály tilt valamit, akkor minden mást szabad. És kb. ugyanez fordítva. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Panzermeyer #813 üzenetére
Mikor nem lehet? lásd amit koob ír, pl. macskaköves út. De időjárási viszonyok miatt is lehet. Például kialakul egy pár cm méter mély, vagy 50m-es területen lévő tócsa (saját tapasztalat). Azon kocsival simán átmész, biciklivel azért már neccesebb. Persze ha nem olyanok lennének az utak, mint amilyenek...de olyanok.
Smkp-re konkrét tiltást nem találok, viszont van egy ilyen rész:
''Kerékpárok és segédmotoros kerékpárok
...
(2) Lakott területen levő olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni.''
Tehát a kerékpár és a smkp egyrész alá van véve, viszont ez a szabály csak a kerékpárra engedélyezi a járdán való közlekedést -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Panzermeyer #808 üzenetére
Elég sok tévedést írtok le. Járdán még sima biciklivel sem szabad menni (kivéve, ha az út alkalmatlan a biciklivel való közlekedésre, és nincs bicikli út sem), nemhogy segédmotoros kerékpárral. Bicikli úton is csak lakott területen kívűl lehet vele menni, akkor is csak 20km/h-s sebességkorlátozással. Szóval az, hogy mindenhol lehet vele menni, az erős túlzás
Ezen kívűl büntethető, pl. sebességkorlátozás rá is érvényes (ha úgy értetted, hogy nem szokták megbüntetni, akkor nem szóltam
)
-
Kephamos
addikt
válasz
Panzermeyer #805 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy a bicajúton lehet menni csak,ma. 30-al, vagy 40-el.
-
Kiskokó
veterán
válasz
Panzermeyer #768 üzenetére
hát ha nem votl zebra akor már bocs de hülyeség volt megállni...
nekm olyan oktató votl hogy ha mrá az úton votl a gyalogos akorsenegdtükel mert nem votl zebra és kész.. avgy itt hatvan cityben felvan túrva mdien utca..csatornázás.. és jobb odal felturva meygek a bal odallon.. 1 asszony sétál az uton bal odalt mrá huzodam volna jbbra mikor odakapott az oktató és modtahogyszépen lasan meletük el.. kb 10 centire a tükörrel.. merthogy a járda azrét van..
modjuk igaza is van én igy tanultma a kezdetektől..
de attól függetlenül ez a milliós áru ez hüyleség.. az élet az felbecsülhetetlen.. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Panzermeyer #768 üzenetére
''ez az egész vizsgán a leggenyóbb dolog, hogy a gyalogosra úgy kell figyelni mint valami milliós árura''
Egy ember élete többet ér, mint bárhány milliós áru. -
Logitech
aktív tag
válasz
Panzermeyer #754 üzenetére
Ezt a gyalogossal én is eljátszottam vizsgán, jobbra kanyarodtam ki egy utcából, ott zebra volt, szemből egy öreg lelépett, én meg kikanyarodtam és elmentem a gyalogos előtt, igaz épp csak lelépett bőven elfértem, annyit mondott a vizsgabiztos hogy legközelebb engedjem el
A megfordulás Y volt? Mert ott nekem mondták hogy figyeljek arra, hogy ne guruljak hátra amikor a tolatás után el kell indulni, mert ha hozzáérsz a járdához akkor bukta. -
sasa311
veterán
válasz
Panzermeyer #758 üzenetére
Nemtudom Nyíregyházán ilyet meg lehet csinálni, Pesten el sem tudom képzelni, hogy valakit úgy buktassanak meg, hogy nem mondják meg miért...
-
Dictator^
veterán
válasz
Panzermeyer #758 üzenetére
ja a pótóra kell a szomnak, amugy meg figyelni kell ha már 1x megálltál zebra előtt és elengeded öket, indulnál és megint lelép bármelyik oldalról 1 ember és épp a zebrán állsz már bukóvár.. spm fokozattal kell onnan kivergödni
-
Dictator^
veterán
válasz
Panzermeyer #754 üzenetére
a zebrára lépés jogos, vizsgán el kell enged ha már rálépett a gyalogos, bicajos is gyalogosnak számit ha tolja, emiatt buktathatnak.
én megjegyzem mégegyszer nem akarok kenő pénzt adni..de ha egy ilyen figyelmetlenség miatt bukok meg szétütök vkit/vmit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Xiaomi Electric Scooter 4 Lite 2nd Gen elektromos roller
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest