- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rommel6600
őstag
-
Rommel6600
őstag
válasz
velvet7 #11211 üzenetére
Aha, sima levélként, persze.....
Arra nincs biztosítás bármi is legyen a tartalma, a posta nem térít, az, hogy esetleg ajánlott csak a nyomon követhetőséget biztosítja, semmi egyebet. Ha sima levél és elveszett, így jártál, az eladó mossa kezeit az általad nem igényelt biztosítás és a szintén nem választott "csomag mint feladási módozat" miatt! Ha bebizonyítja, hogy elpostázta te meg sehogy sem bizonyítod, hogy nem vetted át. Ez elég fraud szagú szerintem, nem hiszem, hogy ilyenre térítene az ebay.Szerintem itt a lényeg ami a Buyer Protectiont illeti: "We don't offer an insurance program. However, if you don't receive an item you paid for, you can receive a refund of the full purchase price plus original shipping on eligible purchases through the eBay resolution process."
Ez inkább az eladótól véd, nem igazán az egyéb veszélyektől
-
Rommel6600
őstag
válasz
velvet7 #11205 üzenetére
8 éve ebayezem, nem is azt mondtam, hogy az veszélyes lenne vagy hasonlók...
Pusztán arra akartam felhívni a figyelmét, hogy ha EU-n kívülről rendel, akkor elvileg vám (termék ára+pk 5%-a egy ipod touchra) és ÁFA (vámmal növelt érték 25%-a) fizetendő. Ha átcsusszan akkor nyilván nem. De arra, hogy átcsusszan semmi garancia nincs, ha meg keveset tüntetsz fel összegként, a vámosok sem hülyék és "statisztikai eszközökkel" elég könnyen meghatározzák egy ipod touch értékét.
Arról nem is beszélve, hogy magyarba nem küldetnék néhány ezer forint értéknél drágábbat valamiféle értékbiztosítás megléte nélkül. Onnantól kezdve (meg egyébként is) nyoma van az értéknek, és (vám szempontból) egyből bukó a dolog.
Emiatt én nem próbálkoznék, mert amekkora mákom van biztos fennakadna a hálón és engem rohadtul idegesítene ha az ötvenezres ipodom nyolcvanezres ipoddá válna egy vámolás után...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anime filmek és sorozatok
- sziku69: Szólánc.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayStation 3
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest