- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
FіkuszKukіsz #226372 üzenetére
14.2 talán helyre hozza. 1-2 alverziót tavaly is érdemes volt várni.
Következők widget és a kedvencek hosszú nyomás miatt én se frissítettem még, remélem pótolják#226365
A többség most is azt mondja szerintem.Csak iOS-en újdonság varázsa egy darabig, vagy aki Androidról jött át szívesebben elszórakoznak vele. Régi iOS userek körében szerintem marad az ikonrács + spotlight, legalábbis ahogy redditen és almás oldalak kommentszekciójában olvasom az észrevételeket.
Igazából csinálhatták volna úgy ne home screen ikonok közé bekeverni a csempéket, inkább egy opciót a home gomb/gesztus ne az ikonrácsra dobjon, hanem ha akarod a Today View nézetre a widgetekkel az aktuális információkkal. Így az ikonoknál megmarad az évek óta kialakult emlékezet mi hol van. App Library-nél is kellett volna opció rögtön az ABC lista jöjjön be ahogy Lumián régen.
Interaktív widget nem mostanában lesz, az Apple kiemelte fejlesztőknek. Inkább csak informatív helyzetekre szánják. Úgy pedig apptól függ, egy zene app albumborító widget csak esztétikai, ha nem lehet vezérelni. Amilyen Windows Phone-on volt.
-
törölt tag
válasz
domojko #226233 üzenetére
Tudom nem írják már alá, viszont ha még nem ugrasz rögtön 14-re, használhatod a 13.7-et tovább és ráérsz megkapni a 14 újdonságokat a 14.2 vagy 14.3 verzió környékén, amire kipofozzák. Első héten ne csodálkozzunk kiderülnek dolgok:
Merülésre egy plusz ki-be kapcsolás volt? Azt is írják állítólag a Health app húzza.
Az alapértelmezett email app beállítás állítólag nem marad meg reboot után. (számomra nem ügy)
Állítólag üzeneteknél lag többeknél [link]
Kivették a kedvencek és következők widgetet, a hosszú nyomás kedvenceket. (remélem visszateszik amíg nem frissítek, ez számomra a legrosszabb változás az up next widget nálam az első!)
A bétában a Google Photos még támogatta az új szelektív kép engedélyeket, a publikusban már természetesen összes engedélyt kér. (én nem használom, kerülöm a Google-t ahol lehet)
App Library (nem érdekel, maradok megszokott ikonrács + spotlight)
Home screen widget újdonság: talán 1-2 amit kitennék információ közlésre, egyébként nem interaktívak.
Új Siri felület: legutolsó szempont frissítésre
Dupla, tripla hátbaverés funkció: jópofa, majd ráér, nem létszükséglet addig
Követésvédelem funkciókban félig még haladékot adott az Apple.
A felvásárolt Dark Sky funkciók beépítése időjárásba Mo-on nem érint, US only feature.Összefoglalva nem látok okot az azonnali frissítésre, várok pár alverziót még. 12-ről 13-ra váltáskor is vártam a híreket olvasva .4-ig is talán, pedig akkor kifejezetten érdekeltek újdonságok. (sötét téma, kisebb méretű appok, felezték a fotók méretét)
-
törölt tag
válasz
radi8tor #226260 üzenetére
Annyira nem kell félni Siritől: https://support.apple.com/hu-hu/HT210558
https://www.apple.com/newsroom/2019/08/improving-siris-privacy-protections/ -
törölt tag
válasz
tuzpenge #226194 üzenetére
https://www.theverge.com/21448712/customize-iphone-home-screen-app-icons-widget-ios14
widgetsmith app és shortcuts parancsokkal, deviantart ikonpakkok
iOS14 telepítés után nyomkodják sokat, órákra elvesznek a nagy testre szabás widget mókolásban és egyedi ikonvadászatban, utána következő tweetben panaszkodnak gyorsabban merül 13-nál.
#226201 azoknak szól kb. nekem nem volt Androidom, így most sem érzek ingert a mókolásra
-
törölt tag
válasz
#26097408 #226188 üzenetére
Még nem frissítettem, csak figyelem a változásokat. Ha opciókat is adnának, még lehet használnám. Régi Lumiásként ott csempés rész volt a főképernyő, elhúztad akkor ABC lista.
Most iOS-nél maradok a megszokott ikonrács és a spotlight módszernél. Today view szoktam még kipipálni feladatokat.
App library új automata mappáknál rossz az Apple válogatja mi hova tartozik. Az ABC lista plusz lépés, úgy tudom nem lehet megadni rögtön az fogadjon. Windows Phone-hoz hasonlóan itt is rossz, ha mégis nekiállnál home screen variálásnak, nem lehet elmenteni a különböző arculatokat. Kikerült a kedvencek is, talán visszateszik.
Érdekes előbb jöttek widgetek a főképernyőre, mint az ikonokat szabadon rakhasd bárhova. Továbbra is felülről népesítik be a kijelzőt.
-
törölt tag
válasz
Wmwinters01 #226183 üzenetére
https://www.howtogeek.com/248005/how-to-reduce-your-iphones-brightness-lower-than-ios-allows/
iOS14 miatt most beindult a mókolás, Jobs jobb is nem látja ezeket:
[link]
[link]
szerintem Androidról váltók kedvéért is hozták be a lehetőséget -
törölt tag
válasz
Quinine911 #225919 üzenetére
Sima YT-on is megoldható a reklámmentesség és háttérben hallgatás, kérdés a 14 változások mennyire érintik a Safariban nyitott youtube módszert.
-
törölt tag
válasz
Quinine911 #225911 üzenetére
Safariban Youtube asztali webhely kérése ismert módszerrel se megy háttérben 14 alatt?
-
törölt tag
válasz
aujjobba #225872 üzenetére
Én nem, aki süket és szájról olvas, annak jó. Vagy ha látni akarod a rajzokat. Nem kötelező használni a funkciót, ne fájjon ha valaki viszont talál rá felhasználási területet. Facetime-ozol anyukáddal, egy anyuka nem teszi le amíg húsz percen keresztül el nem mondja körmondatokban kisfiam egyél rendesen, közben te meg már írnál chaten a csajodnak is. Van helyzet amire jó a PiP még mobilon is. Számítógépen nagyobb kijelzőn pláne.
joey04: ez most a bizonytalanság, kijött a 14 és írják az emberek eltűnt a kedvencek widget, az up next következők widget, én is 13-nál megszoktam látom a következő ébresztőt és bejelölhetem a feladatot, anélkül az appba kéne menni, a Music widget is mire jó ha csak mutatja az albumborítót és vezérelni nem lehet? Én maradok a megszokott ikonrácsnál, pedig régi Lumia tulajként ahol Windows Phone-nál volt a Live Tiles téma, azt hittem tetszeni fog az Apple megoldása. Ebben a formában passzolom!
-
törölt tag
válasz
#16695808 #225868 üzenetére
Akkor az bug lesz! https://www.theverge.com/2020/9/18/21445912/youtube-videos-website-picture-in-picture-ios-14-google-apple-premium
Én még kivárok 13.7-en, egyébként se tudnám megnézni neked YT appot nem használok csak Safariban.Van haszna amúgy: PC-n mindig használom, mobilon is lehet arra jó nézel egy videót és közben jegyzetekbe írsz róla, például
Facetime dumálsz valakivel, közben valaki mással írva chatelsz -
törölt tag
válasz
#16695808 #225862 üzenetére
Youtube-nál a Google azt akarja fizess elő prémiumra úgy lesz PiP show.
Telepítés utáni első 1-2 nap "normális" az akku merülése, mert csomó dolgot indexel a háttérben, beállítja magát a rendszer. Appoknál frissítést kell várni, fejlesztők nem alszanak mert a GM utáni napon már jött a publikus is.
Widgetek és App Drawer: iOS és Android tábor közt sokan átjárnak ide-oda, ez inkább Androidról érkezőknek szól, kicsit legyen valami hasonló nekik, azt kijelentette az Apple interaktív widget nem lesz, csak információt közlő
-
törölt tag
Akkor nektek jó opció. Ezért gondolom nem ős iOS usereknek készült ez elsősorban. Régi Lumiásként ahol voltak ilyen élő csempék, azt hittem számomra is jó lesz most, de ugyanazt a hiányosságot látom egyelőre: mégse olyan élő, ha kirakom a zene widgetet akkor lehessen róla vezérelni is az appot, swipe albumborítón = next song, anélkül appba lépjek vagy control centre húzása. Majd kialakul később, gondolom.
-
törölt tag
válasz
aujjobba #225591 üzenetére
Szerintem azért csinálták, mert sok ember vándorol iOS-ről Androidra és fordítva és régóta hallgatják a sírást milyen unalmas a kezdetek óta változatlan ikonrács. Most variáltak rajta egyet. Kiadták pár hónapja az új SE budget iPhone-t is, és akiknek ez az első iPhone, akkor nekik jó a widgetek dobálása főképernyőre és az ABC lista.
Én is maradok a megszokott ikonrács és spotlight kombinációnál. Egyelőre első verzióban pl. fényképek widgetet kirakva nem lehet adott képeket kiválasztani mit mutasson.
-
törölt tag
válasz
lypen99 #224939 üzenetére
Simán használhatod még. Megkapja a 14-et. 15 már nem biztos, security patch még valószínű, azt most is adtak ki 12-re is.
-
törölt tag
Attól, hogy 1-2 hónapja vásárolt iPhone 7, nem azt jelenti frissen gördült le a gyártósorról, hanem 4 éve megjelent készülékként valószínűleg 1-2 éve állt már raktárban és a boltok polcán.
-
törölt tag
válasz
tanulo1 #224579 üzenetére
Nem lehet. Videóra iOS 14 hoz PiP módot.
-
törölt tag
válasz
HUTCHDB #224372 üzenetére
Nekem email közepén az elfogadom gomb alatt is ott van pirossal kiírva, illetve ha nem lenne akkor is az ezeréve mindenhol megszokott módon a szövegben csillaggal jelzett feltételeket is elolvasom az email alján. (ha szükséged van rá az iPhone tud nagyító funkciót is)
Hogy miért 3 hónapon belül? Mert csak. Ajándék lónak... Ez a feltételük, új készüléket megveszi az ember beállítgatja, aktiválás után kapja a TV+ és Apple Music ajánlat levelet azt is beállítja és kész. Nincs semmilyen lenyúlás.
Egyszerűen benézted, pech ez van.
-
törölt tag
válasz
bajaki #223610 üzenetére
Olvasni ilyenről, hogy egy forró zuhanytól gőzös fürdőszoba, üvegházban kirándulás és kicsit rózsaszín lett az indikátor.
Support lapról: A por-, csepp- és vízállóság mértéke nem állandó jellemző. A készülékek ellenálló képessége a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet.
-
törölt tag
válasz
-Ben- #223549 üzenetére
Amikor az Apple Keynote-on bemutatták a 11 modelleket, akkor a XS kiesett az apple.com kínálatból és csak a XR maradt. Elképzelhető megismétlik: 12 modellek bemutatása, 11 Pro kikerül, sima 11 marad még. A szolgáltatói és viszonteladói készletek az más, náluk még lesz 11 Pro ahogy XS is volt.
-
-
törölt tag
válasz
csab2 #222570 üzenetére
Minden Facebook cucc ilyen a kezdetek óta. Nem arra való. 2 milliárd usernél nem is bírnák ha mindenki teljes méretben küldözgetne, ezért szarrá tömörítik. Iszonyú átok sajnos, hogy rokonság, barátok nem képesek használni az iCloud, Google drive, Onedrive stb. album megosztást, hanem a hulladék Facebookot erőltetik.
Azt is utálom, hogy itt a fasza modern .heic formátum 2,5 MB-on elfér egy 4032x3024 kép, és akkor rinyálnak ne abban küldjem mert ők lusták letölteni egy plugint.
-
törölt tag
válasz
Totheground #222565 üzenetére
Igen, az amerikai Apple sztorikat mindig ámulva olvasom, sokszor helyben kezedbe nyomnak egy új készüléket. Igaz, ott nincs 2 év EU "garancia" (jótállás+szavatosság)
-
törölt tag
Valamikor pár hete ugyanez a Facebook SDK bug volt. Szerencsére gyorsan javítják, viszont szánalmas ennyire benne vannak szinte minden appban és az is szívhat, aki amúgy nem is használja a Facebook logint.
-
törölt tag
válasz
yuing #222054 üzenetére
Ezekből 11, XR, XS a sorrend akku szempontból, a 11 akkubajnok. Vagy megvárni milyen lesz a 12. Nyáron mindig furcsa iphone-t venni, mert kéne most valami, közben már látni a kanyarban az új modellt.
-
törölt tag
válasz
herdsman12 #221958 üzenetére
Max. felveszem oda is. Viszont akkor is furcsa az egész. Weben az outlook.com is látszik mindkettő mobil nevű, valahogy mégse helyesen szinkronizálta le a telefon. Lesz időm majd kibogozom, köszi.
-
törölt tag
outlook.com fiók beállítva, névjegyzék szinkronizálással: van egy név ahol két mobilszám van megadva. Direkt mint "mobil" mindkettő hiszen azok is, nem otthoni és nem munkahelyi.
Weben az outlook.com névjegyzék jól is jeleníti meg mindkettőt, az iphone viszont a második számot "autó" kategóriának mutatja. Ha telefonon szerkesztem és beállítom "mobil" a kész mentés gomb után nem marad így, hanem "otthoni" lesz belőle.
Lehet rendszert vinni a káoszba, vagy az a baja csak egyetlen "mobil" lehet? Esetleg ha az icloud fiók névjegyzékébe felveszem?
-
törölt tag
válasz
#98320896 #221858 üzenetére
iOS 14 hoz néhány plusz adatvédelmi beállítást kb. oldal közepe felé írják. (2016 SE is megkapja) Safari is tovább gyúr a követésvédelemre. Extra nálam csak egy reklámszűrő (Wipr), VPN-t nem használok, odafigyelek milyen appot telepítek milyen engedéllyel.
-
törölt tag
iOS 14 majd dob egy értesítést, melyik app nézett rá a vágólapra.
Az is jó lesz, meg lehet adni alkalmi engedélyt fotókhoz, hogy csak adott fotóhoz. Ne kelljen már fűnek-fának engedélyezni a teljes fotókönyvtár hozzáférést.
-
törölt tag
Mobil hátán dupla vagy tripla tapi videón: [link]
-
törölt tag
válasz
#20749568 #221255 üzenetére
Pedig sok nyűgre válaszoltak: PiP, bejövő hívás ne foglalja el az egész kijelzőt, apps library, smart stack, widgetek az ikonok közé Lumia Live Tiles módra
A nagy kérdés lesz-e opció, mert pl. ha valaki sokat telefonál, annak jó a teljes kijelzős befutó hívás. Akit a widgetek érdekelnek, ugye eddig is lehetett volna opció a "home" gomb/gesztus hova dobjon: főképernyő ikonrácsra vagy a napi nézet widgetekhez.https://arstechnica.com/gadgets/2020/06/apple-takes-the-wraps-off-ios-14-at-wwdc-2020/
-
törölt tag
Apple Music kérdés: ha belakja az ember, viszont lemondja akkor elvesznek az összerakott listák? Vagy amikor újra előfizet, valahonnan felhőből helyreállítják és folytatható ugyanonnan? (mert ugye AM esetében nincs free mód ahogy Spotify-nál)
Google ellentmondó információkat dobott ki.
-
törölt tag
válasz
#89309696 #221093 üzenetére
Volt nekem is Lumiám. Amikor kinyírta a Microsoft, váltottam iPhone-ra. Úgy látom te Androidról érkeztél. Szerintem nyitott szemmel állj hozzá, mert ha a droid beidegződésekkel nézed "itt miért nem úgy van" alapon, akkor csak csalódni fogsz. Kérdezni mindig lehet, lehúzás nélkül is, mert gyakran kiderül amiről azt hiszed nem lehet és lebutázod a rendszert, kiderül mégis lehet. Pl. GPS nélkül időjárást használni, vagy némán fotózni.
(Samsungos ismerősöm azt se hitte el iPhone-on tudok lezárt kijelzővel, youtube premium nélkül zenét és podcastet hallgatni. Pedig lehet, gyári megoldással, vagy egy shortcut letöltéssel.Nincs akkora szabadság, viszont azért nem butafon, sőt több dolog itt jobb mint amott, csak azért mert valami elsőre nem úgy van. angolul egy tippek-trükkök lista
A home screen testreszabása majd kiderül a WWDC-n, hogy szabadabb lesz-e ios14-ben. Végül is a fél kijelzőt elfoglaló hangerő ikont is megváltoztatták diszkrétebbre sok év sírás után.
Lehet idén megkapjuk a bejövő hívás ne foglalja el az egész kijelzőt?
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Massacre14 #221000 üzenetére
Fotók beállításoknál az iphone tárhely optimalizálás funkció nem elég? Ez a telefonon lecseréli kisebb méretű, gyengébb minőségűre és csak az icloudban marad eredetiben.
Ha tényleg törölni akarsz telefonon, de felhőben maradjon, akkor az icloud fotók funkciót ki kell kapcsolni. Mert az szinkronizálja a műveleteket, azaz törölné a felhőből is.
[link] biztonsági mentés legyen, vagy először teszt fotóval nézd meg mielőtt nagyon belekavarodik az ember mit piszkál el az ember. Régi Lumiásként Microsoft Onedrive után én is először utánaolvastam az icloud máshogy működik. (onedrive hülyebiztosabb szerintem)
-
törölt tag
válasz
SeatZola #220734 üzenetére
XS kisebb, AMOLED, kisebb káva
11 nagyobb, LCD, jobb üzemidő, újabb processzorTárhely: használattól függ, ha telerakja játékkal és rengeteg fotó és még 4K videókat is csinál...
Amikor fogy a tárhely az icloud optimalizáció bekapcsol, úgy csak a felhőben lesz meg teljes minőségben a kép, a készüléken csak kisebb (és érdemes JPG helyett az új HEIC formátumot használni)(#220735):
Google Photos ingyenességének van minőségi korlátja + ha valakit zavar az adatgyűjtés
Flickr: évek óta nem méltó régi hírnevéhez, ingyenes módban gagyi, fizetősben minek, hiszen a kérdező egész családja iphone-ra vált és akkor ökoszisztéma miatt icloud(#220741):
Mert Jobs idejében Cook volt a logisztikai igazgató. Gyártásterületen változtatott, költséghatékony átszervezések, hosszútávú szerződések alkatrészekre, befektetés a saját fejlesztésekbe. Mind komoly növekedéshez vezetett. Jobs tudta háborúban az a hadsereg győz, amelyiknek jobb a logisztikája. Ezért is Cook lett a kiválasztott pl. Forstall vagy Ive helyett. Majd egyszer tanulmányt írnak róla, hogyan tudott még 2020-ban is default config iMac-et 2 magos CPU és 5400 RPM HDD-vel eladni több mint 1100 dollárért. -
törölt tag
válasz
pinnacle #220681 üzenetére
"Mondjuk a hivatalos partnerek is csak 1 évet jeleznek."
Összefoglaló garancia/szavatosság gyorstalpaló.
Jogilag első év világgarancia, második év hazai szavatosság törvény alá esik. Jogilag szavatosság időszakban már neked kellene bizonyítani, hogy a hiba létezett vásárláskor is. Az Apple ettől eltekint, ha hivatalos magyar viszonteladótól vett készüléket viszel hivatalos hazai szervizbe, ezért a köznyelvben hivatalos helyen vett iphone = 2 év "gari"
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Katsu #219816 üzenetére
Hasonló dilemmában voltam, én az új SE mellett döntöttem. Én sem lógok egész nap a mobilon, nekem elég ez az akku is. (nem röhög: van olyan napom amikor a kijelző idő csak 15-20 perc) Kinek mi a használati szokása. Olcsóbb volt (165K) és én vagyok a kivétel, aki az LCD-t preferálja AMOLED helyett, és számomra TouchID > FaceID.
Facebook appot nem használok, (ha rajtam múlna feldarabolnám az egész Zuckerberg birodalmat) azt passzolom, csak a Messenger részét. Szerintem a Facebook app helyett érdemesebb Safariban reklámszűrővel (pl. Adguard, Wipr van több) nézni. Mert a jó ég tudja a Fb app mit csinál a háttérben, mennyivel többet fogyaszt, folyton frissül. Méretet kérdezd tőle, mert XS nagyobb kijelző több tartalom, de kicsit többet is kell tornázni az ujjaknak egykezes használatkor. Szempont lehet még esetleges javítás olcsóbb az SE-nél. -
törölt tag
válasz
radi8tor #219225 üzenetére
Nem maga a facebook app volt a gond most, hanem a mindenféle appokba tett fb sdk részben. Pl. bejelentkezés facebookkal lehetőség, ez a kódrészlet vitte magával a spotify-t és a többi appot [link] [link]
viszonylag időben kiderült és már javították. Olvastam redditen olyat is akinél akkor is elszállt a spotify, hogy nem facebookkal volt belépve. Csak normál email regisztrációval, mivel a facebook sdk a spotify app része előjött a bug. Ez a hátránya mindenhol ott van ez a szar cég. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
KD6-3.7 #218594 üzenetére
Viszont a XR tud Animojit!
A többség úgyis csak előkapja zsebből, fényképez és kész. Semmi effektezés és utószerkesztés. Zuckerberg úgyis tömöríti a feltöltött képeket. Sokat én se foglakozom ezzel, van olyan mai szemmel csúnya, régi Nokiával készült fotó ami örök kedvenc mert csak. Videóban is valakinek elég 1080p és 30 FPS, más 4K/60FPS. A plusz három effektet elcseréltem volna éjszakai módra, nem tudom ez üzleti döntés? Nehogy a budget iphone tudja amit a 11. A quicktake bekerült. Az se akkora dolog, valahogy különbséget kell tenni a különböző készülékek közt, ezért az összehasonlító táblázat. Aztán a vevő eldönti neki mi fontos. Akinek a fotózás számít úgyis Pro-t vesz és cserél évente újra. Akinek nem fontos, az örülhet van olcsóbb iphone is. Ha a kamerák fejlődése miatt ezer dolláros cuccok lettek, legyen olcsó általános készülék is.
-
törölt tag
válasz
tboldi #218585 üzenetére
Az Apple a 8 és XR fölé sorolja a reklámszövegben. Az nem meglepő a 8-asba bele lehet rakni fizikailag és működik, hiszen az a lényege újrahasznosították a 8-as házat. Viszont a képfeldolgozás más a processzor miatt, SE tud olyan módokat amit a 8 (és XR) nem: [kép]
Az ifixit szerelés szempontból nézi, nem fotós szemmel. Ha a kép, a végeredmény kicsit más, ha vannak új lehetőségek, akkor mégis van különbség, nem? Videónál sztereó felvétel különbség is említhető.
ifixit cikkben még megakadt a szemem síratják még mindig a 3D Touch-ot. 2018-ban adtak ki utoljára olyan készüléket. A legdrágább 11 Pro sem tartalmazza már a 3D Touch-ot, és amiben korábbi készülékek XS-ig még van hardveresen, ott is iOS 13-mal szoftveresen már megszűnt a támogatás. XS nincs is már a kínálatban mióta talán ezért is, csak az ugyanakkor kiadott XR amiben szintén nincs 3D Touch, tehát egységesek ebben.
-
törölt tag
-
törölt tag
A helyedben én nem költenék most semmit. Van egy céges 8-asod, két évig még simán használható! A különbségeket mérlegeld:
SE2 erősebb CPU teljesítmény (GPU is), plusz 1 GB RAM valamit jelenthet app betöltéskor, váltáskor. Az Apple állítása szerint a 8-hoz képest SE2 1,4x jobb CPU és 2x jobb GPU. (A13 órajelét kicsit le is vették) Ha nem játszol sokat, mindegy jelenleg, jövőben amikor az i8 már nem kap új iOS-t, az SE még simán fog.
Kamera változásnál mi érdekel: apróságok portré mód, XR kamerájánál is több mód, Quicktake, smart HDR, videónál sztereó felvétel. Kicsit gyorsabb LTE (újabb modem) és eSIM támogatás. (Mo.-on csak Telekomnál van tudtommal) -
törölt tag
válasz
zsolt19900 #218075 üzenetére
Ezesetben tényleg csak X jöhet szóba, ha találsz jó állapotút. Kérdezd meg a topikjában is, hogy 2-3 évre terveznél még vele, olvass ott vissza véleményekről. (használt XR-t 130 körül is láttam hirtelen aprón, nem ástam bele magam a használtpiacba, akkor ez kilőve ha OLED kell)
X kamera: 2x optikai zoom, telefotó
-
törölt tag
válasz
zsolt19900 #218073 üzenetére
XR nem tetszik? Igaz picit nagyobb formára, OLED helyett LCD, viszont eggyel újabb CPU van benne és jobb üzemidő.
-
törölt tag
válasz
Unatko #217876 üzenetére
XR, XS és SE2 közül ezeket gondold át: XS OLED, XR és SE2 mindkettő LCD csak utóbbi kisebb kijelző, gyengébb üzemidő, Face ID helyett Touch ID, az A13 CPU elég bitang, viszont az XS és XR A12 chip se gyenge, szóval időtállóságban nem lesz nagy különbség 4-5 év múlva is támogatva lesz mindkettő chip. Memória terén XS 4 GB, XR és SE2 pedig 3 GB.
Viszont ha tényleg a méret és tömeg számít ennyire, akkor SE2, mert XR-hoz képest 17 grammal kevesebb XS-szel nem vagy sokkal előrébb ebből a szempontból. XR -> SE2 nyersz közel 50 grammot, ha ez számít neked. (kamerát nem részletezem, mert írtad nem lényeg) -
törölt tag
válasz
anderledani #217779 üzenetére
Az új SE-t kérdezed? Nincs night mode: https://www.apple.com/hu/iphone-se/specs/
XR kamera ez kicsit módosítva, hárommal több portré mód effekt például -
törölt tag
válasz
bnorci71 #212594 üzenetére
Most többen mondják, majd kiderül:
Kuo has provided us with the most information about the new device, but other sources including Nikkei, Taiwan's Economic Daily News, and Bloomberg have also confirmed that Apple is working on a new low-cost 4.7-inch iPhone set to launch in the spring of 2020.
The most recent rumors suggest the iPhone SE 2 will enter mass production in January or February of 2020 and will launch at the end of March. -
törölt tag
válasz
HUTCHDB #212578 üzenetére
Ez rendben, csak a témaindító akinek válaszoltunk SE-ről váltana XR és 8 közt nézegette és akku számít neki. Akkor ne a legújabb 300 ezres 11 cucc legyen a javaslat mondván mással csak szarul jár mert milyen tuti az újban a kamera. SE-ről váltana, 8-as is képben nála, akkor vélhetően eddig sem a kamera volt a legfontosabb szempont. 8-at most én se néznék, inkább várnék pár hónapot a 8 házában frissített belsős készülékre. Ha a notch és a méret nem kizáró ok, akkor az XR a jó vétel.
-
törölt tag
válasz
HUTCHDB #212574 üzenetére
Röviden a 6 és 6S közt jelentősen nagyobb a különbség mint XR és 11 között. A 6 volt az utolsó 1 GB RAM iPhone, és a 6S A9 CPU az Apple szerint 70%-ot vert az A8-ra, grafikus teljesítményben 90%-ot. XR és 11 esetében nincs erről szó. 20-30%-kal jobb az A13 ami kb. 1 óra plusz akku időt jelent a XR-hoz képest, max. ennyi az előnye a drágábbnak hétköznapi használatban, sebességben kétlem akár 2022-ben is majd az XR lassabban váltana az appok közt. A vevőnek kell eldönteni ér-e 40-50 ezret a 20-30% különbség és a kamera.
-
törölt tag
válasz
Sgr_A #212568 üzenetére
Részletre viszont tényleg 11 jobb. Ez igaz. Mit fotóznak az emberek ennyit, hogy a legújabb kamera kell? Ha a kamera nem ennyire fontos, én még részletfizetésnél is meggondolnám inkább XR és a maradék pénzből nagyobb tárhely vagy egy Spotify havidíja már ott van. Használatban a CPU és RAM különbség hol jelentkezik? SE használók lassan négy éve nyomjuk, a 2018-as XR 2022-ben sem lesz kevésbé használható mint egy 11 szerintem.
bnorci71: jönni fog a 8-as házban A13 és 3 GB RAM készülék, ellátási láncból érkeztek már a hírek Kuotól (ismert Apple jós) nem csak random blog írta
-
törölt tag
válasz
TechN7ne #212565 üzenetére
A kérdező XR és 8 között dilemmázik SE-ről váltva. XR és 11 közt van azért 50K árkülönbség! Az iOS nem Android, ki ne találjuk már 3 GB RAM nem elég, csak a két hónapja kiadott 4 gigás 11 a jó. Kamerában se mindenkinek fontos a portrémód felismerje a kutyákat is. SE-ről váltva az XR is nagy ugrás minden szempontból.
Esetleg még az is javaslat, megvárni ezt a 2020 első negyedévben érkező olcsó készüléket. 8-as házában A13 CPU és 3 GB RAM és TouchID. (sajtóban egyelőre SE 2 vagy iPhone 9 néven fut hivatalos név hiányában)
Az is döntő a méret mennyire számít és ki hogyan viszonyul TouchID vs notch+FaceID
Ha nem zavaró a notch és a méret akkor XR, ha akku fontos akkor XR. Most. És így nem kell várni a 2020 első negyedéves iPhone-ra. Ha viszont a méret számít SE után, akkor a 8-at most nem érdemes megvenni, mert pár hónap múlva jön szinte azonos áron a 8-as házában készülék erősebb belsővel. -
törölt tag
válasz
Downsampling #211093 üzenetére
Az indoklásuk szerintem is vicc a beépített akkus mobilok korában, ha unatkozol ezen a szálon is lehet asztalt csapkodni. Viszont egyszerűbb neked és nekik is legalább nyomtassák ki a dokumentumokat és irány az istyle, persze ehhez előbb ki kell fogni egy értelmes vodás ügyintéző aki megérti ezzel a megoldással mindenki jól jár normális hangnemben rendezve.
-
törölt tag
Ez a nap se múljon el Facebook botrány nélkül: https://www.theverge.com/2019/11/12/20961332/facebooks-ios-app-reportedly-camera-background-security
iOS13 alatt az app novemberi verziója háttérben magától megnyitja a kamerát, javítják a hibát és érkezik az újabb frissítés. iOS12-t elméletileg nem érinti, ez felveti kisebb részben az Apple sara is lenne? Látva a 13 rajt nem sikerült túl jóra. (memóriakezelés bug főleg)
-
törölt tag
válasz
freelanced #210608 üzenetére
Szerintem két óránál tovább hallgatni zenét így (tetézve ha még hangosan is) az egyébként sem egészséges. Én is csak magamból tudok kiindulni, max. másfél óra után megunom a fülhallgatót legyen akármilyen kényelmes. A kábel és annak hiánya elméletben van valami szerintem is Earpods vs Airpods témában.
"egy Airpods pedig 60.000 körül mozog normális áron"
Kaptál választ erre a problémádra is: ebay-ről veszel Kínából egy klónt kétezer forintért és kipróbálhatod kényelmes-e. Ha a Pro érdekel, idő kérdése és a szorgos kínai másolók csinálnak olyan klónt is.
"Ráadásul több fülhallgató súlya és kialakítása miatt vagy talán a harangok miatt, de előfordul, hogy simán nem marad benn, egyszer csak kilöki magát."
Egyénfüggő, szituációfüggő. Ha első percekben kiesik, nem passzol a formája, gumiharang mérete. Ha egy óra után egyszer kicsúszik az nem olyan furcsa szerintem, mert az ember füle nem teljesen száraz, mert éppen oldalra támasztod a fejed a buszon, mert közben iszol és ettől mozog picit, mert sietsz az utcán, mert túl benyomod, mert... ezer oka lehet.
-
törölt tag
Csinálhatnának dummy mintákat a boltokban. Esetleg fogni egy darab fóliát és azon keresztül a mintadarabot berakni a fülbe ahogy a zokni és cipő esete. A többséget nem érinti ez a kipróbálás probléma, mert:
normál Airpods? ha jó a füledbe a telefonhoz kapott vezetékes, akkor jó lesz az Airpods is
az elfek tutira menjenek ezerötszáz forint Kínából egy klón kipróbálni a formát
Airpods Pro? háromféle méretű gumiharanggal lehet próbálni melyikkel kényelmesebb, kicsi az esélye egyik se lenne megfelelő
-
törölt tag
válasz
360xbox360 #209943 üzenetére
Azzal kezdik a linken 2012-ben és korábban megjelent készülékeket érintheti a bug. A 6S 2015-ben jelent meg.
Van valamilyen oka még mindig 10-en vagy? (lehet most a 13 rajtja nem a legsimább volt, de a 12 tavaly korrekt volt, sok újításból kimaradsz most már három verzióval lemaradva)
-
törölt tag
válasz
360xbox360 #209940 üzenetére
-
törölt tag
válasz
kisqp #209820 üzenetére
Attól függ hogyan használnád. Meddig tervezel vele? Ha sok évre akkor 11, hiszen az újabb CPU és +1 GB RAM miatt tovább lesz támogatva majd, ha két év múlva úgyis cserélsz akkor XR. Akku mindkettőben jó, a CPU mindkettőben erős.
Leszűkítve a kamerákon múlik a dolog, mennyire kell az újabb hátsó és jobb első kamera. Ér az neked 70 ezret?
Ha nem lényeges a kamera, XR a jobb vétel és a maradék pénzt félretenni, esetleg Airpods is még. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Sefter #208092 üzenetére
Manapság már ez számít kicsinek, erre még ráfoghatják lehet egy kézzel is használni. A korábbi tepsi az új normál és a Plus, Max a phablet.
Én is minden keynote-on várom hiába a "one more little thing" dumát: SE méretbe kisebb kávával edge to edge kijelző, akár display alatti TouchID vagy hátulra rakva, valódi egy kezes zsebben észrevétlen SE2-t.
A hír kapcsán az kérdéses, az i8-ból csinált SE2 megjelenésével kikerül majd az i8 és az új hasonló áron lesz? Most i8 ~190K. Jó kérdés 6S, SE, 7 tulajok akik nem akarnak méret vagy iNotch miatt XR-t, most vegyenek i8-at vagy várjanak még félévet erre a pletykált SE2-re az A13 CPU és 3 GB RAM miatt. Ehhhh nem szabad vásárlónak híreket olvasni, csak fejvakarást okoznak.
-
törölt tag
válasz
adamssss #207807 üzenetére
Fizikailag hozzá kell férni, DFU módba rakni a kihasználáshoz. Szóval a sakkmatt előtt még több lépés kellene a vereséghez. A mégis részhez: ennyi erővel a bankok miért folytatják az SMS 2FA hitelesítést, mivel technikailag lehetséges eltéríteni SMS üzeneteket. Szóval mindig mérlegelni kell egy rés mennyire veszélyes papíron és a hétköznapi életben.
A Boeing példa nem egészen jó, ott életekről van szó és azt hiszem pont azon is megy a vita nem mindenki értett egyet az új automatikával, amiből a katasztrófák lettek. Telefonodat feltöri a munkatársad amíg WC-re mész, abba még nem halsz bele.
Ennyi erővel az összes iPhone-t vissza kell hívni, mert a biztonságosnak mondott FaceID-t Tom Cruise a Mission Impossible maszkmestereivel ki tudja játszani, TouchID-t másolat ujjlenyomattal. Amit ember tervez, másik ember feltöri ez mindig is így volt. Valahogy élünk még.
-
törölt tag
válasz
#72445440 #207160 üzenetére
Amerikában az iMessage nagy úr, és azzal is almás kerthez kötik az embereket. Nem lesz crossplatform. Üzletileg nem éri meg nyitottnak lenni. A Microsoft próbálta Lumián a People Hub rendszert, félkész állapotban is baromi kényelmes volt a Windows Phone címjegyzék natív felületén keresztül kommunikálni másokkal, megnézni mizújs mindegy Facebook, Twitter, Skype, Email, SMS oda volt integrálva még Fb üzenőfalra is tudtál onnan posztolni, fényképeket nézni. Anélkül Fb appot megnyitottad volna. Emiatt is vonták vissza a cégek az integrációt, mert az ő céljuk használd az ő appjukat és ők azon keresztül tudjanak reklámozni, és adatot gyűjteni. Lett is tucatnyi chat app a világon.
-
törölt tag
Szerintem kb. ugyanannyi éves iPhone-t és Samsungot nem tudsz hasonló összegért +-20K eladni. Most 3 éves Samsung az melyik? Galaxy S7? (visszahívott gyúlékony Note 7 most hagyjuk) S7: 40-50 ezerért kínálják most aprón, ha jól látom. Most 3 éves iPhone 7 olyan 90-100-120 állapottól függően. Az iPhone 7 majd 2020-ban és valószínűleg 2021-ben is megkapja a legfrissebb iOS-t, a Galaxy S7 a Wikipedia szerint már a tavalyi pitét sem kapta meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest