- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
T.ati
tag
válasz
smallcurrant #16366 üzenetére
Nekem Air2 van, de megbántam hogy nem a minit vettem. Páromnak az van, számomra használhatóbb, könnyebb tartani, hurcolni.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
smallcurrant #16366 üzenetére
Engem így 2 év után is meg tud lepni, hogy az iPad mini 2-m milyen helyeken fér el. Pl. vonaton a kis mütyür tartón az ablak alatt kényelmesen lehet kitámasztva sorozatot nézni.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
smallcurrant #16306 üzenetére
Előtted kicsivel írtam róla egy rövid, személyes beszámolót. Olvass vissza, ha meg aktuális.
-
Gomba
senior tag
válasz
smallcurrant #16343 üzenetére
A Smart cover ami az airekhez jó jó lesz hozzá (pro 9,7 nem vagy nem biztos, mivel ott máshol van a mágnes).
-
Alex91
félisten
válasz
smallcurrant #16332 üzenetére
iPad 2017 es Air 2 az, amit a Pro vonulaton kivul erdemes venni, ha korszeru, meg sokaig tamogatott keszulek kell. Air 2 az elozo, mar kifuto(tt) szeria, de a 2017-es iPad-hez kepest jobb a kijelzo, es egy kicsit vekonyabb, konnyebb, viszont valamivel lassabb, es kisebb az akkuja. Mindketton fut a legujabb iOS, ertelemszeruen. A Mini 4 is elmegy hardverileg, bar gyengebb kicsit a cpu.
Szerintem Air 2 (amig meg van) vagy iPad 2017, amelyik jobb arban van...
-
agabe
addikt
válasz
smallcurrant #16327 üzenetére
Ugyanugy hasznalodnak az alkatreszek mint minden muszaki cuccnal, szoval barmi lehet, pl. lehet gyengebb az akku, de ha romlik is azert eleg jol birjak 1-2 evesen meg...kozel 10oranyi tenyleges hasznalatot (ha ket het alatt hasznalod annyit akkor ket hetig nem kell tolteni) azok is hoznak hacsak nem volt nagyon cudarul hasznalva a tablet (mondjuk hetente 2-3-szor csontra lemeritettek akkor az nem lesz jo allapotban egy ev utan sem). Erre adhat tampontot ez a battery life app (tobb is van hasonlo vagy akar ugyanilyen nevvel es hasonlo ikonnal, de ez jobb szerintem)
Akksin kivul a home gomb lehet meg ami esetleg gyengebben muzsikal mint eleinte (mechanika gyengulhet ha sokat nyomkodtak)
Ezeken felul mas nagyon nem szokott lestrapalodni. Mindent ki kell probalni vasarlaskor (osszes gombot, wifit, bluetooth-t), kijelzon egybol latszik ha valami nem okes, meg hangszoron is hallhato ha gond van, de tenyleg egesz jol birjak iPad-ek, ha valamennyire vigyaznak ra 3-4evesen is hibatlan a legtobb, szoval ha talalsz 1 evesnel fiatalabbat (pl. ha garis akkor az fiatal is) az valoszinuleg sokaig jol mukodik meg.
kb 3-4 hete szerintem jobban lent voltak az arak hirdetesekben.
Ha kell 4G is (azaz nem otthon wifin hsznalnad csak, vagy nagyreszt) es eleg a 16Gb-os is, akkor most van egy a hirdetettek kozott, igaz 100ezer, de uj (azaz refurbished mert 3 honap garis, szoval valoszinuleg egy hibasat csereltek gariban) ami azt jelenti az akksi is zsir uj, meg az egesz keszulek.
Ha nem kell 4G akkor viszont kicsit draga (pontosabban folosleges fizetni azert amit nem hasznalsz, bar eladaskor is tobbet er valamivel mint a csak wifi-s modellek), de nem nagyon latok hirtelen olyat ami jobb lenne, szoval lehet, hogy varni kell.Egyetertek Alex91 -el, mert ha 120ezerert van uj 32GB-os, akkor hasznaltan 16-osnak siman 90ezer alatt kellene lennie, de nincs nagyon olyan hirdetesekben.
-
Alex91
félisten
válasz
smallcurrant #16327 üzenetére
hanszerencsed van, akkor max. az akksi lesz kicsit hasznalt, de jol birjak, szoval ez se lehet veszes. Egyebkent meg megszophatod, ha olyat fogsz ki. Mondjuk 90k egy hasznalt 16 GB-os Air 2-ert szerintem nem olyan negy deal, mikor 32 GB-os uj iPad mar vehet 120k korul ujonnan 1 ev garanciaval...
-
agabe
addikt
válasz
smallcurrant #16324 üzenetére
Hasznaltan aprorol...jofogas, is lehetseges, de itt legalabb vannak regebbi es sok ertekelessel rendelkzok akik idonkent ezt-azt eladnak, azoktol erdemes.
Olyantol is lehet aki ebbol el kb, csak azoknal inkabb ujak vannak iPad-bol hasznaltak ritkan.
Nincs kulon jotanacs mire kell figyelni..legyen egyben, legyen meg a doboza es tartozekai, jol mukodjon, az elado legyen normalis (ha maganszemelytol veszed) es ha meg gari is van ra az sosem art.
Olyan akitol nem ajanlott itt nincs, de amugy sem tudok nagyon meg boltot sem ami ebbe a kategoriaba tartozna mivel ez nem telefon, igy nem annyira a trukkozosok celpontja. -
agabe
addikt
válasz
smallcurrant #16315 üzenetére
Mini 4-et érdemes venni, ipad 4-et meg hanyagold.
Gondolom használtakban nézelődsz, azok között vagy mini4 vagy air2 (ugyanaz a hardver csak a méret más), és 90ezernél többet egyikért sem adnék (16GB ). Ha csak drágább van ki kell várni, viszont ezek jók lesznek még évekig.(#16309) r3dsnake:
mi a baj iOS10-el air2 -ön ? Nekem nincs vele olyan problémám ami miatt nem szeretném használni pedig háklis vagyok arra, hogy a jó legyen a rendszer. Persze van ahol Pro jobb, de általánosságban tartalomfogyasztásra tökéletes, és lassúnak sem nevezném. 11-es iOS-t is jól fogja futtatni szerintem. -
Alex91
félisten
válasz
smallcurrant #16316 üzenetére
Ez az iden mar nem kapja meg az OS frissitest...
-
válasz
smallcurrant #16316 üzenetére
iPad Mini 4 a legújabb Mini 2GB RAMmal - ha ez a méret kell, akkor ezt vedd
iPad 4 még az Air előtti széria, nagyon régi, fele olyan erős a CPU mint az Air-ben, megvételre egyáltalán nem ajánlott
amit most vennék: egyiket sem, mivel hamarosan jönnek az új Pro-k, és a jelenlegi iPadek ára valószínűleg pár hónapon belül leugrik egy pár tizest
-
smallcurrant
tag
válasz
smallcurrant #16315 üzenetére
Ha más készülék a 2, akkor az iPad 4 mennyire ajánlott? Vagy az is már kifutó széria és hanyagolandó?
-
Alex91
félisten
válasz
Nekem most parhuzamosan van 1 GB RAM-os es 2 GB RAM-os iPad-em. Azert azt tulzas allitani, hogy hasznalhattalan 1 GB-al, de hosszu tavra valoban mar 2 GB-osat erdemes venni. Hattertar eseten a 16 GB-os szinten kerulendo, bar lehet meg azt is hasznalni. Ugyan lassitott az Apple, de a 32 bites cuccok kilovese utan valoszinuleg a kovetkezo lepcso az 1 GB RAM-os eszkozok tamogatasanak megszunese lesz, persze, hogy ez az iOS 12-vel jon-e vqgy kesobb... Merettel kapcsolatban en a nagyobbat preferalom, szerintem (es Steve Jobs szerint is) a 10" koruli meret a megfelelo
. En most Air 2-t vettem, bar az uj iPad is megveheto azonos aron, ami kicsit gyorsabb es nagyobb az akkuja, de vastagabb es gyengebb valamivel a kijelzoje. A Mini kategoriat szerintem ki fogja lassan vezetni, nem veszik az emberek...
-
Ragnar95
félisten
válasz
smallcurrant #16311 üzenetére
Akkor érződik az 1GB RAM hátránya, ha sok lapon böngészel vagy több app között váltogatsz, ebben az esetben nagyon feltűnő lesz, hogy gyakran újratölti a rendszer az oldalakat/appokat.
Ár/érték arányban az Air2 jobb vétel, de a kijelzőméret kell hogy az elsődleges döntési szempont legyen, azt pedig csak te tudod, hogy számodra melyik méret a megfelelőbb. -
adise
őstag
válasz
smallcurrant #16311 üzenetére
Hát sok ember kevesli az 1gb-ot, nem azt irtam, hogy használhatatlan, de lehetnek vele kompromisszumok. Nyilván pl ha még két év mulva is akarod használni akkor méginkább és akkor már ugye 6 éves lesz a tab.
mini4 vs air2: air2-be picit jobb a proci, de igazából azt csak te tudhatod, melyik méret jön be.
-
adise
őstag
válasz
smallcurrant #16308 üzenetére
az 1 giga ram kevés benne, főleg ha hosszutávra tervezed. Nézz akkor inkább használtan mini4-et vagy air2-t
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
smallcurrant #16308 üzenetére
Az iOS11-et még meg fogja kapni, de már a 10-et sem kellett volna.
-
adise
őstag
válasz
4éves tabletért az egyáltalán nem jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest