Új hozzászólás Aktív témák
-
arpi6k
addikt
válasz
Senior tag #498 üzenetére
Privi ment!
-
donw3ga
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #496 üzenetére
Terhelés alatt 33 fok
-
arpi6k
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #496 üzenetére
Ez igen! Köszi a gyors választ.
-
Alvin_ti4200
félisten
820: 90 nm, 2x1 MB cache, Smithfield mag
920: 65 nm, 2x2 MB cache, Virtualizációs technológia (magonként egy oprendszer futhat pl), Presler mag és nálam van most egy 930, és iszonyúan hűvösLegalábbis a borda, meg a levegő, amit kifúj a hűtő. (33 fok terhelés alatt...tesztasztalon)
-
Alvin_ti4200
félisten
nem terjeszt flame-et, egyedül a Gigabyte 8N-SLI Rev1.1-es változatában és az Asus P5N32-SLI-ben megy a 820 és 920, az összes többi nForce 4 Intel Editionben csak és kizárólag egy magot látnak a lapok a 14-es szorzó miatt (gondolom ez az oka), tehát se a 820, se a 920 nem megy normálisan NF4-ben.
[Szerkesztve] -
arpi6k
addikt
Sziasztok!
Proc vásárlás előtt állok, és egész jó árban tudok szerezni 920as procit. Azt szeretném megkérdezni hogy mi a különbség a 920, és a 820 között? -
Veriakilis
senior tag
Ezek elég jó hőmérséklet értékek.
A PH-s tesztekben szereplő nagy szivárgási áramú S478-as P4 akkor ezek szerint sokkal több hőt termel, mint a D820.
Egy másik kérdésemre is választ kaptam: az arctic freezer heatpipejainak munkatartományára, pontosabban ezek a heatpipeok már legalább 30 C fokon is működnek. Mondjuk ezekben a heatpipeokban nem víz van, hanem valamilyen hűtőgáz, ha jól tudom.
Nem úgy, mint a Zalman (vizes) heatpipeos VGA, mert az 50-55 C foktól forrósodott át.
Lásd www.hwsw.hu heatpipe rejtelmei utolsó előtti oldal. -
Veriakilis
senior tag
-
Kami11
őstag
válasz
Veriakilis #488 üzenetére
Ha rám hallgatsz mindenképpen egy heat-pipe -os hűtőt fogsz használni. A régebbi hűtők, már nem bírkóznak meg ezekkel a procikkal. Pláne ha tuningolni is akarsz!
-
Veriakilis
senior tag
Milyen hűtőt adnak a dobozos dual core procikhoz
Esetleg tud valaki képet mutatni?
2.8Ghz D820, vagy D920-hoz milyen cooler jár?
Ez vajon csak olyan mint, egy lga-s celeroné, vagy annál azért jobbat adnak?
Gondolom a jelenlegi Zalman 7000CU-mnál csak gyengébb lehet egy ilyen gyári hűtő.
Viszont a Zalman 7000CU-hoz kell vennem egy adaptert az LGA miatt.
De az adapter az jó a 7000CU A, és B-hez egyaránt? -
donw3ga
őstag
válasz
Veriakilis #486 üzenetére
itt angolul találsz infót: [link]
-
donw3ga
őstag
válasz
Veriakilis #483 üzenetére
D820-nál nincs régebbi típus, újabb van a D920 (pressler) nagyker árlistában minimális a két proci közti árkülönbség.
Milyen vga lesz a gépben? Egy LGA konfighoz a minimum ajánlott 400W ha jól tudom
Ment privi
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
Mekkora lehet a hőtermelése egy P4 2.8 dual core D820-nak?
Mármint nyugalmi állapotban, és 100%-on?
Everest mit ír a teljesítményfelvételre? -
Veriakilis
senior tag
Rendeltem egy P4 2.8 dual core-t (D820), és az lenne a kérdésem, hogy mit mondjak még a boltosnak, hogy nehogy esetleg régebbi típust hozzon?
Az a 2.8-as, ami 64-65 eFt körüli áron van ,az a 65nm Presler dupla magos Pentium D?
Egy ASUS P5LD2 alaplapban lesz, egy CD, és egy DVD írót, plusz egy Maxtor 80GB-s SATA-s vinyót kell majd kiszolgálni a tápnak.
Milyen táp az, ami minimálisan kell a fenti konfighoz?
Később egy ZEN-FSP 300W-ost akarok venni,- gondolom az elég lesz hozzá.
Ez az a passzív táp, amit a PH is tesztelt, és amit 400-500Wosként is árulnak.
Gondolom a 300W az a tartós terhelés, a 400-500W pedig a csúcs terhelés. -
Zull
senior tag
válasz
robyeger #480 üzenetére
Ezt a tesztet biztos láttad már, de itt nem virít az overclock teljesítményével, bár szerintem ez azért van, mert nem adtak feszt a chipsetnek, meg mert a tesztoldalak gyári hűtővel húzzák a procikat. [link]
Amugy ASUSék tuti megoldották, hogy támogassa mind a 820-at, mind a 920-at. -
D600
tag
Én nf4-et raktam a 930 alá. Eddig nincs semmi negatív tapasztalatom. Rendben megy mindkét mag.
Nem nagyon akarok visszaolvasni, ezért kérdezem, hogy miért nem mennek a 2.8-as procik dual-ban? -
Totyi
őstag
Megtarthatod;nekem is az van,de nem nagyon bírja a tuningot.Jelenleg 3 ghz-nél járok;de már most 65 fokos.Mondjuk még egy kicsit belefér,de egy heatpipe-s hűtő mindenképpen jobb lenne.Még télen elvagyok én is ezzel,de május környékén veszek egy erősebbet.Alapfeszen viszont nagyon jó;kb 58-60 fokon tartja.
-
robyeger
addikt
Elnézést a elragadott az NForce4i chipset iránti csodálatom
Most nézem mégegyszer javított az Asus a CPU támogatási oldalon és mind a D820-ra, mind pedig D920-ra azt írják csak singlecore üzemmódban. Szóval 2,8Ghz dupla magos Pentium tulajok számára egyértelműen felejtős az NF4-es deszkák. (Zull megy, de hogy; fél gőzzel?!!
)
/A gigabyte-ék is befejezték régi NF4 lapjaikban a 65nm procik tesztelését és arra jutottak, hogy nem támogatják/
[Szerkesztve] -
D600
tag
Nem is próbáltam a 930-nak a gyári hűtőjét, igaz PWM-es, de már ránézésre is gyengusznak látszott.
-
Kami11
őstag
-
arpi6k
addikt
Milyen hűtőt csomagolnak gyárilag a dual core procik mellé? Esetleg valaki tudna róla egy linket dobni?
-
arpi6k
addikt
Sziasztok!
820-as procik átlagban mennyit szoktak menni tuningban? -
D600
tag
Én már csak akkor szoktam húzni valamit, ha már kezd elavulni-lassulni a kor processzoraihoz képest és elégtelen a játékokhoz már. De ez még elboldogul alapjáraton is mindennel.
Na jó akkor nem mondom, hogy ne vegyetek 8xx-et. Persze a téma címe nem az hogy meddig húzzunk egy proc.-t, hanem dual core-és intelekről van szó. Én egyértelműen azért vettem 930-ast, mert nem melegszik annyira, mint a 8xx, hogy a cache mennyit számít nincs tapasztalatom, mert nem használtam 830-ast. -
-
robyeger
addikt
válasz
Deluxe00 #454 üzenetére
Sajna nekem még nem volt NForce4 Intel Edition chipsetes lapom(ami késik nem múlik
), de amit eddig a tesztlaborokban írtak róla, az alapján nálam NF4 a best.
Hihetetlen tuning lehetőségnek tartom, hogy a proci és a memória FSBje teljesen függetlenül állítható egymástól, míg az Inteles chipseteknél ott van a memóriaszoró, mint kötöttség, és hála az égnek már létezik NF4i chipset SLI nélkül is, mert engem az SLI, meg a CrossFire nem hoz lázba, örülök, ha 1darab 7800GTX vagy egy 1900XTX vga karira futja a pénzemből.
-
robyeger
addikt
válasz
Deluxe00 #452 üzenetére
Azaz érdekes, hogy a 920-at is támogatja az összes NForce4i chipset dualcore üzemmódban, míg a 820-at csak singlecore-ban!
Hogy miért van így, csak tippjeim vannak
De ez laponként változó lehet, pl: Gigabyte-éknál még azt írja a CPU support oldal, hogy tesztelés alatt, addig Asus-nál rábólintottak, hogy igen. Alaplap vásárlás előtt, mindenképp pontosan előre érdemes tájékozódni.
-
Deluxe00
senior tag
És amúgy az Nforce 4 Sli-vel szerelt lapok támogatják ezeket a preslereket?
D920 meg ezek? -
D600
tag
hozzá kell tegyem a 830-as procit is 85-87 ezerért adják.
Tehát árban nincs különbség, viszont tudásban igen.
Én azt mondom már ne vegyetek 8xx-t, jobbán jártok a 9xx-el.
[Szerkesztve] -
D600
tag
Kapható már szinte mindenhol. De szombaton az aqua-ban vettem. Ott 87000 volt, de máshol láttam 82000-ért bruttóba persze.
Nem hinném, hogy sokal lejebb nyomná a 9xx a 8xx árait. Hisz ugyanaz a tudás. Egytudású procik, az intel egy áron is árulja őket. Nem tesz különbséget. És az a +2 mb cache, plusz egy-két javítás, újabb technológia nem biztos elég ahoz, hogy drágáb lenne, mint a 8xx. Sztem max 5-8% lehet a különbség, de már túloztam. -
Deluxe00
senior tag
Mi a lényeges különbség 955x és a 975x között, mer én számokban nem látok semmi különös javulást?
Alaprból 800ddr2 support vagy mi a különbség még? -
D600
tag
A 8xx széria 90nm, a 9xx széria 65nm-es csíkszélességű. Egy gigabyte hűtőt raktam rá, de eddig 41 fok felé nem ment. A 8xx 2x1Mb cache magonként, a 9xx 2x2Mb cache magonként.
-
D600
tag
Na megvettem a D930-at. Nagyon jól megy!
-
x.geo
aktív tag
válasz
killahdrums #432 üzenetére
nem rossz
-
robyeger
addikt
Ha megengeded 4 tényezőt ajánlok figyelmedbe mielőtt döntenél:
-9xx széria még nagyon friss, ezért első steppinges sorozatról van szó, oly annyira roham munkában készült, hogy az EIST energiagazdálkodást támogatását, csak a következő steppingeseknél igérik
-a jelek arra utalnak, hogy a 930 szorzóját nem lehet vissza venni 14-re, mint a 830-asét, ezért FSB-ben mérve jelentősen csökken a tuningpotenciálja (de az a biztos, ha megveszed és kipróbálod, eddig a neten senki se állította, hogy vissza tudta volna venni a szorzót, legalább is én nem találtam)
-kétségtelen az, hogy hiába nincs még benne az EIST a 9xx szériákban(Presler), de már így is kevesebb hőt termelnek, mint 8xx-es (Smithfield) testvéreik.
-a 9xx szériákban dupla annyi másodlagos gyorsítótár van, mint a 8xx-sekben, ez kb. annyi sebességbeli különbséget takar, mint a 6xx a 5xx ellenében, magyarán leheletnyit (kösz D600, ezt majd elfelejtettem megemlíteni)
[Szerkesztve] -
D600
tag
107-ért? Hmm. az jó drága!
Én 83-ért tudtam (bruttó), de ott vegyen a halál. 1 napig hívogattam őket, mire hajlandó volt valaki felvenni. (persze csak mobil szám van) Az eladó telefonon flegmán benyomta, hogy először is küldjek a számlájára 20000 Ft foglalót, addig utána sem nézz. Ilyet ne csináljatok Ti se, menjen az anyjába az ilyen. Örüljön, hogy vesz valaki tőle valamit.
Este találtam egy másiknál. Ott 88 bruttó.
Igaz mondjuk, hogy van olyan hely nem is egy, ahol a 830-as is 100 felett van.
A 900-as szériát egyárban adja az intel a 800-as szériával. Végre valami jó hír.
Pedig ég és föld. Azért az a 4 Mb cache nem rossz. Plusz kevesebbet fogyaszt jóval a 800-aknál és így nem is melegszik annyira.
[Szerkesztve] -
D600
tag
Én vennék 930-as procit, de csak egy helyen találtam eddig listán. Onnan meg nem kell, hagy ne mondjam miért. Ha tudtok valami helyet ahonan beszerezhető normális módon akkor légyszi privi!!!!
Nagyon fontos! A konfigomból már csak a proci hiányzik és nem fogom megvenni a 830-at, mikor a 930-al egyárban van. -
törölt tag
Szasztok!
Most vettem egy 840-es 3.2 dual procit.Hasít rendesen.Coolink U9 2*12cm ventivel 40-42fokos 3-4órai gépezés után is.
Abit alaplap+6db házventi . -
killahdrums
senior tag
Van már valakinek 9xx?
-
x.geo
aktív tag
mannyi feszt lehet adni neki, persze még a stabilitás határain belül?
-
x.geo
aktív tag
megoldva minden, a 820-as procim simán viszi a 250-es FSB-t
-
erdoke
titán
Vajon mennyit profitál a Vista a 8 MB HDD cache-ből, és mennyit az NCQ-ból? Különösen az utóbbit alátámasztó méréseikre lennék kíváncsi. Még a dual core tűnik a leginkább értelmes ajánlásnak, bár 2007-ben talán már az olcsóbb CPU szegmensben is lehet majd ilyeneket kapni.
DVD+RW-t vagy -RW-t nem támogató írót már vagy 2 éve nem is lehet kapni, év végére 8e Ft körüli árra esnek vissza az új SuperMulti írók...
WLAN is tök fölösleges egy csomó felhasználásra. Persze dícséretes, hogy az új technológiákat támogatják a nyilatkozataikban, végülis a hardver nélkül döglött a Vista is. -
D600
tag
''Az Intel és az AMD jelenlegi alsókategóriás processzorai is képesek lesznek a Windows Vista alapfunkcióinak megjelenítésére. Az operációs rendszer a legalacsonyabb órajelű modelleken is el fog futni, ám a teljes élményhez - játékok futtatásához vagy videószerkesztéshez - mindenképpen erős számítógépre lesz szükség. A Vista számára a kétmagos és a 64 bites processzorokra épülő konfigurációk lesznek az optimális megoldások. Memóriából a minimum 512 MB, ám a zökkenőmentes működéshez elengedhetetlen lesz legalább 1 GB vagy több RAM.''
''A videokártyák és a grafikus megjelenítés esetében a minimum szint a 64 MB memóriával ellátott VGA-kártya, ám ahhoz, hogy valaki teljes mértékben kihasználhassa a Vista előnyeit (pl. átlátszó, forgatható ablakok) ajánlott az ennél több RAM-mal felszerelt videóvezérlő. Fontos lesz az is, hogy az adott kártya meghajtóprogramjai támogassák majd a Windows Display Driver Modell-t vagyis a WDDM-et. Erre kell ügyelni az integrált grafikus magok esetében is, ezek közül ajánlottak például az Intel 945G vagy az ATI RS400 és RS480 chipsetjei. Russell szerint hasonló dolgokra kell figyelni a notebookok esetében is, de az ugyanakkor mindegy, hogy a videokártya AGP vagy PCI Expressz csatolófelületű. A merevlemezeknél ügyelni kell arra, hogy 7200-as percenkénti fordulatszámúak legyenek és rendelkezzenek legalább 2 MB gyorsítótárral. Russell szerint ideálisnak mondható egy 8 MB méretű gyorsítótárral és Native Command Queuing-támogatással rendelkező SATA háttértároló. Az optikai meghajtóknál a lényeg, hogy azok mind a DVD+R, DVD+RW, és a DVD-R, DVD-RW szabványt is támogassák. Végül a szakember elmondta, hogy a hálózati kártyáknál a Vistához a WLAN IEEE 802.11g kompatibilis kártyák használatát javasolják.''
Sztem azért ez nem olyan veszélyes hardverigény! Nagyrésze már évek óta bevezetett! -
robyeger
addikt
Ha jól emléxem a 3Dnow! multimédiás utasításkészletet az AMD még K6 procijainál vezette be, mert akkoriban kéves volt még a 3D-t támogató videó kártya és ezt a feladatot ''ha ló nincs a szamár is jó'' alapon a CPU vállalta fel. Tehát ha a játék támogatta a 3Dnow, akkár egy szimpla 2D VGA karival is elindult, viszont már az akkori gagyi 3D VGA karik meglőtték gyorsaságban rendesen. Poénból kiváncsi lennék egy mostani K8-as prockón mondjuk egy PCI-os ET6000 VGA karival hogy futna egy ilyen ezer éves játék.
Úgy tudom ez mára teljesen elhalt vagy szinte csak 1-2 progi használhatja 1-2 utasítás erejéig, ezeket az utasításokat akár melyik jelenlegi GPU csipőből pillanatok alatt elvégzi.
Szerintem egy 15eFt heat-pipe hűtés, főleg ha a helyigényét és karbantarthatóságát is figyelembe vesszük meglövi a 17eFt gagyi vízhűtéseket. Egy komoly jó hatásfokú vízhűtő szettet szerintem 30eFt-től kezdődnek.
A Vista mint minden újabb MicroSoft termék még több ramot és winyó kapacitást, meg gyorsabb CPUt igénylő alkotás lesz velhetőleg. Tudni fogja a Virtualizációs technikát, csak az a kérdés otthon ezt hogy fogjuk tudni kihasználni? -
Kami11
őstag
Nekem is Freezer 7 Pro van, most 3600-on megy a gép és stabil valamint a hőmérséklet is rendben van. Alapon 41-44 fok, 100%-osan terhelve 55-58 fok, attól függően hány fok van a lakásban. 21-24 fok szokott lenni ezért írtam tól-ig értékeket. Úgyhogy merem ajánlani a hűtőt szerintem nyáron is megbírkózik a procival!
Nálam alapfeszen bírja a proci a tuningot a fenn leírt sebességen, de azt mindenképpen vedd figyelembe, hogy exponenciálisan nő a hőfok, ha feszültséget is emelsz! -
D600
tag
Legújabb hírek szerint a Vista nyár után már forgalmazzák. őszre tuti lesz magyar is
-
D600
tag
Az Arctic-Cooling Freezer 7-ből a PRO változat direkt dual-core-s. A kérdésem az hogy, ha megpróbálom felhúzni a procit 3.5 GHz felé akkor is elég ez a hűtő? A feszültséget meddig szabad adni neki?
Jó kis proci ez, csak egyet nem értek. Az AMD folyamatosan átvett minden utasításkészletet az inteltől MMX, SSE, SSE2, SSE3. Az Intel-nél pedig nincs 3DNow! Igaz lehet nem sokat számít ez, hogy milyen az utasításkészlete. Ha már valaki 10-15 ezret ad levegő hűtésre, akkor miért nem vesz már inkább vízhűtést? 16-17 ezerért már egész jókat lehet már kapni!
A másik dolgot pedig azoknak mondom akik kételkednek benne, hogy kell-e ez a proci jelenleg és kihasználja-e majd valami. Kifogja használni, a Vista-t direkt ilyen procikra fejlesztik már + a DDR2-őt is kifogja használni a Vista, amit jelenleg AMD-nél még nem lehet berakni. -
x.geo
aktív tag
melyik a jobb a dual core-hoz
:
big typhoon vagy a blue orb? -
dma''
csendes tag
Szerintetek a pentium d 830, vagy a 930 a jobb(huzni + teljesitmeny) A 830 kicsit olcsobb.
-
x.geo
aktív tag
válasz
G.András #398 üzenetére
nekem is ez volt a gondom...
de megoldottam
vettem egy ilyen hütőt [link] és nem rossz... sőt egész jó.
terheletlenül a proci 36fokos, teljes terhelésben(distributed.net) még 1óra után is 56-58fokos. az ára meg bruttó 6.7k és nem fél tonna.
+egy kicsi +
a ház hátsójában lévő venti nem kifele, hanem befelé nyomja a levegőt. ezzel kb 3-4 fokkal hüvösebb a prockos (megfigyeltem, ha kifele nyomja (és sajna pont a procihüti mellett van) akkor elszívja a cpuvelti elől a levegőt)
ha kell egy ilyen hűtő akkor tudok nettó áron szerezni ami kb 5.6k
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Sorozatok
- Profitorientált lehet az OpenAI, áldását adta rá a Microsoft
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Tab S 8.4 - színt visz az életedbe
- CPU léghűtés kibeszélő
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- AMD Phenom II X4 9xx & 8xx topic (Deneb)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest