- Magisk
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
-
-
Aethelstone
addikt
Nos, alapvetően koncepcionális kérdés, hogy a szerver szolgáltatások általában fix helyen vannak, tehát nem kell keresgélni őket. A megoldás az szokott lenni, hogy név alapján hivatkozzuk meg, a név meg valami DNS szolgáltatásból jön, változás esetén a DNS bejegyzés frissül, kliens oldalon semmi dolog nincs vele. (Esetleg hosts fájl, de kódmódosítást ez sem szokott igényelni)
-
Aethelstone
addikt
válasz
Patrick76496 #9264 üzenetére
Hali.
A randm.nextInt(256)+0; mire való? Csak kíváncsiságból. Nem +1 akart lenni?
-
Aethelstone
addikt
válasz
IvoryBrown #9212 üzenetére
Csatlakozom. Good luck
(szarnak pofon)
-
Aethelstone
addikt
Ezzel meg én nem értek egyet. Az egyetemen azt tanultam, illetve IRL azt tapasztaltam, hogy a legjobb kód a generált kód. És nem azért, mert az a leginkább penge technikailag, hanem azért, mert a minősége kiszámítható, állandó. Ami egy csapatmunka esetén (amiből azért elég sok van) nagyon fontos. És lehetek én a legjobb Java fejlesztő, sosem fogok olyan jó JS kódot írni, mint a sok éve kipróbált, bejáratott GWT compiler....
Persze, ez személyes tapasztalat.
Szerk:
Sokféle projektben vettem részt, amik főleg GWT, mostanság Vaadin alapúak, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy mikor nem volt elég a keretrendszer és natív JS-t kellett kalapálni bele. 1-2 metódus erejéig.
-
Aethelstone
addikt
válasz
F1rstK1nq #9176 üzenetére
A generálás még hagyján, azt lehet utánhúzni, de az az overhead, amit kliensszerver kommunikáció címén elkövet....
Egyébként meg tisztességes Java fejlesztő bottal ne nyúljon JS-hez direktben
Nekem ehhez teljesen jó a GWT. Nem pofázik bele többet az életembe, mint amennyit nagyon muszáj
-
Aethelstone
addikt
Nos, standard GWT + Spring nekem a favorit
MIndenkinek más
-
Aethelstone
addikt
válasz
Chesterfield #9153 üzenetére
Ez azért elég durva....én egy fillért nem fizetnék érte....
-
Aethelstone
addikt
válasz
Chesterfield #9147 üzenetére
Ilyesmi? (Bocs, mobil)
https://maven.apache.org/examples/injecting-properties-via-settings.html
-
Aethelstone
addikt
válasz
#68216320 #9137 üzenetére
Dobj már ide valami kódot....egyébként meg.....
-
Aethelstone
addikt
válasz
Chesterfield #9106 üzenetére
Mi a kérdés? Hogy tudsz JUnit tesztet írni vagy az, hogy mihez kellene??
-
Aethelstone
addikt
válasz
gyurkikrisz #9076 üzenetére
Te sem értetted meg a lényeget, hanem csak kiemeltél valamit. Neked is felhívnám a figyelmed, hogy nem csak bool algebra és oop volt a hozzászólásomban.
-
Aethelstone
addikt
válasz
fordfairlane #9072 üzenetére
A mondanivaló hangsúlya nem az oop-n volt. Pár, fontosabb dolgot is odaírtam. Bool algebrával szopatni magam? Ember, ez mindennek az alfája és omegája. Hogy akarsz ennélkül pl. if/else szerkezetet írni?
-
Aethelstone
addikt
válasz
fordfairlane #9070 üzenetére
Persze, neki lehet menni, de nagyon a favágó szintről elmozdulni nem lehet.
-
Aethelstone
addikt
válasz
fordfairlane #9068 üzenetére
Pffff. Ezt remélem, nem komolyan írtad. A programozás, sőt manapság alkalmazás fejlesztés nem csupán for/while/if dolgokból áll. Adatbázis kezelés, hálózatok, szálak...hogy pár apróságot említsek. Paradigmák, tervezési minták és társai. Hogy a matematikai és egyéb elméleti alapokról ne is beszéljek....adatbázis elmélet, számítógép és távközlési alapok, protokollok, digitális technika, boole algebra, mátrixok, numerikus módszerek, számítástudományi alapok...hogy csak kapásból említsek pár dolgot. Ezt nem fogja a kolléga java tutoriálból kimazsolázni.
-
Aethelstone
addikt
Jesszus. Szerintetek azért tanítják több félévben, több tantárgy keretei között?
-
Aethelstone
addikt
válasz
fordfairlane #9060 üzenetére
Hát nem túl valószínű.
-
-
Aethelstone
addikt
Ebben igazad van elvileg....viszont ha az embernek mákja van és nincsenek kurva nagy üresjáratok a munkájában, akkor nagyon nehéz kitekinteni, mivel a projektek jó eséllyel ugyanarra a kaptafára készülnek, nagyon ritkán adódik, hogy valami új technológiát, (svn--->git?
) vezetnek be. Ergó, pár év után simán el tudja magát ásni az ember, ha nem megy új helyre melózni.
-
Aethelstone
addikt
Akkor le van toszva az összes verziókezelő, irány sörözni
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #8939 üzenetére
Csináljunk!
-
Aethelstone
addikt
Nem éreztem még annak szükségét, hogy lokálisan legyenek ilyen dolgaim. Ergó, ismét oda lyukadunk ki, hogy feladatfüggő, hogy mit használ az ember, nincsenek abszolút jó vagy kevésbé jó eszközök.
Szerk: Másrészről SVN-el is lehet local repót csinálni, amit szinkronizálhatsz a remote repóval.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Cathfaern #8953 üzenetére
Nos, az ilyeneknek meg sültkolbásszal verném a kezét addig, amíg rá nem szokik a gyakoribb commitra
Ugyanis ahogy írod is, a commit(push) nem csak azért van, hogy mindenki lássa, amit műveltél, hanem egyfajta biztonsági másolat is. Ha pedig csak a lokális repóba tolod bele, akkor olyan, mintha semmit nem csináltál volna biztonsági másolatilag.
-
Aethelstone
addikt
Nem érzem, hogy releváns különbségek lennének a két rendszer (svn, git) között. Én dolgoztam nemzetközi projektben SVN alapokon és 4-5 fős, helyi csapatban is GIT-tel. Mindkettő használható volt, oda kellett figyelni a hülyeségeikre és minden flottul ment. Minden másra ott a Mastercard
-
Aethelstone
addikt
Egy szónak is száz a vége, mindenki azt használ, amit
1. akar
2. lehetősége van rá (céges policy pl.)Nagyon szép világ lenne, hogy ha az lenne a legnagyobb problémánk, milyen verziókezelőt használjunk
Ugyanez igaz az Ant/Maven/Gradle/mittomén témakörre is. Ez benne a szép, hogy nem vagyunk Visual Studiohoz kötve
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #8935 üzenetére
A merge GIT esetében sem valami leányálom, hiszen a problémát sosem az okozza, ami simán megy, hanem az, amit kézzel kell basztatni. Ehhez meg már semmi köze a verziókezelőnek. Nekem spec. a GIT-es push/pull/commit szarakodás tudja kiverni a biztosítékot, de ez is nyilván ízlés és gyakorlat dolga. Ahogy a kolléga korábban írta, a GIT inkább a sejtszerűen elhelyezkedő fejlesztői csoportoknak kiváló, ahol mondjuk nincs állandó kapcsolat a központi repóval, mert vpn, stb. kell hozzá.
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #8933 üzenetére
Részlet az SVN doksiból:
http://svnbook.red-bean.com/en/1.7/svn.branchmerge.using.html
"Subversion's repository has a special design. When you copy a directory, you don't need to worry about the repository growing huge—Subversion doesn't actually duplicate any data. Instead, it creates a new directory entry that points to an existing tree. "
-
Aethelstone
addikt
válasz
Chesterfield #8908 üzenetére
Git-re nem feltétlenül, SVN is nagyon sok helyen van. Nyilván nem hátrány az ismerete
-
Aethelstone
addikt
válasz
szucstom #8870 üzenetére
Nem gondolom, de ha 30 alatt vagy, akkor mondjuk bármit elkezdhetsz....
Egyébként meg ha szerverek között mozogsz, akkor célszerű olyan "pogramozási nyelvet" tanulni, amivel a szerveres munkádat segíted. Ilyen pl. a korábban említett bash, ami a *nix rendszerüzemeltetés de facto szabványa, de a Perl és a Python is hasznos lehet, ráadásul a Pythonnal komolyabb dolgokat is meg lehet csinálni. Akár felületet, meg minden lóxart
Ilyen szempontból még a PHP is ellenjavallt, C# és Java meg főleg
-
Aethelstone
addikt
válasz
szucstom #8856 üzenetére
Szerintem meg nem biztos, hogy mindhárommal kellene foglalkozni. Annyira más világ a PHP, C# és a Java. Nem a szintaktika, az nyilván tanulható, hanem a köréjük épülő szoftveres ökoszisztéma.
Ha gyorsan akarsz weboldalakat gyártani, akkor PHP. Ha windows-os vastagklienseket akarsz fejleszteni, akkor C#, ha pedig még nem tudod, hogy mit akarsz csinálni, de vastag/vékony kliens is érdekel, weboldalakat is akarhatsz majd egyszer csinálni, frontend és backend, de inkább backend, a profession.hu-n a 'java' keresőszóra kismillió találatot kapni, akkor JavaSzerintem....
-
Aethelstone
addikt
válasz
MasterMark #8839 üzenetére
A paraméterül kapott objektum a "másik", amelyik példány megvalósítja, az az " egyik"
-
Aethelstone
addikt
válasz
Chesterfield #8812 üzenetére
Maven mindig jól jön
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Honda topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Magisk
- Autós topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Eladó Konfig Ryzen 7 9700X 32GB DDR5 1TB SSD RX6900XT 16GB!
- Eladó Gamer PC i7 14700, RTX 5070, 32 GB 6000mhz RAM, Vizhűtés, 850W 80+ Táp, 2 év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest