Hirdetés
- Kompatibilis lett az Android Quick Share és az Apple AirDrop
- Akciófigyelő: Black Friday kedvezmények az EarFun cuccaira
- Akciófigyelő: Huawei Black Friday akciók a tudatos életvitel jegyében
- Részletes fotókon a Honor robotkaros telefonja
- Ezekkel a kiegészítőkkel még sokoldalúbb eszközzé válik az Armor Pad 5
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Nekem az E5-2673v3 a -90mV-os CPU-V beállítással, a "hekkelt" BIOS-szal is fut hiba nélkül, All-Core-Turbo üzemmódban a JINGSHA X99-8D3 alaplapban, a Huananzhi "testvér" módosított BIOS-ával.
A szerver felhasználás kiemelt biztonsági követelménye miatt ezek a XEON-ok erősen ("túl-")emelt fesszel mennek, emiatt (is) viszont alapból kisebb lehetett a gyárilag meghatározott "tuti" max-Ghz: nagyobb CPU-fesz=>nagyobb-hőterhelés miatt! Cserébe viszont a "hekkelt" BIOS-szal megkaphatjuk azt, hogy az alacsonyra beállított Tuti max-GHz-en is lazán megy All-Core...-on is összes mag.
Jó eséllyel lenne még benne pár-száz MHz, de sajnos ez a +teljesítmény a gyárilag beépített korlátozás miatt nem vehető ki!
Kb ezek, az én tapasztalataim.
-
5leteseN
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Ha az az amit az IntelRCSetup alatt az IIOO-nál találtam("PCI E Line ..." : AUTO/Disabled/Enabled) az AMI-BIOS-ban, akkor lehet.
Mint minden szerveres BIOS-nál más neveken fut sok (egyébként azonos) "civil" beállítás. Nem egyszerű eligazodni rajta.
A tuning-BOS-ban az sem egyértelmű, hogy az AUTO beállításnál írja felül a DRAM feszültséget(RAM Timing, ... Voltage-ben), vagy a "Force 1,35/1,5V"-nál is!

-
5leteseN
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Délután-este végig nézegetem a listát.

A JINGSHA-8D3-at gyűröm én is, a RAM-ok páronként kaptak saját kis blower-ventit, melegedési gond azóta nincs is, "csak" ez.

-
5leteseN
őstag
Négy csatornás (szerver-)DDR3-al kinek menyi volt a legnagyobb "winsat mem" sebesség. Nekem 38e fölé nem nagyon akar menni 1866-on a mostani X99-es kínai(E5-2672v3), sőt: beragadt 18.000 MBps körül, ami csak a két-csatornás üzemmód teljesítménye pedig 3-as, 4-es módban is teszteltem.
RAM-hibára utaló jelet nem látok működés közben.Mi a WTF lehet?
BIOS-ban már néztem manuális beállításban is, AUTO-ban is, nem lett jobb.

Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3935, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest