- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunyus
senior tag
válasz
pentium4 #12859 üzenetére
Szeva segíthetnél hogy,hogyan tuningolhatnám meg a gépem:Gigabyte GA-P35-DS4,Core 2 Quad Q6600 2.4Ghz 1066Mhz Fsb 8Mb L2 Cache,Chieftec 450Watt,4×1Gb Kingmax 800mhz,250Gb Hitachi Sata ,GAINWARD "GOLDEN SAMPLE" 512MB 8800GT..Ezek a cuccok vannak benne.Előre is kössz
Jah és nekem a cpu-z azt írja ki hogy Stepping: B,Revision:G0 ez jó?
-
VinoRosso
veterán
válasz
pentium4 #12106 üzenetére
80°C fölé ne nagyon engedd a magokat! A silent knight nem quadhoz való. Jó hűtő, volt nekem is olyan, de csak olyan procikat lehet vele hatékonyan hűteni( máramennyiben a léghűtést lehet hatékonynak nevezni
), amik kevés hőt termelnek( azaz nem kell sok fesz a procinak pl egy jó 8200 mellé tökéletes ). A vörösréz a legjobb hővezető( ha sok pized van akkor az ezüst
), ezért gyorsan elszívja a hőt a procitól( persze csak akkor ha jó paszta van alatta!! ) de alacsony a hőkapacitása, vagyis hamar felmelegszik, és ha nem elég nehéz a hűtő( a Silent Knight csak 0,6 kg )akkor gyenge lesz a leadott/felvett hő aránya, és gyenge lesz a hűtő hatásfoka( az optimális kialakítás minél több réz hőcső minél több nagy felületű, sűrű alu lamellával kombinálva ). Ezen úgy lehet javítani, ha növeled a leadott hő mennyiségét, pl teszel rá még egy ventit. Ezzel az a baj egyrészt Silent Knight esetében, hogy bekavar a légáramba, mivel a gyário venti és a lamellák úgy vannak kiakítva, hogy minél nagyobb legyen a levegő szórása a házon belül( ami nem rossz ötlet, ha csendes+hatékony hűtőt akarunk, csak ki is kell onnét szívni a meleget valamivel ). Ez a bekavarás nem jó, mert a levegő annál jobban hűt, minél nagyobb sebességgel mozog. Én is lecseréltem a Silent Knightomat egy TR120X-re, polír után nyertem +300Mhzet tuningban, és ez még nem végleges, mert még mindig szar a hűtő alja.
mod.:
A hűtő alja mennyire karcos? + mennyi pasztát tettél alá?
-
-
vazimódó
senior tag
válasz
pentium4 #4615 üzenetére
Szia!
Az árukat és a fogyasztást tekintve pénztárca kímélő megoldás az biztos.
Tuningról még nem tudni pontos adatokat. Ha most veszel egy tuningos G0-t akkor bőven elleszel vele egy darabig. Legfeljebb eladod ha találsz jobb q9450-est januárban.
Ha kibírod várni Januárig akkor hajrá. Én biztos nem bírnám ki,főleg hogy jön a Crysis novemberben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Notebook hibák
- Autós topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Programozás topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest