- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
mielőtt letörlöm, megkérdezném, hogy 8600m-gt videokarival megy nektek a Fifa09 12800x800-as felbontásban? ez a notim natív felbontása, minden játék megy ebben, csak ez a Fifa nem. van 1280x720 meg x768 beállítási lehetőség, de mindkettő igen csúnya a nyújtás miatt.
-
vati182
aktív tag
válasz
(Darkwood) #397 üzenetére
ASUS M51TA vagy pedig ezt ASUS X57VN és én mindig szeretném feltenni a legujjabbb drivereket normálisan és ha nem lessz giond akkor anna az illetőnek akinek az a gyenge 8400 van benn akor neki mért gond?
-
vati182
aktív tag
válasz
(Darkwood) #395 üzenetére
Ez msot kérdés volt ottt az elején az mért akakrt lenni mert akkor ne mtudom h müködött e ugy ahogy modtad én egyszerüen érdeklödtem ezzel kapcsolatban mert msot ati vgas laptopom van de lehet ha eladom ha sikerül akkor nvidiás lenne és ugyebár az atival is szenvedtem annyit mint a bün mire sikerült rájönni h is kell driverrt felrakni rá... csupán ezért kérdeztem
-
vati182
aktív tag
válasz
(Darkwood) #393 üzenetére
Hello az ati nál van mobility modder az nvidiának nicnsen ilyenje mert ott ayni h az asztali géphez felszeded a drivert modderrel moddolod és utána fel lehet telepíteni simán és jól müxik
-
Danike
csendes tag
válasz
(Darkwood) #391 üzenetére
Nem mukodik, nem talalkok drivert hozza.Mindenre azt irja hogy ehez a hardvarehez nem megfelelo az illesztoprogram.Kiprobaltam 4 fajta drivert.nem ertem...
-
(Darkwood)
őstag
-
Danike
csendes tag
válasz
(Darkwood) #389 üzenetére
Nem talaltam sehol hozza friss drivert.Amit leszedtem annak a telpitoje mind azt irja hogy nem talalt a driverhez megfelelo hardwaret a telepito igy kilep
8400m Gs -hez melyik a megfelelo driver? vagy szedjem le a regit elosszor, vagy hogy kene? Ennek a kartyanak a wowot azert birnia kene ,nem? -
Danike
csendes tag
Sziasztok
tanacsot szeretnek kerni.Vettem egy HP Pavilion 6700 laptopot.Intel core 2 duo procival 2 gb ram es egy nvidia 8400m gs kartyaval.Az egyetlen celja az volt hogy World of Warcraftot tudjak jatszani napkozben az irodaban
Ezt a tipust ajanlottak az uzletben, ami jo jatekra wowra meg foleg.
ehez kepest gyakorlatilag total low 800x600 felbontasban a wow max 25 fpst produkal, azaz erosen hajaz a jatszhatatlan kategoriara.
Tudnatok segiteni mi lehet a baj?Elore is koszonom
-
válasz
(Darkwood) #385 üzenetére
Köszi a választ!
Hasonló kategóriás gépet használsZ? -
Sziasztok!
Munkára és wow (world of warcraft)-ra kellene nekem 17"-os új notebook!
http://www.notebook.hu/notebook/compaq/hp_compaq_6830s_business_noteboo/6830s-ku406ea
ezt néztem ki....
szerintetek az ATi Mobility Radeon® HD3450 256MB elég ehhez a játékhoz 1024*768-as felbontásban? -
zoltanz
nagyúr
Lenovo R500 Nem rossz vétel 230 000 Ft -ért és a ATI Mobility Radeon 3470HD 128 MB teljesít rajta szolgálatot és az ára sem csillagászati, aki fan az úgy is Apple -t akar.
Amerikában és a fejletebb országokban már kevesebb asztali gépet adnak el mint notebookot, ebben érdemes gondolkodni.
-
ltz400
csendes tag
Az gx600-nak van a legjobb ár érték aránya viszont az a lakkozott műanyag nagyon könnyen karcolódik,ujjlenyomatos maradt.Egyik haverom egy hónapja vett gx600px-et és amikor lehajtódik a monitor hozzáérta lakkozott műanyaghoz és ki is koptatta.Úgyhogy lehet jó kis gép teljesítmény terén de minőségbe nem hinném.Az asus nagyon jó vétel lenne,erős és megbízható.Nekem is F3 szériás notim van.Acerről és a toshibáról nincs tapasztalatom.A VGA-ról majd a kollégák beszélnek.Remélem segítettem valamit.
Üdv. -
Goatman
aktív tag
Üdv mindenkinek! Heteken belül szeretnék laptopot vásárolni, ezért elkezdtem nézelődni a hazai kínálatban. Eddig a comment kissé off, de a fő szűrőelvem a VGA, ugyanis nem vetem meg az újabb játékokat. Ezért tehát olyan erős VGA-jú gépet szeretnék, amellyel az aktuális játékok is jól, med-high részletességgel, 1024es vagy 1280as felbontással játszhatók, de ugyanakkor anyagminőségben, masszivitásban és szervízháttért tekintve is legyen a noti verseny ill. kompromisszumképes. A pénzmag kb. 180k. Ilyen paraméterekkel az alábbi 5 gépet sikerült találnom:
[MSI GX600PX-214HU] - 8600M GT 512DDR2
[Toshiba Satellite A200-1S9-GE] - HD2600 256DDR2 (vagy DDR3 ezt nem tudom biztosan)
[ASUS F3KA-AP067] - HD2600 512DDR2
[MSI GX610PX-059HU] - HD2600 256DDR3
[Acer Aspire 5920G-6A3G25] - HD3650 (itt nem tudok semmi konkrétat)2 kérdésem lenne:
1; Hogyan fest a felsorolt VGA-k erősorrendje? (A notebookcheck oldal nem tesz különbséget azonos VGA-k különböző memória-felszereltségét illetően.)2; Ebből az ötösfogatból melyiket tudnátok ajánlani hosszabb távra? Tapasztalatotok vagy ismereteitek szerint melyikkel járok a legjobban a teljesítmény és a minőség összhangját illetően? A választ előre is köszi
-
Csigger
őstag
minden laptoppal, illetve bennük lévő keresgélüknek tudom ajánlani a következő oldalt!
Notebookcheck
Itt mindent megaláltok, videókártya illetve cpu teljesítmény ügyében! Jó böngészést!
a lap alján vannak benchmark listek, azokat érdemes böngészni! -
tomp
félisten
Vennék egy laptopot, és ezen hogy mennének a játékok, és milyen játékok mennének rajta?
SONY VAIO VGN-AR720EB
Kijelzõ: 17” WXGA 1920×1200 XBrite
Chipset: Intel 965GM
Videovezérlõ: NVidia GeForce Go 8400M GT 1023MB Max
Processzor: Intel Core 2 Duo T7250 2.0 Ghz FSB 800Mhz 4MB L2 Cache
Memória: 2*1GB DDR2 667Mhz
Merevlemez: 2*160GB 5400rpm Serial ATA
Optikai meghajtó: Blu-Ray, DVD±RW Dual Layer
Kommunikáció: 56k Modem, 10/100 LAN
Vezeték nélküli komm.: WLAN 802.11abgn (Intel Pro/Wireless 49655AGN), Bluetooth
Kártyaolvasó: Memory Stick Duo,Magic Gate, SD
Csatlakozók: 3×USB2.0, 1×PCMCIA,express card, firewire, audio mic in jack, audio headphone out jack, VGA out, Port Replicator csatlakozó, Modem, LAN, SVideo-IN-OUT, HDMI -
Tomtom25
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vásárlását tervezem, kinéztem egyet és kíváncsim lennék a véleményetekre. Nem igazán játékra akarom használni de talán így lehet róla a legtöbbet elmondani. Különösen a VGA kártyára lennék kíváncsi talán ez a leginkább zsákbamacskás számomra, esetleg ha tudnátok hasonó teljesítményű kártyát mondani, mert ezt nemnagyon találom semmilyen tesztbe. Köszi
ACER TM5520G-6A1G08
Processzor
1,8GHz, AMD Athlon 64 TK-55 processzor 512kb L2
Winchester
80GB 5400, SATA
Memória
1x1024MB DDR-II, 533MHz (4GB-ig bővíthető)
Optikai meghajtó
DVD S-Multi
Kijelző
15,4" WXGA (1280x800), Crystal Brite
Video kártya
ATI Radeon X2400-XT 256MB
Interfészek
4 x USB, 1 x VGA, 1 x S-Video, 1x DVI-D, 1 x modem ˙(RJ11), 1 x Ethernet (RJ45), 1 x fejhallgató-/hangszóró-/vonalkimenet-csatlakozó, 1x mikrofon bemenet, 1x vonal bemenet, 1 x Express Card, 1x PCMCIA Type II, 1 x IEEE 1394, 1x FIR -
scholl
tag
fifa manager 08 elmegy x3100-on?
-
barnaz
csendes tag
ezt most találtam ezt a két videót. Ilyen van?
http://www.youtube.com/watch?v=TNKn5N9NtqY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Kw9I1TiQnHs&NR=1
-
barnaz
csendes tag
Nem is nagyon várok csodát, egy Call of Duty 2-t szeretnék csak játszani élvezhető minőségben, nagyon hajlottam az Albacompra de így törölve a listáról. Gondolkoztam még Acer HD2400XT-s notin is, abba is van Turion x2-sel meg Core 2 Duo-val szerelt, nem tom szabad-e AMD procisat venni. Köszönöm a tanácsot!
-
fwgoze
aktív tag
Teljesítményben:
X3100<HD2400<GF8600Ha megbíható noti kell, akkor Lenovo!
Ha játékra kell, akkor viszont felejtsd el az X3100-at...2-3 éves játékok talán elmennek még rajta...de azokból is inkább a startégiai játékok!
Ennyiből nem fogsz tudni jó játéknotit venni...és nem is érdemes, mert melegszik, sokat fogyaszt, ergo hamar lemerül! Ha mégis játéknoti kell, akkor ezek közül még az MSI a legkisebb rossz (viszont attól a HD2400-as vga-tól se várj sokat)...Albacomp-ot semmiképp se vegyél...vagy gyűjts még egy 100-ast, és nézd meg itt!
Szerintem ne vegyél notit játékra, de ez csak az én személyes véleményem! -
barnaz
csendes tag
Hello! Laptopvásárlás előtt állok és hát jó lenne ha egy pár játék is elfutna rajtuk. Néztem egy Lenovo 3000 N200-at X3100-al, egy Albacomp Business V4-et Geforce 8600-al, MSI EX600X--t GeF 8400 G-vel MSI EX610X-t Ati HD2400-el. Szerintetek melyiket érdemes lenne megvenni, hogy játékra is tudjam használni? nagyon szimpatizálok a Lenovo-val csak az Intel grafikus megoldását egyáltalán nem ismerem, meg az Albacomp notijával, csak ott meg az Albacompot nem ismerem.
-
Darth_Revan
veterán
a x3100-assal jobban fog menni
-
szerezo
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok itt, de a témát látva hátha tudtok segíteni!
Van egy T42-es IBM laptopom, 1.5 P4-es proci 1 giga ram, és egy radeon 7500-as vga!
Általában egy játékkal, a cod uo-val játszom a neten rajta, közepes felbontással, max. 25-30 fps-em van! :-(Most kapnék egy új, céges laptopot, amiben van egy HP 6910p-s laptopot, core2-es, dual magos proci, 1 giga ram, és a lényeg egy x3100-as vga!
Szerintetek javulni fog a teljesítmény a játékban? A radeon 32 mb , ez persze jóval több elvileg és shader és pixel cuccokkal is támogatott!
Jobb lesz, vagy legalább hasonló a grafika, javulhat az fps-em?
Köszi előre is, nagyon aprázok, mert nem szeretném befejezni a coddal multis karrierem!
-
fwgoze
aktív tag
Mióta megjelent a "FRAG végkimerülésig" gamer-notikról szóló cikk, ez a topik halott
-
Csigger
őstag
-
Stehe
aktív tag
Ha megveszem, az első 7-n csak tesztelni fogom! De még kb. 2 hetet várnom kell rá, megvárom az Erasmus eredményt, és ha sikerült, akkor már veszem is fel a diákhitelt és rohanok a boltba a Laptopért! :-) Ugyanebben a kategóriában a Dell 1520-as volt, de egyik bolt szerint Dual Core van benn, a Másik szerint Core duo, viszont az közös, h. webcam nincs egyikben sem, és a kijelzőjük sem glare-type-os.
Azért az elgondolkodtató, hogy boltok oldalain a Code Duo/Dual Core procik tipusait 90%-ban rosszul írják ki... Ha itt a fórumon nem figyelmeztet vki, simán bedőltem volna nekik én is...
-
Csigger
őstag
nah jah SIS-es chipsetet lehet én se vettem volna!
hát igen az a Dell nem egy rossz cucc, erős proci jó vidkari igen hosszú garancia!
sokat nyom a latba!
bár az új procik már szinte kivétel nélkül 64bitesek, az intelek is és az egymagos Turionok is!
mindenester majd azér egy kis véleményt hírhatsz az új notidról ha meglesz! -
Stehe
aktív tag
:-)
Az Asus volt az első befutó, de a Sis-es chipsetről valahogy mindenki lebeszélt. Pedig abban egy jó, Ati x2300-as vga kártya volt, és az aksija is max. 1,5 óráig bírta. Igaz 15.000-el drágábban, de megkapom a Dell 1521-est, amiben Turion X2 van, ami legalább 64 bites, Ati 1270, de erre már van 3 év gari, és mégiscsak nagyobb márka... -
Csigger
őstag
igen a benchmark listában valóban nicsen benne, viszont a részletesebb leírásából kiderül, hogy körülbelül a go6150 alatt lehet 1-2 helyezéssel!
amúgy meg COD2-ben 800x600ban 2x élsimítással 60Hz-en, low grafikán megy élvezhetően, nagyon feljebb nem is vettem, hisz ezek a kártyák nemigazán játékra lettek teremtve, de azér néhány unalmas órádban el lehet velük játszogatni!
-
Csigger
őstag
hello!
ahogy látom mindegyik az integrál videókártyák közé tartozik, nos ahogy az előző hsz-men is láthatod nekem Go 6100-zal a COD: UO nem volt gond, a COD2-t is kipróbáltam az már kicsit azér izasztóbb neki, de elfut!
annyit tudok mondani, hogy az x 1100 gyengébb, mint a GO6100, az x3100 illetve az ati x1270 pedig erősebb! amúgy benchmark listát meg innen érdemes megnézni, ezalpaján talán te is el tudod dönteni mi számodra a megfelelő:
[link]részletesebb leírás a kártyákról egyenként:
ati x1100 [link]
ati x1270 - nincs hozzá link, hasonló az x1250: [link]
intel x3100 [link] -
Stehe
aktív tag
Sziasztok! Kinéztem 3 laptopot az alábbi vga kártyákkal, és az érdekelne, h. a COD2 (v. vmi hasonló szintű játék) elfutna e- rajtuk? Ha valakinek van tapasztalata, mindenképp írja meg!
A kártyák a következőek:
-Ati x1100
-Ati x1270
-intel x3100Köszi!
-
Csigger
őstag
egy kis tapasztalat:
Asus F3M AMD Turion 64 2200Mhz, 1Gb ram, nVIDIA Geforce GO 6100-zal COD United Offensive 1024x768 60HZ 2x élsimítás Extra grafikai szinten akdásmentes sima futás!
Szerintem egy ilyen géptől ez tök jó! -
fwgoze
aktív tag
Az intel x3100 mit tud játékok terén...szó nincs arról, hogy masszvan játszani szeretnék vele...csak az érdekelne, hogy ha kedvem támad hozzá, akkor tudok-e játszani rajta battlefield 2-t 1280*800-ban medium beállításokkal, valamint jedi academy-t szintén hasonló beállításokkal...tényleg ennyi a max amire esetleg használnám(és erre is csak ritkán)...ezt vajon tudja???
-
n00n
őstag
Senki nem tud segíteni. Fontos lenne, ugyanis az öcsém születésnapjára vettük a laptopot, h tudjon rajta játszani és most nagyon Football Manager mániás. Senkinek nincs semmi ötlete az alábbi hszben leírtakra...
-
n00n
őstag
Helló!
Szeretnék Football Managerezni a Acer Aspire 3050-es laptomon. De ha elindítom a játékot csak nagy feketeség lesz, a játék biztos jó mert asztali gépen simán fut. Xpress 1100-es videokari (chipset) van benne, a legújabb Omega Catalyst 7.1-es driverrel. A fifa 08 faszán fut vele, valakinek van valami ötlete, h mi lehet a probléma?
-
Csigger
őstag
válasz
HUNTER-mobil #327 üzenetére
az igen ez már nem semmi, énis játszottam régen mohat tvn, vagyis én a gépen a többeik meg nézték tv, azt oltottak mint állat!
de hallod nem ülsz túl közel ahhoz a tvhez!!?? (csak h bele is kössünk vmibe!!) -
spyduck
nagyúr
Hali!
Vki tud nekem síma 8400m-g videókártyáról nyilatkozni, h h mennek rajta a játékok? -
tothm
őstag
Hát azt tudom!!!! De én ezeknek is nagyon örülök!!!!
-
tothm
őstag
Az én Dell 1501n 07-es gépemen az over the hedge szépen fut és a cod2 pedig 8fps-el!!!!
-
Kovács84
aktív tag
válasz
HUNTER-mobil #327 üzenetére
Szép, én is épp a COD4 linux alatti beüzemelésén dolgozok, kár, hogy már win alatt végigjátszottam. Egyre rövidebbek ezek a játékok, gyakorlatilag nem kellett 24 óra és kivégeztem.
-
HUNTER-mobil
tag
-
L@co
aktív tag
Jaja nem értem én sem.
Wikipédián [link] itt van h. kétféle alaplapban van ez a vid.kari.
965GM-ben 500Mhz-en megy és abba lehet venni másik PCIe-s vidkarit, támogatja a core2duo-kat és a gyorsabb memóriákat (800Mhz).
GL960-asban 400Mhz-en megy, és abba nem lehet már másik PCIe kártyát dobni, és az csak a Celeron procikat támogatja, és csak 533Mhz-ig kezeli a memóriákat.
Ez magyarázat lehet haverom 1162 pontjára (+100Mhz a GPU-ban), de még így is iszonyat kevésnek tűnik ez az eredmény. A GMA 950-es is 400Mhz-en megy azt pedig azért le kellene vernie, v. tévedek?
12,8GB/s -es max memória sávszélességet ír, ami csak úgy jöhet ki, ha 800Mhz*16byte(128bit!!)-en megy a memória. Az én esetemben, tehát 8,53GB/s lesz a max ha dual channel lesz. -
L@co
aktív tag
A BIOS frissítéssel szenvedtem, de nem sikerült megcsinálni mert amikor kiírja a C:\ ot és elindítom a flash.bat-ot akkor azt, hogy Not enogh memory avaiable!
És nem frissíti. Ezt nem értem h. mitől van. BIOS-om 1.53-as az új BIOS pegig 1.58as lenne. Fel szeretném rakni hátha kerül még 1-2 jó beállítás a bios-ba.Legújabb directX nem segített semmit.
Tegnap este haverom Compaq 6710s notijában is x3100 van, neki vistán 1162 pont lett a 3D Mark 03, neki is 1*1GB memória, csak neki core2duo van a gépben. Nem igazán tűnt az sem egy nagy eredménynek
Ezek szerint ennyit tudna??
Már csak a duál csenelbe bízok. Ez az újratelepítős dolog elég időigényes és vizsgákra kellene tanulnom, úgyogy marad a leghostolt szűz winxpsp2 gyári cd driverekkel, és minden progival. -
BluEyes
őstag
Na, vendégek el, itt vagyok.
Memória, hdd, cpu mondhatni példaértékű, ennyinek kell lenni. Tehát marad a vga. A Crystalmark nagyon kevés. Nekem a gma950 10600 pontot tud a három tesztben összesen, egy ugyanilyen teljesítményű m440 cerkával, 3DMark01 5600 pont körül. Az okát nem nagyon látom, nem gondolom, hogy a cerka csak ennyit bír, sőt! Everest megmondja a gpu órajelét, próbálj utána nézni a neten, hogy ahol normális értékeket kapott a tesztben a gpu, ott hány MHz-en ment, illetve celeronnal a fenekében másnak mennyit tol a vga.
Én azt próbálnám meg, hogy egy teljesen szűz xpsp2-t tennék fel, ha van másik példány is a közeledben, akkor azt, mindenféle driver nélkül. Az ismeretlen eszközöket letiltanám az eszközkezelőben, hátha valamelyik megfogja a gépet, ha működik. Csinálnék egy rendszervisszaállítási pontot, aztán csippszet és vga driverek különböző verzióit pakolnám fel csak az intel archívumból, illetve a DirectX utolsó frissítését, hátha abból kell valami ehhez a vga-hoz. És teszt orrba-szájba, ellenőrzésképp cpu, memória, hdd hogy minden okés-e a rendszerrel, aztán a vga tesztek. Ha nem kafa, akkor visszaállítás, másik driverek, teszt megint. Valamelyik konstelláció csak jó lesz.
Jobbat e pillanatban nem tudok. -
L@co
aktív tag
-
gerii
addikt
hmm még valami, ami a Compal mellett szól és nem elhanyagolható szerintem:
az Acerről annakidején is olvastam hogy qrvááára melegedik. konkrétan sz.r a hűtése. és tényleg. a Saturnban a bejelentkező képernyő alatt olyan meleg volt hogy az egy vicc. az egész noti.
Compal: hátul a 9 cellás! akksi mellett, a bal oldalt van egy kivezetés, ami ontja a hőt magából, szó szerint mindent felmelegít mögötte akár 20-30 centire is, viszont a gép bal oldala mondjuk Crysis közben is csak meleg, kb olyan mint az acer alap win alatt!!! ez tényleg durva különbség, ha belegondolunk.
azt már le se írom hogy a gép jobb oldala, pl az ujjlenyomatolvasó alatt konkrétan hideg! oké ott van a DVD író/RAM-ot is ír/, de akkor is...
a jobb oldala abszolút nem meleg, a bal oldal is kézbarát.
és mondjuk nem tudom hogy az Acer 2,2-es procija mennyi ideig bírhatja. hallottam már hogy megnyikkant az 5920, meg hogy megolvadt a borítás..., azt már csak gondolom hogy nem alap win alatt olvadt szét, vagy ki tudja...
-
gerii
addikt
hali!
nekem is IFL90-es gépem van, most vettem szeptemberben, igaz akkor még 1GB RAM-mal adták.
tök ugyanaz volt a téma akkoriban nálam is, hogy Dell 1520-Acer 5920 vagy a Compal.
gondolom utánanéztél már hogy a világ második legnagyobb gyártója, meg hogy a Delleket is ő gyártja többek közt, stb, stb. szóval van háttere, nem egy gagyi valami
nálam a Dell kihullott mert ugyanezt a konfigot nem lehetett kapni az országban, sőt még az eggyel gyengébb kijelzőset se, illetve horror áron/360K/. ennyiért azt mondtam kapják be, németből olyat rendelnék abból a pénzből hogy az odaver...
szóval maradt az Acer meg a Compal.
Acert elmentem párszor megfogdosni a Saturnba/NEM ott akartam megvenni!/. össze van rakva rendesen, illesztési hézagok sehol, viszont a kijelző brutál sz@r felbontású egy a cég által multimédiás gépnek kikiálltott terméktől. főleg emiatt nem vettem meg
a másik hogy a fényes "síkos" műanyag se jött be rajta belül. valahogy gagyi kinézete, érzete van. a tört fehér színt se szerettem meg.
a belső dizájn szerintem kicsit eltúlzott volt. nagyon nem tetszett a samurai karddal félbevágott billentyűzet, meg a sok matrica.
szóval nem tetszett az összhatás. plussz én is hallottam már a gagyi Acer kifejezést, de az nem zavart mert tudtam hogy ez már más széria. de akkor se ez kellett.
így megvettem a Compalt.
első benyomások otthon: anyaghasználatban lenne hova fejlődnie, a belseje matt fekete, és ez az "érdes" műanyag, nem az az Acer féle tök sima. néhol benyomható egy kicsit a borítás, de ez gondolom a műanyag ház velejárója. eleinte nagyon nem tetszett de megszoktam, meg nem nyomogatom
a billentyűzet viszont nálam a "wasd" részen besüllyed ha ott gépelsz éppen. de nem mindegyik gépnél van így, én ezt fogtam ki.
a külső borítás szép, viszont szeret karcolódni.
nekem külön tetszik hogy nincsenek rögzítő fülei a feldapnak, csak össze kell csukni és úgy marad. /1 centis holtjátéka van fejreállítva/ elég erős a 2 zsanér így megoldották a ronda kampók elkerülését.
na abba is hagyom a részletek ismertetését, asszem majd írok egy cikket a Logout-ba vagy valahova, úgyis akartam már régebben is.
teljesítmény:
elég jó
bővebben, amikor megvettem az akkori driverrel/VISTA alatt/ 3000 pontot ért el 3D Mark 06-ban, 1280x1024-es felbontással, minden alapon hagyva.
a konfig:
C2D 2.0 Ghz
8600M GT 512MB DDR3 485/400 Mhz
1GB RAM
felvéve a vidkari teljesítményét 600/500-ra 3900 lett az eredményhétvégén tettem fel a legújabb drivert, utána ugyanezekkel az alapbeállításokkal 3260 pontot ért el. túlhúzni még nem sikerült, majd azt is megcsinálom, mert valszeg új rivatuner verzió kell, mert a mostani kifagy a módosítások után.
szerintem vegyél nyugodtan Compalt, fóleg hogy most 2GB RAM-mal adják.
és lehet bele TV tunert is rakatni, ami azért nem rossz dolog.játékok terén Crysis-ban 10-20 fps között ingadozott, végigjátszottam, simán jó mediumon, 1280x800 -as felbontással. mondjuk a jegelés után már néha be-behalt. mindjárt meg is nézem az új driverrel mit alakít
UT3, GoW maxon megy 1280x800 felbontásban, GoW 20-25, UT3 30-40 fps körül megy.
Vista élményindex 4,5-öt adott rá
proci:4,9
RAM:4,5
Vidkari:4,5
játékra szolgáló vidkari: 5.2
HDD: 4.7ha van kérdésed szólj nyugodtan
-
BluEyes
őstag
A bios csak egy szimpla javítást tartalmaz, nem ettől fog meggyógyulni a masinád. Mindazonáltal néha az új bios jótékony hatással tud lenni a gép lelkére, lehet tenni egy próbát. Kétszer is ellenőrizd, hogy biztos a te masinád biosa-e a delikvens, aztán felrakhatod.
Ez egy Dosos verzió. Be kell bootolnod dosban, w98 telepítő, pendrájv, akármi megfelel, lényeg, hogy a fekete képernyőn C:\ promt ott legyen, meg a fájlok kicsomagolva egy dos által olvasható meghajtón, a pendrájvon pl. tökéletes, ntfs partíció erre nem alkalmas. Lehet cd image fájlt is letölteni a netről (bootcd.com vagy mi a neve a helynek), ha többmenetes írással írod meg a boot cd-t, utána még felírhatók a bios fájlok is. -
L@co
aktív tag
Jah egyébként:
CD-ről telepített driverrel:
3D Mark 2001 3100pont 03: 900pont
Legújabb Intel driverrel:
3D Mark 2001 2600pont 03: 950pontÚj driverrel a Crystalmark
GDI 4292
D2D 2373
OGL 1402Akinek van X3100 integrált kártyája annak van a BIOS-ban vmi beállítás, v. a laptopBIOS-ok ilyen puritának? Nem tom mit kéne állítani a kártyán h. jó legyen
-
BluEyes
őstag
AHCI nem oszt-szoroz, azért mondtam, hogy próbáld felrakni, hogy megnyugodj.
Biost linkeld be légysz, megnézem miféle.
Vista alatt az én gma950-em is betlizett, XP alatt viszont jó. Lehet kérdeztem már: chipset és vga driver az Inteltől letöltött legújabb? Ha nem, rakd fel őket. Vga driver uninstall pl. a Vezérlőpult-Programok telepítése... -ben, és az Eszközkezelőben a videokártyát is távolítsd el. Reboot után ismeretlen vga-nak fogja detektálni az XP, ekkor mehet fel a driver.Ezután reboot, hogy tuti legyen a driver, majd csinálj egy tesztet a Crystalmark09 progival, GDI,D2D, OGL (a három legalsó) teszteket futtasd le, nézzük meg, melyikre hány pontot kapsz.
-
L@co
aktív tag
Sziasztok!
Ismét én vagyok. A memóriás témát nem tudtam kipróbálni.
XP-re nem lett jó az AHCI. Próbáltam a GBM-essel és az FBM-essel, de egyikkel se lett jó. Vistán volt egy olyan h. SATA AHCI vezérlő 1.0 azzal működött az AHCI, de nem lett gyorsabb a vid.kari.
Egy BIOS van fent az MSI honlapján, de nem tudom h. kell frissíteni a BIOS-t
3D Mark 2001: 3100, 2003: 950 pontNem tudom miért nincsen benne erő
-
Darth_Revan
veterán
válasz
venember83 #303 üzenetére
elvileg desktop karikhoz irtak, de hatha...
Pont ezért kéne inkább notebookra moddolt változatot mutatni
Le kell tölteni a fentebb linkelt drivert, majd kicsomagolni és aztán bemásolni ezt a filet (és felülírni a régit) a kicsomagolt mappába, ezután mehet is a setup.exe. Így a driver már tökéletesen fog működni.Amugy mobil Geforce drivereket a http://www.laptopvideo2go.com oldalon lehet találni.
-
Steven21
tag
válasz
venember83 #303 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom. Legrosszabb esetben mi történhet? Újra fel kell raknom a gyári drivert csökkentett módban?
Kártyának okozhat végzetes hibát? -
Steven21
tag
Sziasztok!
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
A kérdésem az, hogy megvettem a Gears Of War játékot felrakom, elindul és kiírja, hogy rakjak fel a 7900gs kártyám mellé vmilyen drivert, ami szerintem vistás163.44? Mert ha nem, akkor ki fog fagyni. Elindul ki is fagy egy idő után, de nem értem miért, mert szinte még el sem tudok kezdeni játszani, kidob.
Mi a legutolsó forceware beta driver amit fel tudok rakini egy go7900gs mellé? Op rendszer win xp.
Jó lenne egy mihamarabbi válasz, mert így nem működik a karácsonyi game
Privátban tudtok adni ötletet?
Valamilyen egyéb ötlet? A gép amúgy dell 9400.
Előre is köszönöm! -
fwgoze
aktív tag
Persze...8800 gt...jó lenne, de szerintem a crysisnál túl fogom élni mediummal is
Köszi, ezt az acert én is megtaláltam, viszont
ad 1: nekem az acerről nem a minőség jut eszembe(persze nem akarom megsérteni senkinek az érzelmeit...ha mégis, akkor elnézést kérek az előbiért!)
ad 2: találtam egy compal-t, ami ugyanannyi, és szerintem jobb mint az általad linkelt acer, mind képernyő felbontásban, mind videókártáyban(ddr3-as). Vélemény??? -
spyduck
nagyúr
Ha minőséget akarsz olcsón akkor ACER!
Az új Acer notikról most nagyon jókat írnak!
Ez a típus kell neked! -
BluEyes
őstag
Az újraindulgatás a normális működése a sata driver nélküli xp-nek. Az ide-kompatibilis módban üzemelő hdd pedig pont ugyanolyan gyors, mint a satás. A SATA driver utólag símán felrakható, bár felesleges:
1. Virtuális floppy [link]
2. Legfrissebb Intel sata driver [link]
3. Telepítés [link]Kérj kölcsön egy modult (512megás is jó) egy teszt erejéig, és döntsd el magad, hogy a single csánel miatt kapsz-e kevesebb pontot. A 3dm01,03 2x256 megán ugyanannyit nyom, mint 2x2 gigán, tehát a méret nem lényeg.
-
fwgoze
aktív tag
válasz
venember83 #293 üzenetére
Köszi, tisztában vagyok vele...csak éppen a hp, és az ibm/lenovo-ba ilyet álltalában nem raknak, mivel főleg bc notik...a dellbe még raknak, lásd xps sorozat, meg...de az pedig megfizethetetlen...legalábbis számomra
, no meg ott van még az asus g1-es...ami szinten nem az én pénztárámnak való
Éppen ezért ennek a márkája compal lenne, nem tudom ismered-e...én még nem!De meg fogom nézni..és ha tényleg olvadásesélyes, akkor nem fogom megvenni!(Éppen ezért érdekelne azok véleménye, akiknek compal notijuk van...)
Tudom, hogy mikre kell figyeljek, és tudom, hogy "nem csak a GHz-ek számítanak", viszont a noti játékra lenne...így igyekszem kompromisszumokat kötni. -
törölt tag
Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz.
Én csak annyit tudok elmondani hogy anno volt egy celeronos gépem (igaz asztali) 2.6-os celeron r9600-as gpu-val és amikor 512-ről 2x1024 dual channel-re cseréltem a rendszermemóriát, de minden mást változatlanul hagytam, a 3D teljesítmény drasztikusan javult.
-
fwgoze
aktív tag
Hali,
találtam egy notit, amiben 512MB-os ddr3-as GF8600 GT, T7300-as proc(2*2,0GHz), valamint 2 giga ram van...szerintetek ez mire elég...ha esetleg neki esek az új játékoknak, pl.:crysis, cod4...megbírkózik vele?(medium, vagy high, vagy netán very high
)?????
Előre is köszi, és boldog karácsonyt!!!!!!!
-
L@co
aktív tag
Igen, ezt én is tudom. De hol lehet beállítani? BIOS-ban nem találtam semmit. Egyébként 8MB-ot vesz le a memóriából a vid.kari, de az everestben meg ír még 256MB-ot. Driverjét felraktam abban sem tudtam semmit állítani. Olyanok vannak, h.
Aszinkron flip
hármas pufferelés
képváltás beállítása
Z-puffer bitmélysége
S3TC textúratömörítés kizárólagos használata
FXT1 textúratömörítés kizárólagos használata
Illesztőprogram memóriaigénye
Textúrák színmélysége
Anizotróp szűrésPróbálgattam állítgatni de nem változott semmi.
Nem értem -
spyduck
nagyúr
-
L@co
aktív tag
Sziasztok!
Vettem karácsonyra MSI VR601-028HU notit. Valamiért nagyon gyengének tűnik a videókártya. Celeron M 530, 1*1024MB RAM, Intel GMA X3100. 3D Mark 2003-ban 950 pontot csinál. Mindenhol azt hallottam h. az X3100 a leggyorsabb integtált vid.kari, ehhez képest még a jó öreg CS 1.6 is be-be szaggat. A Celeron proci miatt ilyen gyenge v. vmi nem stimmel a beállításokkal? Ha tennék bele még 1GB RAM-ot akkor menne a dual channel, de az gyorsítana rajta (sávszélesség megduplázódna)?
-
RI/OS
addikt
egyébként a notebookcheckes csóka is 4200pontot kapott a gs-el ami ugye 400ponttal több.. Tehát wagy beállítás wagy drivergond szerintem..
-
-
McCann
tag
Az komoly...
Nekem egy go7600 van a notiban és minden szépen futott rajta, amit eddig kipróbáltam (D3, Pro Street, Supreme Commander, Stalker, MOHAA, most hirtelen több nem jut eszembe), de van egy tök jó oldal, [link], ebben van rengeteg notiteszt, meg van teljesítményteszt lebontva külön procira, VGA-ra, mindenre!
Én mielőtt vettem a laptopot, ezt nézegettem és az x700-at magasan veri a go7600, ha jól emlékszem, nincsenek is egy kategóriába sorolva... -
spyduck
nagyúr
ÚR ISTEN GYEREKEK!
Volt alkalmam egy olyan gyerekkel beszélni aki szerint a go7600 vga gagyi és az x700 jobb! De ami a legnagyobb poén volt, h azt mondta az AMD gagyi intel termék!
-
törölt tag
Hello
Linkeljetek nekem valami oldalt az nv8600gs grafikus chip teljesítményéről
hol lehet ilyesminek utánanézni?
köszi
-
spyduck
nagyúr
válasz
Bence413 #271 üzenetére
A legújabbak tuti nem (crysis, ut3) ha leveszed a grafikát akkor menek csak úgy meg nem szép!
Az oblivion olyan mediumon talán! A régebbiek meg elfutnak rajta simán!
De ennyi pénzért megéri szerintem is!
Habár én inkább vennék egy 17"notit 1giga rammal, pentium procival meg 6800 vagy x800-as kártyával! ezek a kártyák még SM2.0-át ismerik és ezért sokkal jobban mennek velük a játékok! -
Bence413
csendes tag
159.000 Ft-ért de láttam már máshol 154.000 Ft-ért is.
Akkor szerinted jó a gép? Ennyi pénzért szerintem elég jó, meg jó cuccok vannak benne! Az amd most egy szinten van a intel-lel procik terén? Mert ez a 2magos turion elég jó azt mondják! Milyen játékok fognak rajta menni jó grafikai beállításokkal? -
pkiraly
csendes tag
sziasztok!
segítsetek megoldást találni a problémámra légyszi, mert nem vagyok valami nagy guru számtech ügyekben...
nemrég vettem egy notit (acer apisre 5920g, core2duo T7300 2ghz, 2gb ram, 8600 gs vga),
és finoman szólva nem vagyok megelégedve a játékokban nyújtott teljesítménnyel...
mondjuk eddig csak a fifa 08-at próbáltam, a többitő el is ment a kedvem...alap felbontásban is nagyon szaggat...a gépen 32 bites vista van, directx 10....
mit tudok csinálni?
előre is köszi
-
benjoe1
aktív tag
Sziasztok!
Nem vagyok otthon a notebook piacon, ezért megkérnélek Benneteket, hogy 200e és 250e Ft árban tudnátok ajánlani 3-3 notebook-ot? Igények: Mindennapi használatra utazással, jó lenne ha az újabb játékok is futnának rajta, legyen benne webkamera, jó lenne ha nem csak 1 év gari lenne, legalább 2. Köszönöm.
-
spyduck
nagyúr
Én azt nem értem amikor vki ennyi pénzt szán egy gépre miért nem úgy csinálja, h vesz egy viszonylag jó notit meg egy xbox-t vagy ps3-at!
talán a lanparty miatt? akkor meg egy jó notit meg egy fullos pc-t! Sokkal jobban jársz!
de amúgy nagyon jó a gép és 15.000ft-ért kapsz mellé még 1 év garit! -
ciompo
csendes tag
Üdv!
Én egy Acer Aspire 5920G-n gondolkodom, nagyjából valami ilyesmi:Intel Core 2 Duo T7300 2.0 GHz (800 MHz / 4 MB L2)
250 GB S-ATA, 2 x 1024 MB DDR-II (667 MHz)
15.4" WXGA (1280 x 800)
NVidia GeForce 8600M-GT 256 MBNagyjából 270-ért, egyébként olyan 250 körül áldoznék a dologra, leginkább játékra kéne.. Mi a véleményetek? Esetleg tudtok ajánlani vmi mást? Kicsit aggódok, mert csak 1 év garancia jár mellé, az Acert meg nem ismerem.
-
sevcsenko
csendes tag
Hali!
Mi a véleményetek erről a laptopról?
Milyen játékok futnak rajta?
MSI EX600X-076HU
PLS -
Bence413
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok és szeretném megkérdezni, hogy mit szóltok ehhez a géphez!
Acer TM-5520G
15,4, 1280 x 800, WXGA Crystal Brite, AMD Turion64 X2 TK55 (1,7GHz ), 1 x 1024MB DDR-II 533MHz, 80GB S-ATA, DVD-Supermulti, ATi Radeon X2400 ( 256MB )!
Elsősorban netezésre és játékra használnám! A videokártya ami van benne, elég az újabb játékokhoz?
Előre is köszi a válaszokat!! -
n00n
őstag
Sziasztok!
Van egy Acer Laptopom. Xpress 1100-as vidkarival, 512 ddr2 ram és egy 3600+ -os AMD procival. Játszani szeretnék valameilyik fifával? szerintetek melyik bírja el max? Plussz próbáltam a fifa 2001-et, rányomok az exére elindul a játék, csak kép nincs, nagy feketéég, hang van. Gondoltam, h videokártya driver kéne, kerestem is az arti honlapján erre a típusra, elődobta, h nekem ez a catalyst vagy mi kell, letöltöttem a linkről, de nem telepíti. Ötletek, h hogyan tudnék vele játszani?
-
Goatman
aktív tag
Üdv! Van itt olyan, aki Intel X3100-al (C2D procival és mondjuk 2Gb Rammal megtámogatva) próbálta már a Madden NFL 07 v. 08-at? Ha igen írja meg lécci a tapasztalatait. Előre is köszi
-
spyduck
nagyúr
válasz
LALA_kiraly #253 üzenetére
Hát azért ezt nem mondanám! Amekkora a teljesítménybeli külöbség szerintem nem éri meg mert látványban annyival nem kapunk többet!
Pl: HDR vagy szemünkbe világít a nap vagy elmosódás stb...
Ezek olyan effektek amik nagyon lelassítják a videókártyát és anyira nem szépek, h emiatt beszaggasson! -
Jon Mathias
senior tag
pl Geforce 6100 mit tud? nem sokat 800x600 ban lehet vele játszogatni. csodát ne várj. én is csalodtam.
-
magic89
csendes tag
ha a linkek nem müködnének akkor ezeket a laptopokat néztem:
Asus F3M-AP111 15,4"/Tur.64 MK-38-2,2GHz/1GBDDRII/120GB/DVD S-multi
Asus F5N-AP035 15,4"/Tur.64 MK38-2,2GHz/1GBDDRII/160GB/DVD S-multi
-
magic89
csendes tag
Hali!
Laptop vásárlás elött állok és a segítségeteket kérném! 160.000 körül szeretnék venni elsősorban netezésre, de azért néha játszani is szeretnék vele! Mit ajánlanátok?http://www.inexcomputer.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=&prods_filter_order=price&pfi=764&bt=pdlist&pi=_12787
http://www.inexcomputer.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=&prods_filter_order=price&pfi=764&bt=pdlist&pi=_11036
http://www.inexcomputer.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=&prods_filter_order=price&pfi=764&bt=pdlist&pi=_6240
http://www.inexcomputer.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=&prods_filter_order=price&pfi=764&bt=pdlist&pi=_11037
Ezeket ajánlották boltba, ti mit gondoltok?
Ami fontos lenne számomra, hogy a HDD 120GB de inkább 160GB min 1GB RAM és a 2 év gari, ezek amiket meg is értek is a többi az homályos laptop tekintetében föleg a VGA-k!
pl Geforce 6100 mit tud? (milyen játékokkal tudnék vele játszani szagatás nélkül?) -
Jon Mathias
senior tag
Marad az Asus.
-
spyduck
nagyúr
válasz
LALA_kiraly #244 üzenetére
minden típusban vannakhibák!!
"fölszereltség silány"-->ennél jobb nem nagyon van! -
Jon Mathias
senior tag
-
ho_johnny
csendes tag
Sziasztok!
Hosszas keresgélés után 2 notebook között kellene választanom. A gép főleg otthoni felhasználásra kellene hetente 1x utaztatnám vidékre.
Leginkább internetezésre használnám, ritkán játszanék, AutoCadeznék, fényképet szerkesztenék.
Azt szeretnám, ha már veszek, akkor az legyen az adott pénzért a lehető legjobb választás.Eredetileg 160ezer forint volt a keret, akkor úgy gondoltam, hogy ennyi pénzért a legjobb az
ASUS F3TC-Ap072, AMD Turion64 MK38, 2.2 GHz, 2x 512 kB L2 cache, nVidia GeForce GO7300 integrált
Mostanra viszont nagyon megtetszett a
DELL Inspiron 6400-57 Intel Core Duo T2130 (1,6GHz/533MHz/1MB L2 ), ATI Radeon x1400, ami 200ezer forintSzóval arra lennék kiváncsi, hogy megéri-e nekem a DELL azt a 40ezer forint többletet? A notebookcheck.neten néztem a procik és a VGAk közti különbségeket, de az nem elég konkrét számomra, mert a két videókártyát nem ezekben a gépekben tesztelték.
Azt szeretném tudni, hogy ez a két gép hogy viszonyul egymáshoz (nem az alkatrészek külön-külön). Ezt leginkább az tudná megmondani, aki már használta mindkettőt; remélem, akad ilyen ember!Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv! ho_johnny
-
sghc_toma
senior tag
X2400XT az Ati szerint nincs.. amelyik notira azt írják, hogy X2400 van benne, valószínűleg HD2400XT-t tartalmaz... persze ezért a hsz-ért megint le leszek ugatva gondolom, de én jobban elhiszem az AMD-ről, hogy tisztában van vele, hogy milyen VGA-kat gyárt, mint a bárki másról..
-
Kepasa
csendes tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne,hoyg az ATI X2400 XT (256) és az ATI HD2400XT (256) között mi a különbség??????
Előre is köszönöm a mihamarabbi válaszotokat!! -
spyduck
nagyúr
Jól sejtem, h az x700 az erősebb mint a 2400xt?
-
Kepasa
csendes tag
Sziasztok!!
Olyan kérdésem lenne hogy Notebookot akarok venni és játékra is szeretném használni!
Nézegettem karikat aztán ami árban megfelelö lenne nekem az az Ati 2400Xt(256Mb) és a Nvidia 8400M GS(128)!
Kérdésem az lenne hogy ezekkel a karikkal elfutna-e Mediumon egy Cod4,Airbone és.......?????És a kettő közöl melyik érné meg jobban!?????
Előre is köszönöm és mihamarabbi választ is remélem kapok!!!! -
Jon Mathias
senior tag
válasz
zorrobomber #232 üzenetére
Asztaliból kb 76gt szintjén van.
-
zorrobomber
tag
Ja és ez a 3dmark06 eredmény(=2390) játékokban kb mire elég, mire számítsak?
-
zorrobomber
tag
Sziasztok!
MSI GX710PX vásárláson gondolkozom.
A benne levő HD2600 512mb notebookcheck szerint 8600GT szinten van(3dmark06):
ATI Mobility Radeon HD 2600 3125
NVIDIA GeForce 8600M GT 3194ipon([link]) szerint sokkal gyengébb az msi gx710px mint a 8600GT-s acer 5920g(megint 3dmark06):
MSI GX710PX 2390
Acer 5920g 3143Biztos nem csalt az ipon a méréssel, mégis ott motoszkál a fejemben az, hogy elég elfogultnak érzem az aceres cikkjüket, msi-vel pedig előitéletesek a gx700 miatt(pedig arról is hallottam olyat hogy abszolut nem melegszik...). Hol leledzik vajon az igazság?
Netán hasonló (VGA-s)kategóriában tudtok alternatívát ajánlani?
-
Tomcy7
tag
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy egy AMD Athlon X2 TK55 (1.8GHz)-es proci, melyik intelnek felel meg, mert nem nagyon vágom az amd-ket?!
Köszi! -
Kepasa
csendes tag
Köszönöm szépen az infokat!!
-
hendrixsl
csendes tag
A hozzaszolasokbol tudom,itt egy link,leirja hogy melyik vidkari hogy teljesit 3dmark06 alatt,minnel nagyobb pont a jatekok is annal jobban mennek.Es nem art 2giga ram,es min core 2 1,8proci.
[link]En 2400-est vennek,persze a 8600gt az idotalobb.
-
Kepasa
csendes tag
Ja és az nem hátrány hogy ezek csak 64-bites karik!Mert ezt is emlitették hogy ez miatt sem nagyon futnak!!!
-
Kepasa
csendes tag
Tehát ez azt jelenti hogy bátran megvehetek egy laptopot bármilyen konfigurációval Tuti menni fognak rajta a játékok!!?És te tesztelted ezekkel a karikkal a játékokat vagy te is hozzászolásokbol tudod?Csak azért kérdezősködök enniyre, mert boltokban azt mondták hogy Ati 2600 és Nvidia 8600 alatt ne vegyek semmit mert tuti nem mennek!!
Na most jelenleg én nem tok megvenni egy 8600-ot vagy egy 2600-ot!Igy maradok a 8400 vagy 2400-nél!
Előre is Köszönöm!!! -
hendrixsl
csendes tag
Igen ilyen videokartyakon mar megy a cod4,bioshock...talan meg high bealitasal is.
-
Kepasa
csendes tag
Sziasztok!!
Olyan kérdésem lenne hogy épp Notebook vásárlás elött állok,és játékra is szeretném használni!!
Főképp arra lennék kiváncsi hogy egy GeForce 8400M G (128Mb) vagy egy Mobility Radeon HD 2400 XT (256Mb) mire képes játékok tekintetében!Tehát tudnék-e játszani akár egy Cod4-el és sorolhatnám....!? -
Jon Mathias
senior tag
Az intel vga nem igazán jó játékra inkább válassz Ati v Nv t. A videóproci és a noti működési ideje relációban mi lehet az optimum (gondolom jó proci sok árammal jár)? akksirol biztos. intelre szokták mondani hogy akksirol többet bírnak. ha csak tápról használod vehetsz Amd-is
-
Goya
csendes tag
Nem dedikált videóból melyik a legjobb játék szempontjából (talán Intel X3100)?
A videóproci és a noti működési ideje relációban mi lehet az optimum (gondolom jó proci sok árammal jár)?
Nem vagyok nagy játékos, a notival dolgozni szeretnék, de azért néha játszani is kell! -
Tomcy7
tag
Sziasztok! Noti vásárlás elött állok és olyan 170k lenne a max amit rá tudnék szánni. Játékra is szeretném használni megfelelő kompromisszumok árán.
Kinéztem pár típust:http://usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=7039
http://usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=6871
http://usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=6802
http://usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=7041
http://usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=6861
Azt szeretném megtudni, hogy ezek közül melyiknek legjobb a teljesítménye? Mert ezekben a mobil vga-kban nem vagyok otthon. Az is érdekelne, hogy geforce 7000-et nem találtam tesztekben, és nem tudom hova rakni teljesitmény terén!
Előre is köszönöm a segítséget! -
Jon Mathias
senior tag
Ezzel én is egyet értek. Inkább xp használj a vista teljesítménye játékokban síralmas. Asztalin is lassú nem hogy laptopon. Igen egy Turion+x700 jó választás.
-
spyduck
nagyúr
válasz
hojohnny #216 üzenetére
itt a teszt: [link]
Mi szerint 3dmark03-ban 3000pontot csinál a notid! Az öcséd gépe is annyit csinál biztos vagyok benne mert nem egy ilyen gépen futtattam már 3dmark-ot!
Szóval ha öcséd gépe megfele akkor ez a noti is meg fog felelni!
Ha nekem lenne 160.000 ft-om én inkább használt, garanciális, jó állapotban lévő notit vennek egy x700-as videókártyával mert azon tényleg minden játéj szépen fut! Én is meg voltam lepődve de a carbon fullon megy, COD4 is gyönyörű, és a vicc, h a crysis-t is szépen viszi!
Szerintem ezt fontold meg! -
Jon Mathias
senior tag
Hali! Én egy cpq evo1015 nyúzok mostanában. Nagyon elégedett vagyok vele. Előtte FS K7600 om volt nagyobb proci volt benne(2800barton) de ehez képest lassabb volt. Talán a VIA chipset? Abba savage pro ddr volt max 32mb mem. A quake 2 is szaggatott rajta vga ban játszható volt. De nem is arra használtam. Ebben Ati Igp340 van még nem próbáltam ki win problémák miatt de kíváncsi lennék. Tesóm vett ilyet használtan:[link] csajé volt wincsi kipurc. nem tudta mi baja ócsóért megvettük. 60k jó ár? xpress 1250 van benne gamék egész jól futnak. 3D '01 6233pötty. Egy tipp a szaggat lassú problémára: az energia gazd. lehet állítani a teljesítményt: hordozható/ laptop ilyenkor visszaveszi a procit. ha hálózatról használod állítsd asztalira így a proci maxon marad nem veszi vissza. remélem segítettem ezzel. Ja AMD nél ha telepítded a power now-ot azzal egyszerübb
-
hendrixsl
csendes tag
Notebook 3dmark teszt eredmenyek: [link]
-
hojohnny
csendes tag
Kösz Spyduck!
Milyen tesztet néztél? Én is megnézhetném?!
Ennyi pénzért még a Fu-Si, Acer, Toshiba, stb. notebookokba is gyengébb videóvezérlőt tesznek, sőt még ennél sokkal drágább gépekbe is tesznek ATI x1100-as, GF Go6100-as, Intel 950-es X3100-as vezérlőket, amik a Go7300-nál azért jóval gyengébbek. Ezért tartom jó választásnak.
De szívesen megnéznék más gépeket is. Ha van mondjuk 10 ezer Ft-tal drágábban olyan gép, amiben pl. 2x ilyen jó VGA van, akkor elgondolkodnék...Még 1 fontos kérdés: Ha TV-n szeretnék játszani, akkor meg lehet oldani, hogy a monitoron ne legyen semmi? Mert akkor elvileg nem terhelem le annyira a VGA-t. A TV felbontása és képfrissítése ugye elég alacsony.
Üdv! hojohnny
-
hendrixsl
csendes tag
Notbook-nal hogyan mukodik ha egy nagyobb felbontasu tft-re kotve hasznalnam?
Mindketto menne,csak mas felbontasba?vagy lelehet csukni a nootbokot,es a tft-et hasznalom? -
hendrixsl
csendes tag
Köszi.[link]
Ezt a notebook-ot lehet boviteni?+hdd, 5.1-es hangkartyaval?
A vista sp1-et kulon megkell vasarolni,vagy ingyenesen frisitheto lesz? -
spyduck
nagyúr
válasz
hojohnny #210 üzenetére
1. Ugyan olyan mint öcséd gépe (most néztem egy tesztet)! de az ago 7300... hát az elég gyöngécske!
2. semmit nem számít- A Vista még teljsen labilis lábakon áll szóval nem ajánlom, de mindenki ezt mondja- max akkor lenne jó neked ha dx10-el akarsz játszani de karid nem ismeri szóval jó, hogy xp kell neked!
3.miért ne működne jól! de ha alapból vista van rajta először azt nézd meg, h van.e hozzá driver! mert én már azt is kinézem, h dirkt nem csináltak! jó ilyen biztos nincs de nagy genyók ám!
4.minden játékkal fogsz tudni játszani bizonyos kompromisszumok árán (grafiakai beállítások)- viszont COD3 nincs PC-re csak COD4! -
hojohnny
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok, és azért tértem be ide, mert univerzális gépet szeretnék, tehát játékra is legyen alkalmas.
Max. 160000Ft-ot tudok rá költeni.
Ne mondjátok, hogy akkor ennyiért nem lehet játékra alkalmas notit venni, és hogy akkor vegyek asztalit...Elég nagy kompromisszumokat kell kötni, mert a pénz ugye nem sok. Az elsőt már megkötöttem. Nem DELL lesz 3 év garanciával, hanem ASUS 2 év garival. De ez még mindig jobb, mint a FU-SI, Acer, Toshiba.
A második, hogy nem Intel kétmagos proci lesz benne, hanem AMD Turion. Ugyanis emellé tesz az ASUS Geforce Go7300 videovezérlőt, ami ebben a kategóriában az eddigi vadászatom alapján a legjobb választás.Mi a véleményetek erről:
ASUS F3TC-AP092 :
PROCESSZOR: AMD Turion 64 MK38 2.2Ghz
MEMÓRIA MÉRET: 1Gb
MEMÓRIA TÍPUS: DDR2
KÉPERNYŐ ÁTMÉRŐ: 15,4"
FELBONTÁS: 1280x800 (WXGA)
MEREVLEMEZ: 160 Gb
FLOPPY: Nem
OPERÁCIÓS RENDSZER: Nincs
OPTIKAI MEGHAJTÓ: DVD-RW
AUDIÓ: Igen
INTEGRÁLT VGA TÍPUS: nVidia GeForce Go 7300 128Mb
WLAN: Igen
HÁLÓZAT: 10/100/1000Mbps /Gigabit/
MODEM: Igen
BLUETOOTH: Igen
IRDA: Nem
USB PORT: 4 db
SOROS PORT: Nem
PÁRHUZAMOS PORT: Nem
SÚLY: 1 kg
FIREWIRE /IEEE1394/: Igen
KAMERA: Igen
KÁRTYAOLVASÓ: Igen
S-VIDEO: IgenTehát ezt a gépet néztem 160ezerért.
1. kérdésem az lenne, hogy szerintetek az öcsém gépéhez képest hogy fogja bírni a játékokat?Öcsém gépe:
Celeron 2,4GHz
1Gb RAM
HIS Excalibur Radeon 9600 128Mb2. kérdés: számít-e hogy Vista vagy XP van-e a gépen ha játszani szeretnék
3. kérdés: az XP jól tudna-e működni az ASUS notebookon? Azt tapasztaltam, hogy a Vistát erőltetik, csak arra vannak driverek
4. kérdés: a következő játékok vajon játszhatóak lesznek: MAFFIA, NFS: Most wanted, NFS: Carbon, FIFA 2007, COD3, HeroesV
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv! hojohnny
-
hendrixsl
csendes tag
Ez a ket laptop,kb milyen asztali gep-nek felne meg?3dm06:2300pont.
-
polip
addikt
válasz
sghc_toma #204 üzenetére
nofene
"az vicces, mert ilyen kártya nincs.. HD2600 van, és X2500 van.. és ebben a gépben legjobb tudomásom szerint X2500 ketyeg, ami ugye egy x1600/x1700 átnevezve..."
akkor mmár engedd meg, hogy az Acer weboldaláról idézzek:
TM5720G-602G25 LX.TN50X.135
Az eredeti Windows valódi, licenccel rendelkező, jogszerűen telepített Windows-szoftver. Ha többet szeretne megtudni azokról a különleges előnyökről, amelyeket csakis az eredeti Windows használói vehetnek igénybe, keresse fel a következő webhelyet: www.microsoft.com/genuine.Eredeti Windows Vista® Home Premium, 15.4" WXGA CB, Core 2 DuoT7500 (2,2GHz), ATI X2600 512MB, 2048MB (2*1024MB) DDR2, 250GB S-ATA, DVD SuperMulti, 802.11abg, 8 cell battery, 0.3 CrystalEye, BT, 5in1 card reader, S-video, DASP, FIR, DVI, Office ready, Magnesium alloyajjajj... X2600...nofene
nem mellesleg ezt a modellt mi is áruljuk, íme: [link]
és még ráadásul használtam is ilyet
és mindezek tetején, hab a tortán, X2600 van benne
döbbenet mi? -
sghc_toma
senior tag
válasz
Darth_Revan #202 üzenetére
meg amugyis az Usanotebook-nál naponta ellenőrzik,hogy helyesek -e a kiírt adatok...
hmm.. kis idézet a honlapjukról: "...akár 1024 MB HyperMemory™-val (512 MB dedikált GDDR2 VRAM, akár 768 MB megosztott rendszermemória)..." do the math!Szerintem meg nincs elírva és ATI X2600 512MB van benne. Legalábbis a hivatalos Acer weblapon ez van,és gondolom azért a gyártó csak tudja,hogy mi van benne...
az vicces, mert ilyen kártya nincs.. HD2600 van, és X2500 van.. és ebben a gépben legjobb tudomásom szerint X2500 ketyeg, ami ugye egy x1600/x1700 átnevezve... -
spyduck
nagyúr
válasz
Darth_Revan #202 üzenetére
Ezt most félre értetted!
Az van oda írva, h directx9-et ismeri és köztudott a 2600-rl h ismeri a dx10-et! Na ugyebár a többi notebookhoz az volt írva h HD2600 ehez meg x2600 és elketünk kombinálni, h ez biztos vmi butított másfajta videókártya! Remélem érted -
Darth_Revan
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Sorozatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ingatlanos topic!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged