Hirdetés

2018. október 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Polacheck


Polacheck
(HÁZIGAZDA)

Több kérés érkezett hozzánk azzal kapcsolatban, hogy a készüléknek végre legyen egy olyan topikja, ahol szakmai hozzászólások születhetnek felhasználóktól-felhasználóknak. Ez tehát nem az a topik, ahol kitárgyaljuk, hogy melyik készüléknél jobb, melyiknél rosszabb, nem szeretnénk semmilyen fikázást látni itt, ezért a topik kiemelt moderátori felügyelet alatt áll és minden egyes ilyen típusú hozzászólásért ban jár. Szeretnénk, ha ez a téma szakmai maradna és a valódi felhasználók oszthatnák meg egymás között a tapasztalataikat.

Polacheck

-- O --

ALAPSZABÁLY: A topicban a mai naptól fogva (2009. június 30.) tiltott téma a SIM unlock, valamint minden ezekkel kapcsolatos dolog említése, legyen szó linkekről vagy eljárásokról — programok említése megengedett, de azok felrakásának módjáról írni már tiltott.
A Jailbreak maga nem illegális, ezért 2011. január 27-től nem tilos erről a topikban beszélgetni, azonban ha azt tapasztaljuk, hogy mindezt arra használjátok, hogy utat nyissatok a Warezhez, azt a Prohardver! lapcsalád csapata már nem támogathatja. Az érdeklődőknek a szifon.com weboldal megtekintését javasoljuk. Megértéseteket köszönjük!

Gubro

A topicban leggyakrabban felmerülő kérdések

Kérdés: A készülék kijelzője fölött látok a borítás alatt két kis “kivágást”, egy hosszúkásat, és egy kör alakút. Mik ezek?
Válasz:
Az egyik egy fénymérő, a másik pedig egy távolság-érzékelő. A fénymérő az Auto-Brightness funkció miatt van. Ha be van kapcsolva, akkor a készülék a kijelző fényerejét mindig a környezeti fényviszonyokhoz állítja. A távolságérzékelő pedig arra szolgál, hogy például telefonálás közben ha a fülünkhöz emeljük a telefont, akkor magától kikapcsol a kijelző, nehogy az arcunkkal, vagy a fülünkkel megnyomjunk valamit.

Kérdés: A Jailbreak és/vagy az Unlock garanciavesztéssel jár?
Válasz:
Elméletileg igen, hiszen megszeged a garanciális feltételeket. Az unlock témával a Prohardver! lapcsalád fórumain nem foglalkozunk.

Kérdés: Hogyan tudok minden adatot törölni a telefonról?
Válasz:
Settings/General/Reset/Erase All Content and Settings

Kérdés: Hogyan tudom a telefonkönyvet lementeni?
Válasz:
Az iTunes-ban az Info fülön lehet beállítani, hogy melyik alkalmazással szeretnéd szinkronizálni.

Kérdés: Van Copy/Paste funkció?
Válasz:
Igen, a 3.0 megjelenése óta alapfunkció a Cut/Copy/Paste. Az adott szövegrészt duplán megérintve előugrik egy menü, és itt állíthatjuk be a kijelölést is.

Kérdés: Van Magyar-nyelv támogatás?
Válasz:
Van.

Kérdés: Hogyan tudok fájlokat másolni a telefonra?
Válasz:
Az AppStore-ban több olyan program is található, ami arra alkalmas, hogy WiFi-n keresztül fájlokat másoljunk a telefonra. Az egyik legjobb talán a Discover. Telepítés után csatlakozzunk a WiFi hálózatunkhoz, majd indítsuk el a programot. Ezek után egy webböngészőbe írjuk be az iPhone IP-címét 8888-as porttal. Innentől egyértelmű.

Kérdés: Van lehetőség MMS küldésre/fogadásra?
Válasz:
A 3.0 óta alapfunkció az iPhone3G, és az iPhone3Gs készülékeken. Az első generációs készülékeken továbbra sem érhető el ez a funkció hivatalosan.

Kérdés: Lehet videót felvenni a kamerával?
Válasz:
Az iPhone3Gs gyárilag tud videót felvenni, és alapvető vágófunkciókat is tud. A korábbi modellek nem tudják ezeket hivatalosan.

Kérdés: Lefagyott a telefonom! Semmire nem reagál. Hogyan tudom újraindítani?
Válasz:
Lehet, hogy csak a futtatott alkalmazás fagyott le. Próbálkozz a Force Quit-tal: Nyomd a bekapcsoló gombot, amíg meg nem jelenik a csúszka, majd tartsd a Home gombot körülbelül 6 másodpercig. Ha nem segít, akkor Reset: Tartsd nyomva egyszerre a Home és a Power/Sleep gombot, amíg újra nem indul a telefon.

Kérdés: Mik azok a szervízmódok? (DFU, Restore)
Válasz:
A Restore-mód a Restore-hoz (Firmware-visszaállítás) használható. Ehhez kapcsoljuk ki a telefont, majd tartsuk nyomva a Home gombot, és csatlakoztassuk az adatkábelt. Egészen addig nyomjuk a gombot, míg az iTunes fel nem ismeri a telefont. Ezek után Windows alatt a SHIFT, OSX alatt az ALT gombot tartsuk nyomva, és kattintsunk a Restore-ra. Ekkor betallózhatjuk a kívánt firmware-fájlt.
A DFU (Deep Firmware Upgrade) mód hasonló, de itt több rendszerszintű ellenőrzés sem fut le, ha a készülék operációs rendszere valamilyen okból összeomlott, ez jól jöhet a javításhoz. DFU módba lépés:

-csatlakoztassuk az adatkábelt
-kapcsoljuk ki a telefont
-nyomjuk le egyszerre a HOME és a POWER gombot
-10 másodperc után engedjük fel a POWER gombot, és tartsuk a HOME-ot további 10 másodpercig.

Ha jól jártunk el, akkor a telefon képernyőjén semmi nem látszik, azonban az iTunes felismeri a telefont és a fentebb ismertetett módon betallózhatjuk a letöltött, eredeti firmware fájlt.

Kérdés: Honnan tudom letölteni az eredeti firmware-eket?
Válasz:
ITT megtalálod az eredeti, Apple által publikált fájlokat külön az iPhone-hoz, és az iPhone3G-hez.

Kérdés: Honnan tudom letölteni az eredeti firmware-eket?
Válasz:
ITT megtalálod az eredeti, Apple által publikált fájlokat külön az iPhone-hoz, iPhone3G-hez, iPhone3Gs-hez, és az iPod Touch 1G/2G-hez.

Használati útmutató
iPhone használat - bemutató videó

[ Gyűjtötte: C^^ ]

[ Módosította: Gubro ]

less qq more pewpew!

(#2) Saint_ válasza Polacheck (#1) üzenetére


Saint_
(PH! nagyúr)

a Független Iphone teszt topic nem volt jó erre? én mindig megkaptam ott a kérdésemre a korrekt választ. de egyébiránt jó ötlet :)

I humbly and respectfully decline™

(#3) P00By válasza Saint_ (#2) üzenetére


P00By
(PH! nagyúr)

Így legalább egy helyen lesznek és nem a sok "off" között kell keresgélni. Remélem hamarosan én is jövök kérdezni/segíteni :)

(#4) Polacheck válasza P00By (#3) üzenetére


Polacheck
(HÁZIGAZDA)

Igen, pontosan ez a cél.

less qq more pewpew!

(#5) ZoZa™ válasza Polacheck (#4) üzenetére


ZoZa™
(senior tag)

wow! Kicsit tartottam hogy kifigurázol, vagy átirányítasz a valami mac-es fórumra, de mégsem.. Köszi a megvalósítást!

ami engem érdekelne: a 3G-s telefonnak simán le tudom venni otthon a hátlapját, (lásdd mint a legtöbb telefon esetében) vagy ahhoz is kell megfelelő körmös müanyag szerszám?

[ Szerkesztve ]

iPhone 7

(#6) jookomak


jookomak
(PH! addikt)

Van olyan ország, ahol legalább két szolgáltató is árul iphone-t? Mert ha nem, akkor kár azon gondolkozni, hogy hátha másik cégnél is lesz.

(#7) ZoZa™ válasza jookomak (#6) üzenetére


ZoZa™
(senior tag)

az egyik hírnél, ahol a 22.-ei bevezetést taglalják, ott az országoknál fel vannaksorolva a szolgáltatók, azthiszem az egyiknél kettő is van!

megvan! ezaz

[ Szerkesztve ]

iPhone 7

(#8) bmwk1200s


bmwk1200s
(PH! addikt)

Írhat ide olyan is akinek nincs Iphone-ja, de szeretne, és sok kérdése van?

Semmit sem írok alá!

(#9) ZoZa™ válasza bmwk1200s (#8) üzenetére


ZoZa™
(senior tag)

naná :D
ezért jött ez létre!

iPhone 7

(#10) Razor1 válasza jookomak (#6) üzenetére


Razor1
(senior tag)

tudtommal az olaszoknál is kettő van. de sztem ez se adjon okot a reményre, csodálkoznék, ha a T belement volna olyan szerződésbe, ami megengedi h a közeljövőben megjelenjen a telefon másik magyar szolgáltatónál is.

(#11) Inarus


Inarus
(PH! addikt)

A topik jó ötlet, máris lenne egy szakmai kérdésem:
Sms / email írásnál az új szoftverben sem használja ki a virtuális bill a fektetett nézetet?

Szerk: újabb kérdés: az első verzióra írt mms programnak esetleg van már a 2-es szoftra is változata?

[ Szerkesztve ]

(#12) ZoZa™ válasza Inarus (#11) üzenetére


ZoZa™
(senior tag)

netnél ugye használja, de nekem nem éri el az ujjam a középen lévő gombokat.. persze ezzel a kérdésedre nem válaszoltam :F

az MMS még nm készült el, mert kicsit új még a dolog, de lesz minden, én a navigációs szoftverekre várok.

[ Szerkesztve ]

iPhone 7

(#13) Inarus válasza ZoZa™ (#12) üzenetére


Inarus
(PH! addikt)

A netet én is tudtam, de az üzenetkezélésnél lenne érdekes. (A virtuális billentyűzetektől óckodom, ha nem elég nagyok. Nincs lapátkezem, csak múltkor nagyon rádöbbentem a billentyűzetek iránti igényemre, mikor haverom mellett ültem a kocsiban és az ő vezetési stílusa mellett akartam smst írni... :DDD )

(#14) bmwk1200s válasza ZoZa™ (#9) üzenetére


bmwk1200s
(PH! addikt)

Remek, köszönöm!

Sajnos több topic gyors átfutása után sem igazán értem az itunes működését...
most akkor csak azok az mp3 kerülhetnek fel az iphone-ra amit az itunes-al letöltöttem, vagy a saját számaim is?
illetve ezek a számok is beállíthatóak csengőhangnak?
programok telepítéséhez csak a telon lévő app store progit lehet használni, vagy a pc-ről is tudok rá felrakni programokat?
ha fizetős progit veszek, akkor az a tmobile havidijjában mint plusz fog szerepelni, magy más úton kell fizetni?

Semmit sem írok alá!

(#15) ZoZa™ válasza bmwk1200s (#14) üzenetére


ZoZa™
(senior tag)

Az iTunes csak egy médialejátszó - szinkronizáló program. Bármit feltehetsz a telefonra, ami otthon van a gépeden. Csengőhangot és programokat én egy külsős programmal tettem rá, PC-ről és nem volt otthon wifim, sőt olyan is volt hogy itthon megnéztem mik vannak, és a plázában wifin rátettem.
A fizetésre nem tuok mit írni még

iPhone 7

(#16) ZoZa™ válasza Inarus (#13) üzenetére


ZoZa™
(senior tag)

Én hamar megszoktam, és nagyon gyorsan irtam vele, de fektetve csak két kézzel ment :F éppen amiett hogy nem értem át, de az agyam nekem lassú :C 2 kezes virtuális pados iráshoz :D

iPhone 7

(#17) jookomak válasza bmwk1200s (#14) üzenetére


jookomak
(PH! addikt)

A készülékre iTunes-szal tudsz pl zenét pakolni (sztem ezért sincs benne rendes bluetooth adatátvitel) mint minden apple mp3-lejátszóra is (alternatív megoldásoktól tekintsünk el) de ezek persze a saját zenéid is lehetnek, amiket beadsz az itunes-nak, meg amit megveszel. A store használatához regisztrálni kell, ez más vonalon megy, függetlenül a T-mobiltól. Regisztrálni pedig címmel, megfelelő bankkártyával tudsz, és arról vonja le pl. a programok, zenék árát. Csengőhangos részt nem vágom.

(#18) ZoZa™


ZoZa™
(senior tag)

Bluetooth nem nagyon lesz valóban az iTunes miatt, meg ugye ahhoz a fehér füleshez nagyon ragaszkodnak, mivel baromi komoly reklám nekik.

iPhone 7

(#19) macikos


macikos
(PH! addikt)

Csengőhangot úgy lehet betenni, hogy egy mp3-at átkonvertálsz m4r formátumra és megnyitva az iTunesban már tudod is feltenni a telefonra.

(#20) bmwk1200s válasza macikos (#19) üzenetére


bmwk1200s
(PH! addikt)

Remek, köszi!
Majd keresek ilyen konvertáló progit.
Sajnálom, hogy csak bankkártyával lehet...nem szivesen adnám meg az ilyen jellegű adataimat...amúgyis, nagy valószinűséggel csak ingyenes programokat telepítenék rá.

Semmit sem írok alá!

(#21) jookomak


jookomak
(PH! addikt)

Télleg, erről még nem találtam semmit, képeket is lehet a telefonra tenni? Mert ugye a tesztekben kiemelték, hogy nagyon jó, és gyors a képnézője, ergo komoly erőssége a telefonnak, látok benne fantáziát. Lehet két ifon közt képeket cserélni?

(#22) Razor1 válasza jookomak (#21) üzenetére


Razor1
(senior tag)

képeket tenni tuti, ugyanúgy ahogy ipodra lehetett eddig. meg itt ugye a saját kamerájával is tudsz képet csinálni. a megosztást két gép között nem tudom, de nagy butaság lenne, ha nem működne

(#23) ZoZa™ válasza jookomak (#21) üzenetére


ZoZa™
(senior tag)

persze, megadod neki a mappát, és iTunes-szal fel is teszi egyből mikor legközelebb feldugod adatkábelre. Gyors, egyszerü.

Két telefon között csakis a net segitségével, mail-ben lehet képet cserélni. Ez van, bluetooth nincs ugye :F

én fordítottam az operációs rendszer font-ját magyarra, nincs benne olyan kifejezés hogy "kérjem várjon" vagy "töltés" vagy hasonló. Ez remélem eleget mondd ;)

[ Szerkesztve ]

iPhone 7

(#24) macikos válasza jookomak (#21) üzenetére


macikos
(PH! addikt)

Képeket átküldeni nem lehet olyan értelemben, hogy az a képnézegetőbe bekerüljön, mert az iTunes szinkronizálja le a képeket és hozzájuk a miniatűröket.

Viszont vannak olyan programok, melyek segítségével egy belső hálón lévő iPhone más iPhoneoknak vagy számítógépeknek, PDA-knak elérhetővé tud tenni képet, dokumentumot, zenét. Feltöltöd a telefonra, ezután le is lehet jelszavazni, stb. Megvan az iPhone IP címe, ezt megadod a többieknek és egy webmappaként el lehet érni a tartalmát.

(#25) ZoZa™ válasza macikos (#24) üzenetére


ZoZa™
(senior tag)

ez wow! nekem :D

iPhone 7

(#26) Alvin_ti4200


Alvin_ti4200
(PH! félisten)

a SIM kártyáról importált kontaktok hogy néznek ki a Contacts-ban? Arra vagyok csak kíváncsi, hogy itt is Vezetéknév;Keresztnév/1 és hasonló remek nevek születnek-e, tehát hogy mindegyiket manuálisan ki kell-e javítani. Ha szolgáltatós e-mailt (Enternet) akarok belőni, akkor milyen pop3 és smtp szervereket kell megadni, ha nem WLAN-t, hanem HSDPA-t használok? Az a fehér füles UGYE megegyezik az iPod-okhoz adottal, csak van rajta mikrofon? (nagyon szeretem azt a fülest, azért kérdezem:B)

[ Szerkesztve ]

(#27) ZoZa™ válasza Alvin_ti4200 (#26) üzenetére


ZoZa™
(senior tag)

ááá te is ránk leltél :D csak a fülesről nyilatkozhatok: full ugyanaz csak van rajta egy súlytalan távirányiító és mikrofon egység!

a neveknél te adodhatod meg bármikor melyiket tegye előre, globálisan, tehát nem kell egyesével. Némely ékezet helyére ?-t tesz. Ennyi. Nekem 10-12 nevet keleltt javítanom benne.

[ Szerkesztve ]

iPhone 7

(#28) macikos válasza Alvin_ti4200 (#26) üzenetére


macikos
(PH! addikt)

Én ezt az importálást SIM-ről még nem próbáltam, örültem, hogy Outlookal nagy nehez megcsináltam a Contacts listát. Az egyébként tudja valaki, hogy Outlookban hogy lehet "+"-t a telefonszámok elé varázsolni?

Ugyanazt a POP3 és SMTP szervert kell megadni, mint WLAN esetében, nem :F

Igen, a fülesen van mikrofon, ami egyben távírányít is (start, stop, következő szám)

(#29) Alvin_ti4200 válasza macikos (#28) üzenetére


Alvin_ti4200
(PH! félisten)

de lehet, csak WLAN-nál sem sikerült összehoznom a Touch-csal, azért kérdem:)

(#30) sztikac válasza ZoZa™ (#7) üzenetére


sztikac
(őstag)

Szlovákiában is két szolgáltató fogja árulni az Orange és T-Mobile.

(#31) Ulkesh válasza ZoZa™ (#5) üzenetére


Ulkesh
(őstag)

"ami engem érdekelne: a 3G-s telefonnak simán le tudom venni otthon a hátlapját, (lásdd mint a legtöbb telefon esetében) vagy ahhoz is kell megfelelő körmös müanyag szerszám?"

Itt egy elég részletes leírás a szétszedéséről:

[link]

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#32) joey04


joey04
(Jómunkásember)

Akkor pár szakmai kérdés:

Most jelen pillanatban hogy áll a dolog a mostani T-mobile által értékesített darabokat lehet függetleníteni majd?Sok program be volt linkelve amivel meg lehet buherálni a kütyüt ezekről hogy melyik mire való normális magyar linkeket tud valaki adni?Olyanra gondolok amivel képessé válik pl modemként működni de olyat is láttam már hogy a javas cuccokat is kezeli ezt nagyon jó lenne ha valaki ki tudná próbálni, az opera mini lenne a lényeges hogy megy-e, mert ugye ott a kapcsolódást engedélyezni kell ezt vajon engedi-e a rendszer mert az egy dolog hogy maga a progi elindul.Amikor képet zenét videót töltesz fel a készülékre azt lehet mappákba rendezni és úgy nézegetni(amit én próbáltam arra csak föl voltak hányva dolgok nem mappákra osztva)?(És zenéknél ha playlistet akarok csinálni akkor tudok így mappákból összeszedegetni zenéket vagy csak iTunesban lehet playlistet csinálni?)Ha nem, akkor van valami fájlkezelő progi ami ezt lehetővé teszi?(akár legális akár buhera)A t9 most sem kikapcsolható csak külső progival vagy ezt megoldották?Szó volt arról is hogy elvileg a BT-t is működésre bírják majd egyszer.ez a projekt hol tart most éppen?
No most ennyi jutott eszembe

Bazinga!

(#33) Csigger


Csigger
(őstag)

üdv mindenkinek!

remek, hogy létrejött ez a topic is, már én is akartam ajánlani, csak nyári szünetemet töltöttem egy pára napig, kisebb nagyobb megszakításokkal, szóval lecsúsztam az előrendelésről is, de ha minden rendben megy remélem még a pénteken, vagy jövő hét elején sikerül beszerezni egy jó kis 16Gbos feketét! fehéret nézegettem eddig, de sikerült mindenkinek lebeszélni róla, hogy nem menne hozzám! :D

szóval ha minden igaz én is tudni fogok személyes tapasztalatból írogatni ide a fórumra! remélem mindent ki tudunk majd tárgyalni!

Android, iOS, ex-WP user

(#34) Alvin_ti4200 válasza joey04 (#32) üzenetére


Alvin_ti4200
(PH! félisten)

a zenei kérdésekre tudok válaszolni. Playlistet csak iTunes-ban lehet létrehozni, mappaszerkezet nincs, a készülék ID3 tagek alapján tárolja/rendezi a számokat, így ha normálisan ki vannak töltve a megfelelő részek (Előadó, szám címe, album neve, hányadik zeneszám az albumon), akkor szépen sorba lesznek Album neve szerint rendezve. Lehetőség van még előadók szerint ABC sorrendbe rendezni, ilyenkor az almappák a különböző albumok lesznek, amelyek az adott előadóhoz tartoznak. Elsőre nagyon macerás, de meg lehet szokni. Én pl. az artwork-öket (mivel regisztrálva vagyok) már iTunes Store-ból automatikusan letöltetem, de manuálisan is hozzá lehet adni a számokhoz (egyszerre többet is ki lehet jelölni, nem kell egyenként). Továbbá számot, playlistet törölni is csak iTunes-szal lehet. Fájlkezelő van, de csak tört eszközön futtatható és playlistre nem jó. T9 tudtommal a gyári szoftverekkel nem kikapcsolható (sajnos), a törteknél a kb (mint keyboard) nevű program szolgál erre. Többi kérdésre nem tudok válaszolni.

(#35) majom2 válasza Polacheck (#1) üzenetére


majom2
(őstag)

:R :R ez már nagyon hiányzott, köszi! az elszabadult indulatok miatt egy ideje már inkább parkolópályán voltam :R :R

(#36) Remittenda válasza majom2 (#35) üzenetére


Remittenda
(senior tag)

Csatlakozom, nagyon jó ötlet volt! Kellett. :C :R

Létezik valamilyen office jelelgű program erre a gépre? Vagy csak az emailek mellékleteit lehet megnézni? Illetve valamilyen fájl kezelő jellegű szoftver: pl. magammal vinnék egy-két pdf, doc fájlt, és út közben elolvasnám, esetleg továbbírnám stb. Erre van mód?

És még egy, ezt a feltörést eszik vagy isszák? A szoftver buherálással ugrik a garancia is? :F

"Who are you working for, damn it?!" - レミッテンダ

(#37) Alvin_ti4200 válasza Remittenda (#36) üzenetére


Alvin_ti4200
(PH! félisten)

hivatalos fájlkezelő nincs, e-mailben vagy weboldalon lévő dokumentumokat tud csak megjeleníteni, én régebben úgy csináltam, hogy elküldtem magamnak mailben az olvasni kívánt pdf-eket:)

(#38) Saint_ válasza Remittenda (#36) üzenetére


Saint_
(PH! nagyúr)

van, vagyis nekem volt, már nem emléxem a nevére, de egy Patch-el kell feltenni, de megnézem pill.

mod: rég volt már, de at hiszem valahogy így megy [link]

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#39) Saint_ válasza Saint_ (#38) üzenetére


Saint_
(PH! nagyúr)

bocs rossz a link, itt a megoldás : [link] igy lehet feltolni a doc. fájlokat.

mod: basszus, tök jo ez az Iphone, kicsit hiányzik :DDD

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#40) Remittenda válasza Alvin_ti4200 (#37) üzenetére


Remittenda
(senior tag)

Sufni megoldás, de pont ezért szeressük eztetet! :)) Sok minden megoldható a telefonon, de totál más logika kell hozzá. :)

"Who are you working for, damn it?!" - レミッテンダ

(#41) Remittenda válasza Saint_ (#39) üzenetére


Remittenda
(senior tag)

Wow, gyors volt. :) Köszi.

Elvonási tünetek? :)

Egy T-mobilehoz tartozó kérdés. Az előfizetésben mi van benne az apró betűsök közül? pl. Hívószám kijelzés, hangposta hívás stb?

[ Szerkesztve ]

"Who are you working for, damn it?!" - レミッテンダ

(#42) Saint_ válasza Remittenda (#41) üzenetére


Saint_
(PH! nagyúr)

suzivesen... neeem, azért nem, de jó tella, jó volna párhuzamos telkónak a mostani mellé :DDD

I humbly and respectfully decline™

(#43) majom2 válasza bmwk1200s (#14) üzenetére


majom2
(őstag)

nem csak zenét, csengőhangot, app-ot + képet tudsz itunes-al szinkronizálni, hanem gyakorlatilag mindent:
kontaktok, naptár, videofileok, podcastok, meg a jó ég tudja mit nem még...

itt emelném ki a podcastok jelentőségét. nekem a kedvenc kategóriám és ha csak lehet népszerüsítem mindenfelé :)
röviden: ezek tök ingyenes, zenei vagy videós "műsorok" amik meghatározott időközönként új részekkel jelentkeznek. fel kell rá iratkozni (subscribe), és innentől kezdve az itunes szinkronizálásnál automatikusan frissíti a kütyün lévőket a legfrissebbekkel. hátránya h 90% százaláka angolul van - igazából nálam ez inkább előny :) az én kedvenceim: vígjátékok, síelős videók, rajzfilmek (pl happy tree friends)
itunes regisztráció nélkül is lehet őket használni, sőt egy sima itunes-al is meg lehet őket nézni/hallgatni. érdekes h magyar itunes account-al eltűnik minden (podcast+zene) csak a programok mardnak :( feltételezem impotens szerzői jogi problémák miatt. ezt én úgy hidaltam át, h van amerikai + magyar accountom is.

érdekes h néhány nagyon jó ingyenes program csak amerikai account alól érhető el, pl: shazam (zenefelismerő), aol radio, stb.

mégvalami: mostanában jelentek meg a HD videós podcast-ok. ezeket érthető módon nem lehet iphone-ra pakolni, de egy jó erős gépen meg lehet őket nézni. marha jók.

[ Szerkesztve ]

(#44) Saint_ válasza majom2 (#43) üzenetére


Saint_
(PH! nagyúr)

semmi..

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#45) Remittenda válasza majom2 (#43) üzenetére


Remittenda
(senior tag)

tunes regisztráció nélkül is lehet őket használni, sőt egy sima itunes-al is meg lehet őket nézni/hallgatni. érdekes h magyar itunes account-al eltűnik minden (podcast+zene) csak a programok mardnak :( feltételezem impotens szerzői jogi problémák miatt. ezt én úgy hidaltam át, h van amerikai + magyar accountom is.

Ezt miként kell elképzelni, hogyan lehet amerikai hozzáférésed? Kerülő úton, mert lehet, hogy a telefon nem nyerne meg, de ha beindul rendesen a music store nálunk is, akkor tuti lesz iphone-m...

"Who are you working for, damn it?!" - レミッテンダ

(#46) Ulkesh válasza joey04 (#32) üzenetére


Ulkesh
(őstag)

"a mostani T-mobile által értékesített darabokat lehet függetleníteni majd?"

Nem, a 3G-s készülék még nem függetleníthető.

"Sok program be volt linkelve amivel meg lehet buherálni a kütyüt ezekről hogy melyik mire való normális magyar linkeket tud valaki adni?"

[link]
[link]
[link]

Alkalmazásokat meg itt találsz egy regisztráció után:
[link]

"az opera mini lenne a lényeges hogy megy-e"

100% hogy nem menne.
A meglévő java környezet inkább fejlesztőknek van.

Bár nem tudom minek lenne annyira lényeges a mini.

"Amikor képet zenét videót töltesz fel a készülékre azt lehet mappákba rendezni és úgy nézegetni"

A zenéket eleve albumokként töltöd fel, tehát rendszerezve vannak. Képeket nem tudom a Windows, hogy rakja fel, Mac-en ugyanúgy, mint a zenéket rendszerezett mappaként szinkronizálja.

"És zenéknél ha playlistet akarok csinálni akkor tudok így mappákból összeszedegetni zenéket vagy csak iTunesban lehet playlistet csinálni?"

A készüléken is tudsz összeállítani saját playlistet az összes fent lévő zenéből válogatva.

"A t9 most sem kikapcsolható csak külső progival vagy ezt megoldották?"

Nem kikapcsolható, csak külsős megoldással.
Az igazi megoldást inkább a magyar szótár megléte lenne, mert amúgy nem is kellene a kikapcsolása, mert nagyon jól működik (1.1.4-re volt magyar szótár hozzá)

"Szó volt arról is hogy elvileg a BT-t is működésre bírják majd egyszer.ez a projekt hol tart most éppen?"

Itt nézelődj:
[link]

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#47) Ulkesh válasza Alvin_ti4200 (#34) üzenetére


Ulkesh
(őstag)

"Playlistet csak iTunes-ban lehet létrehozni"

A Playlist/On-The-Go menüpontja alatt tudsz egyéni playlistet létrehozni a készüléken.

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#48) joey04 válasza Alvin_ti4200 (#34) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

köszi a válaszokat, akkor ha itunesban playlisteket raksz össze azt minden további nélkül viszi a tel.ez jó.ha az ID3 tegek nincsenek kitöltve jól akkor sem zavar az be a playlistek kezelésénél csak akkor az albumok nm feltétlen lesznek jól elrendezve?

A doksik kezelése nem emailen keresztül is kérdés volt, látom arra jött válasz, a kérdés hogy csak a linken leírt megoldással lehet fájlokat másolni az iphonera/ról?Mert ahhoz kell wifi, kábeles megoldás nincs?

még egy: a simára volt egy video felvevő progi az van már 3G-re?

Bazinga!

(#49) Saint_ válasza joey04 (#48) üzenetére


Saint_
(PH! nagyúr)

jah, kell a wifi, vagyis én ugy csináltam a WinSCP nevü progival... de vagy elmész vmi nyilvános helyre és telepitesz vagy 5500Ft-ért már van wifi ruter...

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#50) joey04 válasza Ulkesh (#46) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

köszi!

Bazinga!

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.