- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
NaNorbert
aktív tag
Hát... tényleg nem nagyon látogatják ezt a topicot.
Kellene nekem egy VGA driver. Compal cl50 -es az alaplap neve.
Azt írja hogy ati mobil 9000 m9 -es vga van benne.
De sajnos akárhogy is próbálkozok, nem tudok hozzá drivert letölteni.Segítsetek....
-
Imcaaj
csendes tag
Sziasztok!
Tud bárki olyan oldalt, ahonnan le tudnék szedni driver-eket egy Compal CL50 típusú laptophoz?
Vagy ha valakinek megvan CD-n, akkor esetleg feltölthetné vhová!
Nagyon megköszönném, ha tudna vki segíteni!Üdv,
Imc
-
PC-Style
tag
Szerintem méltatlanul kihalt ez a totyik!
Most, hogy a Világ legnagyobb notebook gyártójává lépett elő a cég, igazán megérdemelne egy kis felfrissülést!
Kezdetnek álljon itt egy készülék az enyémek közül és várom a vele kapcsolatos kérdéseket! Ha tudok szívesen segítek mindenkinek!
Compal IFL90Üdv all! PC-Style
-
Kosak
csendes tag
http://compal.hu/?id=6&productid=182#area
erről mi a véleményetek?(L90)
Nagyon kihalt ez a topic. ennyire nem veszi senki vagy ennyire nincs gond veluk? mit erdeme4s tudni?? -
loki22
tag
Sziasztok régen volt hozzászólás a topicban.
Itt az új gép
OMPAL ZONE CHL90M
Nagyon jó többbi hozzászólásban ott a linkje 190nettoba kerül.Sokat tud viszont a 9cellás aksinak köszönhetően sokat bír.
Valami tapasztalat/vélemyén??
-2év garija van
-
Nagytalp
senior tag
Nagyon jó gép. Nálam bevált.
-
myki01
csendes tag
Tudna valaki tanácsot adni?
Cl56 kicsit viharvert de régóta nagyon jól pörög, de most sajna beütött a baj, kb minden 20.-ra kapcsol csak be , ill bekapcsol csak a kijelzőn minden össze-vissza van. Video kártya hibára gyanakszom, vagy annak a memória része... valami ötlet?
-
B.F.G.
senior tag
Amikor 80 C°-os a VGA akkor benne van az aksi vagy nem?
Mert mos nekem hűtőpaddal is eléggé melekszik
hűtőpad nélkül akár a 95 C°-ot is elérheti
sőt le id áll.
Eddig a Halo2 a HL episode2 és a Preyt nyomtatm végig 1 régi driverrel ami nem hajtott ameg annyira a vga-t és ezért nem állt le de ha újjabb driverrel toltam akkor hűtőpad nélkül kifagyott sajnos. Akkor ez lehet, hogy egyedi hiba
csak nálam van ilyen.
-
gerii
addikt
köszi a tippet. lehet hogy megcsináltatom
játékokat simán tudok futtatni minden egyéb segédeszköz nélkül is, VGA hőmérséklet kb 80 fok lehet emlékeim szerint, nem szoktam mérni csak egyszer láttam. bár lehet a proci volt ennyi. a lényeg hogy a gép bal felén épp hogy egy kicsit magasabb a finom melegnél a billentyűzet, szóval a kezem bírja még épp. átlag használatnál, vista használat alatt meg alig langyos.
elég jó a hűtése a gépnek szerintem, mert a TAB billentyű mellől szívja a levegőt és hátul elég jó a hűtőrácsa is. szóval nem lehet rá panaszom, ölben is lehet vele vígan tevékenykedni, és a venti sem hangos, legalábbis az enyémnél.
UT3-azni szoktam meg a Crysis-t is végigtoltam vele, de simán bírja őket hűtőpad nélkül is.
a legjobb hogy az 1GB-os RAm modulom mellé vettem ugyanolyan márkájú 2GB-osat és dual channelben működnek, amin nagyon meglepődtem először. mostmár gyors a Vista is, és a játékokat sem tölti addig -
kofix
csendes tag
Hali!
Lenne egy Compal CL50-es eladó gépem.
Nagyon szép állapotban van, a fólia még rajta van a burkolaton.
Adatok: Intel Chipset, 1.5 Centrino, 15" TFT SXGA+(1400×1050), 40GB HDD, 3×USB, Infra, Pcmcia, 3-4órás üzemidő az akksiról, összes gyári tartozékával (táska, doboz, driver lemezek).
Ára: 77.000ft -
B.F.G.
senior tag
Hali
Olvastam az asdw problémádról, hogy nagyon benyomodik a laposodon a billentyűzet. Nos nekem is szintén ugynaolyan Compal Notid van IFL90 és nekem is volt ilyen problémám, mígnem beszereltettem utólag a Bluetooth-ot és akkor a csávó betett 1 plusz csavart a bilentyűzet alá, mert ahhoz, hogy betudja tenni BT le kellet szerelni azt és a plusz csavar beszerlése után sokkal jobb lett a billentyűzet már nem esik be annyira, ez a csavar gyárilag nincs benne.
Remélem tudtam segíteni.
Meg Még 1 kérdés neked hűtőpad nélkül is futnak a játékok, minden gond nélkül és hány fokos a vga-ad Pl Jericho játék alatt.
Előre is kösz a segítséget.
-
Keksz
senior tag
Mert áron alul árulják.
Ha beáraztatná azt a laptopot szerintem nem érne 90ezret. -
Keksz
senior tag
Hat ha talalsz 1 hulyet aki tobbet ad erte akkor lehet. De pl most a tescoban is lehet venni 99ert ÚJ FSC gepet, szoval nem hiszem h egy hasznalt gepert ugy kapkodnanak...
Ez a baj a szamitastechnikaval, a hasznalt cuccod aron alul tudod elpasszolni. Es meg orulhetsz h nem marad rajtad. Foleg az 1-2 eves cuccok.
-
kofix
csendes tag
Igen, új gép vásárlásán gondolkodom, de a 90e ft-os beszámítási ajánlatuk elég gyenge. Annál azért többet ér szerintem.
-
kofix
csendes tag
Hali!
Nekem lenne egy eladó Compal DL70-es gépem. 2GHZ Dothan proci, 1Gigaram, 80Gb winyó, beépített TV tuner +távirányító, 128MB ATI mobil radeon X600, DVD dual, wifi, összes tartozékával. Szép bordó színben, és jó állapotban.
Érdeklődni e-mailben. -
gerii
addikt
hát szerintem nem lehet
csinálni kell egy gagyi emil címet direkt az ilyenekre -
fwgoze
aktív tag
Na jó...még egy kérdés? (Illetve több mint egy..de egy téma
)
Az e-mail címet el lehet valahogy rejteni...? Te például látod mások e-maiilcímét ugye? Én látom??....Ja...én látom...ezt nem tom miért kérdeztem meg
!
-
fwgoze
aktív tag
Na jó...még egy kérdés
Hol lehet jelszót változtatni...lehet egyáltalán??? -
fwgoze
aktív tag
Hol lehet az aláírásod, meg a személyes dolgaidat beállítani...?
Csakmert jobb oldalt felül "beállítások (teljes)" gombra kattintva, ez nem sikerült... -
-
Green
csendes tag
en nemertem a problemat. Vistat akarsz? akkor vegy 4gb-t
mivel a 32 bites Windows Vista -ban joeselyel meglesz mind.
Amugy en meg mindig megvok elegedve a compalommal. a billentyu mindig stabil benyomni a burkolatot nemlehet, cod-ot azota is 1680x1050-ben nyomom, melegedesre, zajra sincs panaszom.
-
fwgoze
aktív tag
Értem...(wd)
Sajnos rossz hírt kell közölnöm, mivel a turbo memory is ide tartozik...így, ha 4 gigát raksz be, akkor abból csak 2.5-öt fog látni
(legalábbis szerintem...)
Viszont tényleg érdemesebb dual channelbe berakni 2*2 gigát...a nagy asztalikba is úgy raknak 3 gigát, hogy 2*1 gig, és 2*512 mega! Mert így többet lehet kihozni belőlük!
Szóval vagy veszel +3 giga ramot és beéred 2.5 giga rammal...vagy veszel ugyanennyi ramot, és használsz 64-bites vitát/xp-t...vagy veszel +1 giga ramot, vagy veszel +2 gigaramot, és abból elvesztesz 0.5-öt!
Szerintem az első lenne legjobb megoldás, mivel úgysem fog földhözvágni a ramok ára, mivel nincsenek éppen a plafonon...aztán az oprendszerváltással meg még ráérsz...úgysem használod még ki a 4 gigát...ha meg majd kell mind a 4 giga, akkor váltasz oprendszert...szerintem! -
gerii
addikt
WD= Western Digital
az egyik legjobb winyógyártó cég(szerintem)köszi a linket, mostmár értem miért nem 4GB-ot lát
mondjuk Vista alatt a TurboMemory nemtudom hogy minek számíthat, remélem nem a 4GB-ba számítja bele azt is
azért akarok 2x2Gb-ot mert akkor párba lennének, mert a mostani 1GB mellé egy 2GB-osat betenni nem tudom milyen lenne -
fwgoze
aktív tag
szerintem azzal a ram-bővítéssel megoldódna...de én is szoktam tévedni
...majd meglátjuk!
160-as 5400-as hdd az jó...viszonylag gyors, mert mint írtam eléri a kisebb, értsd 100 gb alatti 7200-asok szintjét...szal azzal sincs gond...de ha már itt tartunk; mi az a "WD"?A 4 gb rammal az a gond, hogy vagy használsz mellé 64 bites oprendszert, vagy tök fölöslegesen vettél egy gigát, amit a rendszer nem lát, és így nem is tud lekezelni...(Erről bővebben itt.)
-
gerii
addikt
hát remélem hogy az a baja, mert már unom hogy 4-5 percig nem lehet használni amikor bekapcsolom...
160-as Samsung van benne, 5400-as
ha lejárt a gari akkor teszek bele egy WD-t
xp-re nem váltok vissza, max egy két árnyékot meg ilyen lóxart kiszedek az asztali beállításokból.
mondjuk lehet 4gb RAM lesz benne, még nem tom. -
fwgoze
aktív tag
Köszi az infót (hsz-ek)...
Akkor viszont az egy giga lesz a ludas!!!
Mert minden más azért elég erős abban a compalban...de akkor jól emlékeztem, hogy neked még 1 gb-tal adták...már csak az a kérdés, hogy milyen hdd van benne?! Az ok, hogy 5400-as, de mekkora méretű? Azt olvastam, hogy a 160 gb fölötti 5400-asok már elérik a kisebb 7200-asok szintjét...szóval, ha ennél kisebb a hdd-d, akkor azt is érdemes lenne cserélni...(de nem tom mekkora...csak egy tipp)Azt is olvastam, hogy azért a vista el tudja érni az xp szintjét, ha megfelelő vas van alatta...és sztem 2 gb rammal a tiéd már megfelelő vasnak fog számítani...így sztem fölösleges a csere...de legalábbis sztem várj a cserével a következő 1 gb ram érkezéséig...és ha akkor is lassú, akkor cseréld le xp-re!
-
gerii
addikt
-
fwgoze
aktív tag
azért gondolkodom az integrálton, mert azzal a gép hűvösebb, halkabb, hosszab az akuideje, és 2d-s alkalmazásokhoz, mint pl. a vista aero felülete, teljes mértékben elegendő!(legalább is szerintem, de cáfolj meg, ha te másként tudod
)
amúgy nem...a túl-partra járok:a Közgázra
-
gerii
addikt
akkor a FuSi-t rosszul tudtam
ha nem is játszol rajta akkor is elkél a dedikált videókari, Vista alatt meg majdhogynem kötelező
szóval azért ne a legalapabbat vedd netezésre se szerintem, az a 20-30 ezer már lehet hogy megéri a videókariért meg a jobb prociért.
amúgy ha lenne egy nagy asztali gépem, és egy kis notit kéne vennem mellé akkor én is 1330-ast vennék, hiszen tényleg ott lenne az otthoni atomerőmű, de nem a legalapabbat, azt soha nem vennék, mert ha egyszer leteszek 3 kilót egy gépért akkor már inkább hozzácsapok 30-at és lesz egy eggyel jobb ami tovább kihúzza.csak nem BME-s vagy hogy a Moszkván laksz?
-
-
fwgoze
aktív tag
a FuSi-ból a Lifebook széria, amit említettem, egyáltalán nem elkerülendő...a világ legjobb notijai ugyanis...tényleg kérdezz meg bárkit...pont hogy a másik véglet, mint amit a FuSi az amilo szériával képvisel...
Tudom, hogy az xps drága...éppen ezért keresek helyette mást, vagy azt, de olcsóbban...eddig legolcsóbban 280-ért láttam (az még mindig sok...), de olyan 250-ért már szerintem megvenném, pláne 3 garival, mivel dell a kicsike
Majd lemegyek a saturnba, úgyis a Moszkva téren lakom(de majd csak a vizsgák után..) ,és megnézem a kicsi notikat, de sajnos az asus-ok is eléggé arany árban vannak, viszont meg kell hagyni, nagyon jól néznek ki
Egyébként eddig én is így gondolkodtam, mint te...vagyis azt néztem mi van benne, és hogy a teljesítmény megéri-e azt a pénzt amit kiadok rá...De nemrég rájöttem, hogy ha nem játszani akarok rajta (azt majd a vad asztalimon fogom...), akkor már több év távlatban kell gondolkodni, meg hordozhatóságban, és minőségben...vagyis olyan gépet kell venni, ami évekig tartó használat mellett is megfelel majd nekem...és ennek bizony ára van!
Ha így végig gondolod, akkor szerintem rájössz, hogy talán mégis megéri az a dell...
Persze lehet, hogy ellent fogsz nekem mondani, egy héttel ezelőtt én is ellent mondtam volna magamnak...de hogy is mondjam..."megvilágosodtam"
-
gerii
addikt
hát én xps1330-ast tuti nem vennék, mert piszok sokba kerül, és tényleg semmi nincs benne annyi pénzért. annyiért már Compalt kapsz
a FuSi-t meg nagyban kerüld el szerintem, ha még mindíg olyan szar mint amilyen ősszel volt akkor az lenne az utolsó amit vennék.
a Mammutban lévő Saturnban van egy csomó ilyen kis 12-13 colos gép kirakva, asszem az Asusnak volt valami pofás kis gépe.
elég sokba kerül minden 13-as gép, de ha van pénzed akkor inkább az xps, mert az megbízható legalább, viszont az tény hogy annyit nem ér. -
fwgoze
aktív tag
Valószínüleg mégsem a compal lesz...
Asszem inkább veszek egy 2kg-os 13.3"-os notit, és majd egy kicsit később egy asztalit, amit majd könnyebben lehet fejleszteni, mint a compal notit...Azért elmegyek majd a boltba, megnézem...de egyre inkább hajlok a kicsi, könnyen cipelhető, noti felé...végülis játszani egyébként is csak otthon játszanék...így tényleg nincs értelme összekombinálni a kettőt.
Ennek ellenére agyon köszönöm szépen a segítségeteket...tényleg!Amúgy valószínüleg egy dell xps 1330-as, vagy egy lifebook lesz(utóbbit talán meg tudom szerezni olcsóbban...csak akkor...), de azért megvárom, míg az intel új alaplapja lenyomja az árakat
! Aztán megveszem valamelyiket!
Vagy tudtok esetleg ezeken kívül más 13.3"-os megbízható notit???(A 12.1"-eseket nagyon kicsinek találom, míg a 14", és 14.1"-eseket pedig nagyon nehéznek...) -
fwgoze
aktív tag
Nem...
Csak a garancia miatt kérdeztem...végülis, ha nincs garancia, de jó áron beszámítják majd a notit...akkor talán még jobban is lehet járni vele...
Majd megkérdezem a bolttól, aztán majd írok...végülis nem is rossz ötlet, csak kiváncsi lennék mit csinálnak a visszavásárolt gépekkel... -
fwgoze
aktív tag
Nem tudjátok, hogy hogyan működik ez a beszámítós csere dolog???
(Csakmert elméletileg lehet úgy új compal notit venni, hogy az előző compal notid eszámítják, és te csak a különbözetet fizeted...)
Erről tudtok vmit??(Pl.: hogy mennyiért veszik vissza a gépedet???) -
gerii
addikt
hát én rendelni akartam németből elég jó áron egy fullos gépet kb 340-ért, de akkoriban még hiánycikk volt a 1520-as.
a Dellre 3 év világgarancia van tudtommal
oprendszer megoldható
a billentyűzet cserével is olcsóbbal kijön mintha itt vennéd meg. minimum 50 ezer a különbség. -
fwgoze
aktív tag
én is gondoltam rá, de ahhoz oda kell menni...sokat kell körbenézni...sokkal komplikáltabb! Másrészt a legnagyobb gond vele a garancia...Aztán ott van még az oprendszer (feltéve, hogy ott adnak hozzá) csere...aztán a billentyűzet cseréje!
Szóval szerintem összeségében nem éri meg...
Te máshogy gondolod? -
fwgoze
aktív tag
Akkor szerintem minden kérdést tisztáztunk..
majd január végén megyek, megnézem, és talán megveszem...köszönöm a segítségeteket, így jóval felkészültebben fogok odamenni
azért ha még valami eszembe jut...nem restellek majd írni
De ha mégsem, akkor majd ha megvettem írok...vagy tapasztalat, vagy segítségkérés végett(félek, hogy az utóbbi valószínűbb)
Addig is Kellemes Ünnepeket, és még egyszer köszönöm a segítséget! -
gerii
addikt
a mélynyomós noti az az Acer 5920, de nem nagy szám
MM-ben a többi noti márkára gondoltam, összehasonlításképp.
épp mos van egy olyan akciójuk hogy 2GB-al adják a cuccot.
szerintem nem fog csökkenni az áruk, mert nincs miért csökkenteniük, max ha megjelenik valami újabb modell. -
fwgoze
aktív tag
És még valami...mesélted, hogy amikor te vetted, akkor még csak 1 GB RAM-mal adták!
Szerinted megérné várni, hátha megint előállnak vmi új ajánlattal??(Ha igen, akkor szerinted mennyit?) -
gerii
addikt
tudom hogy marad sztereó, de a látszat megmarad
a wow az gyakorlatilag egy program, vagy equalizer, de fölösleges, mert a hangkártya eq-ja is jó
a videó része meg pár előre beállított képmód közül állít be egyet: film-szépia-fényes-stb.
én nem használom őket, mert semmi értelmük, mondhatni parasztvakítás -
gerii
addikt
az a 2 gomb az az lenne hogy az egyik asszem egy USB porton át tud leadni magyobb feszültséget, pl külső winyónak, telót tölteni stb
a másik gomb az az akksi töltő gomb, ami azt csinálná hogy ha feltepíted a progiját akkor be lehet állítani hogy ha megnyomod akkor 50/65/80%-ig töltse fel az akksit, és azon a szinten tartsa, így elvileg kevesebb idő alatt megy szarrá az akksi.a notimat szeptember közepén vettem, az első két hetet jól megszenvedtem vele, 3 fajta Vista(32bites angol, magyar; 64 bites angol) volt feltéve rá, mert azt hittem hogy szar az oprendszer, de mint kiderült a turbomemory drivere volt a ludas.
arra kell figyelni hogy a drivereket ugyanabban a sorrendben kell telepíteni mint ahogy le van írva.
más gondom azóta nem volt vele, csak ez a turbomemory a hibás még, meg a billentyűzet, az akksi töltő progi, meg az infra, de az szerintem csak a tv tunerhez van.5.1-es kimenet nincs rajta, de attól még ha veszel hozzá olyan kábelt aminek a másik vége az a piros-fehér dugaszok akkor rá lehet kötni házimozira.
a wow-ot meg már fel se tettem mert nekem nem csinál semmit, meg fölösleges is -
gerii
addikt
direkt média gombok nincsenek rajta, csak ha az Fn gombot megnyomod plusz mellé az F1-12 gombok valamelyikét.
DVI kimenetet tehettek volna rá, de mondjuk nekem nincs rá szükségem mert nincs DVI-os cuccom még amire rá tudnám kötni
a billentyűzetet ott helyben ki kell próbálni
pixelhibát nem látok az enyémen, de úgyis cserélik 3 napon belül a gépet akármi is van vele
a DVD-író tényleg hangos tud lenni
a burkolat meg nem olyan vészes, menj be a boltba hogy ki szeretnéd próbálni, én is azt csináltam először, aztán menj el a MM-be vagy a Saturnba, ott is tapizd végig a gépeket.
másra nemhinném hogy kéne figyelni, meg úgyis van 3 napod hogy kicseréltesd. így lehetőleg ne csütörtök/pénteki napon vedd meg
-
fwgoze
aktív tag
Még egy utolsó dolog...ebben a notiban nincs 5.1-es hangkivezetés, ugye?
Mondjuk akkor mi a franc az a "wow-hangrendszer"? -
fwgoze
aktív tag
Köszi a linkeket...kicsit utána néztem!
Amit találtam:
1. Nincsenek média-gombok ("volume up", "volume down"...csak "mute" van)...ez azért elég idegesítő lehet...vagy ti már megszoktátok?
2. Nincs dvi-kimenet...ez azért legalább annyira szomorú, mint amennyire érthetlen!!!
3. Sokaknak túlságosan rugalmas a billentyűzet...értsd: behajlik!
4. Gyakori a pixelhiba..
5. Hangos dvd-író/olvasó..
6. "Benyomható" burkolat..Kérlek szóljatok ha kihagytam valamit!
Az utlsó 4 pontra fogok figyelni vásárláskor...ha van még valami, kérlek írjtok meg!Előre is köszönöm!
-
fwgoze
aktív tag
Nekem még nincs meg a notim, viszont kizártnak tartom, hogy ne legyen infrád...viszont ha van, akkor sem csak a tv-tuner távirányítójával lehet életre kelteni, csak meg kell találni a megfelelő drivert hozzá...próbálkozz a compal honlapján (ifl90-es noti driverek között)...és ha ott sem találsz, akkor szerintem az ünnepek után hívd fel a boltot ahol vetted, és kérdezd meg, hogy mit csinálj vele
Jobb ötletem nincs... -
gerii
addikt
infra biztosan van benne, az eszközkezelőben is látni, de szerintem csak a tv tunerhez adott távirányítóval lehet életre kelteni
viszont nekem az akksi töltő progi nem akar működni, minden bekapcsoláskor kiírja hogy hiba történt az alkalmazásban.
meg azt nem tudom még hogy az USB-s töltő gomb, ami a gép bal oldalán van hogy működik, mert semmi nem történik ha megnyomom -
Green
csendes tag
-
gerii
addikt
nem tud megolvadni, mert elég masszív műanyagból van. kb 2-3mm vastag rács az egész, szóval esélytelen hogy megolvadjon.
a ventillátor aszerint pörög hogy a proci, videókártya mennyire dolgozik. például ha egy cikket olvasok és van benne egy flashvideó, mint a (youtube-on) és lejátszom akkor egy kicsit felpörög a venti, merthogy a videókártya akkor dolgozik egy kicsit.
asztali gépekhez képest hangtalan, főleg amikor megvettem nem is hallottam a ventit, mert olyan halk egy asztalihoz képest még játékok alatt is.
van hogy kikapcsolja a ventit, ha épp nem csinál semmit a gép, olyankor egy decibel hangja nincs.
ami igazán hangos az a DVD író, mert a lemezeket is nagyon hangosan olvassa.kampók nincsenek, a burkolatot a csuklótámasznál lehet nyomkodni, de nem vészes. nem függ a melegtől, ez a műanyagház miatt van.
-
fwgoze
aktív tag
ja és tényeg nincs semmi kampó ami rögzítené a fedlapot a géphez ha lecsukod??ez tök jól hangzik...!
viszont az már kevésbé, hogy "a burkolatot helyenként be tudod nyomni"...ez pontosan mit jelent???Hol? Mikor (ha felmelegszik???)?
Van még ezeken kívül valami negatívuma, amire érdemes odafigyelni??? -
fwgoze
aktív tag
ja és még valami...
lehet, hogy hülye kérdés, de az aksi melletti kivezetőnyílásnál (amiről írtad, hogy ontja magából a meleget...) nem tud megolvadni, vagy neked nem olvadt meg a műanyag borítás???(mondom...lehet, hogy totál baromságot kérdezek..de gondoltam azért egy kérdést megér)És amikor kicsit jobban elkezded használni a gépet (mondjuk elindítasz egy játékot...) és a gép elkezd melegedni...akkor egyszercsak a ventillátor felpörög???Ilyenkor milyen hangos???Vagy egyfolytában ugyanolyan erővel hűt...ha igen, akkor így mennyire hangos??
Bocsi a sok kérdésért...csak igyekszem a lehető legjobban körbejárni a témát, mielőtt elszánom magam...(meg amúgy is első notim lesz...)
-
Green
csendes tag
hatha ez segit:
[kep]A billel nincs semmi gondom.
De en azt mondom, compal t mindenkinek -
fwgoze
aktív tag
Most írtak vissza a compaltól, hogy a notira csak 12 hónap garancia van...
Ez azért eléggé frusztráló tény... -
gerii
addikt
sajna már alapból ilyen volt. pedig mielött megvettem direkt utánaolvastam hogy ez a szokása pár darabnak, még videót is láttam róla, így direkt megnéztem a boltban is hogy nincs-e ilyen baja. ott valószínűleg a nagy felhajtás miatt nem vettem észre vagy nemtudom.
a review-t nem tudom pontosan mikor írom meg, talán még a héten vagy januárban. igazából soha nem írtam még ilyet izét, úgyhogy utánanézek még mit illene beletennem. superpí, hdd olvasási sebesség meg a többi baromság
csak félek nagyon eltolódna pár hazai bolt szidásába, hogy mért olyan drága itthon a Dell noti.../azt vettem volna eredetileg, nem kis adatmennyiséget olvastam utána cirka 3-4 hónap alatt/ aztán meg 1 hétvége alatt döntöttem a Compal mellett... -
gerii
addikt
huhh, hát ugye 9 cellás akksi van benne, csak word-özni több mint 3 órát, ha wifin netezel teljes fényerőn akkor kb 2-3 óra, levéve a fényerőt mindíg ad 30 percet
játékkal meg másfél-két óra
szerintem elég jól bírja, 3-4%-nál hibernálja magát, szóval ha otthagyod sem kapcsol ki a gép, nem veszítesz adatokat. -
fwgoze
aktív tag
Köszi szépen,
viszont egy dolgot mindig el felejtek megkérdezni...
Mennyi ideig bírja az aksi normál felhasználás mellett(csak word), meddig netezésnél (wifi-használattal...), és meddig játékkal???Előre is köszi!
-
gerii
addikt
én 32-es vistán tolom, nem a leggyorsabb, de ez van.
majd januárban veszek bele 1GB RAMot a meglévő mellé. vagy egy 2GB-osat, csak az nemtom mennyi bele.
arra azért kíváncsi lennék hogy milyen minőségi cuccot rakhatnak bele. szerintem a legolcsóbb nem gagyit, aztán kész.tényleg a Tiedben van Turbo memory?
az enyémbe tetettem egy 1GB-osat, de ha felteszem a progit amivel le kell okézni hogy működjön akkor elszáll a gép. nem rögtön hanem ha csak úgy csinálok valamit rajta és mondjuk megnyitok egy fájlt akkor a winyó LED-je folyamatosan ég több percig, és használhatatlan a win közben, olyan mintha lefagyott volna de nem, csak nem tud semmit megnyitni. aztán ha nyomok valami escape, win gombot akkor vagy helyrejön vagy kékhalál!!! vista alatt csináltam egy nap vagy 10 kékhalált. xp-n nem láttam az 5-6 év alatt összesen annyit mint aznap
azóta nem tettem fel a progiját. remélem a boltba tudnak valamit csinálni vele ha viszem bővíteni a ramot. -
Green
csendes tag
A gep meglehetosen halk. De tenyleg. odateszem a fulemet, es eppen hallom hogy dolgoznak a cuccok. masok is megjegyeztek ra, milyen halk, ugyhogy szerintem ezen se ragd magad
XP-t hasznalok, de szerintem elegendo az 5400-es, bar biztos jobb lenne a 7200as, de persze a hofok is nagyobb lenne.
Szerintem maradj a 4gb-nel, ha boviteni akarod majd a 2+1 et, akkor is csak ugy tudod, ha az 1-et kicsereled 2-re, ott meg vesztesz 1 memo arat, ha nem szamitjak be. Kerdezd meg a boltban, meg akar a velemenyuket is kikerheted.
Szerintem jan vegeig felrakom 1* a vistat, nembiztos, de majd irok ha igen.
64bites xp-t meg nemhiszem hogy felrakom egyellore, nem a nyug miatt, mert annyi nincsen, de gyorsabb nemnagyon lesznek a jatekok, mert altalaban meg minden 32bitesre van irva, es ugye 64-en a 32-es progik emulalt 32 biten futnak, ami elmeletileg meg csak lassabb, de nemhiszem hogy eszrevehetoen.Az asztali gepednel biztosan gyorsabb lesz, nekem is hasonlo gepem volt, es hudejolesik egy ien gepen dolgozni
-
gerii
addikt
írtam a játékok teljesítménye topicba pár tapasztalatot!
tényleg jó a gép, az olcsó hústól én is tartottam, de nem nagyon jelentkezett. a kijelző hibátlan, gyönyörű, full HD-s filmeket nézni iszonyat jó rajta.a einyó nekem csak bekapcs utáni 5 percben dolgozik, de akkor nagyon, NOd32-m van, lehet az akasztja ki. ez az egy az idegesítő, de ez nagyon. a hűtése iszonyat jó a gépnek mint írtam a másik topicban is
-
fwgoze
aktív tag
Főleg játékra...bár szerintem ezt sejtetted
Amúgy videó, zene, és hajlamos vagy egyszerre millió programor futtatni, és amikor a millió+1-ediket is bekapcsolom, és a gép egyszercsak meghal, azt nem szeretem...azt sem szeretem, ha gyorsabb vagyok a gépnél, és várni kell rá...ezket a mostani asztalimmal mind tapasztalom(noha az 1magos, 1 GB rammal)...ezt mindenféleképpen el szeretném kerülni...
Viszont a notiba csak 5400-es hdd-t raknak, ami eléggé lelassítja a gépet, FŐLEG VISTA ALATT(te mit használsz???ha vistát használsz, nem tapasztalod, hogy a hdd-d folyon dolgozik, folyton kerreg???---apropó, mennyire hangos a vinyó, meg úgy az egész gép-hútése???), és ezért gondolkozom több mint 2 gb ramban, hogy kompenzáljam az 5400-es vincsit!Nem raknék bele 4GB-t, csak 3-at (2+1-így még később bővíthető lenne még 1 gb-tal), mivel nem akarok 64-bites oprendszert használni...azzal csak a nyűg van!, anélkül viszont nincs értelme, mert úgysem ismeri fel!
Meg azért vista alá sem árt a ram...Köszönöm, hogy szóltál a pixelhiba miatt.MEG FOGOM NÉZNI!
Mondjuk csak január vége felé tervezem megvenni, addig ugyanis tart a vizsgaidőszak...de lehet,hogy várok még egy kicsit, míg kijönnek az új intel procik (kb februárban)...hátha egy kicsit lenyomják az árakat, de nem számítok akkora árrésre, úgyhogy lehet, hogy nem várom meg...azonban egy biztos..csak január vége felé fogom tudni megvenni! -
Green
csendes tag
szerintem a gari miatt olcsobb, mert hogy csak 1 ev van ra. De boven eleg. Haveromnak egy regebbi van 1-2 eves, nemtom, es azis pixelhibaas, de mas gondja nincsen. elegge egybe van rakva.
4 gb ram, es fel gb a videokarinak. Nem kell 64 bites xp, csak ha azt szeretned, hogy lassa mindet
nekem most 3gb-t tud kezelni, mert a sok periferia.... Ugye ez ugyvan, hogy az xp 4gb-ig tud memoriat cimezni. ha beleszamolsz mindent, videokari, egyeb cuccok, kb 3gb marad
a 64-es fogja latni, gyorsabb nemhiszem hogy lesz, de legalabb latja
De nemnagyon van meg most jatek ami felhasznalna akar 2gb-t isNemtom mire akarod hasznalni a gepet.
Mikor tervezed a beruhazast?A pixelhibat mindenfele kepen nezetek meg vasarlas elott, mert szerintem nem kuldik vissza, hanem megprobaljak eladni masnak, amit en visszavittem szerintem
-
fwgoze
aktív tag
Kizárt, hogy ennyiért jobbat találnék...és pont ezért izgulok...hiszen te is halottad már, hogy " olcsó húsnak híg a leve " ...remélem ez erre a notira nem igaz
Viszont kérlek, ha bármit tapasztalsz (jót, rosszat), írj róla...úgyis gyakran nézegetem az oldalt...és kivéncsi lennék
u.i.:ezt most komolyan modod:"cod4-et nyomom vele 1680x1050-be"???
ez a noti ennyire állat???(a tiedben 4 GB ram van, ugye?-viszont akkor ahhoz 64bites XP/Vista kell, ugye...?) -
Green
csendes tag
1 ev gari, es asszem nem lehet boviteni, gondolom ez latszik meg az aran.
muanyag, de teljesen jo szerintem. A billentyuzettel sincs semmi gond, igaz en cseret kertem, mert nemkelett a magyar kiosztas, angolt tettek bele.
mivel a comal talata ki a legjobb noti hutest, ezzel sincs tulsok gond, teljesen jo.
Myilvan, ha olbe teszed, es eltakarod alul a legbeomoloket, akkor biztos melege lesz kicsit, nekem van alatta egy falap.
cod4-et nyomom vele 1680x1050-be, persze nem teljes grafikan, de szepen nez ki, jolfut.Oprendszer nincs hozza, csak ha veszel
A winyo azert nem 7200-as, mert az nagyon melegszik. A proci azert t7300-as, mert sokal dtagabb a nagyobb, es nemeri meg. Ezt mondta az oreg a boltban
Ergo ajanlani tom a lapost, ennyi penzert ha talalsz jobb parameterrel, akkor muti
-
fwgoze
aktív tag
Köszi a választ...azt én is néztem, hogy nincs dvi csatlakozója, de azért vhogy túl fogom élni..
1. Azt nem tudod, hogy alapból mennyi garanciáít adnak rá?Vagy van lehetőség garibővitésre?
2. Tapintásra milyen?Műanyag?Bilentyűzet mennyire hajlik ha benyomod vmelyik gombot?Mennyire melegszik a gép?
3. A videókari milyen?Mikkel tudsz játszani?Milyen felbontásban?Mennyire jó?(Crysis, COD4?)
4. Akkor alapból nincsen hozzá oprendszer?Elrőre is köszi!
-
Green
csendes tag
A napokban vettem egy compal DL90, c3-as tipusu lapost. Az elso gepet pixelhibaval vittem haza, de 3 napn belul szo nelkul csereltek. A cd-n levo driverek kozul a hangkartya driver nem mukodott, de lehet vadaszni neten masikat.A videokartyan GDDR3-as van! azert van irva a VRAm, hogy az emberek ne hidjek azt, hogy a 4bg rambol veszi el a fel gigat, hanem sajat memoriaja van. En kicsit megijedtem a vram-tol, mert ha az egy kicsit regi talalmany, de halistennek nem vram van benne
A DL90 teljesen megegyezik azz IFL90-el, csak a magyar boltnak sajat markajelzese van. Alul a gari cimkekre vigyazni kell, mert 3 nap alatt nekem lejott az egyik felig. Nem problemaztak rajta, de mikor rakerdeztem, mondtak, hogy ha lejon, elvesz a gari. Ajanlottam nekik, hogy csereljek le masra, mert ez a technokolos hatulju ragacsos valami nemigazan fog szerintem kibirni 1 evet. Amugy teljesen meg vagyok vele elegedve. A pixelhibara meg figyeljetek meg a boltban, mert 1 eve mikor vette haverom az o compal-jat, azis pixelhibas volt, persze o nemvitte vissza 3 napon belul, es igy nem is foglalkoznak vele, asszem 5 pixelhiba alatt. Meg ha nincs rajta rendszer, akkor is nezzetek meg.
A lapost lehet kerni sajat osszeallitas szerint is, nemcsak az a 3 van, ami az oldalon kintvan. Ha valaki a c3-ast 1gb-vel akarja, akkor azzal kapja
Tetszenek rajta felul az erinto gombok, egyedul a DVI kimenetet hianyolom, es hogy nemtud a gep hd-t. De teljesen megerdemli a gyarto a vilag 2. notebook gyartoja cimet -
fwgoze
aktív tag
Ebben a dl90-es notiban tényleg egy 512-es DDR3-as gf8600m GT van????
EZ MOST KOMOLY????(Te jó Isten...)
főleg a ddr3-ra lennék kivnáncsi
-
gerii
addikt
hali!
én is IFL90 tulaj vagyok, és igen valamiért a bolt DL90 néven árulja. nemtom miért. de nézd majd meg a dobozán is IFL90 van
van hozzá a netem xp-s driver is.
nézd meg a notebookreview.com Compal fórumát, ott mindent megtalálsz. én is onnan szednem össze a driverek címét, biost, stb-t.
a videókari driverjét meg a laptopvideo2go -ról szedd le a módosított INF fájllal. és elég sokáig sz.rakodtam a telepítgetésekkel.
ha tettetnél bele Turbo memoryt akkor vigyázz mert nekem vista alatt állandóan bekavar a driverje, mert néha felpörgeti a winyót és ilyenkor kékhalállal szokott végződni az eset. erre nem árt figyelni -
gr.bence
aktív tag
hy
Megrendeltem egy compal DL90-es notit, és érdekelne hogy amit olvastam az valóban igaz -e------>compal IFL90 = compal DL90 mert ha igen akkor van hozzá Xp-s driver.mert én nem akarok még vistát...(ahogy sokan mások sem)
köszi a választ.
-
rawe
tag
igen ezt én is észte vettem egyáltalán nem melegszik a bill engem egy kicsit az zavar hogy a bill kicsit besüljed a awsd kombo alatt
-
Qukace
csendes tag
Üdv.
Korábban 80-s volt, most DL90 dolgozik nálam. Szerintem kiváló mérnöki tervezés. Belsőről nem írok, azt tudjátok. De ami egyik leírásban sem szerepel, hogy hol van a hűtőventillárot kimeneti nyílása. Ennek végre hátul van !!!! Én pl sokszor használok külső egeret. Még a 80-s előtti gépemen ( és a ma kaphatő gépek szinte mindegyikén oldalt van) jobb oldalon volt. Idegesítő volt, hogy az ember kezére fújta a meleg levegőt.
A billenytyűzet szinte nem melegszik- nagyon jó a hőelvezetése.Ennyi kiegészítés. Merem ajánlani bárkinek.
-
rawe
tag
Hali most vettemegyet 3 napja van meg a telyesitmény lenyügöző 1600X1050 felbontás, geforce 8600 GT 512MeMo, T7300 Call of Duti 4 demo full felbontás(lásd elöbb) ful minöség fut rendesen mondjuk nem mint állat csak rendesen azért ez impressive nem
legalábbis egy notitól
ja és vista alatt -
KisApám
addikt
Van valakinek Compal DL90-es notija?
Milyen a vidikari memoja? -
NBali
csendes tag
Részemről a mai nap folyamán ruháztam be egy Compal DL91esbe (külföldön IFL91 szám alatt fut), még hozzá 2 GB rammal...
Első saját tulajdonú notim, eddig csak kölcsönben volt nálam, de eddig tökéletesen meg vagyok vele elégedveBőven teljesíti az előzetes elvárásaimat...
Pláne, ha az árát is megnézzük... cég név nélkül:
15,4 TFT WXGA
Intel Crestline GM965/GL960 + ICH8-M
Intel X3100
Intel C2D T7300 2,0GHz 800FSB, 4MB L2
2*1 GB DDR2 667
160GB SATA
DVD író Super Multi DL
+apróságok
Ez így került 260ba... -
koz
csendes tag
Hát mondjuk 150-ért...bátymnak már volt asus, toshiba, most ő is compalon nyomul.
Ezek közül egyikre sem panaszkodott, a compaalnal volt neki is cd-olvasó-író gondja...
A hp-k és a fujitsu-k elég nyengék voltak anno mikor én vettem cl56-osomat , azért maradtam a compalnál..most h. behalt lehet áttérek a mac-re, bár a dell-eket is dícsérik...http://www.notebookcentrum.hu tipp
[Szerkesztve] -
koz
csendes tag
vedd meg az enyémet
-
Bazsee71
őstag
Nincs valahol a legolcsóbb meg a legdrágább között 1-2 konfig?
Mert így nagyon széthúzták az árpalettát....
-
koz
csendes tag
Viszont a Dl 91-ről van v.kinek tapasztalata?
http://compal.hu/index.php?main=notebookar&gep=DL91
[Szerkesztve] -
koz
csendes tag
Nekem majdnem 4 éve van cl56-osom.Itthon vettem, hibás volt a cd író de még gariba kicserélték. Azóta semmi baja nem volt pedig naponta használtam, sokat ingáztam vele...a feljebb leírt kopások nálam is jelentkeztek. Most behalt a vidaókátryám aminek a javítása 50 lenne. Elgondolkodtam 1 másikon, de nem szívesen válnék meg tőle...
-
westlake
félisten
de szepek is ezek a hp gepek
mod: mivel ismerem ezeknek a gepeknek a hp valtozatait kivulrol-belulrol, szivesen szetkapnek egy ilyet.. leginkabb az alaplapja erdekelne..
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
válasz
t72killer #23 üzenetére
HI!
Mi a baj a magyar bagazzsal? az etele ter kornyeken?
udv
neduddki
mod: op9 : nalam meg mindig kivaloak a cl51-esek, sajna gyarilag az 512 az 2*256, eddig meg mind okes, a tft valoban gyengescsek, habar nalm meg nincs pixel egyiken sem, a kopasokkal meg egyebekkel is tejjen egyet tudokerteni
[Szerkesztve] -
op9
aktív tag
válasz
t72killer #23 üzenetére
Nincs mit... A notimat németektől rendeltem, előrefizetéssel, akkor nem paráztam miatta, de később kiderült, h nyugodtan lehetett volna...
Ugyanis a noti megjött, de a BT kimaradt belőle, majd állítólag a GLS kétszer járt nálunk, de nem vettük át.
Majd kb. 2 hónappal később a cég eltűnt, és állítólag lelépett a notipénzekkel, mert addig jól bejáratták a boltot, majd felbukkant másik néven. Na de ez most mindegy.
Nekem sajna 1 (3) pixelibával jött. 1, ami a bal felső saroktól kb. 10cm-re a noti középső-felső felé van, és 2, ami a bal alsó saroktól kb. 4 cm-re a legalsó sorban, és csak fekete alapnál észrevehető.. azokat csak tesztprogival vettem észre.
De a tesómnak egy sincs, és külföldi fórumokon is hibamentesek voltak a kijelzők.
A burkolat alig kopik (csak a sarkoknál fehéredik, de soxor hurculászom háton), csak pici sötétedés látható a ''csuklótámasz helyeknél'' és a billentyűzeten. A touchpad billentyűi viszont kopnak, azok csak színrefújt műanyagok.
2 és fél éve ugyanaz a win van rajta, és 1 kezemen meg tudom számolni, h hányszor dobott kék képernyőt. Halk, az akksija még mindig bírja a kb. 3.5-4 óra office használatot.
Szóval, nagyon meg vagyok vele elégedve. Lényegében egy Acer TravelMate 292lmi.
Már én is nézegettem vmi követőt... de még az ASUS-okat nem zárom ki a versenyből... a designjuk tetszik. -
hm, köszi a linket, Nekem az FL90-re, v ilyesmire fáj a fogam most
, úgy látszik magyaréknál DL90-nek hívják
viszont ha az árakat nézem, sztem a németektől jobban +éri rendelni...
[link] Az FL90Deluxe (kb=DL90) 1.164,00€-ba kerül bruttó, +35€ shipping =
300eFt totál bruttó (250Ft-os € árfolyammal számolva. 255-tel számolva 306eFt, ami még mindig 30ezerrel olcsóbb, mintha Mo-gon vennéd.
+ tegyük hozzá, h a linkelt német boltocskában a hozzávalókat is olcsóbban mérik, pl RAM 1->2GB = 50€ vs 21eFt (br))
Amúgy meg vagy elégedve a notival? nem volt vele gond a 2+fél év alatt?
[Szerkesztve] -
Jó régi a topic, talán ideje lenne feleleveníteni. Épp noticserén gondolkozom, és felvetődött a kérdés, hogy szépet vagy okosat
Sajna elég kevés helyen látni compal darabokat (pontosabban olyanokat, amikre nem írják rá +300€-ért, hogy ASUS, Toshi, meg mittomén). €Ulandban ezt az egy helyet találtam: [link]
tud esetleg még valaki boltot? -
Márky
tag
UP!
-
neduddki
nagyúr
HI!
A cl51-esekben nagyon merek bizni, van beklule vagy 10 acer alzazsal /290/291/ meg egy compalos is:- )))
Renmelem atobbit sem rottoka el.
Meg remelm lesz belule hamarosan cl56 is:- )))
udv
neduddki -
KH
csendes tag
sziasztok!
van már valakinek ''Compal DL-70'' -je?
15.4'' WSXGA+ (1680x1050) TFT kijelzõ
ATi M24 (X600) 128MB DDR PCI Express 16x
Intel 915 Alvisio PM chipset
Intel Pentium - M (Dothan, 2M L2 cache) - 1.7 GHz
stb.
érdekelnének a tapasztalatok, compal cl-56 , ill clevo m400a tükrében, de önmagában is..
hát mérges vagyok, hogy nem tudtam kivárni a megjelenést, ezért mondjatok róla valami rosszat, hogy ne tépjem ki az összes hajam
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Ez eddig nem sok? Valóban kíváncsi vagyok mik a rossz élményeid az Acer-al!
-
Rover623
félisten
Hááát...Acer-el nem szívesen üzletelek, ezért az újabbakat nem nagyon ismerem...
A P6-os világig saját gyártásúak voltak a cuccosok...más nem volt aki ALI chipsettel notit mert volna gyártani...
(Újabban néhány HP-t láttam ALI lapkával.)
Asztali gépet se sokan vállaltak be... -
Márky
tag
Itt nincs olyan ember akinek van compal notebookja?!!
-
Márky
tag
Sziasztok!
Szeretném ezt a témát ujra ''aktívvá'' tenni!
Van közületek valakinek COMPAL CL56os gépe?!
Mik a tapasztalatok?!
Üdv.:M. -
Loviapu
csendes tag
Sziasztok!
Most szeretnék gépet venni és egy Compal CL 65-os nagyon jó vásárnak tűnik.
Ismeri valaki, netán van aki ilyet használ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- MacBook Pro 14" M1 Max/32GB/1TB/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4319
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged