- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
tick
aktív tag
Azt használom most, viszont macerás. Néha egyszerűen minden ok nélkül megáll vagy elhagyja a cookie-kat és emiat logoutol a webappból. Sőt 3-ből ~1-szer az első get nem is kap választ és timeout-ol. 3-ból 2-szer pedig egy másodpercen belül megvan. Nincs network probléma, a forrás konstans elérhető.
Windows esetén még könnyen mellékelem a jar-ba és kimásolom az azonos mappába futáskor, még a bináris beállítása előtt.
Linux esetén viszont ha nincs telepítve, akkor nem hajlandó futni. (Fedora alapú linuxnál pedig működésre sem tudtam bírni, de ez nem jelent problémát, mivel az egyetlen redhat-es emberke átmigrál)@WonderCSabo: Selenium átalakította, itt látszik is a rengeteg selenium import.
-
jetarko
csendes tag
Ha felmész pl elte/bme oldalára és megnézed a tantervi hálót, akkor lehet olvasgatni, hogy kb egy tárgy miről szól. Nálunk elte bsc-n nem jutunk sajnos messzire. egyik szakirány főleg: java se és belenyalunk a JPA létezésébe. másik szakirány főleg: c++, c# , asp.net. Van algoritmus és adatszerkezetek ami hasznos tárgy, csak sajnos ez is kevés. Na meg sok matek. Aki nem foglalkozik sulin kívül a témával és elte bsc, attól jó esetben ennyit.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ha beírod Google-be a "java interview questions" kulcsszavakat (vagy valami hasonlókat), akkor igen sok találatot fogsz kapni. (Most ezt nem cinizmusból írtam, de tényleg Dunát lehet rekeszteni azzal a kérdéshalmazzal, ami neten fent van megszámlálhatatlan mennyiségű helyen.)
-
"...de természetesen Te dolgozol rajta.
"
Ehhez annyit hagy tegyek hozzá, hogy szélsőséges esetektől eltekintve ez a félmondat nem igaz. Gondolni kell a következő emberre is, aki X idő múlva ezt a kódot olvassa vagy írja - ebbe önmagunk jövőbeli formája is beletartozik.
És ha már itt tartunk, szerintem csak azért mert lehet, nem szerencsés szétvágni a projektet.
-
jetarko
csendes tag
"Ugyan azokat a hívásokat írod meg 2X egyszer mv-ként adod vissza másszor pedig JSON-ben."
Vagy nem értelek vagy nem jól fogalmaztam, mert miért írnám meg 2-szer
Angular js-t valójában még sose használtam, csak nézegettem és ezért nem teljesen tudom, hogyan működik, de sajnos most nincs időm tesztelgetni, de hamarosan már végre leszÉn arra gondoltam h létrehozok egy project1-t(artifact vagy akárhogy hívják) és ebben létrehozok entitásokat,service,dao és restfull controllereket amibe pl megírom, hogy user felvétele, userek listázása, és user törlése db-be. Ezek ugye mind jsonos műveletek lesznek. Ez lesz az egész alkalmazás "agya".
Project2-be létrehozok templateket és mondjuk azt mondom h a controller egyik fv-e visszaadja a home oldalt induláskor. Ez lesz az alkalmazás egyik megjelenítése formája.
Kiteszem a szerverre mind2 war-t.
Projekt1-ben van listUsers fv ami jsonba visszaadja a usereket. Projekt2-ben meghívom h localhost:8080/project1/listUsers(pl tomcatnél) amikor betölt a localhost:8080/project2/home. Az lenne a kérdés, hogy ez hülyeség vagy ennek van értelme ha tényleg akarok hozzá web,android vagy más alkalmazásokból használni a funkciókat, persze ha értelmesek. Ha csak weboldalnál maradok, akkor ez nyilván csak fölösleges bonyolítás, de jó hosszútávon gondolkodni.Köszi szépen, hogy válaszolsz az amatőr kérdéseimre
-
jetarko
csendes tag
Köszi a választ!
Ha jól értelmezem azt javaslod, hogy amit csak lehet json-ra építsek fel és akkor máshonnan is lehet hívogatni ha szükséges. Arra így utólag rájöttem, hogy nem lenne olyan egyszerű kihagyni a template engine részt, mert nem lenne belépő pont az alkalmazásnál ha jól sejtem. Én eddig velocity-t használtam, érdemes áttérni thymeleaf-re?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest