- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy olyan problémám, hogy az iPhone 7 plus készülékem csak úgy tudom tölteni, ha falnak döntöm és egy kicsit hajlítok a kábel végén. Több kábellel is próbáltam, a lightning portnál a hiba. A szervízbe azt mondták 15 ezer a javítása, annyit már lassan a teló sem ér
Úgyhogy neki estem ma beszappanozott fogkefével majd kimosással csap alattés lám most már normál helyzet is tölti, viszont még nem az igazi, néha még ha közben mozgatom, eldobja a töltést.
Valamit tudnátok ajánlani, amivel a maradék koszt ki tudnám törölni belőle? Vagy valami amit bele szabadna fújni?
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Asszony covid óta lekeni fertőtlenítővel a telómat, már elengedtem a témát igazából, viszont sokszor eléggé tocsogott a szerben
(iphone 7 plus) Ennek az lett az eredménye, hogy a hívásokat alig hallom és az alsó bal hangszóró sem igazán szól már. Néztem, kosz az nincs benne. Youtubeon nyomattam ilyen tisztító hangokat
, de nem sikerült. Meg tudom ezt valahogy oldani vagy szerviz (azaz inkább kuka)?
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
iPhone 7 Plus készülékkel mostanában meggyűlik a bajom navigáció során. Napsütés esetén így nyáron egyszerűen 10-15 perc után a magas hőmérséklet miatt kilövi magát a készülék, csak a navigáció hangja hallatszik ilyenkor. Szélvédőn van a telefontartó, szóval persze kapja az áldást (nem töltöm közben), de egyszerűen nem bírja ki délután: Waze/Google maps teljesen mindegy, tokkal/csupaszon teljesen mindegy, fújok rá levegőt az sem segít...
Azon gondolkodtam, nincs valami hővédő fólia szerűség, így a gps tartóba úgy rögzíteném be a telefont, hogy az kitakarja a hátulját és nem engedi, hogy a nap szemből felforralja...
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Van bármi mód arra, hogy a wifi egységgel nem rendelkező asztali gépemre úgy varázsoljak internet hozzáférést, hogy az iphone rácsatlakozik a wifi hálózatra, a telefont usb-vel összekötöm a gépemmel és ily módon nem kell wifi adaptert vegyek
?
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Valaki használ Google Maps navigációt? Az összes android eszközömön látom a sebesség limitet, traffikat, de az IOS verzióban egyszerűen semelyik funkciót nem érem el, pedig tavasz óta elérhető Magyarországon (bejelentés, sebesség kamera, sebesség limit, aktuális sebesség).
Több cikket találtam, ahol azt írták iPhone készülékek is megkapták, de hiába frissítem az appot folyamatosan, semmi. Tudom, hogy szerver oldali feature, de van itt akinek egyáltalán elérhető?
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Hogyan tudnám megoldani, hogy miközben google mapsot használok, pl waze figyelmeztessen ha túl gyorsan megyek vagy mérnek?
A gmapshoz ragaszkodom a sávasszisztens miatt, sajnos a többi dologban csak hátránya van. A sygiccel az a bajom, hogy egy évben csak négyszer van frissítés, meg elég érdekes dolgokat tud produkálni. -
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Régóta küzdök autós tartóval kapcsolatban. Egy iPhone 7 plust vékony tokkal együtt szeretnék navigációs célokra használni, lehetőleg elfordítva, viszont eddig minden vásárlásom kudarc volt.Vettem korábban a szellőzőrácsra szerelhető tartót. Ezzel két gond van. Ebben a kocsiban olyan hülyén van megcsinálva, ha belecsíptetem, akkor mindenképp lefordul a telefonnal, lefelé néz. Kis kártyákat dugdostam bele, hogy leszorítsam
, de még mindig az a problémám, hogy ha ránézek akkor nem látom igazán, hogy mi történik előttem.
Ezért gondoltam a régi jól bevált ablakra nyomós változaton. Ezzel szintén két probléma van, amit vettem egyszerűen a telefon súlya miatt állandóan leesett, másrészt ha jól tudom ez a legtöbb országban már tiltva van, talán itthon is?
Itt jön képbe a mostanában nagy népszerűségnek örvendő szélvédőre ragasztós megoldás. Itt viszont az a gond, hogy ahogy a képen látható, ez nekem nagyon nem sík és magasan is van. Tehát max ott valahol közép tájra lehetne rakni?!, de akkor megint az kéne, hogy 360 fokban fordítani lehessen. Ezek amúgy nem jönnek le könnyen a ragasztás ellenére, ha folyamatosan süti a nap?
Valakinek ötlet, termékajánló?
-
tepenzed
őstag
Nektek nem szokott mostanában olyat csinálni a telefon, hogy nem nyúltok semmi gombhoz vagy control centerhez, megnyitsz egy appot és azt látod, hogy a hangerőt közben maxra rakja
Legújabb ios -
tepenzed
őstag
Sziasztok, már kérdeztem korábban, de nem találtam megoldást.
Mióta IOS 11-re frissítettem, a wifi és a mobilnet is úgymond energiatakarékos módba kapcsol, ha x ideig nem nyúlok a telefonhoz és teljesen kikapcsolnak. Ha reggel feloldom a képernyőt akkor magától visszakapcsol és bejön az összes értesítésem, amit este kaptam. Nem tudom mennyi idő után dönt a kikapcsolásról, de nagyon idegesítő. Nem vagyok akku kimélő módban, gyári visszaállítást is csináltam, de semmi..
-
tepenzed
őstag
Simet hogy a fenébe lehet kiszedni sim kiszedő tű nélküL?
Próbáltam gémkapoccsal, de meg sem mozdul
-
tepenzed
őstag
srácok a telefonom miért altatja a wifi módot? hiába hagyom esténként úgy, az értesítések csak akkor jönnek meg, ha meglesem a telót, gondolom addig valamiért inaktivitás miatt kikapcsolja a wifit este. Ezt hol lehet kikapcsolni? Szerintem 10.3-on nem volt ilyen
-
tepenzed
őstag
Nem értem mi a problémátok a feloldással, szerintem nagyon smooth, mint az egész rendszer, ezt most nagyon eltalálták
-
tepenzed
őstag
-
tepenzed
őstag
11.0.3 mehet vagy még mindig romhalmaz?
-
tepenzed
őstag
válasz
ittakary #172480 üzenetére
te is keversz itt egy két dolgot, mert egész nap arról írogatnak, hogy már hüségidő alatt is lehet függetleníteni
Wajk: tehát akkor a használt készüléket nyugodtan függetleníthetem nem? Az eredeti tulajnak attól még nem változik a t-hez kötött kötelezettsége, fizeti szépen a részletét vagy akármilyét tovább
-
tepenzed
őstag
Egyébként az általatok írtak alapján azt veszem le, hogy nem szükséges az eredeti tulaj ahhoz, hogy függetlenítést kérjünk.
én 1 hónaposan vettem egy frissen cserélt készüléket februárban, fogalmam sincs az eredeti tulaj kilétéről, mert megbízható viszonteladótól vettem itt a ph-n,letiltás elleni garanciával, ő sem tudja már, hogy melyik cég tulajdonában volt a készülék.
De ha kérem most a függetlenítést, akkor attól még nem nő meg a letiltásra az esélyem nem? Az eredeti tulaj ettől még ugyanúgy fizeti a részletet ha van vagy akármilyen kötelességét a t-hez.
Erősítsetek meg abban, hogy ez nem ront a helyzetemen -
tepenzed
őstag
Valószinűleg marha nagy ostobaságot kérdezek, de ha a telefonomat (így vettem MitoGábor forumtárstól) T-mobile cégnél vette az eredeti tulaj, akkor ez a telefon soha nem fogja más szolgáltató kártyáját befogadni? Nincs ilyenkor x év, miután már bármit berakhatok?
A függetlenítéshez nem igazán értek, de ha a készülék eredeti tulaját köti még valami a t-hez, akkor ezért a készüléket le is tiltanák nem?
-
tepenzed
őstag
Akkor a cellular apple watch jóideig felejtős nálunk?
-
tepenzed
őstag
Hát ennél többet vártam, nagyon nagy hypeja volt az idei eventnek
A 8 még 7snek is vicc -
tepenzed
őstag
Srácok, nagyjából egy hónapja folyamatosan zaklat valaki, fixen 11 óra fele hív minden nap (de volt, hogy este). Nincs hivószáma, így nem tudom letiltani sem. Felvettem már kétszer, nem szól bele senki.
Ha gyorsan kinyomom, rögtön kapom az új hívást.
Nincs valami beállítás, amivel egyáltalán nem kaphatok hívószám nélküli hívást? -
tepenzed
őstag
válasz
SzinaCat #163887 üzenetére
ezt amúgy olvastad
?
This phone has been inspected, cleaned, and is in new other condition. It may show very minor signs of use from handling. Accessories are included - Unlocked to use with any GSM carrier such as AT&T and T-Mobile - Will NOT work with Verizon or Sprint - Original Packaging is NOT Included - Please note that stock photos are used in our listings but all units will be as described and in similar cosmetic condition to the ones shown.”
Ezek után én nem vennék meg
-
tepenzed
őstag
Srácok a facebook app még mindig olyan hulladék, mint régebben? Úgy értve, hogy indokolatlanul szívja az akksit, ahhoz képest, hogy csak push üzeneteket kéne kapnia (egyébként nem is használnám, csak az értesítésekre lennék kiváncsi, jelenleg a böngészőből nyitom meg).
-
tepenzed
őstag
Van itt spotify előfizető? Minőség a lehető legjobbra van állítva, viszont az Itunes-hez képest a hangerő lófasz, szinte maxra kell nyomjam, hogy normális hang legyen.
-
tepenzed
őstag
Sracok nyugtassatok meg hogy i7en gyari fulessel nem csak en hallgatom 2 piros csikkal
Metron mondjuk igy igy elveszik a zene csak az eneket hallom rendesen -
tepenzed
őstag
válasz
mucsiattila #161164 üzenetére
7 pluson mintha nekem is gyorsabban merülne
-
tepenzed
őstag
Nem lehet a messengerhez beállítani valami erősebb rezgést, dupla rezgést/egyedi rezgésmintát? hiába van maxon a rezgés, ha tokban van a telefon akkor sem érzem, hogy normálisan rezegne a telefon, itt van előttem az asztalon de az értesítések feléről lemaradok, a többit is csak a felvillanás miatt csípem el
-
tepenzed
őstag
Nektek szokott olyat a telefon, hogy egyszerűen nem rezeg hívásnál? Be van állítva egyedi rezgés, de például az előbb is csendes üzemmódban lemaradtam egy hívásról pedig itt volt előttem az asztalon. Vagy rohadt gyenge a rezgés vagy néha elfelejti a dolgot. Egyébként minden be van állítva, a rezgés csendes üzemmódban is
-
tepenzed
őstag
Srácok egyre szarabb a touch id a két hónapos készülékemen. Csomószor egyszerűen nem olvassa be egyik ujjlenyomatomat sem, feloldom pinnel, utánna meg feloldja, de újrakezdi a problémát állandóan. Próbáltam törölni a lenyomatot de olyankor meg azt írja ne emeljem fel az ujjam, pedig nem teszem, majd nagynehezen sikerül felvenni de ugyanez a probléma jön elő. Ennyit érne az egész?
-
tepenzed
őstag
válasz
Diokhan #158159 üzenetére
nem az a lényege. Arra való, hogy az appok automatikusan frissítik a tartalmat a háttérbe, így mikor megnyitod őket azonnal a legfrisebbet látod. Pl facebook posztok, hírek,youtube, stb. Ha kikapcsolod, akkor csak akkor frissül amit mutat, ha elindítod az appot. Ezzel nem csak energiát takarítasz meg, de feleslegesen sem pörgeted a mobil adatforgalmad.
A push értesítésekre nincs hatással.
-
tepenzed
őstag
válasz
Diokhan #158154 üzenetére
hey siri kikapcsolva
alkalmazásfrissítés a háttérben kikapcsolva
App store manuális alkalmazás frissítés
Fényerő kb a negyedéig tolva (így szoktam meg, nem kell nekem erősebb)
értesítési jogot tényleg csak a számomra legfontosabb alkalmazásoknak adok
Gps-t csak használat közben kapcsolatja be egy app, abból is csak a navigációknak engedélyezem, a rendszerszolgáltatásoknál csak iphone keresése és mozgáskalibráció van engedélyezve
app javaslatok kikapcsolva
statikus háttér
bluetooth kikapcsolva
auto forgatás kiakcspolvahirtelen ennyi jut eszembe
standby modban szinte semmit nem merül,mondjuk elég stabil itt a mobilhálózat -
tepenzed
őstag
válasz
ittakary #158147 üzenetére
azért ez merész általánosítás, ezer oka lehet annak, hogy valami leszívja az akksidat (ja és ezt nem fogod látni ám azon a vacak akkumulátor fogyasztás összesítőn)
Nekem elég alaposan be van állítva és letiltva a csúnya dolgok, így 2-3 napig nem töltöm a telót, pedig nagyon gyakran böngészek rajta, messengerezek, telefonálok
-
-
tepenzed
őstag
válasz
#56691712 #158104 üzenetére
nekem simán elfér a 7 plus a zsebeimben, jó más nem fér mellé, de nem akadályoz a mozgásban. És egy kézzel használom, pedig mindenki mondta, hogy szinte lehetetlen, de én eléggé hozzászoktam, mert mindig is nagy teloim voltak. Speciális mozdulatokat igényel, de hamar elsajátítható
-
tepenzed
őstag
üvegfóliát mivel tisztítjátok? ha törlőkendővel csinálom, eltűnik szépen az ujjlenyomat, viszont kicsit szárazabb lesz, nehezebben csúszik az ujjam rajta, valami nedves kéne. Ráadásul másnap már tiszta maszat
-
tepenzed
őstag
srácok az normális, hogy majdnem az összes játékomnál és néhány appnál egész képernyős, videó hirdetések jelennek meg, amit pár másodperc után lehet csak bezárni? bekaptam volna valami csúfságot? Nem hinném, hogy normális, hogy minden egyes indításkor feldobja
-
tepenzed
őstag
ios gaming topic nincs prohardveren?
-
tepenzed
őstag
válasz
vasi89 #157068 üzenetére
A Facebook app a legundorítóbb dolog a világon, ha letörlöd fényévekkel jobb lesz az akksid. Ok, hogy letiltottad a háttértevékenységet, de az értesítések miatt attól még nyírja az akksit. Én a böngészős fb-t használom, messengert meg chatre.
Az eredmény nem túl jó, tekintve, hogy ennek kb nagy része háttérhasználat volt
-
tepenzed
őstag
Ti milyen "ebayes" autós tartót használtok? Nekem valami olyasmi kéne, amibe tokkal együtt tudnám belerakni, nem akarom levenni róla állandóan a tokot, mert az sem a telefonnak, sem a toknak nem tesz túl jót.
-
tepenzed
őstag
Srácok felkutattam az ebayt, de úgy látszik kielégítetlen az igényem.
Szóval horgászni vinném a 7 plust fényképezni/videózni, itt azt kell tudni, hogy néha iszonyat sár van, a kezem mocskos, büdös és kajás. Ezért hiába van tok a telefonomon, azt is pillanatok alatt összecseszném, meg bűzölögne az egész telefon. Szóval nekem valami olyan tok/zacsi/valami kellene, amibe akár tokkal együtt be tudom tenni a telefont és fényképezni, nap végén meg kivenni ebből a tárolóból, mikor tiszta vagyok. Na már most ugye így a képernyőnek is használhatónak kellene lennie és a kamerának sem szabad fedve lenni, ezt így lássuk be nem egyszerű. Valakinek esetleg valami ötlete?
-
tepenzed
őstag
válasz
Black Dragon #156843 üzenetére
amúgy ez a Beats 1 rádió miért van kiemelve mindenhol, cikkekben stb?
-
tepenzed
őstag
válasz
buvartacsko #156802 üzenetére
igen, pontosan egy síkban vannak kb, kicsit zavaró, mert így az asztalra is mindig nagyon óvatosan rakom le, hiába a kemény tok
-
tepenzed
őstag
Biztos volt már, de keresővel nem találtam érdemi találatot.
Szóval a 7 plus kamerája eléggé kilóg és a tok sem védi sajnos a felületét. Láttam youtubeon, hogy iszonyat könnyen karcolódik és nevetséges lett a védelme. Tulajokat kérdezném, hogy ha csak simán lerakod az asztalra, nem rakod kulcs mellé, stb még akkor is karcolódik vagy kell hozzá azért komolyabb eszköz? Mert a jat black pl már attól is karcolódik, ha tologatod az asztalon.
Esetleg vettetek rá valami kamera védő fóliát ami nem rontja a képminőséget?
-
tepenzed
őstag
Sracok a 3 honapos ingyen apple musicban van valami korlat? Tudok offline hallgatni vele korlatlanul? Ha lejar meg lemondom
-
tepenzed
őstag
Srácok valaki tudna priviben küldeni olyan lehetőséget, hogy jailbreak nélkül néhány "másolt" játékot ki tudjak próbálni mielőtt megveszem?
-
tepenzed
őstag
srácok, ugye ha a helymeghatározást csak néhány appnak engedélyezem és azoknál is csak akkor, ha használatban van éppen az app, akkor egyébként nem merül tőle a telefon ugye, ha a helymeghatározást bekapcsolva hagyom
-
tepenzed
őstag
na itt van mellettem életem első almája, tudtok valami jó összefoglaló cikket, hogy mire érdemes egy ős androidosnak figyelni? (7 plushoz)
-
tepenzed
őstag
Közben látom itthon is kaphatok nillkint, ezt választom, szerintem korrekt [link]
-
tepenzed
őstag
válasz
buvartacsko #156586 üzenetére
akinek nincs rá pénze, ne vegyen apple termékeket.
nekem viszont kurvára nem pénz 11 ezer forint egy tokért egy ilyen telefonhoz
Fú, ritka undorító egy mondat ez, ezért nem akartam régen alma cuccokat venni. Okádok az ilyen emberektől,felsőbbrendűnek érzik magukat egy ilyen kis szartól.
-
tepenzed
őstag
válasz
buvartacsko #156584 üzenetére
3000 forintról volt szó, nem 300-ról, de örülök, hogy ennyire unatkozol és teli spammeled a topicot a szarságaiddal
-
tepenzed
őstag
válasz
buvartacsko #156574 üzenetére
kár ennél leragadni, mindenkinek más az értékrendje
-
tepenzed
őstag
Este megyek átvenni a 7 plust. Van valami tanácsotok, amit mindenképp végezzek el bekapcsolás után
vagy valami hasznos tipp? Első almám
(#156561) LuxusGSM Tehát ha veszek egy ferrarit 100 millióért és az eladó szerint teljesen normális ha a 20%-áért kapok hozzá egy pohártartót, akkor azt el kell fogadnom?
értem
-
tepenzed
őstag
válasz
LuxusGSM #156553 üzenetére
nem
mert volt kezemben a tok,ami a negyedét sem éri, azért nem fizetek ennyit, a telefont sem azért veszem, mert apple logó van rajta, ennek a toknak az árazásánál kb ez történt. Ezért lennék kiváncsi, hogy ki melyiket vette ebayről, ami használható és hasonló dizájnú.
-
tepenzed
őstag
Valaki használ ehhez hasonló szilikon tokot, csak éppen 2000-3000 ezer forintért? pl ebayről valami? Úgy látom mondjuk a kamerát ez sem védi
-
tepenzed
őstag
köszönöm mindenkinek, akkor továbbra is lesem a 6s plus hirdetéseket, hátha kifogok egyet jó áron
Egyébként volt valami széria hibája? Marha sok garanciában újracserélt van fent, 0 percesen (persze ezeknek már alig maradt garija
)
-
tepenzed
őstag
Sziasztok, kissé meg vagyok zavarodva. Szeretnék venni egy iphone-t, függetlenül, sajnos nincs annyim, hogy hivatalos eladótól, így marad a hadveraprós 0 perces, 1 év garis készülékek.
Nem tudok dönteni az iphone 6s plus és sima 7 között. Egyesek szerint a 6s plus sokkal jobb üzemidővel rendelkezik, viszont néhány youtube videón én úgy láttam, hogy ugyanazt hozzák...
Alapvetően jobban tetszene a plus a kijelző méret és felbontás miatt, viszont a 7 mégis csak újabb és jobb procival rendelkezik..Ti a helyemben melyiket választanátok, ha eltekintünk a méretkülönbségtől?
-
tepenzed
őstag
A samsung és tsmc chipek között még mindig van különbség merülés tekintetében vagy szoftveresen már megoldódott az ügy? (6s plus)
-
tepenzed
őstag
expansysról vett már valaki iphonet? elgondolkodtam egy 6s plus 32gb-on 209 ezerért szállítással együtt.
Ez tulajdonképpen csak egy angol GSM bolt nem? szóval csak az alap 1 év garanciát kapom. (UK készülék)
-
tepenzed
őstag
válasz
ittakary #149678 üzenetére
Az lehet,de mikor járkálsz a városban vagy egyéb helyeken, van hogy folyamatosan vált 4G és 3G között. Na most ez nagyon ki tudja készíteni az akksit, míg egy stabil 2G kikapcsolt kijelzőnél azért jelentősen akku barátabb.
A munkahelyemen pl egyik asztalnál LTE jön, a szoba másik felében már csak H+Meg hát gondolom a 2G energiaigénye minimális
-
tepenzed
őstag
Srácok azt hogyan lehet megcsinálni, hogy a telefon csak akkor csatlakozzon LTE/3G-re ha a kijelző aktív, egyébként legyen 2G-n, hiszen az értesítésekhez bőven elég az is és sokkal kevésbé merül az akksi.
-
tepenzed
őstag
a 6s plus gyártását feladták vagy mivan? Az egy dolog, hogy a 7 szinte mindenhol elfogyott, de a legdrágább helyeken kivűl sehol sincs se 32, sem pedig 64gb-os 6s plus raktáron. T-mobilenál egyiket sem listázzák már/még, istyleban nincs, media marktban van sokkal drágábban.
Gsm boltokban persze van...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Fotó állvány eladó
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest