Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jim-Y

    veterán

    Sziasztok

    Nagyon alap kérdés következik :B

    Van egy osztályom
    AppPanel.java ami egy JPanel-ből származik.

    public AppPanel(Client client) {
    this.client = client;

    welcomeForm = new WelcomeForm();
    contentForm = new ContentForm(this.client);
    profileForm = new ProfileForm(this.client);

    }

    Mindjárt visszatérek a fentire, de előtte:
    - az AppPanel ami egy panel három részre van osztva, szemléltetésképp header, content, footer, mindhárom egy másik JPanel.

    Az AppPanel konstruktorában példányosítok 3 panelt amik a content szerepét töltik majd be. (welcomeForm, contentForm, profileForm).

    A kérdés: az egyes panelekben, például a profileForm-ban szükségem lenne az AppPanel objektumára, hogy be tudjam zárni magát a Panelt, és másikat töltsek be a contentbe.

    Jelenleg úgy néz ki az alkalmazás, hogy alaból a contentben a WelcomeForm van, majd ha belépek akkor azt lecserélem a contentForm-ra, illetve ha belépek a profilba akkor a profileForm töltődik be. Ha belépek a profilba, akkor ki szeretnék lépni onna, és azt szeretném, ha újra a contentForm lenne a contentben.

    Ti ezt hogy csinálnátok meg? üdv

    megj: a contentet jelenleg ugy cserélgetem, hogy a headerben vannak gombok (bejelntkezés -> lecseréli a welcomeForm-ot contentForm-ra, profil -> lecseréli a contentForm-ot profilForm-ra, de ha belépek a profilba, akkor jelenleg nincs gomb arra hogy visszalépjek, ezt a bezár gombot magában a panelben szeretném implementálni, nem a headerben.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák