Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
válasz ledgeri #1370 üzenetére
Akkor nincs gond, mert a Password Depot gyárilag úgy van beállítva, hogy 1 perc múlva már nincs mit másolni: törli a memóriából a kimásolt adatot.
Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
aktív tag
-
aktív tag
Rendben, akkor lehet mobilon is egyből bejelentkezni mindenhová, de én nem ezt szoktam nézni, hanem az Android és iOS rendszerekben van külön olyan rész, ahol be lehet jelölni, hogy melyik alkalmazás legyen az alapértelmezett jelszókitöltő és én ott nem látom a Password Depot lehetőséget.
Talán így érthető lesz, hogy én mire gondolok:
· Samsung Galaxy S23 Ultra: Jelszavak, jelkódok és automatikus kitöltés
· Apple iPhone SE (2020): Automatikus kitöltés és jelszavak
Közben van egy kis probléma, mert most az iOS-en látom a Password Depot lehetőséget, de Androidon ez nem látszik. Köszi, hogy írtál, mert így most mindegyiken megint megnéztem, mert amikor utoljára néztem, akkor nem volt az iOS-en ilyen ajánlat. Viszont marad továbbra is az a módszer, hogy van a fájlmásolgatás és mellette van a felhőben szinkronizálódik azonnal minden eszközön. Erre pedig a Password Depot a másolgatós módszer, a Bitwarden pedig a folyamatos szinkronizálás módszer.Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
aktív tag
A mobilokra letöltöttem a szoftvereket és ott a Password Depot nincs felajánlva arra, hogy az töltse ki rajtuk a jelszavakat és ezért gondolom, hogy nem lehet erre beállítani. Azért nem használom a Panda jelszókezelőjét, mert oda a laptopomon a böngészőn keresztül tudnám berakni a jelszavakat és azt nem szeretem. Most megnéztem a Password Depot szoftvert és ott azt írja, hogy Local system: nem tudok angolul, de ez szerintem annyit jelent, hogyha elmegy a net, akkor is hozzáférek a jelszavakhoz. Amikor valami változik a Password Depoton belül, akkor jelzi a változtatást: mindegyik jelszó résznél ott van az utolsó módosítás és az SSD-n lévő fájlnál is lehet látni, hogy az mikor módosult utoljára.
Tegnap elkezdtem megváltoztatni a jelszavakat és az óra perc időt mutatja, hogy az első jelszót mikor módosítottam*1* utoljára: ABC sorrendben vannak a jelszavak. Közben kiderült, hogy nem minden jelszót vesz be magába a Bitwarden a böngészőnél és külön be kell raknom a Password Depotból a jelszót. A másik gond, hogy néhány fiók elveszett, mert nem lehet elfelejtettem a jelszavam e-mailt kérni, mert leadom a kérést, de nem jön már több órája az e-mail. Belépni még betudtam a fiókokba, de a jelszóváltoztatásoknál különféle gondba ütköztem: se a régi, se az új jelszóval nem lehet belépni a fiókba jelszóváltoztatás után. Szerintem az Unas webáruház rendszerében lehet a hiba, mert ezek a webáruházak oda tartoznak. Tuti, hogy nem az e-mail címemmel van a gond, mert rendesen jönnek rá a legtöbb weboldalnál a jelszómódosításokról az e-mailek: ma már több mint 100 e-mail jött. (Előbb a Password Depotban létrehozom az új jelszót és akkor onnét mehet be a böngészőn keresztül a Bitwardenbe a jelszó, ha nem megy be magától, akkor a külön letöltött szoftverbe rakom bele az új jelszót: nem minden megy be könnyen a Bitwardenbe magától.)
*1*Például a Sony Entertainment Network-nél ez van: Last modified 2024.12.13. 21:40:28 (Ez mai módosítás, de most itt tartok, vagyis ezután még van sok más jelszó, amit meg kell változtatnom.)Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
aktív tag
válasz ledgeri #1355 üzenetére
Nálam a Password Depot nincs szinkronizálás beállítással használva: ha jelszót változtatok benne, akkor mindegyik eszközömre egyenként kell átraknom. Annyi a könnyebbség, hogy a felhőben lévő fájlt le tudom az összes eszközömre tölteni és akkor azokat be kell az eszközökön lévő Password Depotba raknom és akkor felülírom az eredeti fájlokat az új fájllal. Ezt úgy tudnám elmondani, hogy van a Word írásom és akkor amelyik felhőbe felrakom egyenként, akkor azokról le tudom tölteni, de magától nem fog a Word fájl az összes eszközöm tárhelyén ott lenni. A fájl pedig titkosított és ami még eszembe jutott példa, ami neked tuti könnyen érthető: KeePass 2-ben lévő jelszavak módszerét használja a Password Depot, van a fájl és van hozzá a másik fájl ami nélkül nem nyílik. Szóval nem elég a jelszó a belépéshez és magától nem szinkronizálódik, mert nem állítottam be azt, hogy amikor 1 eszközön változás van, akkor minden eszközömre nélkülem leszinkronizálódjon a változás. Ha valaki törölné a Password Depotban lévő dolgokat, akkor azok nem törlődnének az eszközömön egyből, mert ahhoz nekem a megváltoztatott fájlt kellene mindenhová beraknom.
Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
aktív tag
Ez amiről írok az nem a Panda Dome Passwords, hanem a Password Depot. Ha jól emlékszem, akkor a Panda Dome Passwords egy böngészős jelszótároló és az nem több mint 10 éve van. Eredetileg az AceBIT szoftvere, de a Panda Security vírusirtó szoftvere is tartalmazza: nem mindegyik verzió, ha jól emlékszem, akkor a Panda Dome Complete és a Panda Dome Premium tartalmazza csak. Ja és a Panda Dome Passwords nincs berakva nálam, úgyhogy azt nem használom.
Te erre gondolsz: Panda Dome Passwords
Én erre gondolok: Password DepotFujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
aktív tag
válasz merqree #1349 üzenetére
Nem olcsó, de mivel jár ingyen a Panda Security szoftverhez már több mint 10 éve, ezért ez nekem ingyen van és akárhány darab eszközre rárakhatom: annyi a limit, amennyi a Panda Security szoftverének a limitje. Nekem 5 gépre van megvéve a Panda Dome Premium, de azt is akkor szoktam venni, amikor nagy kedvezmény van rá: minimum 50% kedvezmény, de van amikor ennél többet sikerül beszerezni. Nekem 2024-ben 20.160 forintba került 5 gépre 1 év előfizetéssel a Panda Dome Premium. Ha nem kell a VPN, akkor elég lenne a Panda Dome Complete, mert az is tartalmazza a Password Depot szoftvert: ezt azért tudom, mert amikor nem akartam VPN-t, akkor ez volt az előfizetés.
-
aktív tag
Azért nem a Password Depot szoftvert használom jelszókitöltőnek, mert külön akarom tárolni máshol is a jelszavakat, ha 1 helyen akarnám tárolni, akkor már évek óta nem használnám a Password Depot szoftvert. Nekem megfelelő az, ha van egy jelszótároló, ami nem kapcsolódik be a böngészőbe és van egy külön jelszótárolásra használt szoftver. A másik ok az az, hogy a mobiltelefonjaimon a jelszavak kitöltésére nem lehet beállítani a Password Depot szoftvert. Most beléptem megnézni, hogy milyen ajánlatok vannak: Microsoft Authenticator, Proton Pass, Bitwarden, és a többi, de a Password Depot nincs közöttük. Mondjuk amúgy se akarom a mobilon beállítani azt, hogy a Password Depotból menjenek az adatok a böngészőbe.
-
aktív tag
válasz ledgeri #1347 üzenetére
Csak a Microsoft Edge böngészőből töröltem és ezért törlődött a Microsoft Authenticator szoftverből. Nem cseréltem le a jelszavakat, mert elvileg nem kerültek ki: van a Microsoft Edge böngészőben olyan, hogy amikor kikerül valahová, akkor szól, hogy ez már nem biztonságos. Amúgy ilyen jelzés a Bitwardenben is van. Ha nem lett volna innét az információ, akkor maradt volna a Microsoft Edge; szerintem nem kerültek belőle ki a jelszavak és most ezért nem csinálok mindenhol jelszócserét. Amikor még azt gondoltam, hogy csak a kód beírása után lehet megnézni a felhasználónév/jelszó párost, akkor még biztonságosnak gondoltam a Microsoft Edge böngészőt. Nem rendszergazda fiókkal vagyok általában a Windows 11 Pro oprendszerben, hanem a normál fiókkal és ha bármi települni akar, akkor tőlem kéri a kódot.
-
aktív tag
Nem tudom, hogy hány éve használom a böngészőben lévő jelszókezelőt, de már régóta: évek óta. Nekem a Microsoft Authenticator miatt volt tök jó, mert a jelszavak bekerültek a Microsoft Edge böngészőbe és onnét átmentek gond nélkül a Microsoft Authenticatorba. Amit linkeltél információt, az nem gond, mert ha véletlenül felülíródna valamelyik kétfaktoros, akkor vissza tudom állítani, mert több helyen tárolom a kétfaktoros azonosítókat. Nekem még nem volt olyan, hogy elveszítettem volna fiókot azért, merthogy felülíródott volna a kétfaktoros a Microsoft Authenticatorban. Viszont vészhelyzetre máshol is tárolva van az adat: KeePass 2 lett a kétfaktoros tárolására berakva és a Password Depot van a jelszavak tárolására berakva. Ezeket arra használom, hogyha a felhőben eltűnnének a jelszavak és a kétfaktorosok, akkor meglegyenek internetelérés nélkül ezek az adatok. A másik pedig, hogy a kapott helyreállító kódokat lekódolva tárolom több helyen és ha gond van, akkor azok még végső megoldásként meglesznek. Ha minden felhős jelszótárolás behalna, akkor nekem még ott lesznek az internet nélküli megoldások. Mondjuk internet nélkül tök mindegy, mert úgyse fogok tudni akkor internetezni. Gyerekként még felírtam füzetbe és utána jött az e-mailben elküldöm magamnak és akkor utána bejött a Password Depot és akkor arra áttértem a jelszótárolásnál.
-
aktív tag
válasz ledgeri #1343 üzenetére
Nekem a jelszavak eredetileg a Password Depot szoftverben vannak már évek óta: szerintem 2010 óta, mert az a tippem, hogy a Panda Global Protection 2011 az 2010-ben jelent meg. Nekem a Panda Security szoftveréhez jár ingyen a szoftver és ezért már a jelszótárolás az a Password Depot szoftverben történik már több mint 10 éve. A jelszavakat a szoftverben hoztam létre és onnét másoltam be a böngészőbe és akkor ott engedtem a Microsoft Edge jelszótárolási kérését. Szóval nekem a jelszavak törlése az nem okozott gondot, mert a böngésző arra volt használva, hogy ne kelljen folyton kimásolnom a Password Depot szoftverből a weboldalak felhasználóneveit és jelszavait. A mostani változtatás miatt, merthogy minden jelszó ment a halálba a böngészőből, csak annyi történt, hogy onnét már eltűntek a jelszavak. A mostani terv az lett, hogy majd szépen lassan a Bitwarden segítségével fogok belépni a weboldalakra, de majd úgy, hogy amikor éppen valahová be akarok lépni, akkor majd kiszedem a Password Depot szoftverből a dolgokat és majd megjegyeztetem a Bitwarden szoftverrel. Amúgy így annyi könnyebbség lesz, hogy a többi böngészőbe nem kell majd folyton kimásolgatnom a Password Depotból a jelszavakat, mert azokba is felraktam a Bitwardent. Az adatok mentését úgy csinálom továbbra is ahogy már régóta: felhő, külső SSD, memóriakártya, mobiltelefon (ezeken van a Password Depot tárolva).
-
aktív tag
Köszi az információt, akkor törlöm az összes jelszót a Microsoft Edge böngészőből és akkor ezzel a Microsoft Authenticator szoftverből is törlődnek a jelszavak: így csak a kétfaktoros azonosítás marad a Microsoft Authenticatorban.
-
aktív tag
válasz MasterMark #1263 üzenetére
Itt leírtam, hogy mit akartam és milyen választási lehetőség volt: #327425
-
aktív tag
válasz ledgeri #1258 üzenetére
Nekem a Windows 11 Pro a passkey név helyett hozzáférési kulcs néven tárolja a laptopon, de nem engedi átrakni sehova, mert csak törölni engedi. Ez olyan, mint a Microsoft Authenticator szoftverben a 2FA kód: átrakni nem lehet sehova, de törölni lehet. Az Apple fióknál pedig nem is tudom megcsinálni a passkeyre áttérést, merthogy QR kódot ad, de nem tudom, hogy hogyan lehetne beolvasni. Nem az a gondom, hogy nem tudok beolvastatni QR kódokat a telefonjaimmal, hanem az a bajom, hogy nem tudom, hogy melyik szoftverrel kellene csinálni a passkey QR kód beolvasását. Viszont a Microsoft fiók, Google fiók, PayPal fiók simán ment QR kód olvasgatás nélkül, csak az Apple akar mindenáron QR kódosan adni jelkulcsot. Jelenleg arra gondolok, hogy az lehet a baj, hogy Apple iPhone SE (2020) mobiltelefonom van és valami hiányzik róla, de azt nem tudom, hogy mi a halál hiányzik róla.
-
aktív tag
válasz ledgeri #1256 üzenetére
Ha elmenti valaki a jelszókezelőbe a passkey-t, akkor ha elment a jelszókezelő a támadóhoz, akkor az nem olyan, mintha a jelszó és a 2FA 1 jelszókezelőben lenne?
-
aktív tag
válasz ledgeri #1249 üzenetére
Nem ilyen jelszót találtam ki: PW-0utlo0k-2o24
Nem ilyen jelszót találtam ki: "Ezt a fiókot a nagyon erős jelszavam védi, a fiók meg az outlook!%"
Az ékezetes karaktereket sok helyen nem engedik; ezért olyan jelszórendszert találtam ki, amit engednek, de van benne mindenféle karakter.
Most írok példát az általam kitaláltra: {e<$$z.az.erdo{e:.1-1=0.MEDVE
Lefordítva: Bemész az erdőbe: 1-1=0 MEDVE
A fentiek közül az ékezetes módszer több helyen problémába ütközik és ezért a fejemben szövegként van meg és a magyar billentyűvel átírva lekódoltan ékezet nélkülivé tettem: az ékezet nélkülit írom be, de az ékezetes szöveg jut először az eszembe.Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
aktív tag
válasz ledgeri #1246 üzenetére
Tényleg gond a rendszerem, mert ha azt nézem, hogy a Microsoft fiók jelszavát meg tudtam jegyezni, akkor az már akár törhető lenne, közben az Apple fiók jelszavára is emlékszem, szóval az is törhető és mellette a Google fiók is megjegyezhető. A különlegességük a többféle karakter eltérés, de ha valaki ismeri a jelszólétrehozási módomat, akkor az összes törhető. Ezzel az írásoddal eljutottam oda, hogy akkor ezeket az e-mail fiókokat is berakom a többi közé és akkor azoknak a jelszavát sem fogom tudni és akkor ráállok a jelszókezelő teljes használatára.
-
aktív tag
válasz ledgeri #1244 üzenetére
Olyan jelszavakat használok, amik mondatok, de mindegyikben van valami különbség és az okoz már gondot, hogy tudjam azt, hogy melyik fióknál mi a különbség. Példának azt tudnám mondani, hogy felteszek egy kérdést és arra válaszolok, de közben a magyar billentyűzetnek megfelelően különböző betűket nem betűként írok le, hanem valamilyen különleges karaktert használok. Közben a lekódolt visszaállító kódokat is tudnom kell fejből és az a gond, hogy amit többször kell használnom az a Microsoft fiók jelszava, mert a vénaszkenner nem mindig enged be*1* és akkor a Windows 11 Pro fiókba csak a Microsoft fiók jelszavával tudok belépni. Közben a lekódolt külső eszközök (pl. SSD, memóriakártya) BitLocker jelszavát is elfelejtettem és akkor beállítottam, hogy a laptop automatikusan oldja fel és akkor nem kell a jelszóra emlékezni, de persze a jelszót beraktam a Password Depot szoftverbe, hogyha lenne másik laptopom, akkor ne legyen gond a jelszóra nem emlékezés. Az lenne a jó, ha a Password Depot szoftvernél lehetne SMS kéréssel belépni, mert akkor nem lenne gond a jelszó elfelejtése. Viszont a Proton Passra nem hagyhatom rá a Password Depot jelszavát, mert ha nem emlékszem a jelszóra, akkor visszaállítást kell csinálnom, akkor elvileg minden olvashatatlan lesz és gondolom a jelszavak és 2FA-k is eltűnnek, mert ha azok megmaradnak, akkor a Proton fiók feltörésével csak az e-mailek lesznek lekódoltak és aki feltöri a Proton fiókot, látja a jelszavakat és 2FA kódokat. Szóval ha jól tippelek, akkor Proton fiók visszaállítás egyenlő a minden adat elveszett dologgal és akkor ha éppen nem jutna eszembe a Password Depot jelszó, akkor elveszne az a lehetőség, hogy rendszerezetten lássam az adatokat úgy, hogy könnyen tudjam, hogy melyik fiók melyik kategóriában van. Nálam az a gond, hogy össze-vissza törlődnek az adatok az agyamból és lehet, hogy valójában megvannak, de amikor kell, nem tudom előhívni. Gyerekkoromban már veszítettem el e-mail fiókot és felnőttkoromban is veszítettem el e-mail fiókot; ezek az elvesztések a nem emlékszem a felhasználónévre vagy a nem emlékszem a jelszóra dolog miatt volt. Ezután álltam rá a jelszótárolásra először e-mailben tárolva, de ezt leváltottam jelszótárolóra és azóta a Password Depot szoftver az elsődleges jelszótároló. Viszont bejöttek a 2FA-os azonosítások és akkor előbb a telefonszámra mentem rá és utána a program mutat számot dologra, de közben bent hagytam az e-mail címre jön kód és a telefonszámra jön kód dolgokat azért, mert ha bármelyik elveszne, akkor legyen más módszerem belépni. Szerencsére a Microsoft fióknál kikapcsolható a különböző e-mail címekkel belépés és ezért a régi támadott e-mail címek belépésre nem használhatóak; a mostani belépéshez használt pedig még nem került ki, mert azon még nem próbálkoztak belépni*2*. Gyerekként a felírom papírra volt a megoldás a felejtésre, de ha eltűnt amire felírtam, akkor megint gond volt a belépés. Eddig a Microsoft rendszerének köszönhetően van az, hogy 20 éves korom óta megvan ez a Microsoft fiók.
*1*A vénaszkenner olyan, hogyha túl hideg a kezem vagy túl meleg a kezem, akkor nem enged be; ez az ujjlenyomat olvasóknál a túl száraz az ujjam vagy túl nedves az ujjam problémához hasonló. Valami eltérést ezek az érzékelők szoktak érzékelni és ha nem engednek be, akkor kell a jelszó és ha nem tudom a jelszót, akkor jól jön a jelszóhelyreállítás.
*2*Mindig kellett egy idő után új címet csinálnom, mert azokon próbálkoztak bejutni a Microsoft fiókba; ez a fiók 20 éves korom óta megvan, de már többféle belépési címet csináltam az elmúlt több mint 10 évben. Az újítás most csak annyi, hogy ezt nem adom meg senkinek, de persze ha a családi csoportból kikerül, akkor megint lehet kitalálni másik e-mail címet.Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
aktív tag
válasz ledgeri #1242 üzenetére
Amikor az e-mail címre gondolok, akkor most a belépéshez használhatóra gondolok. Ha jól emlékszem, akkor a Google fióknál nem oldható meg az, hogy belépéshez más e-mail cím legyen 1 fiókhoz úgy, hogy közben ahhoz a fiókhoz csinálnék egy üzenetküldésre és üzenetfogadásra használtat. Viszont a Microsoft fióknál van a belépéshez használt és a többi e-mail cím; a többivel nem lehet belépni, de a családi csoportban lévőnél a tagok a belépéshez használt e-mail címet látják. Ez azért biztos, mert van rendszergazda fiókom és azt is bevontam a családi csoportba és ha a rendszergazda fiókkal megnézem a tagokat, akkor látom a nem rendszergazda fiók belépési e-mail címét. Viszont amikor e-mail üzenetet küldök, akkor a webes Outlook az alapértelmezett e-mail címről küldi el az üzenetet. Ja még ami eszembe jutott az az, hogy a gyerek fiókról jövő kérések a belépéshez használt e-mail címre jönnek; pedig nem az van beállítva alapértelmezett üzenetküldési címnek.
Írok példát:
· belepes@email.com
· kuldes@email.com
A belepes@email.com látszik a családi csoportban, de a kuldes@email.com nem látszik a családi csoportban. Viszont az üzenetek a kuldes@email.com módon mennek el, ha valakinek üzenetet küldök, de ha a családi csoportba küldök üzenetet, akkor ott a belepes@email.com látszódik amikor megnézem, hogy kik a tagok (a rendszergazda e-mail címnél most megint megnéztem).
Nálam a rendszergazda e-mail cím az arra van, hogy az van a Windows 11 Pro operációs rendszernél beállítva rendszergazda fióknak és ezért a másik fiók csak normál fiók és ha telepíteni akarok bármit, akkor egyből kéri a rendszergazda engedélyét és ha nem írom be a rendszergazda jelszavát, akkor semmit nem enged telepíteni a laptopomra.
Ha nem lett volna használatban a Microsoft jelszótárolási lehetősége, akkor már többször nem tudtam volna használni a Password Depot szoftvert. Jelenleg persze ott van a mobilon az ujjlenyomat olvasó és a laptopon a vénaszkenner, de ha ezek meghalnának az eszközökben és megint nem jutna eszembe a Password Depot jelszó, akkor nem tudnék belépni a szoftverbe. Nálam a jelszavak létrehozása és tárolása a Password Depot szoftverben történik először és amikor belépek a Microsoft Edge böngészőn valahova, akkor a böngésző megjegyzi és átmegy a Microsoft Authenticator szoftverbe a jelszó. Ezután ha 2FA be van állítva, akkor iOS-en és Androidon a Microsoft Authenticator szoftverbe felveszem a QR kódos kétfaktoros azonosítást és még a Proton Passba is felveszem. Ezért 2 helyen van a 2FA tárolva (Microsoft és Proton), ha kivenném a Microsoft lehetőséget, akkor oda amúgy is lehetne kérni elfelejtettem a jelszavam és akkor kikapcsol a 2FA több helyen (nem mindenhol néztem meg, de több cégnél megnéztem, hogy mi van akkor, ha berakom nekik, hogy nem tudom a 2FA-t és a jelszót sem tudom és végül az elfelejtettem a jelszót dologgal kaptam egy e-mailt, amivel kikapcsolódott a 2FA és belehetett lépni és új jelszót kitalálni). Persze ezután megint bekapcsoltam a 2FA-t az új jelszó létrehozása után azokon a helyeken, ahol kikapcsoltam.Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
aktív tag
válasz ledgeri #1240 üzenetére
Nálam a Proton Unlimited előfizetés 2 évre van megcsinálva, mert az a legolcsóbb hosszú távon és elvileg ez az előfizetés tartalmazza a többi előfizetés tudását, de olcsóbb mintha külön-külön lenne rájuk előfizetve. A SimpleLogin Prémium előfizetés elvileg ugyanaz, mintha külön csináltam volna rá előfizetést plusz pénzért, de a rendszerben nem látok lehetőséget arra, hogy egy jobb csomagra tudjak előfizetni. A SimpleLogin fiók és a Proton fiók szerintem úgy van összekapcsolódva mintha a Skype és Microsoft fiókokat akarnám használni: 1 e-mail címmel be tudok lépni a szolgáltató termékébe. Ha elveszne a Proton fiókom, akkor az nem tudom, hogy hogyan tudna megtörténni, mert minden a Microsoft fiókhoz van bekapcsolva és oda be tudok lépni többféle módon, például: jelszó + SMS, jelszó + alkalmazás, jelszó nélkül az alkalmazással. Extra biztonsági megoldás pedig az, hogy a Proton fiókra tudnék kérni e-mailt, hogy be tudjak lépni a Microsoft fiókba, de közben a Microsoft fiókra is tudok kérni e-mailt, hogy be tudjak lépni a Proton fiókba. Ezek mondjuk veszélyesek, ha az egyik e-mail címet valaki más használná rajtam kívül, de nem tudok olyan megoldást, amivel másokat ki lehetne zárni úgy a Microsoft és Proton fiókokból, hogy csak én tudjam biztosan használni. Ha valaki megszerzi a mobiltelefonom és feltöri utána, akkor bejut bármelyik fiókba, de akár egy Pegasus segítségével távolról hozzá lehet férni az okostelefonjaimhoz. Ha pedig csak a butatelefonokhoz akarnak hozzáférni, akkor csinálnak külön SIM kártyát és akkor a titkos telefonszámomra kérnek SMS belépéshez kódot és akkor megoldották a problémát és bejutottak az e-mail fiókjaimba. A titkos telefonszámom csak annyira titkos, hogy magánembereknek nem adtam meg elérhetőségnek, hanem a bank, magyar állam, egyéb cégek biztonsági belépéses SMS-ek fogadására van használva egy butatelefonban. Amúgy ha elveszne a telefonszámom és az e-mail címem, akkor külön-külön a nem elveszett fiókokba még be tudnék lépni, mert van külön a Password Depot szoftverben tárolva az összes fiókhoz szükséges adat és melléjük be van rakva a helyreállítási kódok külön fájlokban lekódolva. Szóval a legrosszabb esetben a kétfaktoros nem enged be dolgot a lekódolt fájlok megnyitásával meg tudom oldani, mert akkor kikódolom őket és akkor a bennük lévő kódokat beírom és akkor betudok lépni azokba a fiókokba, amiket 2FA védelemmel láttam el. Talán az lenne a jó, ha minden e-mail cím magában lenne, de akkor folyton kellene nézegetnem az összes e-mail címem és az nekem gond lenne: ezért vannak az e-mail címek a Microsoft fiókhoz kötve, mert minden üzenet oda jön be és ha gond van, akkor oda jön a problémáról az e-mail. Viszont mivel elég sokan próbálták meg feltörni a Microsoft fiókomat, ezért oda csináltam egy olyan e-mail címet, amit nem adtam meg senkinek, hanem csak belépésre használok, de ez sem túl jó megoldás, mert a családi részben mindenki látja és ha a családtagok kiadják az e-mail címet, akkor már az sem lesz titkos. Ezt a problémát csak úgy tudnám megoldani, ha a családtagjaim kiraknám a családi csoportból a Microsoft fióknál, de ezt nem tudom rendesen megcsinálni, mert a gyerek fiók miatt nem tudom azt megcsinálni, hogy kilépek és átadom a családi fiók kezelését egy felnőttnek. Az átadás megcsinálását mindig elutasítja a rendszer, csak a felnőtteket tudtam átrakni másik családi fiókba úgy, hogy oda csináltam egy másik Microsoft fiókot. Aki pedig a fő fiókomban van felnőtt és gyerek, ott a felnőttet nem rakhatom ki, mert akkor nekem kellene mindig a gyerek fiók esetén állítgatnom amit a felnőtt kér, például azt, hogy meddig használhatja a számítógépet a gyerek. Majd ha a gyerek felnőtt lesz, akkor ki tudom rakni a családi csoportból és akkor a felnőttet is kirakhatom és akkor majd lehet, hogy csinálok egy másik e-mail címet a Microsoft fiókhoz és akkor az tényleg titkos lesz teljesen. Amúgy az SMS belépéses dolgot azért nem szedhetem ki, mert ha minden eszközöm tönkremenne és elfelejteném a jelszavakat, akkor legyen egy végső megoldás a bejutásra: nálam túl nagy az esélye a jelszavak elfelejtésének, mert már sok jelszót elfelejtettem és a jelszóadatbázis oldotta meg a problémát*1*. Mivel minden jelszó visszaállítható az elfelejtettem a jelszavam módszerrel, merthogy lehet az e-mail címre ilyeneket kérni, ezért a Microsoft fiókban vannak tárolva a jelszavak azért, hogy onnét jelszóbeírások nélkül könnyen be tudok lépni a Microsoft Edge böngészőből a különböző fiókokba. Ha pedig nem a Microsoft Edge böngészőt akarom használni a fiókokba belépésre, akkor ott van a Password Depot szoftver és akkor onnét kiszedem a jelszót és berakom a megfelelő helyre és belépek a fiókba mondjuk a Google Chrome, Mozilla Firefox böngészőkben. Jelenleg a Google és a Mozilla böngészőkben nem tárolok jelszót, csak a Microsoft Edge böngésző az, ahol tárolva vannak a jelszók, merthogy ami oda bekerül, az átmegy a Microsoft Authenticator szoftverbe és akkor mobilon ott könnyen lehet jelszóbeírások nélkül belépni bármelyik böngészőn keresztül a különböző fiókokba.
· Nagyon röviden leírva: a Microsoft fiók segítségével bárhová be tudok lépni, de ha elveszne a Microsoft fiók, akkor a Proton fiók és a Password Depot segítségével bárhová be tudok lépni; ha ezek is elvesznek, akkor még ott van végső megoldásként az SMS és a helyreállítási kód.
Nekem a SimpleLogin az csak arra van, hogy ne derüljön ki a Proton fiókom belépéséhez szükséges felhasználónév. Ezért ha elveszne a Proton fiók, akkor nem lenne gond az, hogy a SimpleLogin fiókot csak a Proton fiók segítségével tudom jelenleg használni. Szerintem a SimpleLogin fiókot csak úgy tudnák ellopni, ha a Proton fiókomat ellopnák. Az a tippem, hogy majd a SimpleLogin vagy megszűnik (beolvad teljesen a Protonba) vagy marad a Proton fiókból be lehet lépni; ha pedig eladja a Proton a SimpleLogin céget, akkor gondolom szólnak majd arról, hogy most már nem lehet majd X időponttól belépni a Proton fiókkal a SimpleLogin fiókba. Ha pedig nincs külön SimpleLogin jelszó és 2FA beállítva, akkor a SimpleLogin fiókot csak a Proton fiók megszerzésével lehet megszerezni, amire eleve jöhet a SimpleLogin e-mail címekre jövő e-mail. Viszont a hosszú távú terv inkább az lehet a Protonnál, hogy a SimpleLogin tejesen be fog olvadni a Protonba, az eladásra kicsi esélyt látok jelenleg.
*1*Amikor elfelejtettem a jelszóadatbázisba belépéshez a jelszót, akkor a Microsoft fiók miatt meg tudtam nézni; jelenleg pedig a laptopomon a vénaszkenner vagy a mobilokon az ujjlenyomat jelszó nélkül megnyitja a Password Depot szoftvert. Ha pedig minden eszközöm elveszne, akkor ha nem emlékeznék a Microsoft fiók jelszavára, akkor még mindig SMS segítségével be tudnék jutni, mert akkor a butatelefonomra jönne belépési SMS és meg van oldva a probléma. Csak akkor veszne el minden, ha minden eszközöm elveszne, mert akkor a helyreállító kódok is elvesznének (telefonszám, felhasználónév, jelszó egyszerre elvesztése miatt pedig nem tudnék belépni, mert nem jönne SMS).Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
aktív tag
válasz ledgeri #1238 üzenetére
Nekem Proton Unlimited előfizetésem van és kb. 1 hónapja akartam SimpleLogin regisztrációt és rá előfizetést csinálni, de mivel a Proton fiókkal léptem be, ezért nem kellett hozzá jelszó és egyből Prémium előfizetés lett a SimpleLogin fióknál.
-
aktív tag
Amikor QR kóddal felveszem a Microsoft Authenticator szoftverbe azt a fiókot, amit akarok, akkor előveszem az Androidos mobilom és rárakom; ezután pedig előveszem az iOS-es mobilom és rárakom; ezután pedig befejezem a weboldalon a 2FA felvételét. A befejezésnél, ha jól emlékszem, akkor be kell írni a Microsoft Authenticatorban lévő számsort; ha minden jó, akkor az Androidos és iOS-es mobilon ugyanaz a számsor fog szerepelni és ezután bármelyik mobillal lehet azt a fiókot kétfaktorosan azonosítani. Ha kizárod magad a Microsoft Authenticator szoftverből, az nem gond, mert ha beállítottál SMS kérést, akkor meg tudod oldani a Microsoft fiókba belépést.
-
aktív tag
válasz Tails111 #1126 üzenetére
A felhőbe mentést akkor szoktam bekapcsolni, amikor először telepítem a Microsoft Authenticator szoftvert. Nekem az volt a gond, hogy nem szinkronizálta le egyből a változtatást Androidon a felhőbe; iOS-en leszinkronizálta magát. Rossz telefont váltottam le, ha iOS-es mobilt vettem volna, akkor nem lett volna gond a mentésből visszaállítás, de most Androidos mobil lett véve.
-
aktív tag
válasz ledgeri #1121 üzenetére
Vettem magamnak új mobiltelefont (Samsung Galaxy S23 Ultra) és 2024.02.09-én átvettem a postán. Amikor otthon be akartam lépni az új mobilba, akkor nem tudtam a Google fiókba belépni, mert a kétfaktoros azonosítás nem engedte. A gond az volt, hogy az új mobiltelefonba került át a régi mobiltelefon (Samsung Galaxy S22 Ultra) e-SIM-je és ezért a régire nem jött SMS, mert az lekapcsolódott végleg a Telekom hálózatáról. Az új mobilra jött gondolom az SMS, de azt a mobil nem érzékelte és ezért a régi mobiltelefonomról kellett bejelentkeznem úgy, hogy a Microsoft Authenticatorban lévő Google fiókhoz tartozó hitelesítési számokat kellett az új mobiltelefonomba beírnom. Amikor pedig a Panda Security weboldalára akartam belépni, akkor az új mobilon nem volt jó a Microsoft Authenticator által adott számsor*1*. Végül megnéztem a Samsung Galaxy S22 Ultra és az Apple iPhone SE (2020) mobilokon lévő Microsoft Authenticator szoftvert, hogy ott miket ír; az derült ki, hogy az Android operációs rendszeren lévő szoftver nem csinált biztonsági mentést, de az iOS operációs rendszeren lévő szoftver csinált biztonsági mentést. Szóval bementem a Panda Security weboldalán a kétfaktoros rész beállításához és kikapcsoltam; végül megcsináltam újra a kétfaktoros beállítást és így most az Androidos és iOS-es rendszereken ugyanaz megvan. Mondjuk az Androidról töröltem a biztonsági mentést és csináltam rá új biztonsági mentést és így, ha majd kell, akkor nem lesz gond az, hogy jó-e a biztonsági mentésben lévő adat. A másik dolog pedig az, hogy a kb. 3 hónapja szerzett (feltöltős, Domino) telefonszámom átraktam havidíjasba és elkezdtem beállítani arra az SMS kérést, mert az a SIM kártya egy Nokia 105 4G (2023) mobiltelefonba van berakva. Ez pedig azért van, mert elvileg a butatelefonon jobb helyen van a beléptető SMS, mert arra nem szokás internetről támadást indítani. Szóval majd hiába kérne valaki az okostelefonomra beléptető SMS-t a Microsoft fiókra, nem menne a terve, mert a butatelefonra jönne meg a beléptető SMS. Jelenleg még mindig tart az új mobilom beállítása, pedig 2024.02.09-én kezdtem, de még sok mindent nem állítottam be megfelelően, mert egyenként szedem le a szoftvereket és egyenként állítom be őket. Tudom, hogy egyszerűbb lenne átrakni a régiről az újra, de mindent úgy szoktam beállítani, hogy 0-ról kezdem; szóval a laptop, okostelefon, butatelefon és egyéb eszközök beállítását gyári beállításból kezdem és nem veszem igénybe a gyártók által adott lehetőséget, hogy csak simán átrakódik minden az újra, mintha a régit használnám. A fellépő hibának köszönhetően megtudtam azt, hogy a Microsoft Authenticator akkor is működik, ha nincs internet.
*1*Az volt a gond, hogy csináltam olyan kérést, hogy kikapcsoljam a kétfaktoros azonosítást, mintha nem lenne meg a mobilom és rajta a Microsoft Authenticator. 2024.02.09. 6 óra körül lett ki-be kapcsolva a kétfaktoros azonosítás a weboldalon, mert a Panda Security küldött olyan e-mailt, hogy azzal be tudtam lépni, mert az kikapcsolta a 2FA-t. Amikor pedig beállítottam az új 2FA-t, akkor nem csinált az Androidos Microsoft Authenticator biztonsági mentést és ezért az új mobilomon hiába állítottam vissza a Microsoft Authenticatort, nem segített, mert a régi 2FA volt benne. Végül egyszerűbb volt újra megcsinálni mindent és most már az új Androidos telefonomon ugyanaz van, mint az iOS-es telefonomon.Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
aktív tag
válasz ledgeri #1119 üzenetére
Akkor, ha jól értem azt, amit írsz, az a gond, hogy ez olyan, mintha lenne 2 ember; az egyik ember benne van a körözési listán a DNS adatai alapján, de közben létezik egy tök ártatlan ember, akinek véletlenül tökre olyan DNS adatai vannak, mint a körözött embernek és a rajtaütésnél az ártatlan embert zárják be a börtönbe élete végéig. Erről eszembe jutott egy film, amiben a szem adatai alapján van 2 egyező ember: A szem tükrében (I Origins)
-
aktív tag
válasz ledgeri #1116 üzenetére
Közben eszembe jutott az, hogy a Password Depot szoftvert már több éve használom, mert a Panda Security adja a Panda Dome Premium szoftverhez. Régen meg a másikhoz adta; ha jól emlékszem, akkor a Panda Global Protection volt az első Panda termék, amihez adták a Password Depot szoftvert és ez alapján szerintem már több mint 10 éve használom a Password Depot szoftvert. A szoftvert pedig akkor szoktam megvenni, amikor 50%-kal olcsóbban adja a Panda Security. 25.000 HUF körülre szokott kijönni 1 évre a Panda Dome Premium 5 gépre. 2023-ban elvileg több mint 50% kedvezménnyel sikerült megvennem.
Berakok egy számláról képet (csak azért érdekes az ár, mert így olcsóbb a Password Depot, mintha külön vettem volna meg). Elvileg 99,95 EUR a gyártótól megvenni, de a Pandán keresztül 1 gépre csak kb. 20.000 forint; 3 gépre kb. 23.000 forint, 5 gépre pedig kb. 25.000 forint (kiszedtem a linket, mert a berakás után megnyitva már nem 50%-kal adja olcsóbban a Panda; lehet, hogy csak keresésre jön be a Google-ből a gyártói oldalon).
Berakom a linket és mellé a képet, hogy mit látok, mert ezen engedte volna a vásárlást, de ide berakás után a link más árra mutatott.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz ledgeri #1116 üzenetére
Akkor, ha jól értelek most, akkor az a probléma léphet fel véletlenül bármikor a Microsoftnál és akár Google, Apple, egyéb nagy cégeknél, hogy mondjuk az ismerőseim mutogatják a gyerekeiket a Facebookon*1* és megnézem a képet és ezt rossznak értelmezi a rendszer a nagy cégnél és letiltja a fiókom, ami ahhoz a céghez tartozik.
*1*Pl. megszületett XY-XX-nek a gyereke és kirakja róla a képet, éppen kajál a gyerek és arról raknak ki képet és mondjuk ezt rosszul értelmezi a szoftver és megy a fiókjaimra a tiltás; meg gondolom a többi emberére is menne ekkor a tiltás.Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
aktív tag
válasz ledgeri #1114 üzenetére
Fizikailag a Password Depotban tárolom a jelszavakat; ez pedig a laptopomon, mobilokon, külön SSD-n, külön memóriakártyán van; pluszban van az OneDrive-on azért, ha véletlenül minden eszközöm meghalna egyszerre, ahol az adatok vannak. Az adatokat ugyanazokra a helyekre rakom, de BitLockerrel titkosítva; vagyis a fizikai tárolóhelyek (SSD, memóriakártya) vannak BitLocker segítségével titkosítva, a mobilok pedig remélem alapból titkosítva vannak gyárilag. A Microsoft fiók letiltás esetén nekem csak az e-mailek vesznének el, mert a névjegyeket Excelben tárolom azért, ha kell, akkor majd adatvesztés esetén a külső tárolóból kimásoljam, de ezeket akkor egyenként kellene megint beirkálni. Szerencsére nem nagyon szoktam képeket le-fel tölteni, ezért maximum a gyerekkoromban készült képekre mondhatnák, hogy azok gyerekpornók, mert fürdéskori féle képek vannak (fürdés előtt, fürdés közben, fürdés után). A többi képeken nem szerepel meztelenül gyerek, de ezek a képek is már több évtizedesek, mert csecsemőkortól ovis korig tartó időszakból vannak rólam és a testvéreimről. Mondjuk ezek családi képek kategória, amiket a szüleim csináltak rólunk és nem raknám be az ilyen képeket pornó kategóriába, mert pl. a fürdésben nincs semmi pornó, mert azt mindenki csinálta és csinálja. Olvastam olyanról, hogy a szülő küldött orvosnak a meztelen gyerekéről képet, mert a doki távvizsgálatot tartott képek alapján és a szülő végül megszívta és a rendőrségen kötött ki, mert valamelyik e-mail szolgáltató jelentette, de mivel nincs gyerekem, ezért nem kell távvizsgálatos diagnózist csinálnia az orvosnak róla sehogyan. Ezért nálam a gyerekkori képek lehetnének problémásak, de akkor már a Wikipédia is mehetne gyerekpornó miatt a rendőrségre, mert valakik feltöltöttek rá meztelen gyerekekről képeket. Amikor olvastam a meztelenségről, akkor ott volt az egyik film példának a cikkben*1* és utána ott volt az, hogy régen az emberek meztelenül úsztak és erről be is raktak a Wikipédiára képeket és ez alapján a meztelen gyerek képek miatt mehetnének letiltásra és rendőrségre azok, akik a Wikipédiát szerkesztik (például akik feltöltötték a képeket).
Berakok néhány írást a Wikipédiáról, amiknél képek is vannak:
- Nude swimming https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nude_swimming
- Childhood nudity https://en.m.wikipedia.org/wiki/Childhood_nudity
- Nude swimming in US indoor pools https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nude_swimming_in_US_indoor_pools
Szóval, ha a gyerekkori képeim pornó, akkor a Wikipédia baromi sok pornó képet tárol nyilvánosan elérhetően; sokkal többet, mint amennyi meztelen kép rólam és a testvéreimről készült.
*1*Ez a film volt az: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Robby_(film)Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
aktív tag
válasz ledgeri #1106 üzenetére
Írtam Wordben egy 3 oldalas választ neked, de végül inkább megpróbálom lerövidítve megírni a választ neked.
Lehet jelszavakat tárolni a Microsoft Authenticator szoftverben, de ezek megjelennek a Microsoft Edge böngészőben (Windows, Android, iOS). A számítógépen kéri a jelszó megnézésekor a Microsoft fiók e-mail címét és jelszavát a Microsoft Edge, de mobilon ujjlenyomattal lehet megnézni. A kizárás ellen SMS kéréssel szoktam védekezni; amikor csak 1 okostelefont használtam, akkor SMS kéréssel oldottam meg a belépést. Jelenleg Android, iOS rendszereken van a Microsoft Authenticator szoftver és ha nem lenne egyiken sem szoftver, akkor az egyik okostelefonra tudna jönni az SMS. Google használatát azért nem próbálom, mert sok helyen olvastam arról, hogy ellopták a Google Chrome böngészőben tárolt jelszót és ezért azt veszélyesnek gondolom. Néhány napja lecseréltem az e-mail címem, mert már évek óta próbálják feltörni a fiókom, de a Microsoft Authenticator szoftverben mindig elutasítottam a kérést. A Microsoft szerint a jelszót nem tudták, mert mindig helytelen jelszóval próbálkoznak, de jelszó nélkül majdnem bejutottak, de a Microsoft Authenticator miatt mégsem tudtak belépni, mert amikor nem én akarok belépni, akkor mindig elutasítottam a kérést. Jelenleg van a régi e-mail címem üzenetküldésre és regisztrációra (hotmail.com) és van külön belépésre (outlook.com).
Azért kérdeztelek meg titeket, mert volt egy olyan tippem, hogy lehet a Microsoft is veszélyes, de akkor maradhat a Microsoft fiókban tárolt jelszó módszer, mert abból nem tudom kizárni magam az SMS kérés miatt.Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
aktív tag
Sziasztok!
Az az információ érdekelne, hogy a Microsoft Authenticator szoftverbe mentett jelszavak mennyire biztonságosak; vagyis ez a fajta jelszótárolás mennyire biztonságos?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest