- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
megema
őstag
Sziasztok!
Olyannal találkozott már valaki, hogy a Jack to Lightning átalakítókat folyamatosan kinyírja az iPhone? Tesóm ragaszkodik a vezetékes füleshez, de rendszeresen halnak meg a gyári átalakítok nála…
iPhone SE 2022
-
megema
őstag
válasz
Zsolt,72 #313523 üzenetére
(Bocsi, nem válasz akart lenni!)
Sziasztok!15 Pro esetén tapasztalt valaki olyat, hogy 5G-t jelez, de kb. 10 Mbit a letöltési sebesség? Repülő mód be-ki, és 450 Mbitet hoz kapásból… iOS 17.4.1, Telekom. Bizonyos időközönként el kell ezt játszani, mert használhatatlan a mobilnet. 5G Be/5G Auto módban is csinálja. 4G esetén egyelőre jónak tűnik. eSIM törlést/beállítást, készülék sima/erőltetett újraindítást csináltam. Egyik ismerősöm ezt tapasztalja 15 Pro-val, másik Samsung S24 Ultrával (szintén T-sek). 12 Pro-ról váltottam, az nem csinálta.
-
megema
őstag
Sziasztok!
Megőrjít az AirPods Pro. Állandóan a Mac-hez akar kapcsolódni, mindegy hogy előtte az iPhone-nal használtam, vagy sem. Jön egy Teams hívás, kiveszem a füleseket a tokból és begerjeszti az iPhone-t, le kell tennem a hívás és újrahívni, mert se fülesen, se a telefonon nem hallok semmit.
Tapasztalt valaki ilyet? Az AirPods 2 szerintem nem csinált ilyet.
-
megema
őstag
Más is tapasztal olyat, hogy ha elmegy a térerő, majd visszajön, utána ledöglik a mobilnet?
Minden egyes alkalommal ezt játssza mélygarázsozásnál...
Xs, iOS 13.1.2, 2 db Telekom sim, egyiken 4G+VoLTE, másikon 3G
-
-
megema
őstag
Valakinek van tippje, hogy mi a pék f**** történhetett?
Public beta 5-ről 6-ra frissítettem a Macet, és azóta nem látja az iCloudos doksijaimat. Létrehozott nekem egy helyreállított fájlok mappát a felhasználói fiókomba, ahol viszont ott vannak.
Megnéztem iPhone-on is (~2 hetes iOS 13.0 public beta), és ott sem látszik semmi (Fájlok/Numbers/Pages). iCloud.com-on belépve viszont mindent elérek, megvan minden.
-
megema
őstag
Van valami esztétikus, best buy Qi töltő, ami kompatibilis az AirPods vezeték nélküli tokjával (+ XS-sel)? Az enyém nem hajlandó tölteni az AirPods tokot, csak ha nagyon a szélére rakom, mert érzékeli a zsanérban lévő fémet.
-
megema
őstag
Továbbra sem működik megfelelően a dual SIM Xs esetén? Most kezdtem el két kártyával használni, és csomószor nem tudnak elérni, de ezt se nem fogadott hívás, se SMS nem jelzi. Az előbb a mobilnet sem működött, ki kellett lőnöm a másodlagos (fizikai SIM-et)...
-
megema
őstag
válasz
megema #199001 üzenetére
Senki nem járt még így? Tegnap este iCloud.com-ra belépve is bármelyik "alkalmazásra" kattintottam, időtúllépést írt. Ma már betöltenek, csak egy kicsit lassan. iPhone-on továbbra is hiába frissítgetek, nem jönnek meg a levelek, Macen igen, de késve.
Nem hálózati probléma (legalábbis nem nálam), mobilnettel és itthoni WiFi-n is ugyanaz.
-
megema
őstag
Másnál nem szórakozik az iCloud? Tegnap reggel óta egy levelet sem kapok meg iPhone-ra, de tegnap még a sokadik alkalommal történő kézzel frissítésre előkerültek. Most már erre sem változik semmi, közben meg Macen ott vannak. Igaz, ott is több perc késéssel érkeznek (nem pushol?).
-
megema
őstag
Másnak is furcsaságokat produkál a Kamera app az alábbi lépések után?
1. Lődd ki a Kamerát a háttérből is!
2. Álló helyzetben tartva a készüléket, nyisd meg a Kamerát, majd fordítsd el jobbra(!), fekvő pozícióba. (Balra fordítva nem produkálja.)
3. Készíts egy fotót, majd nézd vissza a kis bélyegképre kattintva!
4. Kezdj el lapozgatni a képek között!Ezek után nálam menet közben abbahagyja a lapozást, visszaugrik a kép, illetve össze is keveri a képek sorrendjét.
XS, iOS 12.1.4
-
megema
őstag
Másnak nem tűnt fel olyan, hogy néha gondol egyet a telefon (Xs), és kiüríti a memóriát? Használat közben remek a multitasking élmény, semmi nem tölt újra. Viszont néha (töltés után tűnt fel ilyen pár alkalommal), mikor egy idő után elkezdem használni, az összes alkalmazás újratölti magát.
A héten belefutottam olyanba, hogy az Óra app Alvás funkciója nem ébresztett. Más is tapasztalt ilyet? iOS 12.1.4
-
megema
őstag
válasz
herdsman12 #196996 üzenetére
Köszönöm!
-
megema
őstag
Ha már ennyire menthetetlennek gondolsz, ugyan, segíts már ki egy konkrét leírásra mutató linkkel a találati lista helyett!
Egyébként meg személyeskedni nem szép dolog, én sem minősítettem, hogy mekkora tehetség vagy ennek linknek a megosztásával, ami a problémám fordítottjára kínál megoldást. Valahogy csak olyan találatokat látok, amik arra vonatkoznak, ha én váltanék/váltottam volna készüléket, nem az ismerősöm. Küldjem el neki a linket, mert nála van a gond (akkor is, ha iPadről menne az SMS)? Akkor ezt mondd!
Csak, hogy megnyugtassalak, mielőtt kérdeztem volna, rákerestem jól is a problémára, de tényleges megoldást nem találtam.
-
megema
őstag
Ez tényleg hasznos!
Hogy tudnám törölni az ismerősöm számának iMessage regisztrációját?
Ha az iPademről SMS-ként menne ki az üzenet, akkor valószínűleg nem a ő számának regisztrációjával van gond. Én meg hiába töröltem a beszélgetést, a névjegyét, kapcsoltam ki-be az iMessage-et, nem értem vele semmit. Max. arra tudok még gondolni, hogy iPadről kéne SMS-t küldenem neki, attól magához térne a többi készülék. Egyéb ötlet?
Bírom, hogy ha bárki kritikusan áll az iPhone-okhoz itt, akkor egyből hülyének van nézve.
-
megema
őstag
válasz
TheBikerider #196988 üzenetére
Köszönöm!
& (#196989) Eagl3: Sajnos csak ezen fut iOS, plusz ott az ökoszisztéma. A szerencsémet ismerve, ezek után más gyártótól is kifognám a problémás darabokat.
---
Van arra bármi megoldás (restore-t leszámítva), hogy egy ismerős korábban iPhone-nal, de egy ideje Androidos készülékkel használt számára SMS-t tudjak küldeni? iPhone-ról és Mac-ról mindenképp iMessage-et akar küldeni, amit Mac-re kap meg. Viszont az iPad-em már az ő váltása után lett üzembe helyezve, így helyesen SMS-t küldene.
-
megema
őstag
válasz
TheBikerider #196985 üzenetére
Ha csak előfordulhatna gyártási hiba, azzal nem lenne gond. A gond az, hogy nincs is hibátlan darab, csak megalkuvó/nemtörődöm felhasználó.
A 8-at háromszor, az 5s-t ötször cseréltettem. Csak rosszabbat, vagy ugyanolyat kaptam. Mindegyikkel több probléma volt egyszerre. A 4s-ből a 3. alkalom után valahogy jót kaptam (meg is tartottam a mai napig). A 3Gs-em is több sebből vérzett, de elhagytam cseréltetés előtt. Az iPad 6 gyárilag karcos kijelzővel, pixelhibával, porszemmel a kijelzőben jött. Visszaküldtem elállás keretében, a következő darab ugyanúgy pixelhibás... A rMBP-m is kijelzője is két nagy foltban gyárilag enyhén el van színeződve, OS X 10.10 előtt pedig brutálisan laggolt.
Mivel az Xs kijelzője rendben van, és összeszerelés szempontjából is kevesebb sebből vérzik, mint bármelyik 8-asom, így nem láttam értelmét a cserével járó rizikó vállalásának. Az első naptól tisztában voltam ezekkel, mivel már nagyítóval nézek át mindent, hogy ne később, véletlenül vegyek észre ilyen-olyan hibákat. Ettől viszont még zavaró, ezért kérdeztem, hogy van-e valami ötlet.
Szerencsés vagy, ha téged nem zavar a laggolás. Engem igen, de sajnos csak pár hét után vettem észre. Szépen húzom végig az ujjamat a kijelzőn pl. Apple Maps-ben térképen mászkálva, és nem egyenletes, picit rángat. Pedig már be van töltve a környező térképrész is, arra sem lehet fogni. Más gyári appokban viszont véletlenszerűen jelentkezik. Van olyan 3rd party app, ami végtelen görgetéssel "smooth", ujjal görgetve rángat (amíg megnyitás után szinkronizál).
Az animációk laggjára én is magasról tudok tenni, bár az sem normális azért.
-
megema
őstag
Van valami módszer a kijelző/hátlap és a fémkeret közötti rés takarítására? Pont annyi hely van a jobb oldalon végig, hogy egy papírlap beférjen, viszont attól csak "koszosabb" lesz.
Illetve van valami ötlet a fémkeret élén lévő kisebb gyári festékhiba házilagos javítására? Ahogy ráesik a fény, elég szembetűnő. Fekete alkoholos filcet próbáltam, de nem tökéletes a színe. Kb. egy centis szakaszon nem is egyenletesen csiszolt a felület.
Xs, Space Gray. Csak a szokásos Apple minőség.
És még laggol is. Ami alapesetben talán elmenne, de amikor az érintésérzékeléshez kapcsolódóan jelentkezik, az eléggé zavaró.
-
megema
őstag
Másnak is csinált már olyat a készülék (Xs), hogy feloldás után halványan ott maradt 1-2 másodpercre a szóköz billentyű a főképernyőn? Pedig a billentyűzet meg sem jelent előtte.
Korábban a Movist appot indítottam volna, rá akartam keresni egy filmre. Olyan lassan reagált az app, hogy 2-3 másodpercre több billentyűleütés párhuzamosan beragadt a képernyőn. Erre kilőttem az appot, és lezártam. Kicsivel később jelentkezett a fenti jelenség.
—-
Attól idegbajt tudok kapni, hogy a Safari erőszakosan elrángatja a képernyőt szövegbevitel közben, ha nagyítóval vagy 3D Touch-csal mozgatnám a kuzort, vagy épp a kijelölést növelném. Pl. itt a PH-n, asztali nézetben.
-
megema
őstag
válasz
TheBikerider #196367 üzenetére
Az a fura, hogy olyan is panaszkodik, aki X-ről váltott...
Egy-egy kis lagot én is el tudnék viselni. A gond inkább az, hogy hol smooth a teljes görgetés (ahogy ujjamat végighúzom), hol pedig végig szaggat, amíg el nem engedem. Egyik pillanatról a másikra, minden ok nélkül. Mintha a touchscreennel lenne gond, pedig ilyen random módon nem valószínű.
Azt még tesztelem, hogy nem az “ujjaimmal” van-e gond, mert néha nem csúsznak eléggé, izzadnak. 8-ról is azért váltottam pl., mert a Touch ID nem működött túl jól emiatt. De hogy laggot nem okozott annál, az fix...
Én sem azt mondom, hogy az Xr általánosan jobb. De ilyen téren lehetséges.
-
megema
őstag
válasz
TheBikerider #196362 üzenetére
Amúgy igen, sok helyen olyastam, hogy az Xr jobb ilyen téren. Sokan váltottak vissza X-re/Xs-re.
A 8-asom valahogy egyáltalán nem akadozott.
Olyan előfordult, hogy később indult egy animáció, vagy "kimaradt" pl. mappa megnyitásnál. De ilyen darabos görgetés soha az életben. Egy vicc az Xs jelen állapotában. Egymás mellé téve egy 7, de még egy 5s is kiröhögi scrollozásban. A fiókban pihenő iOS 6-os 4s-emnél van ugyan ilyen scroll lag, csak az állandó jelleggel csinálja.
Csináltam restoret új telefonként és mentésből is, újraraktam iTunesból is. Semmi haszna.
-
megema
őstag
válasz
megema #196089 üzenetére
Itt van egy screen recording az Xs akadozására. Safarit leszámítva kb. bárhol képes ilyet produkálni folyamatos húzással görgetéskor. Safariban is, de ott csak a húzás első 1-2 mm-én jelentkezik, utána kisimul.
Egy 5s jóval folyamatosabb az ilyen görgetéseknél, iOS 12-vel.
(Más kérdés, hogy egyebekben lassabb.) Egy i7 meg egyenesen kenterbe veri az Xs-t "smoothságban".
-
megema
őstag
Nálatok nem akadozik az Xs alkalmanként, amikor valamilyen animációval reagál egy gesztusra? Pl. szép lassú görgetésre, lassan intézett alkalmazásváltásra, stb. Safarit leszámítva bárhol. Settings, Music, stb.
Kevésbé tűnik így “smoothnak”, mint a 8-asom volt.
-
megema
őstag
válasz
_adaml21_ #195275 üzenetére
Egy kicsit utánanéztem az Xs karc- és törésállóságának. Biztos vagy te ebben, hogy semmi változás nincs a korábbi modellekhez képest?
Pedig kéne lennie, mivel azzal a dumával jött ki, hogy javítottak az üvegek karcállóságán, a legstrapabíróbb üveg okostelefonon...
Tesztvideók alapján is elég jónak tűnik.
-
megema
őstag
válasz
hemaka #195503 üzenetére
Minden weblapon csinálja. A PH-t csak asztali nézetben használom.
Az előbb úgy tűnt, hogy jobb egy fokkal. Most megint nem. Legalábbis a PH-n.
Mod.: Van ahol jobban működik, de nem tökéletes. Most én vagyok ilyen béna, vagy másnál is egy kicsit esetleges a funkció működése? Régi készüléknél sem sikerült sokszor...
-
megema
őstag
Ez valami uj feature, hogy nem tudok atlosan gorgetni Safariban? Korabban nem tunt fel, most 10-bol egyszer sikerul...
Xs, 12.1.2
-
megema
őstag
válasz
MasterMark #195312 üzenetére
Nincs rajta semmi.
Amikor felébresztem, sokkal magasabbra állítja a fényerőt, mint az adott környezetben tenné egyébként. Tehát feloldom, bedugom az asztal alá pl., majd kiveszem onnan. Ilyenkor alacsonyabbra tornázza vissza, mint amilyen volt.
-
megema
őstag
válasz
MasterMark #195301 üzenetére
Megvolt, ezzel kezdtem. Semmi változás. Kézzel nem szoktam, max 8-ról hozott valamit a mentés.
-
megema
őstag
Xs-nél azt veszem észre, hogy az auto fényerő inkább csak csökkentést alkalmaz, növelést (feloldott állapotban) nem. Van megoldás?
-
megema
őstag
Lecseréltem a 8-at Xs-re a hét folyamán. Nagyon tetszik, sokkal minőségibb érzetet kelt.
Hogy megérte-e, az kérdéses. Számomra pillanatnyilag úgy tűnik igen.
A 8-at tok és fólia nélkül használtam. Az asztallal találkozástól hajszálkarcos hátlapon kívül nem volt vele gond. Viszont a kerete nagyon csúszós volt, párszor majdnem eldobtam. Szerencsére az Xs kerete nem csúszik.
Karcállóság szempontjából hogy viselkedik az Xs, mi a tapasztalatotok? A 8-assal ilyen téren nem voltam kibékülve, mert tényleg vigyázva volt rá.
-
megema
őstag
válasz
TheMarci #194585 üzenetére
El is olvastad? Én már kérdezés előtt is. Megfelelő megoldást nem ír. Ki kéne kapcsolom a vásárlások megosztását, ami ahogy írtam nem opció.
A lényegi kérdés az lenne, hogy ha egy családtagnak van saját fizetési módja, akkor is mindenképp a megosztott fizetési módra fogják terhelni a vásárlásait? Ha igen, akkor úgy baromság az egész, ahogy van... Ha kikapcsolom a megosztást, akkor senki sem fér hozzá a korábbi közösen, Store-okhoz használt fiókhoz, amire rengeteg alkalmazás lett megvéve a családi megosztás megjelenése előtt.
-
megema
őstag
Van arra valami megoldás, hogy a családdal megosztott fizetési módot megszüntessem anélkül, hogy az alkalmazások (vagy bármi más) megosztása megszűnne?
Szervezőként gondolom nem tudok a megosztottól eltérő fizetési módot beállítani, ugye? Ha nem én lennék a szervező, akkor megoldható lenne?
-
megema
őstag
Köszi a válaszokat! Szolgáltató most nem játszik. Majd keresek valami korrekt boltot, aprót hó elején, ahol nem olyan vészes az ára. A Black Fridayről lecsúsztam így hó végén... Csak jobban szeretem APR-ből/szolgáltatótól venni, 400-ért viszont nem éri meg szerintem. Olyan 320-350 még talán reális lenne.
Másik modell sem játszik. Az Xr i8 után nem nagy szám. Az X pedig első széria, nem szívesen vennék. Az "s" modellekkel is bőven elég garis gondom van.
(#194409) hemaka: Ja, nem is a hivatalos helyekre gondoltam BF alatt.
220voltnál 340, Styleboltnál 350.
-
megema
őstag
Nagyon izgatja a fantáziámat egy Xs, de brutálisan magasnak tartom az árát. Ennyit nem szívesen szánnék telefonra.
Szerintetek várható árcsökkentés karácsony előtt? Olvastam, hogy a vártnál alacsonyabb a kereslet, így a beszállítóktól rendelt alkatrészmennyiség fenntartása érdekében újra kellett kezdeni az X gyártását. Vajon ez azt jelenti, hogy visszahozzák az X-et az Xs-nél olcsóbb modellként, így maradnak az árak a mostani szinten? Vagy?
-
megema
őstag
Nálatok is furán működik a rendszer?
Sokadszor tapasztalom, hogy elindítok keveréssel egy saját lejátszási listát a Apple Musicban, és egy-két számmal később egy már lejátszottat rak be ismét.
Be van kapcsolva az automatikus app frissítés. Ilyenkor nem csak töltőn kéne letöltögetnie? Mert nem így csinálja.
-
megema
őstag
Van arra valami megoldás, hogy a Facebook app ne zabálja fel a készülék teljes tárhelyét? Én még ilyet nem láttam, de a tesóm i5-jéről már másodszor töröltem le, mert 6,6 GB-ra duzzadt.
-
megema
őstag
Másnál is szórakozik az Apple Music? Egyes számokat olyan lassan pufferel, hogy hallgathatatlanok, állandóan megáll a lejátszás. iOS-en és macOS-en is tapasztalom.
-
megema
őstag
Fél éve vettem a tesómnak egy i5-öt. Az utóbbi időben arra panaszkodik, hogy nem tudja használni, mert telefonálás/csetelés közben is annyira felforrósodik, hogy "éget". Egyelőre ennyit tudok az esetről, nem járt még nálam a telefon. Valószínűleg magától nem kapcsol ki a túlmelegedés miatt.
Járt már valaki így? Csak akkucsere, vagy valami komolyabb baja lehet?
-
megema
őstag
válasz
megema #185587 üzenetére
Végül eljutottam a Studio 3-ig, mivel se a Sony WH-1000XM2, se a Sennheiser Momentum, se a PXC 550 nem vált be. A hangja ennek a legszimpatikusabb, de természetesen - mint nálam minden Apple termék - ez is hibás.
Jobbra tolódik a balansza.
Használ más is Studio 3-at? Tapasztalt ilyesmit? Már jeleztem a csereigényt, csak kíváncsi lennék mennyire gyakori.
-
megema
őstag
válasz
Totheground #186608 üzenetére
Igen, úgy tűnik. De gondolhattak volna rá, hogy nem minden nyelvhez csináltak prediktív bevitelt...
-
megema
őstag
Ez már megint mi? Miért nincs ott magyar billentyűzetnél az automatikus kitöltést megkönnyítő sáv? Megint ilyen jól kódoltak?!
-
megema
őstag
válasz
megema #185780 üzenetére
Kihúztam - visszadugtam. Most 8 perc alatt 10%, közben 3 perc telefonálással.
Minimálisan melegszik is, ahogy a gyorsabb töltés miatt szokott.
Annyi volt a különbség, hogy eredetileg a kábelt dugtam a töltőbe először és utána a telefonba. Most meg csak a töltőből húztam ki és dugtam vissza.
-
megema
őstag
Leszabályozták a töltési sebességet, vagy nálam nem kerek valami? iPad töltőnek megfelelő (5V 2.4A) USB A töltővel kb. 1A-t hajlandó csak felvenni az i8-am (20p = 10%). Gyakorlatilag vezeték nélkül gyorsabban tölt. iPad 4-et is dugtam már rá, rendesen töltött (nem nyafogott, hogy nem tud tölteni).
(#185781) Ragnar95: 17%-ról indult. 55 perc alatt 27%-ot töltött. Kb. 1 perc telefonálás volt közben, más nem.
-
megema
őstag
válasz
CsonkaImo #185588 üzenetére
Köszi! A dizájnja nem túl szimpatikus, de úgyis a hang a lényeg. Nem tudod hol lehet kipróbálni? Késleltetést tapasztalsz?
(#185589) Ragnar95: Köszi! Késleltetés tapasztalható nálad? Szavatossággal mi a helyzet? Olvastam olyat, hogy valakinek pont az 1 éves jótállás lejárata után ment tönkre, és az iStyle csak pénzért cserélte volna.
Az erős basszus miatt nekem valószínűleg bejönne, kérdés mennyire részletes a Studio 3 hangja. Majd beszaladok valamelyik APR-be tesztelni.
A Bose QC35 II-t próbáltam (igaz, csak kábelen), de nekem nagyon vérszegény volt a hangja. A Sony WH 1000XM2-ről azt olvastam a fórumon, hogy zavaró a késleltetése, és gyakori az egyik oldal meghibásodása. Azért teljesen nem vetem el. Sennheiser-ből még a PXC 550-et láttam, de a hangját nem dicsérik.
-
megema
őstag
Beats Studio 3-at használ valaki? Mennyire minőségi, strapabíró? Aki megvette, próbált más fejhallgatót előtte?
Kipróbáltam pár BT fejhallgatót, és ártól függetlenül az AKG K845BT hangzása jött be legjobban (tiszta és részletes hang, erős basszus), ami egy régebbi modell, így az akkuideje kevés (6-8 óra). Árban közel van a Studio 3-hoz, de azt még nem tudtam kipróbálni.
-
megema
őstag
Van egy 4s-em tartalékban és nosztalgiából visszatettem rá az iOS 6-ot (6.1.3). Szeretném jailbreak-elni, de sehogy sem sikerül. Valaki tudja, hogy pontosan hogy lehet megcsinálni? Fellőttem egy OSX Mavericks VM-et Mac-en, hogy régi legyen az iTunes is, de úgy sem sikerült.
Lehet Windowsos és Maces módszer is, van mindenféle rendszerem.
-
megema
őstag
válasz
megema #184614 üzenetére
A megválaszolt hozzászólásomban leírt hibákkal ti cseréltetnétek az i8-at? Kíváncsi lennék a véleményekre. Eddig nem volt rá időm, de bántják a csőrömet, sajnos ilyen vagyok...
(Az akku azóta már csak 98%-os. Önmagában nem zavar, de ahhoz képest fura, hogy másfél hónapos a készülék, és egy fél éves i7-nél is 98%-ot ír a Beállításokban.)
-
megema
őstag
válasz
vasi89 #184648 üzenetére
Nekem felírták az 5 helyen lepattogzott festéket is, mert olyan helyen volt (fémkeret élének a lapos részén), ahol elég nehéz leütni egyéb nyom nélkül. Nekem szerencsére gond nélkül cserélték mindig*.
Őszintén szólva a hócipőm tele van a cseréltetéssel. Egy Apple Store-ban ez lehet nem probléma, mert azonnal hozzák a cserekészüléket, kipróbálod, és vagy elfogadod, vagy másikat kérsz, esetleg visszakéred a leadottat(?). ASP-nél viszont jó esetben is 5 napra készülék nélkül maradsz, mert lenyelik a sajátodat (miért is?), és luxus lenne ideiglenes cserekészüléket adni. Aztán kérdés, hogy jobbat vagy rosszabbat kapsz...
*: Kivéve, amikor az 5 napja készhez kapott készülék cseréjét visszadobták, mert illetéktelen felnyitás nyomait látták benne, és az Apple Supporttal kellett engedélyeztetnem, akik tekintettel a rövid időre nem húzták az időt. Mi lett volna fél év után? Elhajtanak?
-
megema
őstag
válasz
vasi89 #184636 üzenetére
Lehet, hogy sokat várok, de szerintem ennyi pénzért lehetne is. Előfordul, hogy becsúszik egy-egy dolog, de nálam általában több hiba szokott lenni egyszerre. Valahogy más gyártóknál nem tapasztaltam ilyet, igaz ebben az ársávban csak az iPhone-t próbáltam.
Külföldi fórumokat olvasgatva, sokan már csak egy porszem miatt viszik vissza kapásból. Szóval nem csak én várok "sokat". A gond inkább az, hogy a legtöbben elfogadják ezt a minőséget, így belefér az Apple-nek, hogy kevés embernek, de akár 5-10-szer cserélje...
-
megema
őstag
Mi a tapasztalatotok az új iPhone-ok összeszerelési minőségével kapcsolatban a korábbi modellekhez (i6, i6s, i7) képest? Én már a negyedik i8-at nyúzom, és egyszerűen fel nem tudom fogni, hogy ilyen vacak alkatrészekkel kiadnak egy készüléket.
A mostaninál a kijelző körüli műanyag(?) csík a jobb oldalon érezhetően kijjebb van, a bal oldalon meg tapintásra kb. észre sem lehet venni, csak a hangerő gomboknál jön kijjebb megint. Hátul az üveglap körüli csíknak a jobb oldala teljes hosszában "egérrágta", apró foghíjak tarkítják. Ez mondjuk annyira nem zavaró, én sem szúrtam ki sokáig. Ezen felül szokás szerint a kijelző olyan, amilyen. Bal alsó sarokban kékes árnyalat, az alsó él mentén végig íves, de lapos, sötétebb foltok, a felső élnél világos bevilágítás. Plusz egy porszem a kijelző és az üveg között.
Ami még fura, hogy 1 hónapos sincs, van az akkuban 15-20 ciklus, de már csak 99%-osnak írja a 11.3.
5s-ről váltottam (azt 5-ször cserélték, ott untam meg), a kijelző azoknál is problémás volt, és lötyögött a bekapcsológomb is, de esztétikai gond egyáltalán nem volt (egy kis leszedhető sorját leszámítva).
Ennyire leadtak a minőségből, vagy én fogom ki állandóan? A kijelző a mumusom... Túl jó a szemem, kiszúrok olyat, amit senki más?
A családban van egy i7, azt nézegettem mostanában, de egy porszemen kívül másba nem tudtam belekötni.
Én várok sokat negyed millióért?
Egyébként imádom a telefont, de ilyen gondok miatt baromira csalódott vagyok.
-
megema
őstag
válasz
K1nG HuNp #183180 üzenetére
Hard reset után is ugyanezt csinálja. Találtam ilyen esetet. Az az érdekes, hogy más esetekben rendben működik. Pl. az alkalmazásváltó azonnal működik, illetve zárolt képernyőn az értesítésekkel sincs gond.
Valószínűleg a Touch ID-s feloldáshoz lehet köze, mivel az általam tesztelt i7-en - amin nem jelentkezik - jelkódot használnak.
-
megema
őstag
Más is tapasztalja, hogy a 3D Touch feloldás után első alkalommal nem működik az app ikonokon? Ha várok 1-2 másodpercet, miután az ikonok a helyükre kerültek a feloldási animációval, akkor jó. Szerintem nem 11.3 hiba, eddig is ilyen volt. Viszont i7-en is teszteltem, az nem produkálja.
-
megema
őstag
i8-hoz tudok olyan tokot ajánlani, ami könnyen rárakható és levehető napi szinten? Alapból nem akarok tokot használni, de néha jól jönne. A Spigen Liquid Crystal-om erre alkalmatlan, nagyon passzentos. Kínai rendelés játszik.
-
megema
őstag
Ez a folt szerintetek nem hiba? Az Apple Support szerint nem. Tényleg nem vészes, de azért bosszant.
-
megema
őstag
válasz
#53667584 #182496 üzenetére
Csak nem működik megbízhatóan...
(#182499) nxferenc: Nem, csak simán nem volt hajlandó írhatóan felcsatolni egy pendriveot, amikor gyorsan fel akartam rá dobálni pár dolgot. Innentől nálam elvágta magát. Inkább ExFAT-ozom, ha pedig nagyon kell az NTFS, ott a Windows Parallelsben.
-
megema
őstag
Van valakinek tapasztalata, hogy a szellőzőkkel rendelkező Qi töltőkkel kevésbé melegszenek-e az iPhone-ok? A ~30% / h sebesség megfelelne, de a melegedés nem tetszik. Tudom, hogy lekapcsol a töltés, ha túlmelegszik, de így akkor is szívesen töltöm kábellel. Úgy 5W adapterrel csont hideg...
-
megema
őstag
Más probléma, 5s. Gyakran van olyan, hogy beledugom a töltőt és nem reagál rá, nem veszi a töltést. Ha felébresztem, észbe kap.
A másik, hogy idő előtt kikapcsol. Ma pl. már 35%-nál. Ahogy töltőre tettem bekapcsolt, és 35%-tól kezdett tölteni. Az akku kalibrálást próbáltam korábban, ezek szerint nem sok sikerrel. CoconutBattery szerint 88%-os az akku (750 ciklus), szóval még nem kéne ezt játszania...
-
megema
őstag
válasz
Ádám16 #182105 üzenetére
Dobtam fel pár képet. A festékproblémák nem valami durva hibák, csak nagyítva látszanak. A keret már érdekesebb...
(#182108) CsonkaImo: Igen, arra.
(#182128) 7etape: Rendben, erre voltam kíváncsi.
Nem is annyira az antenna csíkokon van a hangsúly, hanem ezen a fekete csíkon, ami a hátlapot keretezi. Hol normális, hol hajszálvékony.
Én 4s-nél jártam úgy, hogy konkrétan a fém keret egy antennacsík után 1-2 mm-rel kijjebb állt.
-
megema
őstag
iPhone 8-nál mennyire átlagos dolog, hogy a fémkeret és a hátlap közötti sáv - amibe az antenna csíkok is belefutnak - változó szélességű? Valahol hajszálvékony. Különösebben nem izgat, de korábbi daraboknál nem tűnt fel.
A 2. cseredarab kijelzője már majdnem tökéletes, csak valami apró folt látható az egyik sarok közelében. Nem tudom mi lehet, furcsa. Illetve a fémkeret kijelző felőli éléről 4 pontban lejött a festék.
-
megema
őstag
válasz
megema #181790 üzenetére
A garanciában cserélt készüléknél pixelhibát találtam.
Pénteken visszavittem, ma jött az SMS, hogy elutasították a cserét. Nagy nehezen elértem őket telefonon, ahol közölték, hogy jogosulatlan felnyitás miatt dobták vissza. A 4 napja cserélt készüléket... Hívhattam fel az Apple-t, hogy hagyják jóvá a cserét.
Elképesztő komolyan mondom. Amit én szívok ezekkel az ipari hulladékokkal, arra nincsenek szavak. Nem volt még problémamentes Apple eszközöm (tartozékokat leszámítva). Az esetek 90%-ban a kijelzővel vannak gondok. Bezzeg, ha más vesz a családban, azoknál nem találok hibát.
Ott tartok, hogy soha többet nem veszek tőlük semmit, de ezzel csak magammal tolnék ki, mert használati szempontból remek termékek, imádom őket.
-
megema
őstag
iPhone 8-ra tudtok ajánlani átlátszó hátlap fóliát? Van bevált típus? Sima vagy üvegfóliát érdemes? Zavaróan vastagat nem szeretnék, és máshova sem szeretnék rakni. A hátlapra is csak azért, mert most cserélték garanciában*, és a réginél rácsodálkoztam, hogy a hátlap alsó részén, ahol lerakva leér, elég szépen hajszálkarcos volt. Érdekes, mivel csak az utolsó 1 hónapban használtam tok nélkül, és akkor is vigyáztam rá. Úgy látszik elég sérülékeny...
*: Gyorsak voltak, 4 munkanap alatt megvolt az iCentre Alleeban. Az oka kijelző probléma (az egész üveg egy kicsit kijjebb volt (akku?), illetve a kijelző jobb szélén, a bevilágítástól beljebb sötétebb árnyalatokat produkált), gyárilag "szennyezett" beszédhangszóró (valami réteg volt rajta belülről, amit lefújtam, de darabkák visszakerült rá néha).
(#181789) Gsx-rr: Még mindig jobb, mint egy hasonló hardverrel szerelt, hasonló áron kapható 4 éves Androidos modell (ami alig használt, tartaléknak tartott). Most volt hozzá szerencsém pár napig. Tetű lassú volt, maximum telefonnak lehetett használni. Ennél azért a 4s még jobb.
-
megema
őstag
válasz
MasterMark #181254 üzenetére
Ilyen. Szerintem nem jelzi.
Úgy szűrtem le, hogy időnként rátettem a kézfejemet az iPhone-ra töltés közben.
-
megema
őstag
válasz
MasterMark #181208 üzenetére
Köszi, de pont az lett volna a lényeg, hogy nem csak 80% fölött csinálja, hanem "hullámzik" a hőmérséklet töltés közben. Hol felmelegszik langyos, hol lehűl hidegre.
-
megema
őstag
iPhone 8-nál normális, hogy Qi töltés közben a készülék hol felmelegszik langyosra, hol visszahűl teljesen? És az, hogy 80%-nyi töltéshez 2 óra 40 perc és 3 óra 10 perc közötti idő kell ugyanazzal az 5W-os Qi töltővel?
Vett valaki mophie, Belkin vagy RAVPower (7.5W) töltőt? Azokkal is ilyen változó a hőmérséklet és a töltési idő?
-
megema
őstag
válasz
galaxys80 #180970 üzenetére
Nem, én garanciára értettem. Úgy tudom, hogy helyben javítanak, amit tudnak (pl. akku csere), amit meg nem (pl. a kijelzőt a Touch ID miatt), azt kiküldik Hollandiába az Apple-nek, ahol szintén javítanak. Ezek szerint eltér a garanciális / nem garanciális javítás menete?
Ha beviszem az iCentre Allee-ba (elvileg iOS készülék szerviz lett) garanciális kijelzőcserére az i8-at, akkor a komplett készüléket cserélni fogják pár nap alatt? Nem 1-2 hétre kiküldik az Apple-nek?
Ha kompletten cserélik, az az egyik oldalról jó (idő), a másik oldalról meg nem (refurbished, kezdődhet elölről a készülék átnézése). Az 5s-emet 5-ször cserélték (végül maga az Apple komplett dobozosra), de sosem kaptam hibátlant.
-
megema
őstag
Megjött a Qi töltőm, konkrétan a Baseus iX. Remek minőség, passzol az iPhone-hoz. Színre is majdnem egyezik. A töltésről annyi tapasztalatom van, hogy 50%-ról 80-ra 61 perc alatt kúszott fel (közben appok és iCloud Photo Library is frissült, valamint 10 percenként felébresztettem, hogy ránézzek hol tart). A melegedés nem vészes, csak langyos az iPhone hátlapja. Tok nélkül is egész jól gátolja a csúszkálást. Képek itt.
Ezt a töltőfejet rendeltem hozzá (gyártói linket nem találtam, bocsi). Nem sípol, teszi a dolgát.
-
megema
őstag
A beszédhangszóró be tud koszolódni belülről? 3 hónapos i8. Kívülről semmi kosz sem volt, belül viszont egész darabban látszott valami. Kb. a felét takarta széltében. Sűrített levegővel megfújkáltam és eltűnt.
Összeszerelési hiba? Ragasztó?
Azt leszámítva, hogy sztereó módban halkabbnak tűnt/tűnik, mint az alsó, más nem tűnt fel...
-
megema
őstag
Van valakinek tapasztalata garanciális kijelzőcserével? Ahogy olvasom külföldre küldik ki az APR-ek, és kb. 1-2 hét az átfutása. Kellően vigyáznak a készülék állapotára? Nem szeretném összecseszve visszakapni a makulátlan 8-asomat.
Amúgy nem vészes a probléma, de baromira zavar. A kijelző jobb szélétől pár milliméterre van egy néhány milliméteres sáv, ahol sötétebbek a színárnyalatok. Hogy sosem tudok hibátlan készüléket kifogni, az egy vicc...
-
megema
őstag
válasz
tboldi #179869 üzenetére
Köszi! Igen, láttam a hozzászólásodat.
Ezért is kezdtem el nézelődni. Csak még nem volt vele tapasztalatod.
Tudom, hogy 7.5W-ot csak 3 vagy 4 töltő tud (mophie, Belkin, RAVPower, esetleg Choetech). Én ezt a Baseus modellt néztem ki, baromira minőségi darabnak tűnik. Egy gond van vele, hogy csak 5W-ot tud, így bármilyen más Qi képes eszközöm is lesz, azokkal is lassú lenne... A gyorstöltés nem izgat kábeles változatban sem (tudtommal nem is töltődnek fel teljesen a cellák ilyen esetben), de más készülékekhez gyárilag nagyobb teljesítményű töltőt párosítanak.
-
megema
őstag
Két tesztet is láttam az iPhone-ok vezeték nélküli töltéséről. Az egyik szerint 5W-os Qi töltővel kb. ugyanannyi idő alatt tölt fel, mint a gyári adapterrel, a 7,5W-os pedig minimálisan gyorsabb. A másik szerint az 5 és 7,5W-os vezeték nélküli töltés is jóval lassabb a gyári adapternél. Ti mit tapasztaltatok?
-
megema
őstag
válasz
MasterMark #178911 üzenetére
Most csak felnőtt tagok vannak, és egyiknél sem látok olyan beállítást, amivel jóváhagyáshoz lehetne kötni a szervező kártyájának terhére történő vásárlásokat. Nem is szokott jönni értesítés, csak utólag a számla emailben.
Rákerestem a problémára, és sokakat zavar, hogy így működik. Csak a részletezett kerülő módszer működése a kérdés...
-
megema
őstag
Családi megosztásba szeretnék felvenni egy olyan felnőttet, aki most kezdi tanulni az okostelefon használatát. Nagyon nem lenne szerencsés, ha mindenfélét vásárolna a kártyám terhére, de jó lenne, ha a megvásárolt tartalmakhoz és az Apple Music-hoz hozzáférne. Ahogy látom csak gyerekeknél lehet szervező általi jóváhagyáshoz kötni a vásárlásokat. Mi a teendő?
Állítsam be gyereknek? Az a gond, hogy létrehoztam neki egy normál fiókot, így ha jól tudom 13 évesnek megfelelőnél nem lehet korábbi születési dátumot beállítani. Mi történik, ha "betölti" a 18-at? Automatikusan felnőtt lesz? Vissza lehet majd állítani megint 13 évesre? Gyerekfiók esetén is bekéri a fiók jelszavát a vásárlásokhoz?
-
megema
őstag
Használt készülék aktiválásakor mindig szükség van SIM-re? Én úgy tudtam, hogy csak új készüléknél kell, első alkalommal.
-
megema
őstag
válasz
-secret- #177029 üzenetére
Pedig be van kapcsolva... Lehet, hogy nem érzi szükségét a HDR-nek? 5s-hez képest ez egyelőre fura.
Azt lehet tudni, hogy az automatikus HDR (Beállítások » Kamera) pontosan mit csinál? Ugyanaz, mintha a Kamerában lenne automatikusra állítva, csak eltünteti onnan beállítási lehetőséget?
-
megema
őstag
iPhone 8, automatikus HDR, HEIC. Többé nincs HDR jelölés a képeken?
-
megema
őstag
Ma arra keltem, hogy a régi Apple ID-m jelszavát kéri az i8, pedig semmilyen kapcsolata sem volt vele. Mégsét nyomtam, többször nem kérte. Az 5s-en korábban ezzel a fiókkal ment az App Store, de aztán az új fiókra váltottam, a régit pedig családi megosztásba léptettem.
Miért kérhette? Az 5s-ről iOS 11-es költözés funkcióval váltottam. Így is maradhatott olyan alkalmazás, ami még a régi ID-hoz kapcsolódik?
-
megema
őstag
válasz
nederlanden #176289 üzenetére
Az 5s-t állandóan takarítanom kellett, hogy rendesen érzékelje a Touch ID az ujjaimat. A 8 viszont egyelőre remekel. Általában épp csak felvillan a zárolási képernyő, már fel is oldja. Ha csak az értesítésekre akarok ránézni, inkább a bekapcsológombbal kell felkeltenem.
A legelején volt 1 alkalom volt, hogy nem ismerte fel elsőre, azóta mindig. Egy picit nedves kézzel is működik.
-
megema
őstag
Kinek hogy vált be a vezeték nélküli töltés? Nézegetem a töltőket, olvasgatok a Qi-ről iPhone 8-hoz kapcsolódóan, és felmerült egy kérdés. Rezgés esetén mi a tapasztalat? Azt olvastam, hogy megszakadhat a töltés, ha elmozdul a készülék. Arról lehet valamit tudni, hogy az iOS 11.2-ben engedélyezésre kerülő 7.5W-os töltés lesz-e a maximum teljesítmény? Ha minden igaz, az iPhone-hoz ajánlott (Belkin, Mophie) töltők ennyit tudnak csak.
Vett már valaki vezeték nélküli töltős autós tartót? Milyet? Bevált? Gondolom olyat kell nézni, ami alul/oldalt fogja a készüléket, mert a csak hátlappal érintkező tartókra a hátlapi üveg miatt nem rögzül a 8-as.
Szeretnék venni egy jobb átlátszó, szilikon tokot, mert az xPROTECTOR nem 100%-ig méretpontos és túl hajlékony, könnyű alányúlni. Fontos, hogy minél vékonyabb legyen, de a kiálló kamerát hozza síkba. Létezik ebből olyan, amin kevésbé látszik meg mindenféle szennyeződés?
Ezzel van tapasztalat? Spigen Liquid Crystal. A Nillkin se lenne rossz, csak nem tetszik, hogy ennyire kihangsúlyozzák a márkajelölést rajta.
Még egy dolog. Úgy tűnik, mintha a kijelző jobb oldala egy leheletnyivel sötétebb lenne a 8-on. Összehasonlítottam egy pár hetes 7-essel, és azon is ilyen. Ez mennyire normális? Tekintve a korábbi kálváriáimat, nem akarom elkezdeni a garanciáztatást.
-
megema
őstag
válasz
RaZroX #175848 üzenetére
WiFi hotspotot indítasz valamelyik eszközön, és csatlakozol rá a másikkal. Aztán az iPhone-on valamilyen alkalmazással (pl. Documents) webes elérést nyitsz a készülékre (Documents esetén WiFi Drive a beállításokban). Így fel tudsz rá tölteni egy webes felületen keresztül, aztán az adott alkalmazásból át tudod mozgat a Fotók appba.
Fordított irányban is hasonlóan működhet.
-
megema
őstag
Sziasztok!
Ma jött meg a 8-asom. 5s után nagyon bejön.
Pár kérdésem lenne hozzátok:
- Mennyire karcolódik a hátlap normál használat mellett? Próbálok vigyázni a dolgaimra, de nem akarom túlzásba vinni. Pl. egy márványlapra is szeretném nyugodtan letenni. Van kéznél egy átlátszó Xpro Case. A célnak megfelel? Elcsúfítani nem szeretném...
- Vezeték nélküli töltéssel érdemes megvárni az Apple saját töltőjét, vagy jók az apple.com-on most is kaphatóak? Esetleg más? Bármilyen (nem fém) tokkal működik?
- Tudtok ajánlani autós tartót? Lehetőleg vezeték nélküli töltőset (ha van).Köszi!
-
megema
őstag
Ismert iOS 11 "feature", hogy új névjegy létrehozásakor más opciók vannak a címkékre és nincs egyéni lehetőség, viszont iOS 11 előtti névjegyeknél van?
Régi kontakt vs. Új kontakt (linkek javítva)
-
megema
őstag
Másnál is jelentkezik iOS 11-en az a bug, hogy a Hívó ID-m mutatása opció beállítását elfelejti alkalmazni a rendszer? A szolgáltató részéről ki van kapcsolva a számom kijelzése, a készüléken viszont bekapcsoltam. GM megjelenése óta használom a 11-est, és most már másodszor fordult elő, hogy nem jelzi ki a számomat. Ki-be kell kapcsolni az említett opciót, hogy megjavuljon.
-
megema
őstag
Sziasztok!
Milyen az újabb iPhone-ok (6s, 7) WiFi-je? Továbbra is könnyen árnyékolható kézzel? Mennyire stabil 2.4 GHz-en?
Az 5s-em az utóbbi időben az őrületbe kerget. Egy idő után úgy látszik, hogy csatlakozva van, de nem tölt be semmilyen oldalt (helyi hálót nem tudom, hogy eléri-e, legközelebb tesztelem). WiFi ki-bekapcsolás után jó. Aztán gyakran el is dobálja a WiFi-t. Nagy a ház, még csak egy router van, így 2.4 GHz-en van csak komolyabb lefedettség, 5 GHz-en nem annyira. Más eszközzel (rMBP, iPad) nem tapasztaltam ilyet, max. BT interferenciát.
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- bambano: Bambanő háza tája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest