Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

Amúgy az F12-es debugger cuccok közt nincs olyan, ami mutatja hogy egy számlálóból mennyi van vissza? (egyébként Firefoxot használok)

Nincs. Egyébként se mennél vele semmire.

De egyébként megnyitottam az oldalt és elsőre megtaláltam a tűt: a grid_site.js-ben a 811. sortól kezdődik az automatikus frissítés. A 839. sor az, ami ténylegesen újratölti az oldalt. Ha a reloadBlocker változót rá tudod venni, hogy true értéke legyen; vagy a korábban leírt módon a document.location.assign-t felülvágod egy üres függvénnyel, akkor nem fog tudni frissülni, elvileg.

Szerk.: Úgy látom SO-n, hogy a document.location.assign nem felülvágható :( Na mindegy, ott kell varázsolni valamit, az a biztos. Vagy letiltani az oldalon a JavaScriptet.

• martonx
    veterán

Ezt már megtettem, csak az a baj, hogy annyi van, mint a nyüves. Van vagy 15 js fájl és szinte majdnem mindben van ilyen időzítő függvény.

Az ok, de melyikben van window.location vagy nem is tudom hogy frissítik újra az oldalukat. Eléggé tűt a szénakazalban érzem a keresésedet.

• Sk8erPeter
    nagyúr

Sziasztok!

Nem nagyon értek a javascripthez, de azt nagyjából sejtem milyen irányban kell keresgélnem.

Van ez a csodálatos honlap, hogy mno.hu. Ennek megvan az a jó szokása, amit rettenetesen utálok, hogy ha órákig meg van nyitva, akkor automatikusan lefrissül és ha pl. cikket olvastam és mondjuk elkattintottam máshová vagy vmi elterelte a figyelmem, mire visszatérek már le is frissült.

Van egy olyan sejtésem, hogy a millió js fájl egyikében rejtőzik az a settimeout függvény, amit keresek, csak kérdés, hogy melyikben. Az időtartamra sem tudok rájönni.

Régen ezt megoldották egy meta refresh taggel, aztán kész, ahhoz volt meta refresh blocker, de gondolom javascriptnél nem ilyen egyszerű a helyzet.

Ha valaki esetleg tud segíteni, megköszönöm.

Uhh, ezt én is de tudom utálni, régen ilyet a prog.hu is csinált, hogy automatikusan frissült a lap, de nem csak frissült, át is irányított, így hiába volt későbbi olvasásra félretéve pár cikk, ránéztem egy idő múlva, és már csak a címlapot láttam. Gratula annak, aki kitalálta... :DDD Írtam is nekik levelet ezzel kapcsolatban, hogy emiatt szoktam le a cikkjeik olvasásáról, hogy azóta is van-e ez a jelenség, fogalmam sincs, mert tényleg nem olvasom őket. :D
    A kérdésre amúgy most érdemben nincs időm reagálni, de látom, kaptál már ötletet, csak hát JS-hez értés nélkül nehéz lesz ezekkel bármit is kezdeni... Amivel hozzákezdhetnél, az az, hogy megnyitod a webfejlesztő panelt, és az ottani keresővel minden, oldalról letöltött forrásban elkezded keresgélni (Blink-alapú böngészőkben (pl. Chrome, Opera) a Ctrl+Shift+F segítségével!) az említett "setInterval" és "setTimeout" szavakat.

• dqdb
    nagyúr

Ez jó lenne, csak éppen ez minden oldalnál figyelmeztet, amit viszont nem akarok. Viszont ha tudom melyik jsben van a refresh marhaság, akkor azt adblockkal esetleg le tudom tiltani.

A kódot tartalmazó .js fájl blokkolása valószínűleg nem lesz jó, mert más funkciót is kinyírhatsz vele. Neked egy olyan user JS vagy extension kell (böngészőtől függ, melyik), ami document_start vagy DOMContentLoaded eseménykor (böngészőtől függ, melyik) lefut, és lecseréli a window.setTimeout vagy window.setInterval függvényeket (a weboldaltól függ, melyiket használja). De ezt is ésszel kell tenni, hogy tényleg csak azt a kérést blokkold, amelyik az újratöltésért felelős.

Most lusta vagyok összedobni egy pontosan ilyet, de íme egy Chrome/Opera extension, aminek hatására a böngésző letagadja, hogy tud WebM videót lejátszani, kiindulási pontnak tökéletes:

manifest.json
    {
    "content_scripts":
    [
    {
    "matches": [ "http://*/*", "https://*/*" ],
    "js": [ "content.js" ],
    "run_at": "document_start"
    }
    ],

"manifest_version": 2,
    "name": "Test Script",
    "version": "1.0.1"
    }

content.js
    var patch = document.createElement("script");
    patch.type = "text/javascript";
    patch.innerText =
    "HTMLVideoElement.prototype.canPlayType = function(type) { console.log('HTML5 video', type); return type.substr(0, 10) === 'video/webm' ? '' : this._canPlayType(type); };";

(document.head || document.documentElement).appendChild(patch);

• martonx
    veterán

Sziasztok!

Nem nagyon értek a javascripthez, de azt nagyjából sejtem milyen irányban kell keresgélnem.

Van ez a csodálatos honlap, hogy mno.hu. Ennek megvan az a jó szokása, amit rettenetesen utálok, hogy ha órákig meg van nyitva, akkor automatikusan lefrissül és ha pl. cikket olvastam és mondjuk elkattintottam máshová vagy vmi elterelte a figyelmem, mire visszatérek már le is frissült.

Van egy olyan sejtésem, hogy a millió js fájl egyikében rejtőzik az a settimeout függvény, amit keresek, csak kérdés, hogy melyikben. Az időtartamra sem tudok rájönni.

Régen ezt megoldották egy meta refresh taggel, aztán kész, ahhoz volt meta refresh blocker, de gondolom javascriptnél nem ilyen egyszerű a helyzet.

Ezt az oldal csinálja, nem a böngésződ alap feature-e?
    Tipikusan olyat szeretnél, amire egyébként mi sem tudunk neked válaszolni. F12-vel kezdj el keresgélni az oldal forrásában, aztán vagy megtalálod amit keresel, vagy nem.

• _ak_
    addikt

Sziasztok!

Nem igazán js, de hátha: [link]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés