Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
A default beállítás 1,5V az alaplapi BIOS-ban. Ha egy RAM low voltage 1,65V-os és mondjuk 1600MHz-es, azzal tuti fog tudni posztolni a lap, mert ezek a ramok mennek 1,5V-on is csak valszeg alacsonyabb órajelen. Könnyen megeshet, hogy mondjuk 1066MHz-re teszi majd a lap első bekapcsoláskor. Amikor ezt az órajelet felemeled a BIOS-ban a RAM gyártója által feltüntetett órajelre illik a feszt is a gyártó által javasolt mértékben növelni, de 1,65V fölé nem tanácsos menni a proci miatt. Nem kizárt, hogy kevesebbel is menni fog a RAM és nem kell 1,64-re állítani a BIOS-ban a feszt, de a gyártó csak a feltüntetett feszültség mellett garantálja az órajelet, így kevesebb fesszel azért nem árt tesztprogrammal tesztelni, mert lehet hogy hibázik és nem fogod tudni később, hogy mi a gáz. Alaplapnál nincs ilyen amúgy, hogy 1,5V max fesz, olyan lehet nagyon gagyi alaplapnál, hogy nem lehet állítani a RAM feszültségén egyáltalán a BIOS-ban és emiatt ad 1,5V-ot se többet se kevesebbet, ami még low voltage rammal is könnyen szopóág lehet ha az a dilid, hogy legyen maxon a RAM. Kétlem hogy ez a giga ilyen lenne amúgy.
-
Heffi
őstag
Ha a giga globál honlapján nézed ugyanezt a deszkát, találsz hozzá QVL-t, érdemes megnézned melyik memók mentek át a teszten.
-
priti
addikt
1, szar
2, Fix voltage beállítások mellett még ha megy is az órajelkezelés vajmi kevés értelme van, szerintem ha tuningolsz kapcsold ki, ha nem terheled a cpu-t ígyis-úgyis csökken a fogyasztása és kevesbb hőt disszipál.
3, Nincs, nem érezhető számottevő különbség, Inkább a qpi frequency lehet az érdekes, én rámértem everest-tel tuning mellett 1200MHz és 1600MHz-en is a ram sebességére, szinte ugyanaz, ami különbség van azt alkalmazásokban nem fogod érezhető különbségként észrevenni. Most éppen CL8-as ramkitet tudtam szerezni a 860 mellé, előtte CL9 volt egy 920 mellett, szintén semmi értelmét nem látom a CL8-nak. Inkább a ramon spórolj és vegyél a pénzből CPU hűtőt, mert a CPU tuning hoz érezhető gyorsulást, a RAM nem igazán, persze alkalmazás specifikus, ha egy winrar mellett állsz egy stopperrel és feláll arra, hogy másfél másodperccel előbb végzett, akkor vegyél erősebb ramot, másik száz helyen meg semmi értelme.(#5652) dime27
Most éppen egy Gigabyte P55A-UD7 lapot szereztem 40k-ért, ami az új árát nézve valami csodalap kéne hogy legyen, be is vizeztem, de nem megyek vele többre, mint korábban a 920-as procival meg a Gigabyte X58-UD3R-rel amit 35k-ért adtam el. Szerintem inkább a CPU és annak hűtése a szűk keresztmetszet végül a tuningban, nem érdemes nagyon drága lapot venni, hacsak nincs egy ütős vizesblokkod a procira meg jó nagy aktív radi. Az enyém így néz ki az extra széles duplaradit meg az aktív tartályt 1,3V -on már megeszi az i7860
-
ffodi
veterán
-
ffodi
veterán
1,
Gyári hűtő elég gyenge. Alapórajelen szépen elviszi, tuningra ne számíts. Idleben elég halk, terhelve nyilván pörög és hangos.Kevés tuninghoz, olcsó, ideális halk hűtők: AC Freezer 7pro rev2 vagy CM Hyper TX3.
2,
Tuning után is menni fog az energiagazdálkodás. Jó esetben, szépen visszaveszi az órajeleket és a feszt. Az hogy a turbo mód olyan szinten működik -e, hogy 1 mag terhelése esetén a többit kikapcsolja, stb......azt nem tudom, hogy működik -e, de valószínűsítem hogy nem(kivéve, ha autotuningot nyomatsz, bár én ebben nem bízom)
3,
i7860/870/875k esetén van értelme erősebb ramot venni ha a procit nem tuningolod, mert alap(133) bclk-hoz is be tudsz állítani 1600-as ramórajelet pl. I5 750/760 esetében sajna nem, de mivel i7 870 a kiszemelt áldozat, így a válasz igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest