- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fwgoze
aktív tag
Na jó...még egy kérdés? (Illetve több mint egy..de egy téma
)
Az e-mail címet el lehet valahogy rejteni...? Te például látod mások e-maiilcímét ugye? Én látom??....Ja...én látom...ezt nem tom miért kérdeztem meg
!
-
fwgoze
aktív tag
Na jó...még egy kérdés
Hol lehet jelszót változtatni...lehet egyáltalán??? -
fwgoze
aktív tag
Hol lehet az aláírásod, meg a személyes dolgaidat beállítani...?
Csakmert jobb oldalt felül "beállítások (teljes)" gombra kattintva, ez nem sikerült... -
fwgoze
aktív tag
Értem...(wd)
Sajnos rossz hírt kell közölnöm, mivel a turbo memory is ide tartozik...így, ha 4 gigát raksz be, akkor abból csak 2.5-öt fog látni
(legalábbis szerintem...)
Viszont tényleg érdemesebb dual channelbe berakni 2*2 gigát...a nagy asztalikba is úgy raknak 3 gigát, hogy 2*1 gig, és 2*512 mega! Mert így többet lehet kihozni belőlük!
Szóval vagy veszel +3 giga ramot és beéred 2.5 giga rammal...vagy veszel ugyanennyi ramot, és használsz 64-bites vitát/xp-t...vagy veszel +1 giga ramot, vagy veszel +2 gigaramot, és abból elvesztesz 0.5-öt!
Szerintem az első lenne legjobb megoldás, mivel úgysem fog földhözvágni a ramok ára, mivel nincsenek éppen a plafonon...aztán az oprendszerváltással meg még ráérsz...úgysem használod még ki a 4 gigát...ha meg majd kell mind a 4 giga, akkor váltasz oprendszert...szerintem! -
fwgoze
aktív tag
szerintem azzal a ram-bővítéssel megoldódna...de én is szoktam tévedni
...majd meglátjuk!
160-as 5400-as hdd az jó...viszonylag gyors, mert mint írtam eléri a kisebb, értsd 100 gb alatti 7200-asok szintjét...szal azzal sincs gond...de ha már itt tartunk; mi az a "WD"?A 4 gb rammal az a gond, hogy vagy használsz mellé 64 bites oprendszert, vagy tök fölöslegesen vettél egy gigát, amit a rendszer nem lát, és így nem is tud lekezelni...(Erről bővebben itt.)
-
fwgoze
aktív tag
Köszi az infót (hsz-ek)...
Akkor viszont az egy giga lesz a ludas!!!
Mert minden más azért elég erős abban a compalban...de akkor jól emlékeztem, hogy neked még 1 gb-tal adták...már csak az a kérdés, hogy milyen hdd van benne?! Az ok, hogy 5400-as, de mekkora méretű? Azt olvastam, hogy a 160 gb fölötti 5400-asok már elérik a kisebb 7200-asok szintjét...szóval, ha ennél kisebb a hdd-d, akkor azt is érdemes lenne cserélni...(de nem tom mekkora...csak egy tipp)Azt is olvastam, hogy azért a vista el tudja érni az xp szintjét, ha megfelelő vas van alatta...és sztem 2 gb rammal a tiéd már megfelelő vasnak fog számítani...így sztem fölösleges a csere...de legalábbis sztem várj a cserével a következő 1 gb ram érkezéséig...és ha akkor is lassú, akkor cseréld le xp-re!
-
fwgoze
aktív tag
azért gondolkodom az integrálton, mert azzal a gép hűvösebb, halkabb, hosszab az akuideje, és 2d-s alkalmazásokhoz, mint pl. a vista aero felülete, teljes mértékben elegendő!(legalább is szerintem, de cáfolj meg, ha te másként tudod
)
amúgy nem...a túl-partra járok:a Közgázra
-
-
fwgoze
aktív tag
a FuSi-ból a Lifebook széria, amit említettem, egyáltalán nem elkerülendő...a világ legjobb notijai ugyanis...tényleg kérdezz meg bárkit...pont hogy a másik véglet, mint amit a FuSi az amilo szériával képvisel...
Tudom, hogy az xps drága...éppen ezért keresek helyette mást, vagy azt, de olcsóbban...eddig legolcsóbban 280-ért láttam (az még mindig sok...), de olyan 250-ért már szerintem megvenném, pláne 3 garival, mivel dell a kicsike
Majd lemegyek a saturnba, úgyis a Moszkva téren lakom(de majd csak a vizsgák után..) ,és megnézem a kicsi notikat, de sajnos az asus-ok is eléggé arany árban vannak, viszont meg kell hagyni, nagyon jól néznek ki
Egyébként eddig én is így gondolkodtam, mint te...vagyis azt néztem mi van benne, és hogy a teljesítmény megéri-e azt a pénzt amit kiadok rá...De nemrég rájöttem, hogy ha nem játszani akarok rajta (azt majd a vad asztalimon fogom...), akkor már több év távlatban kell gondolkodni, meg hordozhatóságban, és minőségben...vagyis olyan gépet kell venni, ami évekig tartó használat mellett is megfelel majd nekem...és ennek bizony ára van!
Ha így végig gondolod, akkor szerintem rájössz, hogy talán mégis megéri az a dell...
Persze lehet, hogy ellent fogsz nekem mondani, egy héttel ezelőtt én is ellent mondtam volna magamnak...de hogy is mondjam..."megvilágosodtam"
-
fwgoze
aktív tag
Valószínüleg mégsem a compal lesz...
Asszem inkább veszek egy 2kg-os 13.3"-os notit, és majd egy kicsit később egy asztalit, amit majd könnyebben lehet fejleszteni, mint a compal notit...Azért elmegyek majd a boltba, megnézem...de egyre inkább hajlok a kicsi, könnyen cipelhető, noti felé...végülis játszani egyébként is csak otthon játszanék...így tényleg nincs értelme összekombinálni a kettőt.
Ennek ellenére agyon köszönöm szépen a segítségeteket...tényleg!Amúgy valószínüleg egy dell xps 1330-as, vagy egy lifebook lesz(utóbbit talán meg tudom szerezni olcsóbban...csak akkor...), de azért megvárom, míg az intel új alaplapja lenyomja az árakat
! Aztán megveszem valamelyiket!
Vagy tudtok esetleg ezeken kívül más 13.3"-os megbízható notit???(A 12.1"-eseket nagyon kicsinek találom, míg a 14", és 14.1"-eseket pedig nagyon nehéznek...) -
fwgoze
aktív tag
Nem...
Csak a garancia miatt kérdeztem...végülis, ha nincs garancia, de jó áron beszámítják majd a notit...akkor talán még jobban is lehet járni vele...
Majd megkérdezem a bolttól, aztán majd írok...végülis nem is rossz ötlet, csak kiváncsi lennék mit csinálnak a visszavásárolt gépekkel... -
fwgoze
aktív tag
Nem tudjátok, hogy hogyan működik ez a beszámítós csere dolog???
(Csakmert elméletileg lehet úgy új compal notit venni, hogy az előző compal notid eszámítják, és te csak a különbözetet fizeted...)
Erről tudtok vmit??(Pl.: hogy mennyiért veszik vissza a gépedet???) -
fwgoze
aktív tag
én is gondoltam rá, de ahhoz oda kell menni...sokat kell körbenézni...sokkal komplikáltabb! Másrészt a legnagyobb gond vele a garancia...Aztán ott van még az oprendszer (feltéve, hogy ott adnak hozzá) csere...aztán a billentyűzet cseréje!
Szóval szerintem összeségében nem éri meg...
Te máshogy gondolod? -
fwgoze
aktív tag
Akkor szerintem minden kérdést tisztáztunk..
majd január végén megyek, megnézem, és talán megveszem...köszönöm a segítségeteket, így jóval felkészültebben fogok odamenni
azért ha még valami eszembe jut...nem restellek majd írni
De ha mégsem, akkor majd ha megvettem írok...vagy tapasztalat, vagy segítségkérés végett(félek, hogy az utóbbi valószínűbb)
Addig is Kellemes Ünnepeket, és még egyszer köszönöm a segítséget! -
fwgoze
aktív tag
És még valami...mesélted, hogy amikor te vetted, akkor még csak 1 GB RAM-mal adták!
Szerinted megérné várni, hátha megint előállnak vmi új ajánlattal??(Ha igen, akkor szerinted mennyit?) -
fwgoze
aktív tag
Még egy utolsó dolog...ebben a notiban nincs 5.1-es hangkivezetés, ugye?
Mondjuk akkor mi a franc az a "wow-hangrendszer"? -
fwgoze
aktív tag
Köszi a linkeket...kicsit utána néztem!
Amit találtam:
1. Nincsenek média-gombok ("volume up", "volume down"...csak "mute" van)...ez azért elég idegesítő lehet...vagy ti már megszoktátok?
2. Nincs dvi-kimenet...ez azért legalább annyira szomorú, mint amennyire érthetlen!!!
3. Sokaknak túlságosan rugalmas a billentyűzet...értsd: behajlik!
4. Gyakori a pixelhiba..
5. Hangos dvd-író/olvasó..
6. "Benyomható" burkolat..Kérlek szóljatok ha kihagytam valamit!
Az utlsó 4 pontra fogok figyelni vásárláskor...ha van még valami, kérlek írjtok meg!Előre is köszönöm!
-
fwgoze
aktív tag
Nekem még nincs meg a notim, viszont kizártnak tartom, hogy ne legyen infrád...viszont ha van, akkor sem csak a tv-tuner távirányítójával lehet életre kelteni, csak meg kell találni a megfelelő drivert hozzá...próbálkozz a compal honlapján (ifl90-es noti driverek között)...és ha ott sem találsz, akkor szerintem az ünnepek után hívd fel a boltot ahol vetted, és kérdezd meg, hogy mit csinálj vele
Jobb ötletem nincs... -
fwgoze
aktív tag
ja és tényeg nincs semmi kampó ami rögzítené a fedlapot a géphez ha lecsukod??ez tök jól hangzik...!
viszont az már kevésbé, hogy "a burkolatot helyenként be tudod nyomni"...ez pontosan mit jelent???Hol? Mikor (ha felmelegszik???)?
Van még ezeken kívül valami negatívuma, amire érdemes odafigyelni??? -
fwgoze
aktív tag
ja és még valami...
lehet, hogy hülye kérdés, de az aksi melletti kivezetőnyílásnál (amiről írtad, hogy ontja magából a meleget...) nem tud megolvadni, vagy neked nem olvadt meg a műanyag borítás???(mondom...lehet, hogy totál baromságot kérdezek..de gondoltam azért egy kérdést megér)És amikor kicsit jobban elkezded használni a gépet (mondjuk elindítasz egy játékot...) és a gép elkezd melegedni...akkor egyszercsak a ventillátor felpörög???Ilyenkor milyen hangos???Vagy egyfolytában ugyanolyan erővel hűt...ha igen, akkor így mennyire hangos??
Bocsi a sok kérdésért...csak igyekszem a lehető legjobban körbejárni a témát, mielőtt elszánom magam...(meg amúgy is első notim lesz...)
-
fwgoze
aktív tag
Most írtak vissza a compaltól, hogy a notira csak 12 hónap garancia van...
Ez azért eléggé frusztráló tény... -
fwgoze
aktív tag
Köszi szépen,
viszont egy dolgot mindig el felejtek megkérdezni...
Mennyi ideig bírja az aksi normál felhasználás mellett(csak word), meddig netezésnél (wifi-használattal...), és meddig játékkal???Előre is köszi!
-
fwgoze
aktív tag
Főleg játékra...bár szerintem ezt sejtetted
Amúgy videó, zene, és hajlamos vagy egyszerre millió programor futtatni, és amikor a millió+1-ediket is bekapcsolom, és a gép egyszercsak meghal, azt nem szeretem...azt sem szeretem, ha gyorsabb vagyok a gépnél, és várni kell rá...ezket a mostani asztalimmal mind tapasztalom(noha az 1magos, 1 GB rammal)...ezt mindenféleképpen el szeretném kerülni...
Viszont a notiba csak 5400-es hdd-t raknak, ami eléggé lelassítja a gépet, FŐLEG VISTA ALATT(te mit használsz???ha vistát használsz, nem tapasztalod, hogy a hdd-d folyon dolgozik, folyton kerreg???---apropó, mennyire hangos a vinyó, meg úgy az egész gép-hútése???), és ezért gondolkozom több mint 2 gb ramban, hogy kompenzáljam az 5400-es vincsit!Nem raknék bele 4GB-t, csak 3-at (2+1-így még később bővíthető lenne még 1 gb-tal), mivel nem akarok 64-bites oprendszert használni...azzal csak a nyűg van!, anélkül viszont nincs értelme, mert úgysem ismeri fel!
Meg azért vista alá sem árt a ram...Köszönöm, hogy szóltál a pixelhiba miatt.MEG FOGOM NÉZNI!
Mondjuk csak január vége felé tervezem megvenni, addig ugyanis tart a vizsgaidőszak...de lehet,hogy várok még egy kicsit, míg kijönnek az új intel procik (kb februárban)...hátha egy kicsit lenyomják az árakat, de nem számítok akkora árrésre, úgyhogy lehet, hogy nem várom meg...azonban egy biztos..csak január vége felé fogom tudni megvenni! -
fwgoze
aktív tag
Kizárt, hogy ennyiért jobbat találnék...és pont ezért izgulok...hiszen te is halottad már, hogy " olcsó húsnak híg a leve " ...remélem ez erre a notira nem igaz
Viszont kérlek, ha bármit tapasztalsz (jót, rosszat), írj róla...úgyis gyakran nézegetem az oldalt...és kivéncsi lennék
u.i.:ezt most komolyan modod:"cod4-et nyomom vele 1680x1050-be"???
ez a noti ennyire állat???(a tiedben 4 GB ram van, ugye?-viszont akkor ahhoz 64bites XP/Vista kell, ugye...?) -
fwgoze
aktív tag
Köszi a választ...azt én is néztem, hogy nincs dvi csatlakozója, de azért vhogy túl fogom élni..
1. Azt nem tudod, hogy alapból mennyi garanciáít adnak rá?Vagy van lehetőség garibővitésre?
2. Tapintásra milyen?Műanyag?Bilentyűzet mennyire hajlik ha benyomod vmelyik gombot?Mennyire melegszik a gép?
3. A videókari milyen?Mikkel tudsz játszani?Milyen felbontásban?Mennyire jó?(Crysis, COD4?)
4. Akkor alapból nincsen hozzá oprendszer?Elrőre is köszi!
-
fwgoze
aktív tag
Ebben a dl90-es notiban tényleg egy 512-es DDR3-as gf8600m GT van????
EZ MOST KOMOLY????(Te jó Isten...)
főleg a ddr3-ra lennék kivnáncsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hobby rádiós topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Hegesztés topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Blood Message - Egy újabb akció-kalandjáték Kínából
- További aktív témák...
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged