Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Siszibatya

tag

válasz dime27 #4413 üzenetére

Szia !

Köszi a linket , de nekem nem fontos az hogy színben egyezzen a lappal . :R

Néztem mind a két gyártónak a ramjait 2666 gyorsaságú nekem bőven elég . Húzni nem tudom mennyire lehet őket , mennyit enged stabilan a ráírt gyorsaságot tudja az a lényeg.

( A 3000-re húzni és stabilizálni ram sebességet nehezebb de valamiért a 3200ast állítólag könnyebb - 1,25straphoz és 1.00straphoz van köze , alaplaptól és memóriától is függhet - az olvasottakból bios-hoz és a chipekhez is köze lehet és azoknak a programozásukhoz ) - Ezt tudtam kivenni a fórumon olvasottakból , remélem nem írtam semmi hülyeséget, pontatlant . Írjátok , javítsátok ha igen.

A bios-ban is tudni kell mit , hogyan meddig kell álltani az értékeket és ezek sorrendjét - aztán stabilitásteszteket futtatni

4,4Ghz sebességet szeretnék elérni a procival , ennyit talán bírni fog - ha nem az sem akkora baj .

Kompakt vízhűtés megy majd rá Arctic Liquid Freezer 240 , aminek ventijeit cserélni fogom 2db sokkal jobbra.

Egy kis agymenés , gondolatok amelyek érdekelnek , foglalkoztatnak :

Uncore húzása is érdekes téma: kinek mennyit megy és milyen lapban ?
    - miben mutatkozik meg az előnye , ereje az alap sebességhez képest ?
    Milyen programokba észrevehető ha ezek az értékek húzva vannak és nem alapon vannak ?
    pl. benchmark , konvertálás : fotó , videó

Játékokhoz van értelme ha ezek húzva vannak ( uncore , ram ) ?
    A proci húzásából nem mindegyik játék profitál akkorát , ott jobban a videókártya ereje számít , bár van amelyik a magas 1 szálas vagy akár többszálas teljesítményt szereti ezt vettem észre a videókból amiket néztem. - összehasonlítós videók ezek youtube-on

Amelyiket meg rosszul optimizáltak ott lehet akármilyen csúcsvas alatta , akkor is ugyonolyan ócska marad.
    Én még nem láttam olyan játékot amelyik a 6magot/12 szálat kihasználná ,jól optimizálva meg még 4mag/8szálra is kevés van. Ha vannak ilyenek azok érdekelnének.
    A plusz erő és magok jó ha megvanak , kell a tartalék.

Több videókártyás rendszerekre az optimalizáltság és skálázódás is érdekes.
    Amennyit az ember rákölt/ene nem hoz mindenesetben akkora plusszt , amekkorát elvár .
    Ilyen ez a popszakma .

Új hozzászólás Aktív témák