Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- LG Wing - szárnyas fejvadász
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Redmi Note 15 4G? Van képünk hozzá!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
válasz
magellaner
üzenetére
65C biztosan bírja a procid, előbb szoftveresen vizsgáld a dolgot, op.rendszer újratelepítés szűz particióra, ha ugy is csinálja, akkor BIOS beállítások átnézése, ha még mindig lehet hardver hibára gyanakodni, jöhet az alkatrészek csere-berélgetése próba szempontjából.
-
robyeger
addikt
válasz
dregpeter
üzenetére
már el is felejtettem, hogy a giga lapok meg tudják állítani a ventit, ezt csíptem bennük
(Asusnál pl. ~1200rpm körül van a minimum) Szóval, ha úgy van beállítva a BIOSban, hogy csak egy bizonyos processzor hőmérséklet felett indul el, akkor vár hogy melegedjen a proci. Ajánlott hogy 60C-nál ne legyen melegebb! -
robyeger
addikt
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
-ha nem akarsz tuningolni egyértelműen az AM2 jobb választás
-hosszú távra pedig PATA eszközökkel már nem lehet tervezni, ez van
.
-Intelnél oldalon a E2140-est egy Asus P5LD2 deszkában jól meg tudod rángatni, de hosszú távú befektetésnek jelenleg csak a P35 chipsetes lapokat nevezném. -
robyeger
addikt
A deszkád csak a legujabb BIOS-al támogatja a PentiumD 9x5 procikat, tehát, ha nem indul próbáld meg visszateni a cerkát és úgy frissíteni a BIOSt. Ha véletlenül úgy se hajlandó, írd meg a proci ''sSpec number''-jét vagy ''product code''-ját az Asrock-nak, szerintem megoldják.
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
fabicska
üzenetére
Már eladtam a PentiumD procim, szép volt jó volt, de a Core2 könnyebben és jobban is húzható. Szóval már engem is benőtt a kóró!
Ha nagyon sajnálod a pénzt procira, akkor keresgélj valami olcsó 65nm PentiumD-t, de ujonnan már nem éri meg venni, hiszen akár egy felhúzott E2140-el is jobban jársz. Ha pedig már megvan a konfig vagy az alaplap vagy a proci topic-okban szívesen segítenek a tuning gyakorlati fogásaiban. -
robyeger
addikt
válasz
fabicska
üzenetére
Nem tudom honnan a pletyka vagy mi az alapja, de WinXP alatt is tökéletesen üzemelnek a C2D procik, mondjuk én olyan XP SP2-vel használom, ami átmegy az eredetiségi teszten és netről tovább frissíthető, ezért az origi kiadású SP2-ről nem tudok nyilatkozni. Nem tartom elképzelhetetlennek, hiszen számos más programot is frissítenem kellett, mert vagy már a dupla magnál is (PentiumD) hibázott vagy az egyesített cache tár (pl: Core2-nél) okozott neki további problémát, ilyenek a Zonealarm, Nero, UltraISO, Total Commander és az antivírus progik, ezekből érdemes friss verziókat beszerezni.
-
robyeger
addikt
válasz
fabicska
üzenetére
Nem tudom honnan a pletyka vagy mi az alapja, de WinXP alatt is tökéletesen üzemelnek a C2D procik, mondjuk én olyan XP SP2-vel használom, ami átmegy az eredetiségi teszten és netről tovább frissíthető, ezért az origi kiadású SP2-ről nem tudok nyilatkozni. Nem tartom elképzelhetetlennek, hiszen számos más programot is frissítenem kellett, mert vagy már a dupla magnál is (PentiumD) hibázott vagy az egyesített cache tár (pl: Core2-nél) okozott neki további problémát, ilyenek a Zonealarm, Nero, UltraISO, Total Commander és az antivírus progik, ezekből érdemes friss verziókat beszerezni.
-
-
robyeger
addikt
és ha teljesen visszaveszed a ramot, 533-ra, 5CL időzítésre, akkor mit lép?
266Mhz FSB-vel próbálkozol?, mert ha nem akkor hagyd inkább AUTO-n a PCIE frekit.
ha a tápodon 2db 4pines EATX 12V csati van, nem mind1 milyen sorrenben, vagy csak melyiket kötöd a deszkára, más per pillanat nem jutt eszembe. -
robyeger
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
most beszélhetnék magórajel/memória osztókról is, mert a valóságban tényleg így történik, de sokkal bonyolultabb megfogalmazni(magyarázni), pl. miért nem hatékony egy AM2 proci 800Mhz alatti memóriával, mint FSB : DRAM arányokban beszélni. Míg a 200-as alapórajelet szorozzák fel a magórajelre és az IMC órajele megegyezik a processzoréval(K10-nél állítólág már független lesz.), Mert lehet hogy dísz a 200-as alapórajel az IMC-nek, de az XBAR-nak már nem a HTT miatt. Intelnél a quad pump, nemhiába 4x64bit azaz 256bites L2 cache csatlakozik, míg K8-nál a 128bites L2 cache-ből csak 64bit marad az IMC-nek, a másik 64bit-et a HTT viszi el. Rád bízom melyiket teszed felelőssé az ''aszinkron'' memóriaátvitel gyengeségért, a 128bites cache-t, az crossbar-t vagy a Hypertransport-t, sajnos ezeket szinkronra kell hoznia a procinak nincs mese.

[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
Vortex7777
üzenetére
Igen jól tudod a megjelenési időpontot [link] én se tudok többet

-
robyeger
addikt
válasz
Vortex7777
üzenetére
az AMD jelenlegi integrált memóriavezérlőjének Prefetch logikája csapnivaló pl. egy valamire való Intel platformos északi hídhoz képest. Igen az elérhető effektív memória sávszéllel vannak gondok, nem a proci órajelével. 939-nél a FSB : DRAM arányt 1:1-n és AM2-nél 1:2-n tartani szinte mindenáron.

-
robyeger
addikt
válasz
Vortex7777
üzenetére
így lehet, hogy már lenyomna egy Intel D915, 266Mhz FSB-re húzva, akár egy DDR2-533Mhz-es rammal is. De mivel egetverő különbséget nem éreznél, ha csak anyagilag nem nullszaldós a csere, szerintem nem éri meg. Hamarosan jönnek a PentiumE procik és állítólag olyan áron lesznek, mint most a D915-k, azok viszont már verni fogják a AMD-t.
-
robyeger
addikt
válasz
Vortex7777
üzenetére
Bocaa: persze, húzható is rendesen
Ha 939-es rendszered van és szinkronban tudod hajtani a memóriát a húzott procival, akkor még a D915 felhúzva 266x14-re (Pentium 965XE) teljesítményen se fogod elérni a jelenlegi AMD-s állapotodat. (AM2-re átvetítve 1040Mhz-en hajtot ramokkal).
Szerintem gyűjtögess még E4300-ra. -
robyeger
addikt
[link], ugyan jatékokban kijön a nagyobb cache ereje és húzhatóságban se maradnak el sokkal a kisebb cache példányoktól, viszont azt nem tudom milyen VGA karit szánnál a proci mellé, de ha nem csúcskategóriás(Ati vagy Nvidia), akkor inkább E4300 procit javaslok, min. 2x1Gb rammal, a többlet pénz pedig a VGA-ra költsd.
-
robyeger
addikt
válasz
TomBoy1986
üzenetére
kizárásos alapon érdemes elindulni, tehát előbb csak a procit tuningold és a ramot visszavenni(esetedben 533-ra, időzítésnek meg a 5CLK adni), hiszen ahogy nő az FSB, úgy nő a memória órajele is, és ha megvan a proci FSB-jének a vége, azután érdemes a rammal szórakozni, optimálisan hozzáállítani.
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Memória órajelet lejebb vetted, memó időzítéseket kézzel beállítottad?
-
robyeger
addikt
válasz
szucsinka
üzenetére
a tuningtartomány felső határában van olyan, hogy egy szorzóváltás instabillá teheti a rendszert, de én ezt már alapból az instabilitáshoz sorolom, nálam az a tuning, mikor még mindent csinálhatok a géppel és 100% biztos lehetek benne, hogy pl. ha nagy állományokat másolok egyik winyóról a másikra, akkor az byte-ra pontosan ugyan az lesz, függetlenül attól hogy még mi futott mellette. /mert DMA terhelésre-ellenőrzésre egyik memóriatesztelő program(Prime95,memtest,stb...) se képes/
-
robyeger
addikt
PentiumD prociknál olyan mid1, hogy ''C1'' vagy ''D0'' steppinget veszel, tuningban nem hallottam a kettő közötti statisztikai különbségről.
200Mhz FSB prociknak bőven elegendő a 667Mhz-es memória is, de gondolva a jövőre E6xxx procikhoz majd jó lesz a 800Mhz-es ram, és a Netburst procik is meghálálják, ha 3CLK késleltetésen pörgeted a memóriát, amire a gyári 667Mhz-es ramok 1:1 (FSB : DRAM) arányon a többségük nem képes.
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
hétalvó
üzenetére
65nm prociknál 63-65C felett már bekapcsolhat a hővédelem(teljesítményfojtás). Ha kézzel megfogod a bordát, akkor szerinted lehet 70C a proci?
A Microsoft és az Intel mindig is jó barátságban volt, ezért nem kell külön optimalizáló programot futtatni a dupla magos procik használatakor.
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
Armando_19
üzenetére
Van belőle ''C1'' és ''D0'' steppinges, mind2 szuperúl húzható, nem hallottam róla, hogy nagy tuning különbség lenne közöttük. pl. egy D920 ''B1'' steppingest általában simán vernek.
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
igen a szorzószámból netburst proci esetén arra lehet következtetni(ha nem tudod visszavenni a szorzót), hogy minél magasabb a szorzó, annál nagyobb magórajelet kell elérni a következő szabványos FSB lépcsőhöz a 266Mhz-hez. Az én 940-es 16 szorzóval ~1,5V magfeszkót követel a 266x16=4267Mhz-hez. (csak győzd hűteni egy videókódolásnál
), a D915-nél csak 14-es a szorzó, így 3,7Ghz-hez kevesebb magfeszültség is elég. A Conroe architekturánál, meg pont fordítva az a jó, ha minél nagyobb a szorzó.
Tehát vagy D915 vagy E4300, a köztes procik ár/érték arányban nem kedvezőek. -
-
robyeger
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
1. a 945PL chipsetet felejtsd el, mert csak 800Mhz FSB-re képesek, a 945P már jó mert tudja a 1066FSB-t, olcsó de jónak tartom pl: Asus P5L 1394
2. ennyi pénzből már Core2Dou E4300-ast vegyél és ahhoz nem szükségesek 800Mhz-s ramok(még a tuninghoz sem), a 667Mhz bőven elég.
3. Ha netán ragaszkod a PentiumD processzorhoz, akkor a D915 ár/értékben a legmegfelelőbb, mert a magasabb órajelűek felesleges pénzkidobás
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
laceeek
üzenetére
Nem azért, mert D915 procival is kihajtható ez a csoda memória
mondjuk pl. 800Mhz-en (CL3-3-3-9), de én a helyedben inkább csak egy sima 800Mhz-s CL5 memóriát vennék és a megmaradó pénzből vagy több memóriát vagy jobb VGA-t vagy Core2Dou procit vagy HDD-t RAID0-ban esetleg SDD meghajtót vennék. mert egy átlagos teljesítményű alkatrészt kár összepárosítani egy csúcs teljesítményűvel. -
robyeger
addikt
-
robyeger
addikt
válasz
Armando_19
üzenetére
Igen ez is Hypertranszport az északi és déli híd között csak a kezdetlegesebb 8bites, míg az Athlon64-ek 16bites használnak a proci és az északi híd közti kommunikációra. A lényeg, hogy alapon 200Mhz FSB-nél 4x a szorzó, tehát 200x4=800 (266 FSB-nél 3x), azaz tuningnál az FSB függvényében úgy érdemes beállítani az LDT szorzót, hogy 800 körüli értéket kapjál. (persze lehet ezt is húzni, csak nincs sok értelme)
-
robyeger
addikt
válasz
laceeek
üzenetére
mindenképp D915 javaslok, mert az a 1eFt plusz megéri a 2x több L2 cache-t és a 65nm-et. Már 800Mhz rammal is brutál egy PentiumD, persze 1Ghz rammal mégjobban

Mindenképp meg kell ráncigálni a D915, ha más nem 12-es szorzón, mert ilyen ramot kár kiaknázatlanul hagyni. Habár ha futja anyagiakba, inkább Core2Dou E4300-at javaslok. Persze pontosan milyen deszkába menne a proci?? -
robyeger
addikt
válasz
dome911
üzenetére
Kösz!
Látod ez érdekes, hogy az Abit lapok tudják a Core2Dou szorzóvisszavételt, a Netburst procikét meg nem?
, a D945 alkalmas a feladatra, ha érdekel a dolog, nézd át a deszkád BIOS-át EIST szempontjából vagy régebbi verziós BIOS-okat netán...
Tudom, hogy már nyagattalak ezzel, de hátha valamit nem vettél észre
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
Sziasztok! Bárki bármilyen jellegű véleményét észrevételét várom a következővel kapcsolatban: [link]
-
robyeger
addikt
250FSB fölött már mindenképp a memória órajele is emelkedik, de a 865 chipset szerencsésebb esetben is ~270Mhz környékén már kifekszik.
pl. 1280x1024-től egy Ati X1950Pro esetében a VGA limit elérése 200Mhz CPU FSBn is lehetséges ebben biztos vagyok, de nagyobb FSBn már a win is gyorsabb, ezért ha más nem a játékoknál is gyorsabban betöltődnek a pályák, stb...
-
robyeger
addikt
A D915 proci szorzójának két állapota lehetséges 12 és 14. Ha nem kapcsolod be a BIOSban a ''minimum speed''-t az speedstepre, akkor 14 lesz, ez a normál 200x14=2800Mhz, ahol 200Mhz az FSB, ha 12-n használod, akkor feszültség emelés nélkül bírni fogja a 234x12~2800Mhz, mivel a magórajel nem emelkedett, de mivel a deszkából adódóan 250Mhz FSB a legelőnyösebb visszaosztott ramra(5:4 , (FSB : DRAM), ezért 250x12=3000Mhz-t kell megcélozni. Valószínűleg még a 3Ghz is vinni fogja 1,3V alapfeszen, de ha mégse, elég egy kicsit emelni 1.35V-ra.
Hajthatod persze 250x14=3500Mhz-en is, csak akkor még több magfeszültséget igényel a proci, de a játékok nem igazán lesznek gyorsabbak, mint 12x250-en. pl. Videókódolási sebességben mutatkozik inkább különbség a két tuning állapot között.
A celeronoknak annyi a szorzójuk amennyi, mert azon változtatni úgy sem lehet. -
robyeger
addikt
Szerintem a P5P800SE deszkáddal a D915 procid szorzóját vissza tudod venni fixen 12-re, [link] , mint láthatod a speedstep sorban kell ''minimum speed''-re állítanod, az órajel kijelzésel ne törődj, mert téved, CPU-Z mutatja helyesen, így könnyűszerrel agyonterhelheted a 865chipsetet FSB-ben. Ehhez a laphoz nem éri meg magasabb órajelű PentiumD venned.
Kérlek jelezz már vissza, hogy megy-e 12 szorzóval
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
dome911
üzenetére
Attól függ konkrétan miről van szó, mert ahogy mondod, van amit csak ''öszvér'', azaz nem teljesen 100% kompatibilitással tudnak megoldani, mint pl. AGP és PCIE busz egy deszkán(valamelyik emulált), de olyanról nem hallottam, hogy azért nem indult volna valamilyen progi dupla magos procin, mert 865 chipsetet talált mellette vagy nálam a 12-es CPU szorzó miatt.
-
robyeger
addikt
Láttam már sok Intel által titkolt dolgot (igazságot ami oda át van
), mint pl. 865 chipsetben működő dupla magos procit, sőt PentiumD945 procit fixen 12-es szorzóval, de hogy 915 chipsetel Pentium D proci üzemelt volna azt nem, az csak a csodák birodalmában létezik.
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
B0-ast később adták ki, ezért valamivel kevésbé melegedhet. Amúgy tudtommal a D830-s szorzója 14-re visszavehető.
-
robyeger
addikt
válasz
Don Vittorio
üzenetére
teljesen kizárt a dupla magos procik működése 915/925 chipseteknél.
-
robyeger
addikt
válasz
Sorrentino
üzenetére
-Ha tuningolni szeretnéd min. 945G vagy 945P chipsetet javaslok, mint pl: Asus P5L-MX
-Ha no tuning, akkor egy ASROCK CONROEXFIRE-eSATA2 deszka is bőven megteszi,
-NVIDIA chipsetet csak fanatistáknak javaslok, sok velük a nyűg; beállítás, nagyon melegednek, stb... -
robyeger
addikt
válasz
gabi123
üzenetére
Kár hogy nem laksz közelebb
Van egy olyan sejtésem, hogy a szorzóvisszaállítás átveréséhez vagy Hyper-threading vagy Virtualizáció szükséges, a D9x5 procikban meg ugye ezek hiánycikkek.
Az lenne a 100% biztos, ha procit cserélnénk a deszkáink között, szóval szereznem kell kölcsön egy D9x5-t. Eger környékiek előnyben
-
robyeger
addikt
Sziasztok! Információt szeretnék, ezért akinek Pentium D 925 vagy 935 vagy 945 procija van Asus deszkával, kérem dobjon meg egy priv üzenettel. Előre is köszönöm

-
robyeger
addikt
Én senkit nem biztatok az Intel által megadott hőmérsékleti tartományok fölé melegítse a processzorát. [link] Persze mindenki a maga Ura, a döntés rajta áll. A ''kifáradás'' elég alattomos dolog, eddigi pályafutásom során igaz, hogy csak egy DDR1 memót hajtottam ''szénné'', a végeredmény egy volt 400Mhz ram normál feszen már csak a 333Mhz-t bírta stabilan. (egy használt termék ára amúgy is csökken, de mi is ronthatunk rajta jelentősen
) Vannak olyan elektronikai cuccok, amik a hivatalos 90C-n is vígan szaladgálnak, pl: a ATI VGA karim
, de egy 6xC méretezett procinál erre nincs garancia. -
robyeger
addikt
válasz
gabi123
üzenetére
és 533Mhz és 5CLK? Meglehet még próbálkozni nagyobb fesszel is a procinál pl. 1.45V, a lényeg, hogy 100% terheltség alatt lehetőleg a 63C ne haladja meg a hőmérséklete.
Ott van még az ''FSB Termination voltage'' is.
Továbbá érdemes megviszgálni a BIOSban a PEG kapcsolatos beállításokat is, (pl. ha látszatra csak a kép omlik össze, lehet az 3D-ben is, és a vinyó és a gép tovább dolgozik, akkor biztos, hogy a VGA-val kapcsolatos beállítások a kritikusak) -
robyeger
addikt
válasz
intelfan
üzenetére
![[kép] [kép]](http://i2.neoseeker.com/neo_image/150006/article/ga965p_dq6/backcooling_thumb.jpg)
Az Asus lapokon is van ehhez hasonló ''Stack cool'' néven, sőt innen lopta az ötletet a giga, szóval ez elég lapos, nem is borda inkább lapnak nevezhető, erre nyugodtan felrögzíthető szerintem bármilyen felfogatásos hűtő(max. rövid lesz a gyári csavar, azt könnyen ki lehet cserélni hosszabbra), de biztos, ami biztos a deszkád topikjában érdeklődj. -
robyeger
addikt
válasz
intelfan
üzenetére
én Zalman CNPS rajongó vagyok, mert:
-szerintem érdemes inkább olyan hűtőt venni, aminek alul is van alátámasztása, így eleve nagyobb nyomóerő lesz a borda és a proci között, másodsorban az alaplapot se fogja nagy hajlító erőnek kitenni(olyanról is hallottam, hogy csak egyoldali felfogatásnál letörhet az a műanyag rögzítő prücök)
-a CNPS nagy előnye, hogy csak első felszereléskor kell kivenni az alaplapot a házból, ha utánna procit akarunk cserélni, ahhoz már nem kell mozgatni az alaplapot. Igaz a hőcsöves tornyok valamivel jobban hűtenek, de ott procicserénél ki kell venni a deszkát is a házból. Szóval léghűtéses rekordokra eljobbak a tornyok, de normál tuning használatra a CNPS is tökéletes -
robyeger
addikt
válasz
gabi123
üzenetére
Ritka esetekben történik ilyen, tehát nem szerencsés a VGA kari és a deszka párosítása, jellemzően inkább a VGA-k szoktak a ludasak lenni. 266Mhz FSB-vel próbálkozz, mert az szabványos, mind a PCIE leosztást, mind a memória órajelére, talán ott engedi a 100Mhz fixálát PCIE-n. (PCI-X busszal a te lapod nem rendelkezik)
-
robyeger
addikt
CMOS cleared csak akkor szükséges, ha a helytelen BIOS beállítások miatt nem hajlandó elindulni a gép(magyarán se kép, se hang).
A BIOSban a Advanced menü, CPU Configuration almenüben az Intel® Speedstep Technology opcióban mik közül lehet nálad választani?
Ajánlatos a legfrisebb verziójú BIOS-al próbálkozni.
A proci melegedése attól függ milyen feszültséget állítasz be neki a BIOSban. -
robyeger
addikt
[link] és [link], tehát, ha vissza tudod venni a szorzóját 12-re, akkor egy lite tuningal, 266x12 = 3200Mhz hajthatod, valószínűleg az gyári alap feszen is elég ilyenkor, mert csak 200Mhz több a magórajel. Agresszív tuningnál, pedig megnézheted mit bír 300Mhz feletti FSBn a deszkád

A nagyobb FSB pedig gyorsabb hozzáférést(áramlást) eredményez a DDR memória adatokhoz, akár azonos magórajelen is.
A Zalman CNPS hűtőit én is bírom, mert ha procit cserélek, nem kell hozzá az alaplapot kiszerelni. -
robyeger
addikt
63,4C a megengedett, és általában valamennyit csalnak is deszkák, szóval én a helyedben 60C fölé nem engedném, ha nem akarsz hamarosan procit cserélni vagy már csak annak örülni, hogy emelt fesszel legalább a gyári órajelet el fogja vinni(kifáradás jelensége), viszont ha 'C1' steppinges a kicsikéd, inkább nézd meg a szorzóvisszaállítást (12-re) a BIOS-odban, az Intel Speedstep opciónál a ''minimum speed'' kiválasztása.
-
robyeger
addikt
A 64bites oprendszer kicsivel gyorsabb lehet, főleg ha 64bites program is fut rajta. De mivel még szegényes a támogatotsága (driverek, stb..), ezért én is maradtam a jól bevált 32bites WinXP SP2-nél. (A 3,2Gb közvetlenül címezhető memóriakorlát 32biten nem gond, mivel ott a PAE)
-
robyeger
addikt
BIOS képernyő és pl. DOS alatt nem működnek a procik energiagazdálkodási eljárásai, ilyenkor majdnem úgy melegszenek, mint ha windows-ban 100% terhelésnek lennének kitéve. Elsőként:
A proci hűtő bordája biztos hogy jól illeszkedik a procin? (vegyél rá külön pasztát és ha szétnyomja, akkor jó)
A BIOS beállításai alapon vannak, remélem nem emelted a CPU feszt és nem tiltottad le a C1E, EIST, Thermal Monitor stb. eljárásokat?
Ha sokáig hagytad BIOSban képernyőn menni, akkor normális jelenség, mert volt ideje felmelegedni. -
robyeger
addikt
Igen valahol már olvastam erről a kiterjesztett összefűzésű dupla csatornás technológiáról
, sok előnyt azért nem látok benne, mert manapság balgaság, aki 256Mbyte DDR2-es ramokat vesz, csúcs alaplaphoz
, aki pedig 2db 512Mbyte indít, jobban jár a későbbiekben plusz még 2db 512-vel, mint 1db 1Gb-al, ebben biztos vagyok mert tuningolhatóság szempontjából az ilyen hibrid megoldás csak ront a túlhúzási potenciálon. Sajna a 975X chipsetel hajtott memóriák még mindig érzékenyek arra, hogy mekkora FSB-n teker a CPU, nem úgy mint NForce4i chipseteknél, habár memória kezelési sebességben Inteléknek a 975X-el sikerült behozniuk a NForce4i lapkák előnyét legalább.
(Mi akik a végletekig akarunk tuningolni, csak 4db tök egyforma, lehetőleg párba válogatott memória modulokban gondolkodhatunk
)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- iPad topik
- Foxpost
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- 24 GB-os RTX 3090 OEM
- EK Quantum Velocity 2 D-RGB AM5 Nickel Processzor blokk
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(Asusnál pl. ~1200rpm körül van a minimum) Szóval, ha úgy van beállítva a BIOSban, hogy csak egy bizonyos processzor hőmérséklet felett indul el, akkor vár hogy melegedjen a proci. Ajánlott hogy 60C-nál ne legyen melegebb!
Ha nagyon sajnálod a pénzt procira, akkor keresgélj valami olcsó 65nm PentiumD-t, de ujonnan már nem éri meg venni, hiszen akár egy felhúzott E2140-el is jobban jársz. Ha pedig már megvan a konfig vagy az alaplap vagy a proci topic-okban szívesen segítenek a tuning gyakorlati fogásaiban.

Miért is?
)
, a D945 alkalmas a feladatra, ha érdekel a dolog, nézd át a deszkád BIOS-át EIST szempontjából vagy régebbi verziós BIOS-okat netán...
(Mi akik a végletekig akarunk tuningolni, csak 4db tök egyforma, lehetőleg párba válogatott memória modulokban gondolkodhatunk