Hirdetés
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
royal828
csendes újonc
Sziasztok!
IB-n vásárlásnál ti mennyire matekozzátok ki, hogy pontosan mennyit tudtok venni az adott ETF-ből, vagy mi erre a trükk, hogy kb. "a teljes rászánt pénzre" vásároljatok?
200e huf értékben akartam venni londoni tőzsdén ETF-et, 49,6 USD/db áron, 10 darabot.
Nem engedte az IB, mert szerinte nem volt elengedő összeg a TBSZ-en, ~209e körülit szeretett volna.
Így vettem 9.5 db-ot, végül 49,885 USD/db áron, a díjat is levonva maradt ~12,5e Ft. Tehát bőven kijött volna a 10 egész db.Most nem az a lényeg, hogy maradt ennyi szabad pénz, csak nem értem, ez kb 6-7%-a vásárlásra szánt 200e-nek, mondjuk nagyobb vásárlásnál ekkora százalékban megmarad a pénz, mert alá kell belőni?
Feltételem most meg tudnám venni a maradék 0.5 db-ot, mert ahhoz nem kellene annyi plusz, de kétszer nem fizetek díjat.
(Nem váltottam pénzt, hufot utaltam be, hufként tettem át tbsz-re és az IB-re is bíztam a váltást - ~392,3 körül váltott).Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Google One vs iCloud vs OneDrive – melyik a legjobb választás 2025-ben?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Windows 11
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407, 100% Akksi
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i5-1145G7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3838, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest