- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #3246 üzenetére
"csak igyekszek a S.O.L.I.D elvekből minimum a Dry-t betartani."
De melyik a Dry a S.O.L.I.D.-ban?http://en.wikipedia.org/wiki/SOLID_(object-oriented_design)
"Single responsibility, Open-closed, Liskov substitution, Interface segregation and Dependency inversion"De Don't Repeat Yourself (DRY) is van:
http://en.wikipedia.org/wiki/Don't_repeat_yourself
Gondolom erre gondoltál.Most ezt lehetne függvénybe rakni, amit Trisztán írt, hogy mondjuk a
{
mode: "javascript",
theme: "default",
lineNumbers: true
}
objektum legyen a default, de ebben az esetben van értelme? Ilyen az API, a readOnly-t még hozzá kell csapni, és két elem miatt írtál egy függvényt, ami aztán a CodeMirror API-t használja fel, és ki tudja, lehet, hogy később mondjuk rájössz, hogy az adott kódrészletnél nem is JavaScript-kiemelést szeretnél használni, hanem mondjuk PHP-set. Igaz, rakhatod a paraméterek passzolgatását függvénybe, de nem érzem, hogy azzal előrébb lennél, csak egy wrappert húznál kb. azonos mennyiségű kód köré, ami meg viszont már tök felesleges kódbázis-növelés. -
nobela
senior tag
válasz
martonx #3216 üzenetére
Core2Duo@3200Mhz 4G RAM Gtx560.
Nem mondanám éppen őskövület gépnek.
XP folyamatosan frissítve, minden driver és szoftver a legfrisseb verzióban.
És mint mondtam, napi több száz weblap megtekintése közben egyetlen hibás oldal sincs.Ettől persze nyilván lehet, hogy a hiba itt van valahol, de azért nem kellene egy kézlegyintéssel elintézni a dolgot. És nyilván nem nyugtat meg a tudat, ha valami nem működik, és nem tudom az okát. Így ugyanis elég nehéz megjavítani.
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #3169 üzenetére
Hát én annak idején a plain JS tanulmányozásával kezdtem, persze a mai napig vannak újdonságok, és egyáltalán nem mondom, hogy "rendesen" beleástam magam, de azért legalább nem okoz problémát, ha a plain JS-hez kell nyúlnom....ettől függetlenül nem sírom vissza a plain JS-es kódírkálásokat, azért nagyon sok kód a sokszorosa lehet tényleg, mint jQuery-vel megírva, ha már library, és ha már össze van gyűjtve olyan tudásbázis, amire építve már lehet cross-browser-közeli kódot írni, kevesebb macerával: például hogy sok-sok függvény megírásával nem neked kell tökölni, meg ahogy a honlapon is írják, kevesebbet kell gépelni. Persze lehet minden köré valami saját wrappert írni, de akkor már lassan ott tartunk, hogy felfedezzük a spanyolviaszt.
Szóval én nagyon szívesen váltottam át jQuery-re, és nem nagyon vágyom rá, hogy plain JS-ben írogassam a kódjaimat, csak ha nagyon muszáj. Tehát szerintem nem kár átváltani, még ha erőforrás-igényesebb is, igényesen megírt kód nem azon fog elvérezni, hogy pár(tíz) milliszekundummal később fut le a kód.
Mobilnál nincs tapasztalatom, ott biztos más a helyzet, és ott azért számít az erőforrásigény-beli különbség."Ráadásul a css3 animálásokban is annyira erős, hogy az alap jquery-vel megoldott animálások szerepét is simán át tudja venni."
Itt mire gondolsz? -
Lacces
őstag
válasz
martonx #3118 üzenetére
Ühüm.
Van esetleg erről egy úgymond "tanulmány",hogyan célszerű használni jQuery-vel? Hogy lássak egy példát, hogyan kell helyesen használni.Mindenkinek:
Mennyire célszerű egy Maven/Ant vagy ehhez hasonló eszköz használata egy weboldalnál alkalmazott külön csak a javascripteknél?
Láttam erről is tippeket, de ahogy elnéztem inkább csak azoknál célszerű, ahol a weboldal nagyon a js-re épül.
De én elsősorban csak a weboldalakat raknám ilyenbe.Bár ha belegondolok, hogy például ugyanaz a js-ek lennének felhasználva több weboldalnál, akkor lehet célszerű őket egy ilyen verziókezelő félébe rakni vagy valami.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #3090 üzenetére
Sajnos nincs tapasztalatom ilyennel, de hátha ezek:
http://stackoverflow.com/questions/9983360/tooltips-wanted-pure-javascript
http://stackoverflow.com/questions/11475319/smallest-tooltip-script-no-jquery
bár gondolom ezeket megtaláltad...
Bocs, hogy konkrét tapasztalat híján belevauvauztam.
-
Muton
addikt
válasz
martonx #2989 üzenetére
kár, köszi.
A baj az, h van vagy egy nagy kupac js: xnafg07a.js, xnafg07b,js, ... néven, nem egyszerű tippelni sajnosSk8erPeter: sajnos nem, mert a nagyon sok nullát tartalmazó titoktartási miatt semmit sem lehet még konkretizálnom sem. De közben lehet, h meg lesz a megoldás, kiderült, h lehet, h fel lehet hívni a js íróját, kis szerencsével Ő tudni fogja (vagy nem
)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged