- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Új hozzászólás Aktív témák
-
albiosz
őstag
válasz
máyköl #10534 üzenetére
Ne viccelj, az a legkönnyebb része és alapja az egésznek. Nekem elsőre meglett, sokat kell gyakorolni. Vagy szerezd meg a tesztkönyvet, de inkább töltsd le a programot! Menj végig a kérdéseken és írd ki közben, ami nem ment, utána azokat vedd újra és gyakorold, amíg el nem fogynak. Végül pedig próbatesztek ájulásig.
Kereszteződéseke értsd meg, mert azok ált. 3 pontosak. Sok sikert!
-
-
harry
veterán
Miért, hogy gondoltad, belépés után mindent tudni fogsz a közlekedésről?
Kresz tanfolyam, táblák, szabályok, autó elemei és működése, járműtípusok, gyalogosok, mittomén, mindenféle. Egyrészt kötelező a vizsgához, másrészt nyilván hasznos, bár magad is megtanulhatod, van tankönyv járművezetői tanfolyamokhoz, és kresz-teszt 2010 (elvileg ez a legfrissebb, 2010 januárban léptek életbe új szabályok) nevezetű oktató cd, amin meg tesztkérdések vannak (random tesztlapok, és sorban témakörönként is). Mindkettő elérhető neten alternatív forrásokból is :-P Vagy megvehető csigánál 2+2.6k Ft értékben.
Vizsgadíj külön van, 4600Ft a kresz. Elsősegély 6500, forgalmi 11kFt, 6.8k az orvosi alkalmassági, és 4kFt illeték az okmányirodának a legvégén. -
harry
veterán
Csigánál a kresz tanfolyam díja: [link]
"Első részlet: 29.000 Ft
Gyakorlati tandíj: 58.500 Ft helyett 39.000 Ft"Utóbbit meg 3 részletben kell fizetni oktatónak. Ezek nyilván iskolánként változnak, a vizsgadíjak / orvosi vizsgálat az, ami hatóságilag kiszabott, egységes díj mindenhol, a gyakorlati / pótóra és elmélet meg sulitól függ. Na, itt az elméletet kell kifizetni első körben, ami teljesen rendben is van.
-
harry
veterán
Bemész, adatlapot kitöltöd, befizeted az első részletet, ami 29kFt, ez az elméleti képzés díja (egész pontosan kresz, vezetéselmélet, műszaki, vagy valami ilyesmi... továbbiakban kresz
). Kresz vizsgát valamelyik képzés végén fizettem. Dokinak személyesen meg a vizsgálat díját.
Ja igen, kell vinni egy alapszintű iskolai végzettséget igazoló papírost. Én vittem egy iskolalátogatásit egyetemről, de jó az érettségi (eredeti!) és gondolom a 8.-os évvégi bizonyítványod is. Másolat nem jó. Ha nem akarsz leadni semmit (vagy csak másolatot?), akkor az eredetivel el kell menni nemtomhova és bemutatni személyesen. De hívd fel őket, s kiderül.
dudika10: tényleg így van vizsga? Na, ez szívás.
-
dudika10
veterán
Menj be és el fogják mondani. A legtöbb iskola odahívja az orvost az első-második alkalom előtt, és ott helyben megcsinálják. De annak is ugyan úgy kell fizetni.
(Inkább utóbbit választanám, mert ha olyan "gyakran" lát a háziorvosod, mint engem látott, akkor nehogy egybekösse a teljes kivizsgálást az orvosi alkalmasságiddal. Nekem volt vér, vizelet, EKG, meg minden kutyafüle. Természetesen azért, hogy kiderüljön, hogy kutyabajom. Nem hiába nem látott 8 évig.)
-
harry
veterán
- Egyik iskolából átjelentkezni a másika macerás lehet, szerintem csak a bonyodalom van vele, adminisztráció, igazolás óraszámokról, sőt, plusz díj esetleg, én talán inkább kihagynám. Vagy legalábbis mindenképp rá kéne kérdezni beiratkozás előtt, akkor meg már eleve kellemetlen lehet odajárni, hogy tudják, úgyis kilépsz
- Csigának is van több helyen iskolája, pl. keletinél, ha bejössz Örsig, onnan pár megálló metróval, 7 alkalmat kell csak kibírni... van intenzív tanfolyam is, szerdától másik hét csütörtökig, egyben le lehet tudni az egészet
- Kresz vizsga központi, szinte mindegy melyik iskolánál csinálod, akkor már biztos praktikusabb ott, ahol a tanfolyamot elvégezted
- Orvosi vizsgálat (alkalmassági) kell már a kreszvizsgához (jelentkezéshez) is, háziorvos vagy üzemorvos (pl. csigánál házhoz jött, kb. 5perc alatt megvolt) megcsinálja. Kb. 7k, mindenképp van díja.
- A kreszvizsga tanfolyamköteles, azt is el kell végezni, míg az elsősegélynél úgy tudom ez opcionális, mehetsz egyből vizsgára is, ezzel spórolva mintegy kb. 7k Ft-ot, szerintem jobb így, ha tényleg ért hozzá ismerős. Elsősegély amúgy elég a jogsihoz, ez ráérős
- Járműkezelési vizsga már konkrétan a vezetés :-P a 30-ból talán 10 gyakorlati óra után van, előfeltétele a kresz vizsga (és így az orvosi vizsgálat is).
- Ha kapsz jó tippet csigánál oktatóra, szólhatsz nekem is, amúgy igen, felveheted vele a kapcsolatot. Mármint ha megvan a telefonszáma valakitől akkor ez egyértelmű, amúgy elvileg akkor kapod meg a vezetők listáját, ha megvan a kresz, rajta a nevük, telszám, találkozási hely, tanpálya, kocsi típusa. -
dudika10
veterán
Szükséged lesz az orvosi alkalmasságira már az elejétől fogva.
Gyakran az iskola hív orvost, aki mér vérnyomást ... kiperkálod neki a pénzt és ad egy papírt.
Utána van egy elméleti oktatás amin kötelező a részvétel (elvileg) a kresz vizsgához (na nem mintha az oktatás egészének túl nagy értelme lenne, magától is megtanulhatná az ember...). Pesten 30k környékén megúszhatod a vizsgadíjjal együtt (nekem ennyi volt összesen).
Ez után jön a kresz vizsga és csak utána mehetsz autó közelébe. Szerintem előnyös, ha ugyan azon autót vezeted ugyan azzal az oktatóval (kivéve ha nem passzolnak hozzád a tanítási módszerei, mert akkor nagyon gyorsan oktatót kel cserélni).Az EÜ tanfolyamot a vöröskereszt tartja, és a vizsgát is ők szervezik. Ha jól emlékszem ez összesen 11k (bár lehet már drágább). Ezt akkor csinálod meg amikor akarod, nekem például már a kresz előtt megvolt.
Ha levezetted a 30 órát akkor megbuksz az első forgalmi vizsgán (szinte mindenki megbukik, nagyon keveseket ismerek, akik elsőre átmentek, Pesten legalábbis biztos, vidéken lehet más a helyzet) és kérsz egy újabb vizsgaidőpontot.
Az EÜ-n kívül eléggé kötött a rendszer, nem nagyon variálhatsz.
-
Mr.Csizmás
titán
háziorvoshoz elmész, megnézi a vérnyomásodat, meg ilyen alap dolgok, talán negyed óra az egész. sztem a jelentkezés után célszerű, de ezt úgyis mondja az oktató/ügyintéző.
van ahol a kresz elméletben benne van a vizsgadíj, ha nincs akkor külön 4600, szoktak ezzel is akciózni.
tehát jelentkezés - háziorvos - kresz elmélet - kresz vizsga.....
-
Mr.Csizmás
titán
eü alkalmasság: 6,8e
kresz elmélet+vizsga - ez olyan 25-40e változó
elsősegély tanf. ingyenes - 7e között
gyakorlati vezetés órák: 2,5-3,5e/ó között (30ó kötelező)
vizsgadíjak
KRESZ: 4.600 Ft
Forgalmi vizsga: 11.000 Ft.számolgatás helyett sacc egy B jogsi legjobb esetben is 100-120e akciósan
-
jerry311
nagyúr
Csigánál szereztem B-t, mindenből elsőre átmentem. Oktató: Szélyes Tamás.
Csigánál szereztem C-t, KRESZ, rutin, megvolt elsőre. Forgalomban elsőre elbasztam. Én. Nem az oktató, nem a vizsgabiztos, én voltam balfasz. Másodjára geci volt a vizsgabiztos, az oktató le is mondta a többi vizsgázót. Ez szerintem jófejség, mert ha nincs jelen a vizsgázó az olcsóbb, mint kifizetni a kötelező pótórákat. Harmadjára meg szépen átmentem, ahogy kell. Oktató: Varga Zsófia -
Psychonaut
veterán
Igen. En harmadszorra mentem at, ket oktatom volt. A masodikkal mar az elso vizsgam sikeres lett (tehat ketszer buktam az elsonel). Tenyleg attol fugg, sikerul-e rendes oktatot kifognod. Mivel a Csiga olcso alaparakkal dolgozik, ergo keves jut az oktatonak, ezert tobb oktato igyekszik potoraztatni, mivel az kb. a normal ora ketszeresebe kerul (vagyis neki tobb penzt jelent). Tehat, nem tanit meg olyan jol vezetni, hogy mar az alaporak utan biztosan at tudj menni.
De termeszetesen vannak rendes, lelkiismeretes oktatok is, es at lehet menni elsore is a Csiganal. A vizsgabiztos nem iskolatol fugg, elvileg aznap derul ki, hogy melyik biztos kiket vizsgaztat (es sorsoljak).
Tehat, en azt mondom, ha valamelyik ismerosodnek van szemelyes tapasztalata mas iskolanal (vagy akar a Csiganal tud jo oktatot), akkor donts eszerint. Ha nem, akkor en nem mennek a Csigahoz, mert en is csak rosszat hallottam sajnos rola (persze csak miutan mar beiratkoztam - Murphy).
SZERK: typo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest