Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
-
Mobilarena
JIAYU G2F
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
[link]
Ezek alapján csináltam, de nem hozza be a recoveryt.
Mi a teendőm?
Ha a hangerőt nyomom, akkor kínait hoz be -
kano
nagyúr
Használja itt valaki a TD-s romokat? Olyat csinál vele a telefon, hogy nem engedi bekapcsolni néha a BT-t vagy a WIFI-t, stb.
Találkozott már valaki ilyennel?
Köszönöm! -
suste
veterán
válasz
üzenetére
csak hogy kicsit a másik oldalról is írjak:
-szintén asszonynak vettem (szintén KukkSteve beszerzés
)
-simán tudnám ROM-olni, root-lni, ha akarnám
gondoltam, hogy feleslegesen nem hekkelem, ezért kipróbálom gyári állapotban (4.x.x.x-től jól el lehet lenni már root nélkül, ha nincsen sok hülyeség rajta)
(saját LG-met sem rootoltam)
-letiltottam a 9 kinai appot, amit a cappa kiszedett (szerencsére mindegyik engedi magát tiltani)
-feltettem azt a pár alkalmazást ami kellhet asszonynak(viber, youtube, facebook), meg 1-2 dolog a kezeléshez (totalcommander, superbackup)
-beraktam az előző telefonból az SD kártyát
-és gyönyörűen teszi a dolgátszerintem alap használatra nem kell root, de persze ez a magánvéleményem
(sőt, pont jó, hogy asszony még véletlenül sem tud belekavarni
)gyors a teló, nem fagy
egy bajom van csak vele, de arra már más is panaszkodott, és az a wifije
valami nincsen rendben vele, de ezt a root sem oldja meg
felcsatlakozik, használható, de alvó mód után valamiért nincsen internet forgalom, annak ellenére, hogy a kapcsolat tökéletes a routerrel
vagy wifi ki/be, vagy pár perc kell neki mire magához tér
legtöbbször a Tp-link routeresek panaszkodnak az MTK egyes prociával szerelt telefonokra, és nekem is az vanszerencsére asszony nem annyit használja a wifit mint én, így nem akkora gond nálunk...
-
törölt tag
Na ez az, nekem 70%-ban a telefon használati tárgy és ha elkezdek olvasni, néha úgy érzem magam, mint maci a sivatagban

lépések ha jó értem?
1: Framarott: -- rootolni a készüléket
2: CWM letöltése (melyik) és mentés készítése?
3: utána jöhet a cappa72 féle vagy a miui rom felpakolása? -
Lordus
senior tag
válasz
üzenetére
azon mindenképp túl kell esni. Keress vissza, van egy szuper leírás, mit, hogyan, honnan.
Ha már fent van a cwm, onnantól "pillanatok kérdése" a romcsere.
Nekem a gyári nem jött be, így nem próbáltuk ki a Cappa félét így nem tudok viszonyítani. Viszont az én Xiaomi telefonomon gyárilag MIUI van, így nem is volt kérdés, hogy ha stabil ezen a telón is, akkor tuti az megy rá. Eddig zökkenőmentesen muzsikál.
De tényleg, ízlések és pofonok... van, akinek nem jön be a miui, van akinek igen. ki kell próbálni! -
benjoe1
aktív tag
válasz
mihalko.gsi
üzenetére
Érdekes, mert most ahogy néztem, az egymásra vagy egymás mellé tett fényképeken 7 féle színt látok, de csak 6-ot lehet rendelni. A light blue színűt sehol nem lehet kapni (persze hogy pont az tetszene)?
-
mihalko.gsi
csendes tag
válasz
benjoe1
üzenetére
Nagyon szépen áll a gyári szilikon tok rajta. Rendeltem 6-os packban fóliát, abból esetleg tudok átadni.
Valamint elvileg lesz plusz szilikon tok is. Vagy sárga vagy transzparens. Ez majd a "NŐ-től függ...még kb 2-3 hét mire a teló megjön, a tokot csak saccolni tudom, az ebay-es. A fóla viszont talán már a héten itt lesz németből. -
benjoe1
aktív tag
Ma kaptam meg én is a WCDMA-s telót, de a szilikon tokról és a fóliáról megfeledkeztem.
Van valakinek esetleg eladó, ami fehér készüléken jól mutat? A gyári tokot többen is dicsérték, érdemes ilyet venni, vagy van ennél jobb? -
törölt tag
Sziasztok
Ma kaptunk mi is meg a kicsikét

Szóval a kérdésem az, hogy milyen romot ajánlotok hozzá?
Nejemnek lesz, amire kell: telefon, sms, zene és talán kevés fotózás.
Net: max. wifiről.
Hosszú üzemidő is fontos lenne. -
Lordus
senior tag
nálunk a melegedés (miui rendszerrel) nulla! a gyárival melegedett, mint állat...
amikor megkaptuk, a gyárival 3 óra alatt lemerült használat nélkül 30%-ot az akksi és meleg volt a telefon. most 1 óra használat után is max. 29 fokos.kínai appok: root joggal pillanatok alatt kiirthatók - tcmd, bemész a system/app mapába ás átnevezed/törlöd, ami nem kell.
-
SLC09
tag
válasz
András1980
üzenetére
Szia!
Makro képeket szépet csinál, nagyobb teret még nem volt szerencsém szép napos időben fotózni, de én azt mondom, hogy kicsivel gyengébb minőségű képet csinál. A videófelvételes fókusz meg programtól függ:
Camera MX biztos, hogy tudja. A MIUI default program az nem tudja. Videó szabadtéren nem olyan rossz
Ez a tisztított romon lévő gyári alkalmazással készült: Videó A minőségen sajnos sokat ront a youtube, az eredeti felvételen nincsenek élsimításbeli problémák.Egyébként amikor először a telefont a kezembe vettem kicsit csalódott voltam, voltak vele gondok is (bár erre fel voltam készülve mentálisan
). A gyári rom az jól működik, de olyan gagyi hatása van, pont úgy néz ki, mintha a Tesco-ban megvennéd a leggagyibb tablet-et. A telefon formatervén túl sokat nem gondolkodtak, de a hátlap anyaga finom tapintású. Érezhetően nehezebb, mint az S Advance volt. Most a MIUI 4.6.27 van rajta, mert az egyel frissebb (legújabb) nem működik, Jiayu logónál megragad. Ezzel a rommal és kis mókolással, a megfelelő alkalmazások megkeresésével egy gyönyörű és stabil rendszert lehet kreálni, bár így marad némi kínai alkalmazás és félig angol félig magyar, de szerintem nagyon jó.Két dologgal találkoztam, kérdéseimet főleg a Többieknek céloznám:
A telefon eléggé melegszik és ha a kamera fókuszál és a telefont közelebbről meghallgatod, akkor kattog
a kamera. Ez másoknál is előfordul vagy egyéni probléma? -
Garalab
csendes tag
Van valakinek esetleg tippje az aksi feszültség vs százalék és figyelmeztetési szint rendbe tételére? #1126 -nál feltett kérdésemre közben más is jelezte, hogy hasonlókat tapasztal. Cappa féle takarított rom-ot használom, azóta több teljes töltési cikluson átesett a teló, megadtam az esélyt a "tanulásra", hagytam kikapcsig merülni, majd full töltés 4-5 alkalommal, de a helyzet változatlan. Zavaró, hogy pittyeg, villog stb....amikor még majdnem két nap van hátra az aksiból...Ha az aksi fesz-százalék viszonyt nem is lehet állítani, legalább a figyelmeztetéseket ki lehet kapcsolni? Mobile Uncle-el sem lehet az aksi figyelmeztetésre kikapcsolni...más tool, tipp? Előre is köszi!

-
Garalab
csendes tag
Szia, nem találtam, sajnos ilyen jellegű infó nem igazán van a telóról. Műszerrel és szoftverrel mértem, mert kíváncsi voltam, hogy mi az aksi alja. Furcsáltam, hogy egy nap gyenge használattal 20-30%-ra esk vissza, ezért kezdtem el először szoftveresen, majd műszerrel is nézni a feszeket. A beépített szenzor egyébként jól olvassa az értéket, azt kaptam, amit a műszerrel is mértem.
-
colonia
senior tag
válasz
paulkaresz
üzenetére
-
zedok
őstag
Sziasztok!
Az a kérdés, hogy a capp72 féle rom még mindig a legjobb?

-
Lordus
senior tag
Valamiért a szolgáltató neve váltakozik Telenor HU és 21601 között.
MIUI rom.
ez vajon kiküszöbölhető? -
Atrasko
tag
Állítólag az MTK (és csak az MTK!) chippel szerelt telefonokban van olyan lehetőség, hogy a telefont egy előre megadott időben ki majd egy másik időpontban vissza lehet kapcsoltani automatikusan. Pl. este 10 és reggel 6 között kapcsolja ki magát a telefon. Nemcsak a képernyőt, a komplett telefont.
Van ilyen funkció a Jiayu G2F-ben?
Ha igen, mi van akkor, ha egy beállított ébresztés éppen a kikapcsolt időszakra esik?Más.
A csoportos rendeléseknél miért nincs tréfa? -
SLC09
tag
válasz
mihalko.gsi
üzenetére
Sziasztok!
Ma megérkezett a WCDMA készülékem, első kínai telefonom. Előtte Samsung Galaxy S Advance-m volt
és ez az után egy áldás, főleg hogy jóval olcsóbb is. Bár egyelőre telefonálni nem lehet vele, de nem esek kétségbe... Olyat csinál, hogy felismeri a T-Home-ot, de elérni engem nem tudnak és én sem tudok hívni, nem csöng ki. A telefonhoz még nem nyúltam, most töltőn van, amíg feltöltődik addig pedig beleásom magam a romok világába. Ti mit ajánlotok?
-
nov2016
csendes tag
Nekem ez a 3. teló amit a családba rendeltem, Tmallboxtól jelöletlen csomagban jöttek, SG-vel, egyikre sem kellett pluszban fizetni semmit.
Az akkuidőre panaszkodtam a múltkor, nos úgy néz ki vissza kell vonnom mindent amit a Jiayu-nál dolgozókról és felmenőikkel kapcsolatos tevékenységeikről gondoltam.

Egy Vodás meg egy régi T-s SIM-mel merült iszonyatosan a G2F 1.5 nap alatt kikapcsolásig, utolsó 50%-ról egy órán belül.
Áttettem ugyanezt a két kártyát az én ZTE telómba. Az is soha nem látott mértékben 80%-ról lemerült egy nap alatt.
Itt terelődött a gyanú a T-s SIM-re...
Beraktam egy régi butatelóba ami 1 hétig ki szokta bírni, az a kártya 1 nap alatt leszopta.
Közben e kártya nélkül a ZTE is és a G2F is meggyógyult, pl. utóbbi 2 nap alatt merült vagy 20%-ot...Csinálok még pár tesztet a SIM-el meg kivárom még minden teló lemerül magától, nem akarom elkabálni, de eddig úgy néz ki hogy nagyon megérte ez a kis Jiayu!
-
klarkzone
tag
válasz
vittorio7
üzenetére
Ilyen eladót keress: Sok gyémántos, esetleg koronás vagy sok koronás, 97% feletti pozitív visszajelzés, sok rendelés, normális leírás, normális árak és többfajta szállítási lehetőség.
Keress minimum 3-4 megbízhatónak tűnő céget/eladót és figyeld az ajánlatukat, ne dőlj be a visszaszámlálós ajánlatoknak, és nem kell mindig a legolcsóbb ajánlatra utazni, lehet pár dollárral több az ár, de nyugodtabban alszol. -
tozso76
aktív tag
-
klarkzone
tag
Ilyen a To2c.com-os "no packing box" csomagolás:
Habfólia, bubis csomag, és még egy alus bubis csomag, focizni lehet vele a töltőt és a kábelt is mellétömik. Ennek a csomagolási módszernek sincs jótékony ráhatása a vámkezelésre. TN számmal küldik, de én is akadtam már rá arra a pár sorra ahol azt írják, hogy nincs követési száma a csomagnak, de van nyugi. Inkább azért érdemes innen rendelni, mert megbízhatóbb van PP. és olcsóbb mint a többi, vagy ott van még az aliexpress és a csoportos is.
-
Tonyk
veterán
"azaz kicsit rózsaszínben-lilában is játszik, ha úgy esik rá a fény"
Az enyém ugyan nem játszik semmilyen színben ez biza fehér, semmi gyöngyház nincs benne.
szerk.: Kiguvadt a szemem úgy néztem most egy percig, valóban van egy sejtelmes, inkább beleképzelem gyöngyház-szerű feelingje, De színt az nem játszik semmilyen szögből.

-
mihalko.gsi
csendes tag
Ja és mégy egy. Sok helyen leírták, sok tesztet lehet már olvasni. De amikor az ember saját maga kézbe veszi a G2F-et az mindjárt más, mint olvasni.
Valóban kellemes tapintású a hátlap. Jó kézben tartani. kb 4 mm-el keskenyebb az S2-mnél. Nagyon jól szalad rajta rom. Le lehet tiltani a kínai appokat az app managerben. Aki nem akar az android lelkében túrni annak ennyi elég is. A kijelzője szép. Csak akkor látni, hogy gyengébb, mint az S2-mé, amikor egymás mellett vannak. Egy Huawei Y300-at is mellé tettem, annak kimondottan gyenge volt a kijelzője ez mellett... -
Lordus
senior tag
este megnézem neked a keretet.
fontos: arra figyelj, hogy a fehér telefon hátulja nem fehér, hanem gyöngyház, azaz kicsit rózsaszínben-lilában is játszik, ha úgy esik rá a fény.
A telefon gyönyörű így, de inkább hölgyeknek ajánlom...este írok a keretet illetően, megnézem mágnessel
a krómozása szép, de valóban kérdéses, hogy mennyire tartós... -
vittorio7
őstag
válasz
mihalko.gsi
üzenetére
Azért nem olyan horror összeg egy ilyen "kisebb értékű" cuccnál a tréfa. De, persze jobb kihagyni.
És ez a tuti oldal? [link]
-
mihalko.gsi
csendes tag
Szinte biztos, hogy nem fém. Már csak az árkategóriából sem lehet erre számítani. A feketén is szép fényes az a rész csak épp fekete. Használat függő a kopás szerintem. Nálunk azonnal szilikonba bújik a teló. ezért biztosan megmarad. Nekem fehér galalxy S2-m van. Csak ezt lehetett akkor venni. Nem bántam meg. Különc, exkluzív. Mindíg megnézik.
Nem bántam meg. -
rasky
senior tag
válasz
cappa72
üzenetére
a fehér készüléken, fényes keret van, vajon az mennyire kopik, vagy fémből van? Gondolkodok én is venni egyet, a kérdés, hogy merjem e bevállalni a fehéret (most megtetszett), eddig mindig fekete telefonom volt.
szerk: nem neked címeztem konkrétan cappa72, csak véletlenül a válaszra mentem.

-
tozso76
aktív tag
válasz
cappa72
üzenetére
És arra van valami "okosság" hogyha nem csak Magyarországon használom a navit, Pl. Svédországban szombaton 45 percet matyizott mire lett használható műholdam. Vagy ilyenkor adni kellene neki egy kis mobilnetet? Vagy az a gond hogy az ygps-sel itt Debrecenben rögzítettem a helyem?
-
Lordus
senior tag
válasz
mihalko.gsi
üzenetére
na, majd informálj, hogy milyen sebességgel adják postára és hogy megúszod-e

drukkolunk!
-
Anonymus23
veterán
Nem az a baj ezzel, hogy hogyan van csomagolva, vagy mit írnak rá, hanem az, hogy manapság már teljesen random, és semmi biztosíték nincs rá, hogy nem lesz ÁFA+posta vámköltség 1500 Ft.
Egyedül csoportos rendelésnél, vagy EU-n belüli feladásnál nincs a már kifizetett költségen túl ÁFA.
DHL-es szállításnál nincs a plusz 1500 FT-os költség de fix, hogy vámolják, és kissé drágább a szállítási költség.Egyébként nekem most jön a második ilyen telefon.
Most, hogy volt ez a szívás a microSD kártyával, mármint a foglalattal (úgy látszik nem nagyon tolerálja, hogy 1 nap 10x vedd ki és rakd vissza a kártyát
), meglepetten konstatáltam, hogy milyen gyorsan bebootol a teló (cappa72 rom van rajta).
A CoolpadF1-em 8 maggal a közelében sincs. Jó mondjuk utána már érződik (leheletnyit) a 8 mag és a más felbontás, de nagyon egyben van ez a kis készülék. Az akkuidő is teljesen okés, amikor hozták kártyacserére az volt az első, hogy ezt megnézzem, 6*% volt (nem emlékszem pontosan), 2,5 óra kijelzőidővel. -
Lordus
senior tag
válasz
mihalko.gsi
üzenetére
faxa
akkor húgomat ráveszem, mert sajna asszonyé dobozosan jött, és persze jattoltam állambácsinak...
jó volna a másodiknál elkerülni.
-
Lordus
senior tag
válasz
mihalko.gsi
üzenetére
figy, ahogy olvasom a to2c oldalán, a free shipping náluk azt jelenti, hogy nincs tracking number.
ez igaz? mert az rendben van, hogy a paypal visszafizeti a pénzt, de ugye nem ezt szeretném, hanem a megvásárolt telefont megkapni minél előbb...vittorio: kb. 2500 ft visszaküldeni ajánlott levélként. elsőbbségivel ugye kicsit több...
-
mihalko.gsi
csendes tag
válasz
vittorio7
üzenetére
Ilyen irányú tapasztalatom nincs. Én is úgy olvastam más fórumban, hogy a TO2C is van olyan mint a minideal... A minideal gyors, mert 1 hét alatt itt volt a termék az országban. majd két hétbe telt mire a reptéri vámmal lezártuk a vámolást és megérkezett a teló. Remélem a TO2C sem lesz lassabb...
-
vittorio7
őstag
válasz
mihalko.gsi
üzenetére
És, ha esetlegesen garoztatni kell, akkor kb. mennyi a postaköltség? Meg a linkelt oldal mennyire megbízható?
-
Tonyk
veterán
válasz
mihalko.gsi
üzenetére
A "röggöny" átlát a jellegtelen csomagoláson is

-
mihalko.gsi
csendes tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
A jellegtelen csomagolás, és a felár nélküli postázás mind hozzásegítheti a cuccot a vámolás nélküli beérkezéshez... Szerintem...
-
rasky
senior tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Nem azon van a lényeg videó alapján, hanem no packaging opció esetén, úgy csomagolják be, mintha egy egyszerű szilikon tok érkezne (kiveszik a tokból a papírt, belegyömöszölik a telefont, majd odacsomagolnak még egy tokot a tetejére.)
-
Anonymus23
veterán
válasz
mihalko.gsi
üzenetére
Az SG postnak kb semmi köze, hogy vámolják vagy sem. Ez mostanság lutri. Kb 99% az Áfa. Nekem 2 hónapja SGvel jött, fizetni kellett.
Csoportos rendeléssel lehet még, most 114 USD, max belföldi továbbküldés +1eFt, ha nem személyesen veszed át. -
Fredo78
aktív tag
válasz
mihalko.gsi
üzenetére
Jól látom 3 dollárért rootolják?

-
vittorio7
őstag
válasz
mihalko.gsi
üzenetére
Köszi az infókat!

És a Root +$3.00? Az is kell?
(#1241) cappa72
Köszi ez megnyugtató.

(#1240) Anonymus23
Indul most valahol csoportos rendelés?
-
mihalko.gsi
csendes tag
Még annyi, hogy sok oldalon egymásnak ellentmondó specifikációkat írnak fel. WCDMA-nak írják de a felbontást meg a TD-snek megfelelőnek. Ezért a felbontás alapján kell kiválasztani a megfelelőt. Ami 480*854-és az tuti WCDMA-s lesz. Nézegettem a "colorfull shell"-t is de drágállom 20 dolcsiért. Majd lesz az is olcsóbban remélem az ebayen hamarosan...
Ja és a legfontosabb! Singapore ingyenes postával kérd ha el akarod kerülni a vámot/áfázást...
A csomagolás ha "no packaging" opcióval rendelsz. -
mihalko.gsi
csendes tag
A minideal-en most csak fekete van. Én tegnap rendeltem a TO2C-ről.
No packaging opcióval 2 dollárt spórolsz és a linkelt video szerint jól becsomagolják. Valamint úgy talán a vámon sem fogják meg. A minidealről négy hete rendeltem feketét azt áfázták... ha kell hozzá más silicone tok azt az ebayen most 1000 pénz körül kapsz. Fóliát is ott olcsóbb venni!
A paypales fizetésnél átállítottam, hogy ne a paypal hanem a bank váltsa át a dollár forintra, így még 800 forintot spóroltam. -
shootme2
senior tag
-
Lordus
senior tag
válasz
cappa72
üzenetére
ez akkor is áll, ha nincs mobilnetünk és kizárólag offline navigációt használunk? (mármint a régió beállítás így is érvényesül és a faster gps-nek így is van haszna? csak azért, mert az én telefonomon - MI2S - nem nagyon gyorsít offline navigáció esetén semmi, hogy gyorsabban találjon holdat.... pontosabban talál, csak piros és sokat kell várni, hogy zöld legyen...
) -
Én egyszerűen feltenném a faster gps programot, aztán beállítanám a régiót Mo-ra.
Utána a MUT-ban a ygps-szel megnézném, hogy megy-e.
Elsőre többet nem csinálnék.
(ma vélhetően kicsit nehezebb is lesz műholdat találtani, mert esik; számíthatunk esőcsillapításra: az esőcseppek méretétől függően az NF jel szóródik a hullámhossz és az esőcseppek mérete miatt; romlik a jel/zaj viszony, stb...)) -
u996
csendes tag
Srácok, valami gáz van a GPS-emmel!Nem lát műholdat egyáltalán.
A mobilarénán a dual simes topic elején van egy leírás GPS kapcsolat beállítására.Azt kipróbáltam, de nem váltanak zöldre a műholdak jelei.Pirosan is csak akkor jelzi a holdakat, ha van A-GPS.
Van ötlete valakinek?Köszi!
-
válasz
Anonymus23
üzenetére
Hm... Ugy tunik fizikailag nincs ott.
Ha ott lenne akkor lenne mmcblk01
Viszont nincs. Cwm se latja.
Lehet hogy a csatlakozo nem ok. -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Anonymus23
üzenetére
A tarhely menupont alatt sincs semmi??
-
tfalcon96
aktív tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Én megpróbálnám le/átformázni a kártyát.
-
Anonymus23
veterán
válasz
tfalcon96
üzenetére
Kösz, hogy ez nem jutott eszembe

Cappa72:
Ha nem: működő rendszer alatt nézd meg (vagy adb shell-en keresztül), hogy terminálból kiadva a
cat /proc/partitions
parancs kimenete mit ad (pl bemásolod ide)Ezt kaptam:
/system/bin/sh: cat /proc/partitions not foundA szóköz kell a cat után? Ahogy látom kell, mindjárt jön az infó

-
tfalcon96
aktív tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Terminal emulatort letöltesz play-ről.
-
Anonymus23
veterán
Hát így elsőre passz. Mivel a wifi be volt kapcsolva pikk-pakk látta, hogy hol is van, a tulaj elmondása szerint haza is vezette, így a GPS-nek is működnie kellett.
Felraktam a programot, elindítottam és működött, nem kellett semmit sem állítgatni.
De ugyanez a progi egy CoolpadF1-re is felkerült tegnap este, ott wifi nélkül kb 15-20 másodperc alatt talált jelet szabad terepen, és ott se lett semmi sem állítgatva, pedig nem is egyforma a kijelző felbontás ugyebár. -
u996
csendes tag
válasz
Anonymus23
üzenetére

Nem tudod mik voltak a sys.txt-ben a port és baud értékek?
Nekem GPS vevő automatikus keresését írja ki folyamatosan. -
u996
csendes tag
Igo Primo-t használ vele valaki?
-
Anonymus23
veterán
válasz
cappa72
üzenetére
Köszönöm, meg fogom lesni.
A kontaktra gondoltam én is, az volt az első kérdésem, hogy nem-e esett le a telefon, vagy nem ütötte-e oda valahova, de elvileg nem.
A CWM tiszta, az kiderül, hogy látja-e, meg fogom tudni nézni.
Ez az adb shell: ezt hogyan kell? Egy screent tudnál küldeni, hogy mit is kellene?

-
válasz
Anonymus23
üzenetére
Nézd meg, hogy CWM-ből látja-e az SD kártyát a készülék.
Ha igen: valami az android rendszernél nem stimmel.
Ha nem: működő rendszer alatt nézd meg (vagy adb shell-en keresztül), hogy terminálból kiadva a
cat /proc/partitions
parancs kimenete mit ad (pl bemásolod ide)Legvégső esetben [link]
-
Anonymus23
veterán
Adott egy G2F, tegnap este memkártya csere volt benne egy 4 GB-ról 32 GB-ra.
A 32 GB-os kártya elvileg jó, h2testw lefutott hiba nélkül.
Fel lett még dobva pár program is rá, ment minden szépen. A gazdája elmondása alapján tegnap még zenét hallgatott róla, az előbb hívott, hogy nem megy a memóriakártya, nem látja a telefon. Visszarakta a 4 GB-ost, azt se látja... Ki/be kapcsolgatta, kivette belőle, visszarakta minden, de mégsem látja egyiket sem.
A kártyákat berakva számítógépve minden normálisan működik, látja, lehet írni olvasni rá.Még nem volt a kezemben a telefon, de mit nézzek vajon elsőnek?
A Cappa féle tisztított rom van rajta...Ami furcsa volt számomra, hogy a telefon kezelőben (MyPhoneExplorer) nem memóriakártyának látta a progi, hanem Belső memóriának. Ez lehet a probléma forrása?
Mondjuk előtte a 4GB-ost is így használta 2 hónapig és minden rendben volt vele...Előre is kösz, ha tudnátok ötletet vagy segítséget adni!
-
Vartanus
őstag
Szerintetek honnan érdemes rendelni a G2F-et?
Én a mobilamb-eu webshopot néztem, minideal-t is de ha jól emlékszem a minidealtól rendelt telók nem igazán jók...
-
nov2016
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég jött meg a WCDMAs G2F, fehér szinű gyönyörű teló. A feleségemnek szántam, de csak hibátlan kütyüt merek neki adni.
A Cappa-féle tisztított ROM-ot raktam rá, hogy eltűnjön a kínai hablaty.
Viszont van vmi gond az akkuval. Egy akksi ki-be után hirtelen leesett a jelzett érték 75%-ról 27%-re. Utána nem is vette a töltést, hiába volt töltőn, nem növekedett a százalék. Rájöttem, hogy az akku érintkezőin rajta maradt a cellux-ról a ragacs. Gyárilag le volt ragasztva az akksi érintkezője (TMallboxos rendelés). A ragacsot lepucoltam, feltöltöttem, de még mindig nem az igazi.
Raktam rá Battery Monitor Widgetet hogy lássam a mV értékeket is, nem csak a %-ot amit ki tudja hogy számol.
Szóval tegnap reggel jött le a töltőről 100%-on, 4.2V körüli feszültséggel. Estére 72%-ra 3770mV-ra merült. 2 SIM-el ez gondolom ok. 69% 3743mV-al indult az új napnak.
Dél körül még 58% 3630mV volt, onnan meredeken esett 2 órakor 43% 3580mV. 14:45-kor kapcsolt ki 1% 3268mV. Érdekes hogy ebben az utolsó órában nem is volt használva, 0mA körül volt a merülés.
Mi lehet ez a jelenség? -
szekzol
tag
válasz
Blizzardking
üzenetére
Köszi a választ. Csináltam az eredeti romról is CWM mentést annak idején (kínai programokkal együtt)
két mappát csinált (érdekes...):
clockworkmod\backup\2014-08-28.20.11.31 (~12 MB)
clockworkmod\blobs (~600 MB)
Nyilván a mostanit is lementem. Mintha Cappa egyszer (többször) azt írta volna, hony a CWM nem csinál teljes mentést. A semminél mindenesetre jobb. Akkor lehet gáz, ha vmiért nem jön be a CWM, és számítógép segítségével kell a romot visszatenni (flashtool?). Lehet, hogy egy olyasmi mentést sem ártana csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Cyberpunk 2077
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hardcore café
- Gumi és felni topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Találkozott már valaki ilyennel?
)

). A gyári rom az jól működik, de olyan gagyi hatása van, pont úgy néz ki, mintha a Tesco-ban megvennéd a leggagyibb tablet-et. A telefon formatervén túl sokat nem gondolkodtak, de a hátlap anyaga finom tapintású. Érezhetően nehezebb, mint az S Advance volt. Most a MIUI 4.6.27 van rajta, mert az egyel frissebb (legújabb) nem működik, Jiayu logónál megragad. Ezzel a rommal és kis mókolással, a megfelelő alkalmazások megkeresésével egy gyönyörű és stabil rendszert lehet kreálni, bár így marad némi kínai alkalmazás és félig angol félig magyar, de szerintem nagyon jó.

akkor húgomat ráveszem, mert sajna asszonyé dobozosan jött, és persze jattoltam állambácsinak...