Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
fmx
aktív tag
válasz
peter9228 #13656 üzenetére
A prog 1 et buktam, és nem magyarázkodni szeretnék de nem a tudásommal volt a baj hanem a nagy házival. A pontjaim meglettek simán zhkból és kis zh-kból. Tudom elb*sztam de nemtudok mit tenni tanultam belőle rendesen. Az analízis az sikerült csak a kérdésem az volt, hogy ha ilyen nagyobb tárgyat bukik az ember, akkor menthető-e még a dolog. Köszi a válaszokat!
-
fmx
aktív tag
válasz
peter9228 #13598 üzenetére
énis így voltam vele, énsem aggódtam a fizika miatt.Aztán észrevettem, hogy az előadás jó dumákból áll, mintha ez egy ismétlő óra lenne. 6 tervezett gyakorlatból 3-4 lett megtartva végig hadarva az anyagon. Most is elmarad a gyakorlatunk de az anyagot meg vissza kérik. Annyi az egész, hogy előző ZH-kból kell tanulni mert lusták még a kérdéseket is megváltoztatni.
-
veector
senior tag
válasz
peter9228 #12969 üzenetére
Pontosabban minden BME-snek jar a 365, sot eleg sok mas egyetem hallgatoinak.
(amugy neptun belepesi oldalan a legfelso pdf)
-
e781412
csendes tag
válasz
peter9228 #12661 üzenetére
De ha felveszem a tárgyat a Neptunban, az nem jelenti automatikusan, hogy átadódik az infóm a sportközpontnak? Mert ezt írják megjegyzésben. Akkor meg így minek kell a 068-as kérvény?
De amúgy ha kattintgatok egy kicsit a Neptunban, akkor látszik valami jól elrejtett mezőben, hogy ütőt kölcsönözni sem tudnak, hozz magaddal.
Még mindig csak azt tudom kérdezni: miért nincs sehol egy tetves leírás, ami leír mindent, hogy mi kell ahhoz, hogy tesizhess, akár pontokba szedve?
A válaszaitokat mindenesetre köszönöm, azért vicces, hogy a PH fórumon kell megtudnom a részleteket...
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
peter9228 #12397 üzenetére
Vigyázz, onnan már csak lefelé van!
Első félévben 4.4 volt az átlagom (bsz, prog, szlab1 jeles, többi jó), aztán utána valahogy lefelé ívelt az átlag. Persze ebbe belejátszott másodévtől a gyakvezetés meg a munka, aztán egyre inkább a munka. MSc-m meg 2 éve folyamatban, és talán a következő 2-ben be is fejezem. -
törölt tag
válasz
peter9228 #11929 üzenetére
A DreamSpark nem csak egyetemi hálózatból érhető el, viszont az alap Office alkalmazásokat nem érhetők el a DreamSpark-on keresztül. Azokat a Campus licensz keretein belül lehet letölteni. Ez viszont csak egyetemi hálózatból érhető el. Infó: http://msdnaa.bme.hu/hu/letoltes.htm
A KSzK VPN-jének használatával elérheted ezeket a zárt oldalakat is. ( http://kszk.sch.bme.hu/sslvpn/ ) Először szükséged van egy SCH account-ra, melyet BME Címtárral regisztrálhatsz, amihez a Neptun felhasználóneveddel és jelszavaddal férhetsz hozzá. Majd ha mindez a körbeautentikálás megtörtént, akkor már csak a http://software.eik.bme.hu/MicrosoftCampus/Aktualis_verziok/Office_2013/ oldalt kell behoznod a VPN-en keresztül.Egyébként 2010 SP1 és 2013 érhető el.
-
tototos
addikt
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
peter9228 #11814 üzenetére
ha csak nem akarsz minden utcasarkon nekiállni programozni, szerintem jobban járnál egy kisebb, könnyebb laptop és otthonra/albiba/koliba egy normális monitor kombinációjával. főleg ebben a félévben tudatosult ez bennem, amikor minden héten cipelhettem a lapost konzultálni önlab miatt, hogy jobb így.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
peter9228 #11794 üzenetére
a dreamsparkos windowsnál minden változathoz amit kiveszel, külön kulcsot kapsz, ezeket elvileg két gépre rakhatod fel, viszont azt hiszem nem lehet minden változatból kivenni, pont emiatt (tehát vehetsz ki 7-et és 8-at is, de asszem ha 8-ból kivetted a magyart, már nem engedi kivenni az angolt)...
a campusos viszont tudtommal BME-s IP-vel regisztrálható be, akár VPN-en keresztül is. hogy azokból hányat haszálhatsz, és egy verziót hány gére rakhatsz fel, nincs tippem. -
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
peter9228 #11539 üzenetére
Nekem anno újkorában még 7 órákat is bírt egy feltöltéssel, mára ez jó ha van 4-5 óra, mert elhasználódott az aksi. Ha mérés/szoftlab vagy bármilyen házit csinál az ember a társával, oda azért kell a hosszú üzemidő és sajnos nem mindenhol van áram, ahol hely is van sajnos. Én inkább a hosszú üzemidő híve vagyok, mintsem Crysis 45 menjen maximum grafikán, persze ezt embere válogatja.
-
bAtt001
addikt
válasz
peter9228 #11537 üzenetére
sosem vittem be csak úgy a laptopot 4 év alatt ha meg igen akkor alapból olyan helyre mentünk ahol van konnektor (E épület), házit otthon kell írni nem suliban
de lehet találni jó helyeket csak napközben általában foglalt mindegyik, vigyél elosztót és szeretni fognak
-
bAtt001
addikt
válasz
peter9228 #11392 üzenetére
ha nem csúszol meg semmiből akkor vállalható marad végig a számonkérések száma, terhelés. ez nem jellemző hogy mindenki mindent azonnal megcsináljon és össze tudnak csusszanni olyan dolgok hogy konkrétan időd nincs semmire mert minden 1 héten van. én elcsúsztam nem 1 tárgyból most meg olyan félévem van hogy 2 és fél hónapja még csak a gondolat se fogalmazódott meg bennem h hazamenjek mert egyszerűen nincs időm rá
és tényleg az van amit írt a gyerek ott hogy bűntudatom van ha kicsit pihenek és nem tanulok mert tudom hogy rengeteg leadandóm van
de ha kitartó vagy bármit meg lehet csinálni
-
zsambek
aktív tag
válasz
peter9228 #11392 üzenetére
Szia,
Nekem vannak ismerőseim, akik szintén ebben az évben kezdték a BME-t, van ÉPK-s, GPK-s, meg VIK-es is közülük. Az átlagjaik ilyen 3-3,5 körül vannak véleményeim szerint, viszont az elmondásaik szerint lehet, hogy többet kell tanulni, a gimnáziumi semmihez képest, de annyira nincsenek agyonhajszolva, az ő véleményeik szerint. Aztán úgyis mindjárt írnak a nagyok, ők elmondják a saját tapasztalataikat!
Én is beírtam a mérnök-infót, emelt infót teszel esetleg?
zsambek`
-
BigBlackDog
veterán
válasz
peter9228 #11164 üzenetére
Eddig a leginkább erőforrás igényes dolog grafikából a ray tracing házi volt. Igazából itt is csak annyi volt a nagy kérdés, hogy egy vagy másfél percet kelljen várni. Szóval nem kell erőgép szvsz. Inkább arra figyelj, hogy tartós legyen, lehetőleg minél nagyobb legyen a felbontása a kijelzőnek (sokszor meghálálja magát) és nem árt, ha valami könnyebb, kisebb méretű példányt választasz, már ha esetleg Te is távolabbról fogsz bejárni.
-
geckowize
őstag
válasz
peter9228 #10985 üzenetére
1. Kolesz
A kolesz kétféle lehet, ha VIK-re mész: vagy SCH, vagy TTNY. Az előbbi fényévekkel jobb, az utóbbi egy kalap szar, akkor már inkább albérlet.
Én mind3-on túlvagyok, 1. félév TTNY, aztán 2,3,4: SCH, majd 5. TTNY megint és ezután döntöttem úgy, hogy valahogy összekaparom abérletre a pénzt, minthogy ebben a szocreál munkásszállóban rohadjak meg 40 percre a sulitól, ahonnan 10 percenként jár a 33-as...
Nem elég, hogy 4 ember van összezárva egy kis szar szobába, ahol minden bútor minimum 50 éves és leharcolt szar (hűtő alapesetben nem jár a szobához!), hanem aki pl nem tud úgy tanulni, hogy ketten dotáznak a harmadik meg filmet néz, zenét hallgat és/vagy pofázik, akkor a tanulóba kimenvén szembesül azzal, hogy vagy valaki éppen azért vette ki a tanulót, hogy gyertyafényes vacsorával lepje meg kedvesét (true story), vagy azzal, hogy valamilyen haveri csoport a zhjuk előtt szépen bemegy és végig hangosan pofázva tanul, vagy pedig szimplán az ingerszegény életből jött, stréber, szandálzoknis igénytelen, south park wowos részben lévő wowkockára emlékeztető "képződmények" akkor jönnek rá, hogy óvodából nem volt elég és a folyosón rohangálva, visítozva, majd a tanuló közelében élik a TTNY híres, legfőbb pozitívumaként emlegetett, színvonalas közösségi életét.Egyébként mégha komfortérzetben a schönherz 100x jobb, tanulásban azért annyival nem. Például mikor sok mindenkinek van zh-ja, alig lehet üres tanulót találni, de legalább nagyobb a terem és nem egymás pofájában ültök. Persze ha oda is bejönnek többen egyvalamit tanulni és pofáznak, akkor sajnos ugyanolyan idegesítő lesz.
Most biztosan páran le fognak hurrogni, hogy milyen béna vagyok, hogy nem tudok tanulni egyrészt a szobában, miközben járkálnak, zenét hallgatnak, mindenszart csinálnak, másrészt a tanulóban ha pofáznak. A válaszom, hogy akármennyire is erőszakolom meg magam, nekem a koncentrációhoz csönd kell és kész. Más lehet, hogy a gép előtt ülve, zenét hallgatva, filmet nézve, aknakeresőzve, mással beszélgetve olvassa a diákat és sikerül a zh-ja, de én nem vagyok ekkora géniusz, elnézést.
Valamint a schönherzben 2 hetente van buli a földszinti nagy teremben, úgyhogy ha 2-3, esetleg 4. szintre osztanak be, akkor eléggé lehet hallani a ducduccot. (én a 3.-on laktam 2 félévet, és ott igencsak átment a falakon a zene).
Párszor volt olyan, hogy kiakadtunk szobatársaimmal (és egy pár normálisabb emberrel) egyetemben, méghozzá olyanokon, hogy valaki hajnali 1kor kurvahangosan trombitál (másnap 8kor zh-nk volt, úgyhogy mi annyira nem röhögtünk ezen a "viccen"), ezt szóvá is tettük a koli levelezési listáján és elkezdődött egy flamewar arról, hogy "ez nem apáca zárda", meg "menjen albérletbe aki nem tud közösségben élni" (ezt annak aki elégedetetlenkedett, hogy miaf*sznak kell trombitálni ilyenkor)... És persze az volt a kifogásuk a trombitálást viccesnek tartó, gondolom ebben partnerkedő egyedeknek, hogy "miért nem jössz személyesen és szólsz, de gáz vagy, hogy levlistán powerkodsz..."
Ezek biztos azok a gyökerek, akik mindenféle közösségi pontból bentmaradnak koliban, de az átlaguk 1,00 alatt van és az egyetem előtti életükben nem bírták kiélni magukat, így hát, mint a ttny-es esetben, ezek is úgy érzik, hogy most végre kiélhetik magukat, mert találkoztak a többi fajtársukkal.Sajnos semelyik koliban sem lehet az efféle a dolgokat elkerülni, de nekem 5 félév alatt már tele lett a tököm azzal, hogy senki nem tud a másikra tekintettel lenni, a tanulás és alvás néha nagyon problémás volt, így albérletben folytattam tovább.
Abból a szempontból amúgy jó a koli, hogy gyorsan lehet infóhoz jutni, pl valami problémád van, egyből oda tudsz menni valami ismerőshöz a szobájába, személyesen, hogy "nézz már rá lécci", de engem ez a lehetőség közel sem kárpótolt a fenti negatívumokkal szemben.2. Bekerülés, kikerülés
Igen, bekerülni szerintem nagyon könnyű, bentmaradni nehéz, de azért nem teljesíthetetlen, a mi évfolyamunkban, akit ismerek az 2. félév végén a (jelenleg már nem létező) n*15 kredites szűrő miatt úgy esett ki, ha tényleg telibeszarta az egészet és/vagy elitta az agyát, vagy pedig egyszerűen túl nehéz volt neki, nem arra számított, mint amit kapott.Átlagos hét nincs, van a szorgalmi időszak kezdetétől az első ZH-ig tartó idő, az a "boldog békeidő"
(kb október közepe volt nálunk mérnök infón), utána viszont általában minden hétre jut legalább 1 ZH, ami eléggé lefoglalja az embert, te dolgod, hogy hétköznap suli után tanulsz rá, vagy pedig hétvégén, vagy mindkettőn.
3. Fizika
Nekem Pacher Pál volt az előadóm (másik csoportnak Gimesi vagy ki), lehet ő már nem tanít, órára esetleg csak Magic Karcsi kísérleteirt volt érdemes bejárni. Én nem jártam be, helyette olvasgattam a Hudson-Nelson féle 1000+ oldalas könyvet, gyakon próbáltam figyelni. Kicsit többet kellett volna belefektetni, vagy kellett volna hozzá érzék, gusztus, de én csak bemagoltam a gyakfeladatokat, meg a kiegészítős mondatokat amik ZH-n/vizsgán voltak és valahogy átcsusszantam. -
tototos
addikt
válasz
peter9228 #10985 üzenetére
Szia.
Szerintem a koli teljesen rendben van. Nem muszáj a szobában tanulnod minden szinten vannak külön tanulószobák. Nyílván van olyan amikor az ember nem jön ki a lakótársaival de ezt is biztos meg lehet oldani.
Szerintem is igaz, hogy bekerülni semmiség, a bent maradni már nagyobb kihívás. Igazából annyit tanulsz amennyit te szeretnél, vannak akik zh előtti napon felkészülnek és átmennek, vannak akiknek erre több idő kell.
Én nem robonauton, hanem a Formula Student versenysorozatban veszek részt évek óta.
A fizika már szerintem jóval egyszerűbb mint régebben( Orosz idejében).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 5070 GDDR7 +32GB DDR5 +1-2-4TB SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Gigabyte H310M-S2H + i5 9400F + Arctic Alpine 11 + 16 Gb G.skill 3.200 Mhz Beszámitok!
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1.5 TB HDD
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest