-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #3169 üzenetére
Hát én annak idején a plain JS tanulmányozásával kezdtem, persze a mai napig vannak újdonságok, és egyáltalán nem mondom, hogy "rendesen" beleástam magam, de azért legalább nem okoz problémát, ha a plain JS-hez kell nyúlnom....ettől függetlenül nem sírom vissza a plain JS-es kódírkálásokat, azért nagyon sok kód a sokszorosa lehet tényleg, mint jQuery-vel megírva, ha már library, és ha már össze van gyűjtve olyan tudásbázis, amire építve már lehet cross-browser-közeli kódot írni, kevesebb macerával: például hogy sok-sok függvény megírásával nem neked kell tökölni, meg ahogy a honlapon is írják, kevesebbet kell gépelni. Persze lehet minden köré valami saját wrappert írni, de akkor már lassan ott tartunk, hogy felfedezzük a spanyolviaszt.
Szóval én nagyon szívesen váltottam át jQuery-re, és nem nagyon vágyom rá, hogy plain JS-ben írogassam a kódjaimat, csak ha nagyon muszáj. Tehát szerintem nem kár átváltani, még ha erőforrás-igényesebb is, igényesen megírt kód nem azon fog elvérezni, hogy pár(tíz) milliszekundummal később fut le a kód.
Mobilnál nincs tapasztalatom, ott biztos más a helyzet, és ott azért számít az erőforrásigény-beli különbség."Ráadásul a css3 animálásokban is annyira erős, hogy az alap jquery-vel megoldott animálások szerepét is simán át tudja venni."
Itt mire gondolsz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7410 /I5-10310U, 16GB RAM, SSD/ Leírás! Beszámítás! Posta oK!
- ASUS VivoBook S412 14" /i3-8145, 8GB RAM, 250GB SSD/ Beszámítás! Posta ok!
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- I7PC(i7-5930k/RX6500XT/16gb ddr4/SSD/hdd)
- XMG Ultra 17 / i9-9900K / GeForce RTX 2080 / 64GB RAM / 1TB SSD & 1TB HDD
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest