Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior11
veterán
Nálam is így volt, nagyon régen, és létrehoztam mellé egy aliast, csak azzal jelentkezem be a MS fiókba, amit sehol máshol nem használok, és működik. Belépési próbálkozások nem lesznek, mivel nem tudják az új aliast, a régi, meglévő, kiszivárgott címmel pedig nem lehet már bejelentkezni. Viszont spam továbbra is várható erre a címre.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
junior11
veterán
Szia, a Microsoft fióknál érdemes egy aliaszt beállítani a fő e-mail cím mellé - amelyiket sehol máshol nem fogsz használni, kizárólag csak a MS fiók bejelentkezésére, a többit ne, így nem fogják tudni már támadni.
Offline jelszókezelés alatt szerintem a fórumtárs a Keepass/KeepassXC programokra gondolt. Nálam Bitwarden van (online).
Az SMS alapú 2FA sebezhetőbb, mint pl. ha csak erre a célra szánt alkalmazást használnál telefonon (pl. az általad említett MS Authenticator). De a lényeg, hogy mindig, minden helyen, ahol a 2FA "aktív", legyenek biztonsági kódok vagy egyéb megoldás arra az esetre, az elsődleges 2FA - esetedben az sms alapú - nem működne vagy nem lenne bármi okból elérhető, mivel így ki tudod magad zárni az adott fiókból.Windows-on érdemes komplett átnézni a gépet egy másik, tiszta rendszeren usb-re készített Kaspersky Rescue Disc-kel, valamint a telefont is (Kaspersky, BitDefender, Eset pl...). Avastból a free verzió van fent és volt korábban is már?
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz Cblacksmithc #846 üzenetére
Nem hiszem, legalábbis egy mezei usernek nem menne, hacsak vmi IT szaki nem, de ez már biztonsági kérdéseket vet fel. Ha onnan is netán kilépnél vagy a böngésző kijelentkeztetne, huss az összes jelszónak, mesterjelszó tudta nélkül, erre vigyázz.
-
junior11
veterán
válasz Cblacksmithc #844 üzenetére
Szia, ha jól tudom, nincs, mesterjelszó nélkül.
-
junior11
veterán
Bitwarden mellett biztonsági mentésekre én is használom, és végre nem rég már átesett egy auditon is.
-
junior11
veterán
válasz Tails111 #750 üzenetére
Igen, van ilyen lehetőség, de tudtommal alapértelmezettem ez ki van kapcsolva, de be lehet állítani egy mesterjelszót, mint a Firefoxnál, és még azt is, mikor és hányszor kelljen begépelni egy adott bejelentkezés során. Kérdés ugye, ha mondjuk ez be is lett volna állítva, ilyen esetben is képes a kártevő "kiszedni" és megfejteni a jelszavakat...
-
junior11
veterán
válasz Tails111 #736 üzenetére
Amit említettem, az nem a Bitlocker, hanem a Defenderben a védett mappák funkciója, zsarolóvírus elleni védelme, de nem számít már amúgy sem, csak kíváncsi voltam.
Ami a jelszavakat illeti, az esemény során a böngészőben voltak tárolva? 🤔 Chrome? És most álltál át Avirára?The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
junior11
veterán
Srácok tuti a frissítés csinálja, ahogy írtátok, majd biztosan adnak ki javítást rá, egyebet nem tehetünk, mint várunk.
-
junior11
veterán
Nálam magától fogva kijelentkezett, ennyit vettem eddig észre - úgy értem szürke lett az ikonja kék helyett, jelszó mellé kéri az e-mail címet is (pl. Brave alatt nem történt ilyen), azóta be még nem jelentkeztem, de majd nemsokára kipróbálom, lehet, itt is meghülyült.
-
junior11
veterán
Firefox alatt kipróbáltam ezt a ProtonPass-t én is, hát eléggé vérszegény még, feltételezem, idővel bővülni fog funkciókban, sokat fog változni. Használom a Proton egyes szolgátatásait, de ez még fejlődésre szorul, továbbra is marad a Bitwarden, na meg amúgy sem lenne okom leváltani, csupán kíváncsi voltam.
-
junior11
veterán
válasz féldekás #685 üzenetére
Én továbbra is használom a bővítményt, ahogy korábban.
Google vagy Microsoft authenticator esetleg Authy, ezek általában a legismertebbek szerintem.
Csak szükség esetén legyen egy "B" terved is, ha megesik, hogy nem lesz elérhető a hitelesítő alkalmazás, pl elromlik a telefon stb.
Most nincs előttem és már nem emlékszem rá pontosan, de a Bitwardenben van erre a célra ha jól rémlik egy hitelesítő mondat vagy frázis, meg kellene nézni, és leirni biztos helyen tárolva vagy megjegyezni, különben ki tudod magad zárni végleg a fiókból, ha nincs másik 2FA megoldás az alkalmazás mellett, pl egy email beállítva ilyen célra.[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz Viktor0610 #680 üzenetére
Igen, tudom, csak azt nem értem ha tudtak róla évek óta, miért nem vették komolyabban és nem volt időben javítva...
Neten a szakik nem ajánlják a böngészők beépített jelszókezelőit, hanem dedikált legyen helyettük, aztán szépen sorra derülnek ki, hogy ezeknél is vannak bőven sebezhetőségek, lásd pl lastpass, nemrég a keepass, meg még amikről nem tudunk ugye..
Értem, hogy semmi sem 100% és tökéletes, de a sok marketing maszlag mellett a háttérben jobban oda figyelhetnének a biztonságra, és ha tudnak valamiről, lépjenek időben, ahogy lehetséges...The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
junior11
veterán
Ehhez mit szóltok... 🤔
Bitwarden's password manager browser extension has a known exploit it hasn't addressed in five years
-
junior11
veterán
Szia, az ujjlenyomatot úgy értettem, hogy az android telefonon az alkalmazásba ujjlenyomattal azonosítva léptem be - nem magát a mesterjelszót adtam meg, nem pötyögtem be, és rákoppintással kiválasztottam a felkínált mail & és jelszópárost, amit beillesztetett a másik alkalmazásba, ahová be kellett jelentkeznem, ezután a Bitwardent be is zártam. Nem böngészőből léptem be a jelszókezelőbe, hanem a saját alkalmazásukon keresztül, ujjlenyomattal azonosítva.
Free wifi esetében mindig VPN-t (ez esetben Adguard VPN, de Proton VPN-t is szoktam) használok.
Cigam köszi neked is!The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
junior11
veterán
Sziasztok, használja valaki itt a Bitwarden prémium, fizetős verzióját? 🤔 Nálam az ingyenes fut évek óta, viszont nem tudom érdemes e váltani a prémium csomagra, olvastam miket tartalmaz...
Más: ma az egyik áruházban az általuk használt free wifin keresztül kellett bejelentkezni a jelszókezelőbe android telefonon, ujjlenyomattal azonosítottam magam, ugyanis az egyik alkalmazás magától kiléptetett és újból be kellett jelentkezni, a jelszó hozzá pedig a Bitwardenben volt.
Ingyenes wifin történt de Adguard VPN be volt kapcsolva, sajnos a rossz idő miatt? A mobilnetem nem működött jó ideig. Pár percig tartott az egész.
Nem vagyok túlzottan paranoiás, de ellophatták volna így a mesterjeszót a jelszókezelőhöz? 🤔 Vagy a benne tárolt jelszavakat?
Az áruház ismerős hely, évek óta járok oda, tudom ez nem jelent semmit, de a biztonság kedvéért a fő jelszót megváltoztattam itthon nemrég.
Mit gondoltok? 🤔 Köszi a tanácsot.[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
Most csak nézelődve benne a DUO, meg YubiKey opciók prémiumként voltak feltűnteve, de a külső-appos TOTP, meg az emailes megoldás nem!
Igen, a külső appos 2FA (pl. Google Authenticator) és az e-mail korábban is az ingyenes csomag része volt, nekem is ez a második vonal. A kulcsos megoldások már valóban prémium.
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
A LastPass webes felülete, bővítménye és android alkalmazása tud teljesen magyarul? Pár hete írta az egyik ismerősöm, hogy ki szerette volna próbálni, és csak angolul kommunikált. Régen, amíg rövid ideig használtam, úgy tudom, részben tudott magyarul, de több helyen angol maradt, most viszont arra panaszkodott, hogy teljesen angol...
-
junior11
veterán
Sziasztok, érdeklődnék, jó ideje a Chrome+Edge böngészők jelszókezelését és automatikus kitöltését használom, de gondolkodom, lehet, hogy kipróbálnám a LastPass ingyenes verzióját. Nemrég változtattam meg a jelszavaim többségét erősebbre, és ahol lehet, továbbra is aktív a 2FA.
Fontos a jó szinkronizáció Chrome és Edge alatt (asztali gép, laptop és 2 android telefonon). Azt szeretném kérdezni, biztonságosabb megoldás lenne a LastPass? Az utóbbi években sorra kisebb nagyobb támadás érte őket, nem tudom, mennyire voltak veszélyesek. Valamint, ha mégis úgy döntenék, hogy kipróbálom, van rá lehetőség, hogy a böngészőkből valamilyen módon átimportáljam a belépési mail és jelszavakat vagy mindent újból kell kezdenem? Köszi minden tanácsot.The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest