- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
radio100jozs
őstag
válasz
telefonmágus #243445 üzenetére
Köszi, akkor valószínűleg ez már rendeződött a frissebb iOS-el, amivel akkor megy már a dual sim-es 5G is.
-
radio100jozs
őstag
Mi a helyzet hazai fronton az 5G használattal 12-es szériával, ha már fent van az iOS 14.5, és e-sim Telekom+ fizikai SIM Vodafone? Olvastam párszor, hogy Vodával volt gond, hogy nem ment fel az 5G hálózatra, de a Telekommal is ez a helyzet? Vagy azóta itthon mindkét szolgáltatóval rendben van?
-
radio100jozs
őstag
válasz
bnorci71 #241644 üzenetére
Én is osztom, már 5 hónapja van meg november 13. óta a 12 mini, és sokkal jobban bírja aksival, mint egy tepsi telefon, pedig én túrázóként aktívan használom. Többet bír, mint a Huawei P30, vagy a Samsung S8-as, amiket korábban használtam. Azok a GPS használattól, meg a hegyekben a gyenge térerő miatt sokkal gyorsabban merülnek, mint a 12 mini. Így nekem hatalmas pozitív csalódás az aksi fronton a mini.
Az meg, hogy kicsi, csak is pont ez is volt a fő szempont, hogy végre nem tepsit kell hordani magammal, hanem egy igazi zsebbe illő telefont.
Ha belegondolok, hogy mai napig tartalék telefonnak megvan a Komáromi gyárban gyártott nokia 1208-am, na az kicsi, nem a 12 mini, de előbbinek pont ez a lényege, vész esetén a túrázáshoz kell egy tartalék telefon, mint túravezető ez "kötelező" felszerelés.
Persze én eddig sem használtam sem film, sem youtobe nézésre az okostelefont, csak a szükséges funkciókhoz az applikációkat, meg a böngészést, e-mailt, és persze a térkép appokat, így lehet engemet ezért sem zavar a mérete a telefonnak. A filmet amúgy is minimum 22 colon kell nézni az ágyból, nem egy 5-7 colos kütyüről :-)
-
radio100jozs
őstag
válasz
TechN7ne #236361 üzenetére
A fizikát kár ide keverni, mert van olyan, hogy technológiai fejlődés, és ami 100 éve jelentette a fizikát, az már régen nem az ma.
Ez a gyorstöltés dolgot ne hasonlítsd ossza a kőkorszak mobiltechnológia akkumulátoraival, és töltőivel, és elektronikájával. A Huawei telefonok régebb óta gyorstöltősek, és semmi baja nincs az akkumulátorokkal még évek után sem. Nem ettől fog az akkumulátor tönkremenni a használat során, mert most gyors töltővel töltöd, vagy sem.
Megjegyzem én is a 12 minihez 20W-os gyorstöltőt vettem, ha már az a bizonyos c végű kábel volt a dobozban.
Bocsánat, de évek után nem kívánok visszamenni a lassú töltésű őskorszakba, és 5w-al órák hosszat szórakozni egy töltéssel, miközben már rég túlhaladt a mobiltechnológia ezen a koron. -
radio100jozs
őstag
14.3-assal lett egy kis bug, nekem ki van kapcsolva a kijelzőnél az "emelés az ébresztéshez", ennek ellenére a frissítés óta még is amint felemeltem a telefont, rögtön felébresztette a kijelzőt, aztán a Face ID meg ki is nyitotta a zárolást.
Az oldotta meg, hogy a kapcsolót be majd újból kikapcsoltam, azóta már jó 12 mini.
-
-
radio100jozs
őstag
válasz
Speedy7 #234725 üzenetére
Szerintem ahogy itt olvasva a helyzetet, vagy a 2 sim-es megoldással, vagy adott szolgáltató sim kártyáival (Telekom, vagy Telenor, vagy az e-sim) van a gond a merülésben. Én csak egyetlen Vodafone sim-et használok, és november 13 óta amióta megvan a 12 mini, éjszaka 8-10 óra alatt alig merül 2-4%-ot, pedig csak "Ne zavarjanak" van bekapcsolva, semmi más nincs kikapcsolva (megy a mobil, a WiFI, a Bluetooth).
Lehet ebbe az irányba kéne elmozdulni, és kipróbálni variációkat.
-
radio100jozs
őstag
Szerdán este én is frissítettem 14.3-ra a 12mini-t, és csütörtökön a hívás fogadás módja megint változott.
Azaz nem csak a zöld hívásfogadás gomb van, amit el kell jobbra csúsztatni, és az elutasítás meg a készülék jobb szélén a gombot 2x megnyomva működik. Hanem van ismét egy zöld hívás fogadás gomb, és piros hívás elutasítás gomb, melyre kell bökni.Ezt miért kell így variálni? Szerintem pont a véletlen gombnyomás okán jobb volt ez az elcsúsztatásos megoldás.
-
radio100jozs
őstag
válasz
balinlin #234498 üzenetére
Ez nálam is így van, hogy a Google Fotó nem szinkronizál, csak ha megnyitom. De ez az Androidnál is így van már egy ideje. Nem tudom az okot én sem, mert pl. nekem a WiFi-n automatikusan kellene szinkronizálnia.
De pl. az indamail app sem frissít, csak ha megnyitom. Pedig a gmail app rendesen frissít, és érkeznek az értesítések.
-
radio100jozs
őstag
Még, hogy merül a 12 mini, hát nekem szerencsére továbbra sem 3 hét alatt, lehet azért mert csak Voda sim van benne?
A lényeg, este 23 órakor beteszem "Ne zavarj funkcióba" és reggel fél 8-ra 99%-ról merül 98%-ra. pedig WiFi, mobilhálózat, és Bluetooth is be van kapcsolva. 14.2.1 sw van rajta. -
radio100jozs
őstag
válasz
insight #232779 üzenetére
Vodafone, és nekem továbbra is este 8 óra alatt megy le 4% a 12 Minivel, ahogy eddig is volt, és csak simán ne zavarj van kapcsolva.
Ja és lehet ez fontos? De én alapból kikapcsoltam az 5G-t a Beállítások->Mobiladat-lehetőségek->Hang és adat->4G pipa.
Eleve nincs is 5G a környéken sem, a másik a tarifám sem támogatja, így totál feleslege,s, hogy erre is keressen a hálózaton.
Nekem független istyles rendelés még 13-án megjött.
-
radio100jozs
őstag
válasz
sz.daniel94 #232310 üzenetére
Van aku % kijelzés, csak nem direkt, mint a Samsungban, hanem a jobb felső sarokból lehúzva mutatja a % értéket is.
-
radio100jozs
őstag
Nagyon meg vagyok elégedve így 5 nap használat után a 12 minivel. Nagyon lassan merül, bőven 2 napot is elmegy nekem. Bár én nekem a hívás a sok egy nap, de az meg elég takarékos. Átlagba napi 1-1,5 óra kijelző időm van, mellette napi 1-1,5 óra hanghívással, 90%-ban WiFi-helyen tartózkodom, és így 48 óra alatt megy le 100-ról 60 %-ra.
A fényképezője nagyon jó, vak sötétben fotóztam le egy vízórát, és tökéletesen olvasható minden adata róla :-)
Bug-ot nem találtam benne.
Annyira rég használtam ilyen kompakt telefont, hogy néha azt hiszem nincs is a zsebemben :-)
Most már legalább nem kell másik telefon futáshoz, mert eddig az 5s- csak erre volt tartva, mert a tepsi telefonok nem fértek el kényelemesen, de így a 12 minivel végre mindenre egy telefont használhatok. -
radio100jozs
őstag
A 12 mini-nél 46%-ról 100%-ra 1 óra 20 perc alatt ment fel a 20W-os töltővel.
Amúgy szerintem jobban bírja mint az SE 1. 3 óra kijelzőhasználat, meg 1 óra telefonálás WiFi-vel, és 100%-ról lement 46%-ra Péntek este 8-tól ma reggel 9-ig. -
-
radio100jozs
őstag
Ma délben hozta a futár az új 12 mini-t kékben. Nagyon kompakt méretű, alig nagyobb, mint az 5s, amit még használok. De a megfogása, a külső teljesen 5s, vagy is ez a régi készülékalakzat, ami egyedivé tette az iPhone készülékeket az Androidos társaitól.
14.1-es iOS van alapból rajta már. Én rendeltem rögtön hozzá egy 20W-os töltőt is az iStyle-től, onnan vettem. Nekem elég volt a 64 GB-os.
A menürendszere is tetszik, az 5s az ugye megállt a 12-es IOS-en, ebben viszont van már jó pár újítás.Amit nem tudok, hogy van-e ilyen, hogy a a kikapcsolós gombhoz funkciót rendelni? Pl. hívás befejezése, fényképezőgép exponálása. Mert ezt Androidban nagyon szerettem, de itt nem találtam meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Videós, mozgóképes topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vírusirtó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Pixel 7 Snow 128Gb-sok tartozék-1 hónapos-garanciás
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest