Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Marcikapap #7008 üzenetére
Ebay-es linknek elég az első ?-jelig linkelni. pl:
https://www.ebay.com/itm/255280830653
Ez amúgy nekem valami nagyon nonamenek néz ki még kínai viszonylatban is. Esélyes hogy nem tud 8 csatornát csak 4-et. -
Speed_Speed
tag
válasz
Marcikapap #4983 üzenetére
Köszönöm a tanácsod...
-
Laraxior
titán
válasz
Marcikapap #4994 üzenetére
Köszi.
Bár csak annyit látok az egészből, hogy 1600-at csinált a Cinebench -
Laraxior
titán
válasz
Csinálnál egy Cinebench R15-ös mérést?
Kíváncsi vagyok -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
A porciot viszont cseréltem egy XENON E5-2673 v3 2400MHZ és turbóban meg 2700Mhz fut 12 mag 24 szál és L3 30M
A csere oka, hogy sokall jobban fut a CINEBENCH.
Jól mutat ha mutogatom a laikusoknak, és még az L3 30M ami jól jön a számításoknál.Ugye ez most csak vicc?
-
Laraxior
titán
válasz
Marcikapap #4977 üzenetére
Nem kell, csak ha van lehetőség akkor inkább olyat.
De ugy látom, hogy csak 6/12-es van amelyik tuningolhato.
230-at nem adok egy CPUert -
Vigoth
csendes tag
válasz
Marcikapap #4502 üzenetére
Egyetlen problémám jelenleg, hogy CL15-nél nem szeretnék feljebb menni, se a 3000 MHz-nél.
Ipon.ról szeretnék rendelni ott viszont jelenleg nincs F4-3000C15Q (3000MHZ CL15 4x4) Memória.
Azért akartam most 2x8 GB-t memóriát venni mert reménykedtem benne hogy a jövőben bővíthetem és kihasználható lesz majd a Quad channel előnye akkor is ha 2db 2x8 GB-s modul van benne.Kis keresgélés után sem tudtam dűlőre jutni mert vegyesen jönnek az információk.
Elméletileg 2db 2x8 GB-s modul is működhet tökéletesen Quad channelen keresztül, de ez nem 100%-osan garantált. A 100%-os kompatibilitáshoz mindenhol a 4-es kiszerelést ajánlották, mert az gyárilag tesztelve van ha minden igaz.Jelenleg félre raktam UD4-es alaplapot és elkezdtem kacsingatni X99A Tomahawk felé. Amint átolvasgattam teszteket újra fontolóra veszem mind a 4 alaplapot (esetleg bővítem a listát
) és RAM kiszerelést.
-
Vigoth
csendes tag
válasz
Marcikapap #4500 üzenetére
Marcikapap és ffodi köszönöm a segítséget.
G.Skill oldalán Ram Configurator segítségével rákerestem az alaplapokra.
Gigabyte X99-UD4
MSI X99A GAMING 7
MSI X99S SLI Krait Edition
Keresgélés közben bővült a lehetséges alaplapok listája az X99A TOMAHAWK-al.
A G.Skill listáján UD4 és X99S Kait kiesett mert csak 2666MHz-ig listázott ramot a támogatásnál.
Így maradt az X99A gaming 7 és Tomahawk.
Rákerestem Tomahawkra és viszonylag új kiadású alaplap. Valószínűleg ezért nem is szerepelt G.Skill oldalon a listán.
Így felugrottam MSI oldalára és végig nézegettem RAM támogatási listákat.
A problémám az, hogy a listán a F4-3000C15Q azaz a 4 modulos kiszerelésű memóriák vannak támogatva, ellenben én a F4-3000C15D azaz 2 modulos kiszerelést néztem ki, hogy a közeljövőben nyugodtan bővíthessem a memóriám ugyanilyen modulokkal.
Mennyire fontos figyelembe vennem a kiszerelés módját? Jelenleg úgy állok hozzá a dolgokhoz, hogy nem mindegy hogy 4x4 vagy 2x8 GB a jövőbeli bővítés miatt.Barátaim azt ajánlották, hogy ne foglalkozzak a támogatási listával és mind a 4 alaplap jó választás, nem lesz velük gond a kiválasztott memóriával.
-
westlake
félisten
válasz
Marcikapap #2760 üzenetére
Semmire, de inkább ne menjünk bele.
Ez már nagyon OFF.
Ha valami speciális kérdésed, tedd fel privátban. -
westlake
félisten
válasz
Marcikapap #2758 üzenetére
ES processzort még nem láttam retail/OEM felirattal. A te processzorod az első. A kérsédt nem azért tettem fel, mert lenne jelentősége. Nem is azért, mert szerintem átvertek téged. A legtöbb ES processzor ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik, mint a retail/OEM változatuk. Mindegy, ne pörögjünk tovább ezen a dolgon.
Az (ES) E5-2697 v3 maximális turbó sebessége igazából nem érdekel, mert nem egy szálat szeretnék használni. Nem azért vettem. A maximális all-core sebessége 3.0GHz. Az nálam lévő darabok ráadásul Pre-ES példányok, ezért nincs típusjelük sem. -
westlake
félisten
válasz
Marcikapap #2756 üzenetére
ES, vagy retail/OEM. A fénykép alapján retail/OEM, de a CPU-Z mégis ES-t ír.
Az ES-t nyilván nem lehet kereskedelmi forgalomban kapni, de a retail/OEM verziót igen. Ha a fényképen valóban a te CPU-d van, nem pedig egy másik, akkor annak nem szabadna ES-nek lennie és akkor kapni is lehet kereskedelmi forgalomban.
A többi dologgal meg tisztában vagyok. Van 2 darab E5-2697 v3-am. -
westlake
félisten
válasz
Marcikapap #1597 üzenetére
Tudom, hogy nem mai post, de igazából csak az keltette fel a kíváncsiságom, hogy Xeon. Látom, hogy nem az legújabb CPU-Z van a képen, de ott ES-t ír a program, a CPU viszont a kép alapján egy retail/OEM verziónak tűnik (SR1XN). Egyébként a tuninghoz nem sok reményt fűznék.
-
válasz
Marcikapap #1788 üzenetére
Marmint Xeon, nem Xenon
2x2660v3.
-
törölt tag
válasz
Marcikapap #1603 üzenetére
Régebbi cpu-z nem volt?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Marcikapap #1604 üzenetére
Szorzóval biztos nem. BCLK-val viszont ha szerencséd van 107mhz-ig talán el tudsz menni. Ha nincs szerencséd akkor már 101-nél összeroskad.
1-esével emelném és mindegyik után futtatnék stabilistás tesztet.
-
válasz
Marcikapap #1604 üzenetére
De lehet, de csak BCLK-val.
(#1620) hpeter10
Valamiért azt hittem, hogy egy 5820K-ról van szó, így viszont már minden érthető. -
válasz
Marcikapap #1609 üzenetére
OC nélkül 1599? Nem k..va sok az?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Marcikapap #1609 üzenetére
Kösz szépen!
-
MPowerPH
félisten
válasz
Csinos.
Annyi volt, amennyit megadtak a hirdetesben? Eleg gyorsan megerkezett egyebkent.
Lehet OC-zni, strap-al megyen az orajel feljebb is. Bar sokat azert nem kell varni tole, ez nem erre van.
miklosss2012: A lappal osszebaratkoztal?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Marcikapap #1603 üzenetére
Kösz szépen, zaklatni sem szeretnélek de jöhet egy R15 is?
Ez R11.5 ...
-
rup1u5
nagyúr
válasz
woop woop
gratulálok!
tuningot nézni fogsz? -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Tolnal ha kerhetem egy Cinebench R15-ot, single es multi core-ban?
-
törölt tag
válasz
Marcikapap #1553 üzenetére
Vicc volt.
[link]
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Marcikapap #1543 üzenetére
Ennyi
X99-A-val nekem nincs jo tapaszalatom, viszont van akinél működik rendesen.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Marcikapap #1474 üzenetére
várom a beszámolót!
-
válasz
Marcikapap #1474 üzenetére
Te mit csinálsz ennyi monitoron ?!
És én még azt hittem én vagyok az "őrült" a 3 monitorral.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Marcikapap #1465 üzenetére
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Marcikapap #1463 üzenetére
Na erre kíváncsi leszek!
Mihez kell neked ennyi mag?(#1462) brumi1024:
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Marcikapap #1445 üzenetére
Nem tudom miért ennyire nyomottak ott az árak. Megbízható tagtól kell venni. Én egy T7200-ast rendeltem kínából nemrég a notebook-omba. Az postával együtt volt 2 GPB ide Londonba.
csuka86 kolléga ezt a V12-est vette ebay-en szintén Kínából valami 130K-ért postával.(#1446) hpeter10:
Ahogy látom 2000-es, 4000-es sorozatnál felejtős a tuning. De X79 vonalon az 1000-es sorozatúak a 1603 kivételével lockmentesek. 1620 (3820) amit jelenleg hajtok lockmentes, 1650/1660 (3930/3960x) amit most vettem lockmentes és a ritka de létező 8 magos 1680v2 szintén lockmentes és ezek szépen mennek tuningban is mint a sima desktop testvéreik. V3 téren nem tudom mi a helyzet. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Marcikapap #1441 üzenetére
xtrememicro-tól az említett procit bátran megveheted.
Én egy E5-2643 V2 ES-el kapcsolatban tettem föl nekik ebay-en kérdéseket és szinte azonnal válaszolt egy Sophia nevű csaj. Kértem CPU-Z screenshotot, azt is másnapra megígérte, hogy a technikussal elkészteti és úgy is volt. Nekem megbízhatónak tűnnek. Ebay-en 10 év alatt olyan gyors és korrekt válaszokat még nem kaptam mint tőlük. 31K pozitív feedback és 109 negatív.
Ha az ilyen antituning 2000-es Xeonokra izgulnék, mert kéne a 12 mag és V3-as lapom lenne akkor erre biztos lecsapnék. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Marcikapap #1441 üzenetére
Szia,
Nem tudom mi vehető komolyan, de amit linkeltél lista, arról mindegyik procit vinnie kell!
De a megfelelő BIOS verzió, vagy frissebb legyen fent, tehát legalább az 1.60-as.Természetesen javasolt az 1.90-es használata, mert az jelenleg a legfrissebb verzió!
Üdv.
-
westlake
félisten
válasz
Marcikapap #500 üzenetére
Nem mondom, hogy a Chieftec rossz tápokat gyártana, de az a 11669mV (+12V) elég érdekes. 4600MHz-nél 1360mv-ot kap a CPU. Jónak tűnik az a hűtő.
#501: Nem lehet idle állapotban 79°C-os egy mag. Mármint lehet, de érted...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Marcikapap #500 üzenetére
Itt most megy valami stabilitas teszt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest