- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Robitrix
senior tag
válasz
Baryka007
üzenetére
Azt azért ne felejtsd ki a képből, hogy az AMD nem simán 16 mag hanem 16 mag 32 szál. Raáadásul minden mag P mag. ami képes a 5,7 Ghz boostra. Vagyis képes a proci ugyan abban az időszeletben 32 darab párhuzamos proceszt futattni. Persze csak magon futni mindig gyorsabb, mint egy mag két szálán. Az osztozkodás a mag két szálának a közös gyorsítótárhoz mindig teljesítmény vesztéssel jár.Ha egy mag 100% még egy ugyan olyan mag mondjuk 200% akkor 1 mag két szál olyan 160-170% teljesítmény. Az intel proci 8 P mag (szál nélkül) 3,7 ghz/5,7 Ghz. és 16 darab E mag szál nélkül 3,2/4,6 Ghz. Össz teljesítményben azért az AMD erősebb úgy kb. 8%-kal 1 magos teljesítményben az intel ugyan erősebb, de ez csak akkor igaz, ha konkrétan egy P magon mérünk. Amikor már nem jut szabad P mag futattni a processzt, akkor bizony E magon fog futni, ami már gyengébb. Azért az is a dologhoz tartozik, hogy ilyen magas mag(szál) számú procikat és drága nem feltélenül 4 magos játékhoz vagy programhoz szokás venni. Bár szerintem a PacMan tuti jobban futna az intel valamelyik P magján..... de mi van akkor ha egy időben nem 8 pacment akarok futatni, hanem 32-öt?
Mint ahogy ezeket a procikat nem GTA 5 alá szokás venni, ami csak max 4 magos játék. Az ilyen CPU-k akkor érik meg ha ki is vannak használva a magok és szálak mennyisége. amúgy meg pénz kibaszás a ráköltött összeg. -
válasz
Dragon3000
üzenetére
Már a 12900KS is 150Watt TDP-vel érkezett 4 évvel ezelőtt, ahogy az utána jövő KS-ek is, miközben az alap PL2 értékük maradt 240-250 Watt.
-
Dragon3000
nagyúr
Már abból is arra lehet számítani, hogy több lesz a fogyasztás, mivel az eddigi alap tdp keretet is növelik, sok generáció óta ez 125W volt max (már az i7 k és ultra 7 k széria esetében is ennyi), a nova lake esetében meg 150W-ról írnak. Ha az alap már emelkedik, akkor a turbó órajel mellett is biztos fog, az hogy mennyit jó kérdés, de szerintem már az is rossz irány, hogy csak ez a megoldás, hogy mindenhol emeljük a fogyasztást.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
"Miért szerinted, ha minden mag számot megemelnek, akkor marad a fogyasztás? "
Akár maradhat is, a tervező döntése, milyen kiszerelésre, milyen körülmények között, mennyit enged rá.
A jelenlegi 8/16 magos kialakítás 250 Wattja egyáltalán nem optimális. Bőven túl van a V/F görbe ideális, vagy mondjuk úgy hatékony részén. Csak az utolsó %-ok kicsikarása miatt van ennyire magas fogyasztásra felengedve ilyen "kevés" mag esetén is.
Ugyanarra a 250 Wattra (de legyen 300 Watt, ha már csúcsmodell) ráengedni a 16p/32e+4e magot annyit tesz, hogy minden mag egyidejű maxra terhelésekor, esetleg 15%-al alacsonyabb frekvencián mennek majd, sokkal hatékonyabb régióban. De ha válogatott lapkákból készül, akkor ez lehet csak -10% freki per mag.
Vagyis a duplázott magszámmal így is meglenne az 1,7 - 1,8 szoros össz teljesítmény egy hasonló PL1/PL2 fogyasztású 8p/16e-s Nova Lake-hez képest.Nyilván ha nem tekerik egyszerre az összes magot, akkor meg ugyanakkora is lehet a per core teljesítményük.
Egyben már látom magam előtt a tesztet ahol kiiktatott limitekkel, lehetetlen szituációban bizonyítják hogy ez márpedig 700 Wattot fogyaszt.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Baryka007
üzenetére
Mivel az alap 125W tdp helyet 150-ről van már szó, így biztos, hogy emelkedni fog a PL2 is és nem marad 250-en, kérdés, hogy mennyire, de igazából lényegtelen is, mert szerintem nem emelni kellene, hanem inkább csökkenteni és úgy jobb teljesítményt elérni.
Örülök, hogy te tudod előre hogy hogy volna jó ez a CPU... pl ha 250w maradna a pl2, de akkor meg meg lesz fojtva a cpu... Mit javasolnál az intelnek, hogyan tovább akkor?
Miért szerinted, ha minden mag számot megemelnek, akkor marad a fogyasztás? Miközben ilyen szempontból fejlettebb gyártástechnológiára váltottak és nem történt csökkenés, majd amikor az össz magszámot duplázzák, akkor hirtelen varázsütésre akkora fejlődés fog történni, hogy nem lesz fogyasztás növekedés? Amennyire pletyka a 700W, kb annyira hihető ekkora magszám emelés mellett az ugyanakkora fogyasztás.
-
Baryka007
addikt
válasz
Baryka007
üzenetére
Szerk.:
Hivatalosan 6GHZ a max turboja, tehát ha jól veszem ki, akkor OC-zod is, az UV mellett.
Igen sajnos gyárilag nagyon magas feszültség értéket állítottak be. 1.56V ot láttam... Az Latch Maxban lehet akár ~1,65v is... Ehhez képest most 1,394v on megy az egy szálas terhelés alatt a 6,2ghz... Allcore 5,9ghz pedig 1,365v ... Brutál teljesítmény van itt... És igen, gyárilag a 14900KS megy csak 6,2 -ig... a 14900K csak 6,0ghz ig megy tehát ez már OC
De ahogyan mondtad is, a pláne benne az, hogy közben undervoltot is kapott
És a legjobb, hogy egyenesen malaysiából jött a CPU hozzám, egy garanciális ügyből kifolyólag... Az eredeti címzett kicsomagolás nélkül továbbította nekem szinte aprópénzért...
Én meg teljesen vadi új kora óta, kipróbálás nélkül lekaptam otthon a kupakot, és ment a direct-die vízhűtés alá kupak nélkül...
Szóval első indításától fogva kupak nélkül DD vízzel van hűtve... Nagyon hálás érte

És piszokul megvagyok elégedve... ezzel a hűtéssel és beállítással amit használok MIN fps-ben de még átlag fps ben is sok játékban veri a 9800X3D -ket. Erről készül most egy logout cikk, amiben fair módon tesztelve van minden... Dokumentálva, logfileok, hivatalos mérés CFX el stb...
Persze sok játékban kikap a 14900K is a 9800X3D től. Ez ilyen... melyik motor mit szeret jobban... nyers erőt vagy a nagy cachet

-
Baryka007
addikt
A binningre értettem. Vannak jobban és rosszabbul készült példányok. Minél kevesebb feszültség kell egy adott órajelhez, annál jobb a binning.
És az én CPU-m binningje a rosszabbak közé tartozik. Bár van rosszabb az enyémtől is.
A CPU-t jelenleg főleg az ára miatt, a legjobb CPU-nak tartom. -
Baryka007
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
A PL2/PL4 pletykákat én is fenntartással kezelem, mert ezek tranziensek.
Engem inkább az érdekel, hogy sustained allcore alatt hol áll meg a fogyasztás és ott milyen IPC-t kapunk.van olyan része, ami még kisebb nm-en, mint az amd és mégsem nagyon változott a fogyasztás,
Hát őőőőő fentebb is írtam, hogy félig készült csak a TSMC nél a CPU ... félig intelnél készült a die még mindig a teljes node nem = teljes SoC ... ezt nagyon jó volna ha megértenénk és utánanéznénk. És amiről beszélek IO die, tile-ok, cache, fabric... ezek nem ugyan azon a gyártástechnológián készültek... de mégis 1 die-on vannak... Tiszta varázslat

a watt teljesítmény pedig nem annyiból áll hogy sok mag = sok fogyasztás... Bár te gyönyörűen leegyszerűsítetted erre a szintre
Ami azért jó, mert amúgy alapjaiba véve igaz... De itt hybrid magelrendezés van, különböző gyártástechnológiákkal vegyítve és ez még mindig csak a felszín.
És akkor még szorozzuk be az egészet, merthogy pletykákról vitázunk.
Örülök, hogy te tudod előre hogy hogy volna jó ez a CPU... pl ha 250w maradna a pl2, de akkor meg meg lesz fojtva a cpu... Mit javasolnál az intelnek, hogyan tovább akkor?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Baryka007
üzenetére
"Bár nekem a sima alsó közép kategóriás 14900K is tudja a 6,2-t gond nélkül" --- Hát azért a 14900K-t alsó közép kategóriának nevezni szerintem még most is erős túlzás, a maga idejében meg pláne. Merthát végülis egy I9, ami a legfelső kategória.
Hivatalosan 6GHZ a max turboja, tehát ha jól veszem ki, akkor OC-zod is, az UV mellett. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Baryka007
üzenetére
Mivel fogyasztásról volt szó, így egyértelműen a fogyasztás alapján jobb gyártás, amúgy amíg az intel saját gyártást használt ment az a mantra, ha ők is a tsmc-t használnák, akkor az amd sehol nem lenne, erre itt az ultra széria, aminek a nagyobb fogyasztói a tsmc-nél készülnek van olyan része, ami még kisebb nm-en, mint az amd és mégsem nagyon változott a fogyasztás, miközben sokáig nem is volt jobb, mint a 14. generáció.
Ha már jöttél a PL2-vel a 285k esetében, az új generációnál PL2 esetében 500W körüli értékről pletykálnak, ami nagyon nem a jó irány. Ha maradna 250W a PL2, akkor ahogy mondtad a fizikát nem lehet átverni és szépen meglesz fojtva a cpu. -
Baryka007
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Azért nem mondanám sokkal jobb gyártástechnológiának a 285K-t... mivel a 14.-gen még az intel saját gyártása volt, a 285k meg már félig TSMC ... Most arról lehet vitázni, hogy melyik a jobb... De a 285k nem bír 6,2ghz-t mint a 14900KS ... Bár nekem a sima alsó közép kategóriás 14900K is tudja a 6,2-t gond nélkül 1,4v alatt tehát safe rangeben... Szóval itt nincs degradáció...
A 285K nak ez lehetetlen szint... IPC növekedés viszont volt, mert alacsonyabb órajelen is erősebb fizikailag mint a 14900K !
Szóval attól függ melyiket nézzük "jobb" gyártástechnológiának... Az IPC növekedés architekturális előny is lehet, nem csak gyártástechnológiai sőt... szerintem inkább topography (tehát architekturális) előnyről beszélünk.
Az, hogy 16 mag 32 szál, vagy 24 mag 32 szál... Vagy 24 mag 24 szál... Tökmindegy...
Abban egyetértünk hogy egy fizikai mag mindig többet fog fogyasztani egy virtuálistól (HT vagy SMT)De mivel az AMD ben 16 "erős" mag van, a 285K ban meg 8 "erős" mag HT nélkül... +16 efficiency mag... Szerintem valahol mégis felfogható azon elv alapján a 285K úgy, hogy arányaiban ugyan olyan jól fogyaszt mint a 9950X3D, mivel Fizikai mag > Virtuális mag, mindig több kraftot fog kérni.
Ezért ha PL2 vs PPT fogyasztást nézünk 230w vs 250w talán még ki is jön arányaiban az egyenlőség és összességében stockon több pontot is hoz például Cinebench R23 ban a 285K mint a 9950 ... Azt mondanám itt minden pont arányos.
Noh most az új Nova Lakere rátérve, ahol PL4 fogyasztásként említik a 700w ot, úgy olyan értelemben hogy ez egy pillanatnyi microsecundumos fogyasztásról beszélhetünk, abban teljesen biztos vagyok
továbbá vegyük figyelembe, hogy pletykáról van szó... És azt is, hogy szerintem az alaplapgyártók sem akarnak 64 phase VRM tápkört csinálni egy consumer cpu köré... Ez nem szerver CPU... Szóval még ha igaz is a hír, akkor is microsecundumos áramfelvételről beszélhetünk --> PL4 ...És igen, valóban dupla annyi P mag lesz, és még LPE magok is lesznek, amik a P és E magok közötti teljesítményt adják, valószínűleg fogyasztásban is úgy fognak elhelyezkedni... akárhogyan is nézzük... 52 fizikai magot etetni kell... És biztosan lesz fogyasztás... Hogy egy példával éljek... vehetsz 5,7 literes HEMI blokkos autót... és kocsikázhatsz vele ugyan annyival, mint egy Suzuki Swifttel, a fogyasztás nem lesz azonos... Mivel az egyik 1300 cm3, a másik meg 5700 cm3... a fizikát meg átverni nem lehet.
Szóval ennyi maggal tuti lesz fogyasztása is, ez nem kétség. De a 700w ot könyékből lecsapnám, ez microsecundumig esetleg fenntartható... De 250w nál nem hinném hogy többet fog enni full unlocked állapotában 100% os terhelés alatt.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Baryka007
üzenetére
Lényegtelen, hogy a 9950x3d mennyit fogyaszt, mert teljesen más felépítés és teljesen más utat jár az amd a megoldás szempontjából, mint az intel és nem egy amd vs intel cicaharc volt a lényeg, főleg, hogy meg se volt említve az amd.
Csak azt felejted el, hogy a 285k-ban 8 erős mag van, amiből elviekben duplaannyi lesz az újban, illetve a 16 gyenge mag helyett lesz 32 plusz még 4 másik is, ha azt nézzük, hogy a 14. generációhoz képest sokkal jobb gyártástechnológián készül a 285k és a fogyasztás minimálisan lett csak jobb, akkor nem hiszem, hogy ilyen drasztikus magszám emelés esetében ne lenne fogyasztás növekedés, főleg, hogy az alap tdp keret is már 125 helyet 150 lesz.
-
Baryka007
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
A 9950X3D 16 fizikai maggal is 230w ot eszik... --->
Default TDP: 170W
Max Power Consumption (PPT): 230WKb az ultra 9 285K fogyasztása is úgy van 250W on
24 fizikai maggal 
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
creathall
üzenetére
Most komolyan azaz érv a 155H esetében, hogy a gyártói 115W max turbó értékről lekorlátoztad 55W-ra? Ha nem korlátozod, akkor igenis 115W-ig elmehet, elvégre a gyártó is ezt írja, az meg, hogy mi mitől olvad le meg a szokásos hülyeség.
Itt a 700W egyelőre teljesen pletyka szint nem kell vele foglalkozni.
Csak mert mire odaérünk ez általában 150 - 200 watt alá szelídül.Azért az ultra 9-et nézve nem igazán javult a maximális érték a korábbi generációkhoz képest és a teljesítmény se sokat változott, miközben a gyártástechnológia elég nagy ugráson eset át és még mindig 250W körül alakul ez az érték. Amúgy ha azt is figyelembe vesszük, hogy dupla annyi P core kerül bele és mellé összesen is több mag lesz, mint pl az ultra 9 285k-ban, ezek mellett erősebb igp-ről is beszéltek, simán elképzelhető, hogy 250W felett lesz a max érték, majd úgyis kiderül minden, amikor megjelenik.
-
creathall
kezdő
Miért nem 900 Watt, vagy 1100 Watt?
Csak mert mire odaérünk ez általában 150 - 200 watt alá szelídül.
Soha nem felejtem el a prohardver huszárok a 155H mobil processzorra amit használok, elmagyarázták, hogy 115 wattot fog fogyasztani a 10 emeletes panel is leolvad tőle, pedig azt 20 nitrogénnel töltött tartájkocsival fújják, körbe körbe...Aztán a 16 core-os 22 szálas processzoron 96 GB rammal, meg 6 TB SSD-vel 16 collos notebookon egyszerre 20 virtuális gép is elfut, a gépen még közben kódolni is lehet.
A processzor le van fojtva 55 wattra.
Ennyit a 700 wattról!
Akkor még a sok okostojás egy ilyen fasza abu cikk után azt magyarázta lesz az 150 watt is, meg 180 is...
Vegyek jájemdát, mert az sokkal jobb, csak saját magával sem kompatibilis! De sokkal jobb
a drog rossz értem?

-
Dragon3000
nagyúr
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Te meg egyből jössz egy abu cikk alá amd hívőket kergetni, a topikot megnézve több amd-s szólalt fel a cikk ellen, mint inteles

-
Alpachino
veterán
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Én a köztudottan AMD fan Abu85 cikkeit már el sem olvasom....ill. elolvasom, csak jót nevetek rajtuk...ja és az adatlapjára tekintve ebben megerősítést is kapok.

-
Baryka007
addikt
Hogy masszívan lemaradva? De mitől ? .........
Bármit képes az intel meglépni hogy megcsípje az AMD-t erre utal a 700w ?
Te jó ég.... megy a showder rendesen...Szerintem meg azért tilthatóak a magcsoportok és ekkora a TDP, hogy eldönthesd mire akarod majd használni a CPU-t... ennyi ...
Abu mennyi pízt kapol te ezé ?
-
ggbuffon1897
őstag
Abu ujabb szokasos szaladjon mindenki ájemdé procit venni mert eljon a vilagvege. Fura egy buborek amiben az amd hivok elnek cpu meg gpu fronton is.
-
Robitrix
senior tag
Az biztos, hogy a Cinebench CPU-ból renderelve alaposan kihajtja az összes elérhető msgot és szálat...... CPu igazi teljesítmény mérésre szeretem. Bár nyilván a renderelés csak egy fajt tevékenység csak. Mondjuk olyan tesztek, mint a gyikbench akarom mondani a geekbench, ami egyértelműen szarul méri a sok magos és szálas X86 cpukat. Mintha nem mérne az összes magon és szálon. igaz eredetileg ARM-ra és androidra készült, de mintha a x86-ra átültetése szar lenne. Viccses minden esetre, hogy közel hasonló teljesítményt mér a 32 magos CPU-ra mint mondjuk egy 192 mag 384 szálasra...
Persze ha mondjuk csak 16 magot számol akkor baromira nem jön ki 384 szál valós teljesítménye. Ennek ellenére folyamatosan mérnek és közölnek Geekbench adatokat x86 procira. És sokszor az jön ki, hogy a mobil telefon gyorsabb, mint a több magos asztali PC.
-
Robitrix
senior tag
extra szolgáltatás PC táphoz.... autó bebikázás...... aztán haladunk arra, hogy autóról fogjuk bebikázni a számítógépet...

Drágám játszani szeretnék a számitógéppel, Lennél olyan kedves, hogy rákötöd a kábelt a kocsi aksijára beindítod a motort és maximumon taposod a gáz pedált... csak egy órát... talán elég lesz az áram játszani így az elektromos művekkel együtt...
-
Robitrix
senior tag
Névlegesen grafika esetében alap esetben 75 wattot kap a kártya az alaplapból a foglalatból hivatalosan a 2 6 polúsó csatoló darabja 150 watt. ami a gyakorlatban felmehet 2*300 wattra is.... ez úgy ki maxolva is nagyjából 675 watt........ a 700 watt igénnyel látok gondokat és sok elfüstölt csatlakozót.... ez a grafika... ha ehez kapunk még 700 wattot a CPUra simán befigyel a 2 KW-os tápegység és a lakás tűz....
Persze CPU hütéshez miért ne lehetne víz helyett folyékony nitrogént használni...
telengedi az ember a kádat vele és belebassza az egész gépet...
-
bjasq99
tag
Aki ezek után elhamarkodottan ítéletet mondana, az legyen szíves előbb elolvasni az én kommentjeim. Írhattok is, szívesen válaszolok, technikai jellegű kérdésekre!
-
bjasq99
tag
Technikailag meg végképp ne menjenek félre a következtetések se a cikkben se a kommentekben!
1. Az hogy ennyi magtípus van pont hogy csökkenti a fogyasztást lásd Panther Lake.
2. Az, aki a 4 magos osztott l2 -s klaszteros megoldást elítéli, az legyen szíves az applenek is megmondani, hogy szar zaba cpu kat gyártanak. Én már kifejezetten vártam, hogy mikor jelennek meg a p core -ok esetén, tudniillik a privát L2 cache -ekkel már nem lehet hatékonyan méretet növelni. Lásd arrow lake 8 p core 8x3 azaz összesen 24 mb l2 cache, ami vetekszik az L3 mérettel. Single thread benchmark esetén azonban 3 mb cachenél nincs több használva. Nos ha 4 magra lenne egy 12 mb os osztott cache akkor single thread terheléskor is elérhető lenne 12 mb, ami úgye 4x a 3 mb hoz képest. Nyilván teljesítmény többlet csak abban az esetben realizálodik ha az l2 cache késleltetése nem ugrik meg annyira, de ez mérnöki kérdés, az apple pl megoldotta. -
zebra_hun
veterán
Itt hosszú évek óta megy a kazánozás bizonyos körökben. Eddig nem volt igaz.
Az a lenti 1000W tetszik. (F34R#13) Az sem kazán. -
bambano
titán
Régebben viccelődtünk, hogy egy rendesebb pc táppal be lehetne indítani egy autót. Egy nagyobbat is...
Mostanra ez nem vicc lett, hanem specifikáció... -
hokuszla
senior tag
hát ha egy kopite7kimi mondja és abu megerősíti, az bizony igaz

-
tibaimp
nagyúr
Sok az a 700W, se hűteni, se tápolni nem tudnánk normálisan.
-
MaraTóni
tag
hát persze 700W
(és mégis mivel terveznék hűteni?)
ha ez igaz lenne akkor kb. 3x-osan vernék meg számolási teljesítményben a Ryzeneket!
a fogyasztási szintek tuti maradnak, 250W lesz a max.azt még el tudom képzelni hogy zavar van az erőben "szivárogtatónál" és a kövi genes maxos szerver proci fogyasztását nyögte be
-
15 eve az intel rohogott az FX 9590-ek 200 W-jan - ez most alig 3.5-szeres szorzo...
-
Alusky
senior tag
-
jeni
félisten
Jujj. Megint jön majd a mega extra 1600W vagy efeletti tápegységek kora!
Mi lesz majd ha
tényleg kikerülnek a gyártósorról.
Az ára sem lesz piskóta. -
F34R
nagyúr
Lehet a 700W az 5.7 Ghz-en jaratott all core Cinebench ertek csak
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pl itt van a szornyeteg @techpowerup forras

-
A PL3 és PL4 limitek opcionálisak, olyan esetre amikor az alaplap elég jó minőségű hozzá. A kihasználásuknak nem sok hatása lesz a fogyasztásra vagy a hőmérsékletre nézve, legalábbis látványos biztos nem lesz.
Kimaxolva 10 milisec időtartamú tüskéről beszélünk.
A fogyasztásmérő adott esetben 100 Watt helyett 101 Wattot fog mutatni. -
Nem jó az irány Intel, nagyon nem...
-
tasiadam
veterán
2x8+2x16+4 magnál mi a meglepő abban, hogy ha elengedik a kezét, az összes energiát beveri? Szerintem nekünk, halandóknak a 1x8+1x16 is sok lesz
-
zooly
aktív tag
Az miert lesz jo ha a 700 wattos procit csak az lpe magokkal inditja el valaki? Nem forditva? Tehat csak p, p+e, vagy p+e+lpe.
-
Surfym@n
senior tag
prescott-szagot érzek...
-
bteebi
veterán
Nem mondom, hogy nem számít a fogyasztás, de leginkább a teljesítmény/fogyasztás számít. És igazából egyelőre külön-külön SE tudunk róluk semmit, nemhogy egyben a kettőről. A 700 W tényleg megdöbbentő szám lenne, és már csak emiatt se túl valószínű, hogy igaz lesz. De idővel majd kiderül, és akkor okosabbak leszünk. Annyit egészen biztosan ki merek jelenteni, hogy nem nekem készül.

-
F34R
nagyúr
Es miert nem 20 mag 40 szal az LPE-t meg hagynak a ptsiba? ez a harmadik fajta core variacio okoz ilyen megawatt torlaszokat

-
Ja, de ha igazak a pletykák, akkor számomra az LGA1954 kuka, ahogy van, nem is vagyok rá kíváncsi, még a tesztje se érdekel, és ezzel tán nem leszek egyedül.
Szerk.: Nekem sokat jelent a szimpla fogyasztás is, nem csak a teljesítmény-fogyasztás arány. És bár biztosan lesznek energiatakarékos modellek is, azokra se vagyok kíváncsi, ha a normál modellek zabagépek. Nem ilyen lovat akarok.

-
Kaiku
senior tag
Itt az eredménye kb 10 éves alig fejlesztésnek.
Ez az amikor excel tábla zsonglőrök irányítnak egy mernök céget.
Az iNTEL ismét árnyéka önmagának. -
ricsip
addikt
700W -hoz az alaplapi ATX 24PIN + 2x EPS 8PIN sem elég talán
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Mikor lesz már jó a Bluetooth? — Bluetooth 6.0 technológia
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Háztartási gépek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Yettel topik
- Hardcore café
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM4 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Intel I5-10500T / Beszámítás OK!
- Intel Core I7 12700K
- AMD Ryzen R9 5900X 12Mag / 24Szál / 3,7 / 4,8 GHz / 22 Hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- i3-8100 és i3-8100T - stabil, gyors, megbízható - ideális otthonra vagy irodába
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4598, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V INTEL Arc 140V 32GB 1TB SSD 16QHD+
- 215 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Samsung Galaxy Z Flip5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mint ahogy ezeket a procikat nem GTA 5 alá szokás venni, ami csak max 4 magos játék. Az ilyen CPU-k akkor érik meg ha ki is vannak használva a magok és szálak mennyisége. amúgy meg pénz kibaszás a ráköltött összeg. 
De ahogyan mondtad is, a pláne benne az, hogy közben undervoltot is kapott
Ami azért jó, mert amúgy alapjaiba véve igaz... De itt hybrid magelrendezés van, különböző gyártástechnológiákkal vegyítve és ez még mindig csak a felszín.
24 fizikai maggal

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)