- iPhone topik
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok,
nem tudom mennyire ismert probléma, már két gépen is találkoztam vele, hogy nem ment a turbo maximum órajelen. Nem sok infót találtam róla a neten. Leírom a tapasztalataim, hátha valakinek hasznos lehet még.
Gigabyte UD4 és Gaming 5 lapokon legújabb BIOS-szal, 1650 v3, 1660 v4, ha jól emlékszem az 5820-as sem ment maxon. Teljesen mindegy mit állítottam be, coreonként, TDP, Amper maxokat, semmi.
Végül a megoldás az lett hogy BIOS-ban ki kell kapcsolni teljesen a turbo-t.
Mint kiderült, akkoriban éppen egy nagy átállás volt turbóban a legacy és normál mód között. És a régebbi X99 lapok még a legacyt tolják.
Az első Win10 verziókhoz még turbo driver is készült az Inteltől - franc se emlékezett erre. Ennek a telepítésére persze már semmi szükség, az újabb OS-ek tartalmazzák.
Mindenesetre a BIOS féle turbót ki kellett kapcsolnom teljesen, hogy beröffenjen az aktuális driverrel.
Nyilván azoknak érdekes akik nem élnek az allcoreturbohack-el , de szeretnék a maxot kihozni
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged