Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- VoLTE/VoWiFi
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ZozzHUN
üzenetére
nekem játékok alatt alapvetően alapon megy. bőven elég. Egy GTX560 Ti TOP -ot röhögve kihajt.
4,6 a dolgozós órajel.
Ment már hosszabb tesztet is egyébként, de most Erdei kolléga kérte, hogy nézzem meg mennyi feszt kér nekem 4,6-on. Ahhoz meg, hogy az érték beálljon elég volt ez a 4,5 kör
Alapvetően nem is érdekel a bench... attól nem lesz 10 centivel hosszabb a "szerszámom"
Tegnap a teszt után játékra is itt hagytam 4,6-on és játszottam is kicsit (éljen a szabadnap
),
és semmi gond nem volt. azt hiszem elmondhatom, hogy stabil
Visszajelzések alapján úgy tűnik egy elég kellemes darabot fogtam ki -
ZozzHUN
addikt
válasz
Shokkolo
üzenetére
Nem, csak tapasztaltam, hogy 10 kör 4 gb-s teszt után is mezei 20-30%-os terhelésnél is (játék) dobálta a WHEA hibát a gép. Sajnos nem sokat érnek ezek a szintetikus tesztek ha az ember nem arra használja a gépét

Jelenleg 1232mV-n megy a proci 4200-on, valamiért 4500-hoz túl sok feszt kért a melegben, így inkább visszavettem. Így a legmelegebb mag 55 fokos volt játék alatt.
-
maflame
aktív tag
Sziasztok, játéknál 10-20 percen belül egyszerűen lekapcsol a gépem. Nem fagy le, egyszerűen csak kikapcsol és utána percekig nem is lehet visszakapcsolni. Valaki hallott/látott már ilyet? Lehet, hogy a processzornak kéne több fesz vagy a táp lehet a hibás? ..esetleg a videokártya? 4,5Ghz-en megy a proc offset +0.005 (azthiszem)
Hőfokokat is néztem de egyáltalán nem magasak.
Intelburn és Linx teszteken, valamint melóban(graf) semmi gond nincs.
Köszi előre is! -
juve600
nagyúr
üdv
hány fok a jó i5 3470 procinál
idle illetve játék alatt ??
thx -
válasz
Addeladdel
üzenetére
Attól függ...
az interneteddel biztos nem
Nekem 120/10 MB -s netem van, amiatt kell a gigabit, mert 20%-al átlépem a 100-at,
DE!
ha például van még egy géped és másolsz hálózaton egyik gépről a másikra, akkor ki lehet használni.
Viszont a mai laptopok simán tudják a gigabit lant és az N-es wifit.
Egy középkategóriás gép már biztosan! -
válasz
Addeladdel
üzenetére
Ha a neted 25 Mbit/s az kő kemény 3.125 MByte/sec. (és az is áltlaában csak elméleti maximum).
Azt egy 10/100 -at tudó hálókártya röhögve lekezeli.
Az, hogy a hálókártyád gyorsabb, attól a neted marad mint szűk kerezstmetszet. -
válasz
Addeladdel
üzenetére
Adatátviteli sebesség:
10 Mbit = 1,25 / másodperc
100 Mbit = 12,5 MByite / másodperc
1000 Mbit (gigabit) = 125 MByte / másodpercEnnyi az elméleti maximuma az adatátviteli sebességnek.
-
Hoorus
őstag
válasz
Addeladdel
üzenetére
10-szer gyorsabb a hálózati adatátvitel 1000 MBit esetén.. Ennyi.
-
Addeladdel
csendes tag
Meg tudnátok mondani, hogy az mennyire számít, ha egy gép LAN 10/100 vagy LAN 10/100/100-el rendelkezik? Ez használatban hol, miben érződik?
Bocs az off topicért, véletlen erre a fórumra raktam ki.
-
Brekkk
őstag
válasz
üzenetére
1 GB-os kártya estén olyankor lesz érezhető a gyorsulás, ha már elfogy 1 GB VRAM, és állalndóan frissíteni kell a textúrákat. Itt kijöhet az előny.
Pont a Skyrim lehet erre is jó példa, falja a Vram-ot, a rátőlthető mod-okkal .
Én 1 GB-os PCI-e 3.0-ás VGA kártyát még nem használtam.
Így nincs tapasztalatom vele.
Ha valakinek van ilyen próbálja ki, feltéve ha olyan lapja van ami támogatja BIOS szinten a PCI-e 3.0 visszabutítását 2.0-ra. -
haly
őstag
Na, nem bírtam magammal, átkentem én is még egyszer. Pontosabban nem átkentem, hanem csak leszedtem róla a felesleges pasztát. Liquid ultrát először le akartam szedni fülpucolóval, aztán akkor látom, hogy egy nagyon szép, egyenletes, vékony réteget sikerült így letörölni, úgyhogy azt hagytam is úgy. Nyákon nem volt paszta, úgyhogy már elsőre is sikerült viszonylag jól megcsinálni. A noctua viszont szerintem kevés lett elsőre. Ott is ecseteztem, de most csak egy szétterített gombócot raktam a közepére, aztán rá a hütő, picit megmozgatva, majd rászorítva. Nyertem kemény 2 fokot, amit szerintem az ablak kinyitásának köszönhetek. Sebaj, ezek szerint én elsőre is jól csináltam

-
Brekkk
őstag
válasz
üzenetére
A tesztek nem hozzák ki, de a PCI-e 3.0 előnye nem az átlag FPS-ben keresendő, hanem a textúra betöltési időben, fizikai memóriából.
I5-2400-ról váltottam I5-3570-re. Ezell lett PCI-e 3.0-ám is, és a 660 Ti kártyám megtáltosodott.
Kevesebbet kell várni a textúrák betöltésére. Az FPS számok maradtak, de sokkal folyamatosabb lett minden. Ez tuti nem csak a Procinak köszönhető, hanem a PCI-e 3.0-nak is.
Ott érezhető az előnye, amikor sok textúrát kell kezeni. Pl Skyrim.
Ahol alacsony a a VRAM felhasználás nem lesz előnye. -
syberia
veterán
válasz
LeslieG Jr.
üzenetére
Én most váltottam SB-ről IB-re, érezhető némi gyorsulás a progikban, játékokban már nem annyira.
-
törölt tag
válasz
LeslieG Jr.
üzenetére
Batman, Skyrim és Witcher-nél azért számít min. fps-ben. Legtöbb esetben valóban elhanyagolható. Érdekes, hogy BF3-nál is. Szerényebb rendszerem a különbségek gondolom észre sem vehetőek. Pld. i3-3220/HD7790.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
üzenetére
Itt a válasz. Íme: PCI-E 3.0 vs 2.0 A számok magukért beszélnek. Nem sok különbség van a kettő között.
-
törölt tag
Most olvastam egy külföldi review-ban egy i3-3220 kapcsán, hogy a proci nem támogat PCI-E 3.0-t (csak i5-től felfelé). Eddig úgy tudtam ezt az alaplapnak elég tudnia. Ezek szerint nem. Ez milyen hátránnyal bír egy HD7xxx-es kártyával kombinálva játékok alatt, ami ugye már PCI-E 3.0-ás?
-
syberia
veterán
válasz
Addeladdel
üzenetére
Szerintem itt részletesebb válaszokat fogsz kapni a kérdésedre .
-
tikshow
addikt
válasz
Addeladdel
üzenetére
Mobilrol vagyok jelenleg, de javaslom, h menj fel a notebookcheck processorbenchmark oldalara es ott meg tudod nezni, h melyik proci mit tud.
-
Addeladdel
csendes tag
Sziasztok!
A következő processzorok közül melyek a legjobbak a számomra?
Új laptopot akarok venni 100-140 ezer között, mindenképpen i3-as processzorral, mert abban már van integrált videokártya. Mivel a laptopot nem használnám különösebben megterhelő dolgokra, csak word, pdf, total commander, 40 böngésző ablak megnyitására, filmek nézegetésére egyszerre, úgy tudom, elég, ha ezt a processzort választom és akkor a videokártya kevesebb áramot fogyaszt, mégis bírja a gép a használatot.
A 3. generációsok közül van U-jelzésű, de az csak 1.80 GHz. Mégis érdemesebb olyan gépet választanom, amiben mondjuk ez van, nem 3110, vagy 2348? Nem lassabb ez a többinél?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
joshua7
üzenetére
Nem volt azóta semmi csere,csak a táp(pont emiatt) és most a vga.Ennél az eredménynél is voltak gondok,de 2-3 restartból összejött.Most viszont restart loop a végtelenségig(venti felpörög,de a monitor sötét marad),vagy ha beindul az UEFI előtt megáll ha jól emlékszem A2-A3 kóddal a boot közben.Memória tesztelve memteszt ezer évig...Egyszerűen ha 45-ös szorzó fölé viszem a gépet jön a hiba.Ha a lap a hibás akkor meg vér ciki,mert ugye oc-ra nincs gari

-
ha1265
tag
Na basszus, majdnem hagytam az egészet, de nem hagyott nyugodni, szétszedtem, még egész szépen lejött a Pro, újrakentem, vissza az egész. És láss csodát:

Nagyjából azonos hőmérsékletek, lényegesen alacsonyabb mint az előbb, a ventik még fel se pörögtek teljes fordulatra.
Na ettől a pillanattól kezdve már csak akkor szedem ki a procit, ha el akarom adni
Így már nem 15-20, hanem a legmelegebb magon kerek 30 fokot nyertem
-
haly
őstag
válasz
ha1265
üzenetére
Szerintem se nagyon foglalkozz vele. Én is gondolkodtam, hogy még egyszer szétszedem, de inkább most nem bántom a lelkét. Én csak azon parázok, hogy a nyákra került-e a liquid ultrából. Ha igen akkor az baj? (a magra raktam, meg a kupakra belül, de lehet hogy valamennyi a kupakról ráment a nyákra. Nehogy úgy járjak, mint egyvalaki, aki sikeres kupaktalanítás után egyszer csak nem működő procira ébredt...
) -
joshua7
veterán
-
ha1265
tag
válasz
Repsol600
üzenetére
Igen, nekem is ilyen volt ezelőtt. De ha jól csinálom az egészet, közel azonosnak kéne lennie, ahogy néztem mások képeit. Lehet, hogy egyenetlenül kentem a Liquid prot? Végül is nem olyan vészes a 76 fok stresstest alatt, de a majdnem 20 fok különbség 2 mag között számomra aggasztó.
-
ha1265
tag
Na újult erővel ismét nekivágtam a skalpolásnak, ezúttal sikerült is. Sajnos before képem nincs, mert elég hirtelen jött az ötlet ma reggel, de kb 5 napja csináltam egy tesztet, ugyanezeken a beállításokon, akkor 90 fokig ment föl. Most ezek az értékek mérhetők:

Viszont másoknak a művelet után közel azonos értékeket mutatnak a magok. Nekem ugyan jó sokat hozott, 15-20°C, de elég nagy eltérések vannak.
-
juve600
nagyúr
megjött a procim i5 3470 costa rica
meg a z77 pro3 lap is
este összerakom,kiváncsi leszek az amd ( FX8120+990EXTREME3) milyen lessz.... -
Milka 78
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Ez a baj,hogy nem.Gondoltam én is a lapra,hogy nem bírja a feszt,de csökkentet órajelnél tltam neki extrém 1.5v-s feszt és nem volt gondja.Még arra tudok gondolni,hogy a 6 pines PCIE alaplapi kiegészítő csatit használatba veszem,de azt mondták,hogy az szinte felesleges.
-
bombibmw
veterán
válasz
Pubszon
üzenetére
Gyorsan nem,de Merlinhardverben van raktáron,ami ha holnap rendeled,talán holnap után Nálad van.
-
Pubszon
veterán
Havernak kupaktalanítottuk a 3770K-t, de csak 5 fokot nyertünk vele, igaz MX4-es pasztával.
Venni akar Liquid Pro-t és Ultra-t, reméljük azzal jelentősebb lesz a hőmérséklet csökkenése, mert rákeresve másnak is sokkal többet számított a LP. -
Milka 78
nagyúr
válasz
joshua7
üzenetére
Ez bizony ugyan az sajnos.Annyi a különbség,hogy egyszerűen nem tudom feltenni 4.5 fölé(amikor új volt ment neki,de ott is bitang fesszel).Ha 4.5 fölé rakom restart loop-om van.Kipróbáltam minden okosságot,de tanácstalan vagyok,ráadásul amíg 4555 mhz-n ment a 6870cf-el 1.330v-n az új kártyák bekerülésével "csak" 4500 megy neki ez is 1.360v-vel.toyone kolléga ugyan ilyen lapot nyúzott,de az ő távsegédletével sem sikerült megoldani anno a problémát.Azóta volt egy tápcserém is hátha az volt a frixi,de köze nem volt hozzá.
-
haly
őstag
válasz
üzenetére
Pofátlanság
Én most küzdök a 4.5-el, de sajnos még 1.3 körül sem stabil. Amúgy van értelme annak a méregdrága lapnak? Néztem róla tesztet, és megmondom őszintén 1 darab használható dolgot fedeztem fel benne, mégpedig azt, hogy nem csak offset és fix fesz van, hanem vagy egy harmadik, amivel IDLE-ben visszaviszi a gyári értékekre a feszültséget. Ezt az Asrock nem tudja. Offsetbe míg 4ghz-en visszaviszi 0.8V-ra, most 4.5-ön 1.1V-ra viszi vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- AKCIÓ! Acer Aspire 3 15 A315 FHD notebook - R3 7320U 8GB DDR5 512GB SSD AMD Radeon IGP W11
- Dobozos Új HP OmniBook 5 Flip 2-in-1 érintőkijelzős laptop i5-1334U 16gb ram 512ssd Garancia
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/256GB fekete / 12 hónap jótállás
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

),

, de most megcsináltam neked a tesztet amit kértél:
Van képed ezt ide beszúrni?

)

Én most küzdök a 4.5-el, de sajnos még 1.3 körül sem stabil. Amúgy van értelme annak a méregdrága lapnak? Néztem róla tesztet, és megmondom őszintén 1 darab használható dolgot fedeztem fel benne, mégpedig azt, hogy nem csak offset és fix fesz van, hanem vagy egy harmadik, amivel IDLE-ben visszaviszi a gyári értékekre a feszültséget. Ezt az Asrock nem tudja. Offsetbe míg 4ghz-en visszaviszi 0.8V-ra, most 4.5-ön 1.1V-ra viszi vissza.